SENGENSKA VIZA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Daammir

#51 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Daammir »

POzzzzzz

Zelim ici u posjetu amidzi u Njemacku citav februar zanima me kakve su pogodnosti da dobijem vizu i sta mi treba sve za tih 30 dana jer ne radim nigdje i ne idem ni u skolu ni na fax, ako neko zna nek se javi:)
Mjesanac

#52 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Mjesanac »

Daammir wrote:POzzzzzz

Zelim ici u posjetu amidzi u Njemacku citav februar zanima me kakve su pogodnosti da dobijem vizu i sta mi treba sve za tih 30 dana jer ne radim nigdje i ne idem ni u skolu ni na fax, ako neko zna nek se javi:)

nek ti amidza posalje garantno pismo i onda se raspitaj u njem ambasadi
kokolina

#53 Re: SENGENSKA VIZA

Post by kokolina »

Daammir wrote:POzzzzzz

malo ti je teže dobit vizu ako nisi u radnom odnosu, student, učenik

bar su moje poznanike odbili a njihovim roditeljima koji rade su odobrili vizu a zajedno su trebali ići kod sestre-ćerke
akcija007

#54 Re: SENGENSKA VIZA

Post by akcija007 »

moja komsinica nisto nigdje ne radi ,dobila Francusku vizu na 15 dana da ode u posjetu bratu tako da , mozda to od slucaja do slucaja zavisi , svakako otidji u ambasadu i vidis ta ti treba ako te odbiju s vize gubis 70 maraka
kokolina

#55 Re: SENGENSKA VIZA

Post by kokolina »

ni ja ne radim i dobila sam francusku vizu ali idem s mužem koji radi i pokriva moje troškove boravka
Daammir

#56 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Daammir »

Poslace mi garantno pismo i tu potvrdu da on snosi moje troskove, imao sma 1 njemacku vizu u 2005-toj dal ce mi to pomoci na uvid dami daju i sad radi se o posjeti 30 dana.

70 km viza i 70 km osiguranje koje se mora uplatiti jel tako
Kraljica_Suza

#57 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Kraljica_Suza »

Zna li neko slijedece:
Osoba iz NL ti posalje garantno pismo, 3 zadnja ceka od plate i ugovor o radu da bi ti mogao aplicirati za turisticku vizu.
Ako toj osobi ugovor o radu istice uskoro, sta onda? Da li je to problem?
bob7

#58 Re: SENGENSKA VIZA

Post by bob7 »

Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
Kraljica_Suza

#59 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Kraljica_Suza »

bob7 wrote:Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
Gdje si to procitao? Ja sam vidjela na stranicama da pise: potvrda sa fakulteta i kopija indexa.
Ti mozes ponijeti uz ovo i originalni index na uvid.

U koju drzavu ides? I koliko vremenski traje dok ne dobijes vizu?
bob7

#60 Re: SENGENSKA VIZA

Post by bob7 »

Idem u Francusku, al u onim "potrebnim" papirima pise da mi treba kopija integralna indexa. Ne znam koliko vremena treba, jos nisam predao...
zvrzgana

#61 Re: SENGENSKA VIZA

Post by zvrzgana »

bob7 wrote:Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
Pod integralnom kopijom indeksa se podrazumjeva kopija glavne stranice, svih ovjerenih semestara i ocijena. Dakle, samo ono sto ti je ispisano u indeksu, nikako citav indeks. Potrebne su im informacije kada je semestar upisan, kada je koja ocjena upisana... cisto kao dokaz redovnog studiranja i bavljenja fakultetom.
bob7

#62 Re: SENGENSKA VIZA

Post by bob7 »

Hvala puno:):) i meni je je bilo glupo da kopiram citav, jer 90% praznih strana:D
kokolina

#63 Re: SENGENSKA VIZA

Post by kokolina »

Kraljica_Suza wrote:Zna li neko slijedece:
Osoba iz NL ti posalje garantno pismo, 3 zadnja ceka od plate i ugovor o radu da bi ti mogao aplicirati za turisticku vizu.
Ako toj osobi ugovor o radu istice uskoro, sta onda? Da li je to problem?
umjesto ugovora o radu priložiš kopiju M2 obrasca jer ti na njemu ne bi trebalo biti vidljivo do kada radiš
kokolina

#64 Re: SENGENSKA VIZA

Post by kokolina »

mi smo za FR vizu predali u četvrtak a iduči četvrtak smo znali odgovor
bob7

#65 Re: SENGENSKA VIZA

Post by bob7 »

kokolina wrote:mi smo za FR vizu predali u četvrtak a iduči četvrtak smo znali odgovor

Jesu strogi:D?
Erzsebet

#66 Re: SENGENSKA VIZA

Post by Erzsebet »

Daammir wrote:Poslace mi garantno pismo i tu potvrdu da on snosi moje troskove, imao sma 1 njemacku vizu u 2005-toj dal ce mi to pomoci na uvid dami daju i sad radi se o posjeti 30 dana.

70 km viza i 70 km osiguranje koje se mora uplatiti jel tako
Sigurno nećeš dobiti vizu ako nemaš razlog da se vratiš, a prema njihovim standardima, nemaš ga. Drugo je to ako vadiš u nekim drugim ambasadama, Česi, Francuzi, Slovaci, pa i Slovenci su malo popustljiviji. Znam mnogo slučajeva koji govore kako "imaju sve papire, ali ih odbijaju", a ustvari nigdje ne rade i ne školuju se. Ako imaš kakvu nekretninu, možda možeš reći da je izdaješ i da živiš od toga ili ako neko ima firmu da ti da fiktivni ugovor, nije ni to loše. Takođe, pare za osiguranje možeš dobiti nazad ako te odbiju.
bob7

#67 Re: SENGENSKA VIZA

Post by bob7 »

Ima li neko iskustva sa low cost letovima za paris, naravno iz sarajeva???
ecstase

#68 Re: SENGENSKA VIZA

Post by ecstase »

Evo vako da ne listam mrsko mi, nego da ti objasnim.

Ja imam Madjarsku vizu, u njemackoj sam sada i nemam nikakvih problema.Policija me zaustavljala isto proslo bez problema.Madjarsku nisam ocima vidio.

Putovao sam i u Austriju,Spaniju,Slovacku i nisam nigdje imao problema
Post Reply