Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zatamnjena stakla

#5501 Re: Serie A

Post by Zatamnjena stakla »

Pa te dvije titule koje smo osvojili a oduzete su nam kod nas su u muzeju 8-)
Logovan

#5502 Re: Serie A

Post by Logovan »

elmirčo wrote: ma Konte je od Barzaljija vrijednog 300000 € napravio super stopera, a kamoli od Teveza

kako god, daleko je ispred Matrija i Kvaljarele

zrno po zrno...
Znam da je sposoban napraviti igrača, dobar je trener, možda čak jedan od najboljih ali sa Tevezom će to biti drugačije nego sa Barzaglijem. Argentinac zna biti problematičan, zna biti sebičan, plus njemu je sad 29 godina tako da po meni Conte nema baš puno vremena da se sa njima zajebava, da ga trpi jer će morati imati strašan napad da se odbrani titula i eventualno osvoji LP.
Sorel wrote:Pa te dvije titule koje smo osvojili a oduzete su nam kod nas su u muzeju 8-)
Gdje god da su vam one su "oduzete", tako da nemaju nikakvo značanje. Džaba titula kad se ne broji.
Zatamnjena stakla

#5503 Re: Serie A

"Nama" imaju, jbg-a 8-)
ŠEHER_ABLA

#5504 Re: Serie A

Post by ŠEHER_ABLA »

Žalosna je stvar što je zadnji put neko drugi od timova iz Torina i Milana osvojio titulu 2001
Logovan

#5505 Re: Serie A

Post by Logovan »

Sorel wrote:"Nama" imaju, jbg-a 8-)
Pa "vama" imaju. Slobodno ih računajte... :-) :skoljka: :lol:
mumi80

#5506 Re: Serie A

Post by mumi80 »

Sorel wrote:Pa te dvije titule koje smo osvojili a oduzete su nam kod nas su u muzeju 8-)
Jesil ti bio u tom muzeju???

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Atticus Finch

#5507 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

Da, to je ključno pitanje. :D

A jeste se opteretili koliko Juve ima titula. :-) Opušteno ba. :kiss:
Verocious

#5508 Re: Serie A

Post by Verocious »

Atticus Finch wrote:Da, to je ključno pitanje. :D

Ma ja ba titula "gore - dole" ionako smo svjetlosnim godinama ispred ostalih 8-)
ŠEHER_ABLA

#5509 Re: Serie A

Post by ŠEHER_ABLA »

Verocious wrote:
Atticus Finch wrote:Da, to je ključno pitanje. :D

Ma ja ba titula "gore - dole" ionako smo svjetlosnim godinama ispred ostalih 8-)
A GDJE SU DVIJE TITULE ?
simonese

#5510 Re: Serie A

Post by simonese »

Image
capitano10

#5511 Re: Serie A

Post by capitano10 »

Image

Image

Image

Image

Sve je tu.
DonVito

#5512 Re: Serie A

Post by DonVito »

:lol: :oops:
Zatamnjena stakla

#5513 Re: Serie A

mumi80 wrote:
Jesil ti bio u tom muzeju???

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Da :shock:
Tigar1

#5514 Re: Serie A

Post by Tigar1 »

'Sunce li im kalajisano, sve ću da ih nalemam k'o volove u kupusu!!!''

Tako je adže počinjao svoj dan svaki put kad bi vidio da mu je livada bila ugažena od strane mnogobrojnih nogu koje su prethodnog dana igrale fuce na njoj.
Jedino mjesto odakle ne vreba snajper a djeca i dječica željna svega, lopte najviše koja je jedina razonoda u tim ratnim danima po cijeli dan nemilice igraju, trče, ganjaju ''bubamaru''. preskaču, driblaju, rade finte i postižu golove.
Jedan gol je imao ''regularan'' okvir od skovanih dasaka pa se i znalo kad je pogodak priznat, a drugi nije imao prečke pa ako bi lopta prođi negdje na prelazu uvijek je bilo svađe da li je gol ili nije.
Ratna 1994 godina, u prolazu struja dođe nekada. Svjetsko prvenstvo u nogometu se zahuktava, grupna faza je već odigrana. Utakmice su kasno u noć, samo jedna kuća od njih tu desetak ima tv ispravan kad dođe struja nekada u pola jedan naveče, pa se svi sjate kod tog ''hairlije'' da se gleda tekma. Pokoji humanitarni snickers je bio jedino slatko, ili prošvercovana rakijica za zaliti pogodak nacije za koju se navija i podržava.
Pitaju za koga navijam, ah za koga drugo nego za moje Italijane, prgavce, pogance ali respektabilnu naciju fudbalsku koju nikada ne smijete podcijeniti zbog temperamenta, taktike i tehnike.
Šteta prvenstva je izbacivanje velikog Diega Armanda, legende i karizmatičnog igrača.
Jedan igrač koji će kasnije ostaviti veliki trag na srcima svih je čudesni ''Il Codino''.
Svojom karizmom, skromnošću, samozatajnošću, tehnikom i galantnošću igre ne može da bude nezamijećen. Ona igra koju on pruža je fantazija. Imao sam tada malo dužu kosu, nakon pregledane utakmice protiv Norveške nije bilo dileme - idući dan se zavezao repić i na livadu igrati fuce, vježbati slobodnjake i šutirati uz poklik ''Bađđđoooooooooo''
Utakmica Italijana protiv Nigerije je potvrdila ono što su svi već odavno znali, i kad ih sabijete, i kad ih nadigrate, i kad mislite da ste bolji od njih jednostavno MORATE IH POBIJEDITI, jer ako to ne uradite ugristi će vas zmija iz klupka kombinacije catenaccia i tehnike Il Codina. Silni promašaji su se osvetili Nigerijcima, a Baggio je to znao itekako da kazni.
U četvrtfinalu proti Španije također, legendarni Repić postavlja standarde svojom igrom.
Nakon te utakmice ja sam kao lud istrčao vani sa loptom u rukama koja je bila ušivena na nekoliko mjesta i na već sponeutoj livadi lomio noge pokušavajući izvesti Codinov dribling i njegov slobodnjak, neko ko me garant vidio u tom momentu sigurno je pomislio ''Ovaj momčić je fakat lud''
Pa protiv Bugarske u polufinalu kad je u našem skromnom domu bilo ''pola mahale'' i do kasno u noć se gledala tekma kada je Repić sa dva pogotka srušio snove Bugara na čelu sa Hristom Stoitchkovom.
Većina utakmica se pratila sa zamraćenim prozorima i daskama prikovanim na iste preko za ''ne daj Bože ako granata padne, toliku čeljad da ne pobije na jednom mjestu.
Adže nije volio fudbal ''ganjao'' nas je zbog njegovve livade koju smo ''gazali'', kritikovao, ali svi znamo da je svakog neizmjerno volio svojom čangrizavom ljubavlju jednog starijeg ljudijmne koji brine za ''svoje omladince'' kako je volio reći.
Došlo je i famozno finale, Italijani imaju ogromnih problema, tražili su čak i pozivanje novih igrača zbog silnih povreda i suspenzija. Tu noć je u našem domu bilo ''pola svijeta'' glava i faca na svakom ćošku, zamračena soba i utakmica sa velikom dominacijom Dunge, Bebeta, Romaria i društva. Većina je navijala za žute i najbolju fudbalsku naciju, čak i moj otac protiv ''mrskih žabara'', jedino ja za Azzure i Repića.
Utakmica je zbog isključenja Mussija poprimila drugačiji tok i Italijani nisu mogli fajt fejs to fejs protiv brojčano nadmoćnijeg protivnika.
Promašio je Baresi.
I presudni penal promašuje Il Codino. Brazil je svjetski prvak a moj dječački svijet je u tom momentu bio srušen.
Bio sam ispred kuće ujutro obično u doba kada trebam ići na livadu ganjati fucu, izvoditi slobodnjake i berskrajno tužan zbog promašaja Repića kada sam na ramenu osjetio blagu ruku i glas adže ''Hajd sinko 'bo ga ti, 'ma ti ovog malo sušenog sira, mazni pa haj' opet tamo, zovni jarane, mojne da budeš tužan igrajte lopte, gledam vas svako jutro kako je g'onjate i šutate, gledam i ja utakmice sinko, znam da je volite, ma ja sam' onako galamim, stari se et, i još da ti kažem nekad kad je zategneš iz slobodnjaka, malo je spusti po zemlji pa kroz noge, tad oni u zidu svi skoče, znaš''
Još mi u ušima zvoni taj glas dobroćudnog amidže, starog čangrizala koji nas je gledao svako jutro kako igramo, kako pokušava utješiti dječaka kojem je njegov tim izgubio.
Adže više nema, negdje šenluči smije se svojim zvonkim smijehom po vječnim poljanama, vedar i ''lafo ljut'' kao uvijek, ali dobrodušno i čilo.
Ni livade više nema, ali svako jutro kad izađem ispred kuće, bacim pogled desno i sjetim se jednog vremena kad je u vihoru mnogo ozbiljijeg dešavanja oko nas, ''fuca'' tamo negdje u dalekoj Ameri'ki (što bi adže rekao) bila važnija i od nas samih.

Neka ti je rahmet adže!
DonVito

#5515 Re: Serie A

Post by DonVito »

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5516 Re: Serie A

Post by I am Happy »

Tako ce vjerovatno i biti, ako uspiju uvaliti Cavanija za onolike pare....
DonVito

#5517 Re: Serie A

Post by DonVito »

Nije to uvaljivanje vrijedan je svakog eurića vidio si kako je poderao Buffona neki dan.

Iskreno nisam ljubitelj Jovatica radije bi da pokusaju dovesti brazilca Freda i malog Moratu iz Reala uostalom to su neke od spekulacija..
I am Happy

#5518 Re: Serie A

Post by I am Happy »

Prodati igraca za onlike pare, je definitvno uvala, taman i da je Messi...

Ni meni Jovetic nije nesto drag, tako da je super sto se preskociti Juve :)
Mada...jos nista nije gotovo
Zatamnjena stakla

#5519 Re: Serie A

Qrac će Jojo u Napoli :lol:
DonVito

#5520 Re: Serie A

Post by DonVito »

Eto Jovatic vrijedi tih 30t milki :roll: cijene danasnji igraca su takve.

Ako ovaj fakat vrijedi 30 milki pa realno Cavani onda vrijedi vise od 70 mill al eto..
Ali eto nekima je uvala Cavani kakav on, kao i on vrijedi isto koliko tzv. realna cijena Jovetica :roll:
wickerman

#5521 Re: Serie A

Post by wickerman »

Sorel wrote:Qrac će Jojo u Napoli :lol:
Ako Napoli proda Cavania,onda Fiorentina za Napoli postaje Real Madrid. Bas ono moras biti glup pa otici sa konja na kokos.
DonVito

#5522 Re: Serie A

Post by DonVito »

wickerman wrote:
Sorel wrote:Qrac će Jojo u Napoli :lol:
Ako Napoli proda Cavania,onda Fiorentina za Napoli postaje Real Madrid. Bas ono moras biti glup pa otici sa konja na kokos.
Jeste Fiorentina igra LP. :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5523 Re: Serie A

Post by JoseMujica »

kaje Manćini da je zainteresiran za projekat Roma :D
I am Happy

#5524 Re: Serie A

Post by I am Happy »

JoseMujica wrote:kaje Manćini da je zainteresiran za projekat Roma :D
eto kakav je trener.... idalje je na birou :lol: :lol:
ganjeta

#5525 Re: Serie A

Post by ganjeta »

Bivši fudbaler Cagliarija, Juventusa i Perugie otkrio je kako je namjestio dva susreta Serije A. Osim toga čitava ekipa se kladila na ishod utakmice.

"Dok sam bio član Cagliarija namjestili smo utakmicu sa Chievom. Jednima i drugima je odgovarao remi u borbi za opstanak. Dogovorio sam sa njihovim kapitenom remi, a isto sam rekao i saigračima. Okladili smo se i u kladionici na neriješeno," rekao je O'Neill.
:wink:
Post Reply