SENGENSKA VIZA
-
Daammir
#51 Re: SENGENSKA VIZA
POzzzzzz
Zelim ici u posjetu amidzi u Njemacku citav februar zanima me kakve su pogodnosti da dobijem vizu i sta mi treba sve za tih 30 dana jer ne radim nigdje i ne idem ni u skolu ni na fax, ako neko zna nek se javi:)
Zelim ici u posjetu amidzi u Njemacku citav februar zanima me kakve su pogodnosti da dobijem vizu i sta mi treba sve za tih 30 dana jer ne radim nigdje i ne idem ni u skolu ni na fax, ako neko zna nek se javi:)
- Mjesanac
#52 Re: SENGENSKA VIZA
Daammir wrote:POzzzzzz
nek ti amidza posalje garantno pismo i onda se raspitaj u njem ambasadi
-
kokolina
#53 Re: SENGENSKA VIZA
Daammir wrote:POzzzzzz
malo ti je teže dobit vizu ako nisi u radnom odnosu, student, učenik
bar su moje poznanike odbili a njihovim roditeljima koji rade su odobrili vizu a zajedno su trebali ići kod sestre-ćerke
-
akcija007
#54 Re: SENGENSKA VIZA
moja komsinica nisto nigdje ne radi ,dobila Francusku vizu na 15 dana da ode u posjetu bratu tako da , mozda to od slucaja do slucaja zavisi , svakako otidji u ambasadu i vidis ta ti treba ako te odbiju s vize gubis 70 maraka
-
kokolina
#55 Re: SENGENSKA VIZA
ni ja ne radim i dobila sam francusku vizu ali idem s mužem koji radi i pokriva moje troškove boravka
-
Daammir
#56 Re: SENGENSKA VIZA
Poslace mi garantno pismo i tu potvrdu da on snosi moje troskove, imao sma 1 njemacku vizu u 2005-toj dal ce mi to pomoci na uvid dami daju i sad radi se o posjeti 30 dana.
70 km viza i 70 km osiguranje koje se mora uplatiti jel tako
- Kraljica_Suza
#57 Re: SENGENSKA VIZA
Zna li neko slijedece:
Osoba iz NL ti posalje garantno pismo, 3 zadnja ceka od plate i ugovor o radu da bi ti mogao aplicirati za turisticku vizu.
Ako toj osobi ugovor o radu istice uskoro, sta onda? Da li je to problem?
Osoba iz NL ti posalje garantno pismo, 3 zadnja ceka od plate i ugovor o radu da bi ti mogao aplicirati za turisticku vizu.
-
bob7
#58 Re: SENGENSKA VIZA
Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
- Kraljica_Suza
#59 Re: SENGENSKA VIZA
Gdje si to procitao? Ja sam vidjela na stranicama da pise: potvrda sa fakulteta i kopija indexa.bob7 wrote:Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
Ti mozes ponijeti uz ovo i originalni index na uvid.
U koju drzavu ides? I koliko vremenski traje dok ne dobijes vizu?
-
bob7
#60 Re: SENGENSKA VIZA
Idem u Francusku, al u onim "potrebnim" papirima pise da mi treba kopija integralna indexa. Ne znam koliko vremena treba, jos nisam predao...
- zvrzgana
#61 Re: SENGENSKA VIZA
Pod integralnom kopijom indeksa se podrazumjeva kopija glavne stranice, svih ovjerenih semestara i ocijena. Dakle, samo ono sto ti je ispisano u indeksu, nikako citav indeks. Potrebne su im informacije kada je semestar upisan, kada je koja ocjena upisana... cisto kao dokaz redovnog studiranja i bavljenja fakultetom.bob7 wrote:Zna li mi neko reci sta znaci "integralna kopija indexa"?? Treba mi za vizu, jel to citav index (sve stranice) mada mi nije logicno????
-
bob7
#62 Re: SENGENSKA VIZA
Hvala puno:):) i meni je je bilo glupo da kopiram citav, jer 90% praznih strana:D
-
kokolina
#63 Re: SENGENSKA VIZA
umjesto ugovora o radu priložiš kopiju M2 obrasca jer ti na njemu ne bi trebalo biti vidljivo do kada radišKraljica_Suza wrote:Zna li neko slijedece:
-
kokolina
#64 Re: SENGENSKA VIZA
mi smo za FR vizu predali u četvrtak a iduči četvrtak smo znali odgovor
-
bob7
#65 Re: SENGENSKA VIZA
kokolina wrote:mi smo za FR vizu predali u četvrtak a iduči četvrtak smo znali odgovor
Jesu strogi:D?
- Erzsebet
#66 Re: SENGENSKA VIZA
Sigurno nećeš dobiti vizu ako nemaš razlog da se vratiš, a prema njihovim standardima, nemaš ga. Drugo je to ako vadiš u nekim drugim ambasadama, Česi, Francuzi, Slovaci, pa i Slovenci su malo popustljiviji. Znam mnogo slučajeva koji govore kako "imaju sve papire, ali ih odbijaju", a ustvari nigdje ne rade i ne školuju se. Ako imaš kakvu nekretninu, možda možeš reći da je izdaješ i da živiš od toga ili ako neko ima firmu da ti da fiktivni ugovor, nije ni to loše. Takođe, pare za osiguranje možeš dobiti nazad ako te odbiju.Daammir wrote:Poslace mi garantno pismo i tu potvrdu da on snosi moje troskove, imao sma 1 njemacku vizu u 2005-toj dal ce mi to pomoci na uvid dami daju i sad radi se o posjeti 30 dana.
-
bob7
#67 Re: SENGENSKA VIZA
Ima li neko iskustva sa low cost letovima za paris, naravno iz sarajeva???
- ecstase
#68 Re: SENGENSKA VIZA
Evo vako da ne listam mrsko mi, nego da ti objasnim.
Ja imam Madjarsku vizu, u njemackoj sam sada i nemam nikakvih problema.Policija me zaustavljala isto proslo bez problema.Madjarsku nisam ocima vidio.
Putovao sam i u Austriju,Spaniju,Slovacku i nisam nigdje imao problema
Ja imam Madjarsku vizu, u njemackoj sam sada i nemam nikakvih problema.Policija me zaustavljala isto proslo bez problema.Madjarsku nisam ocima vidio.
Putovao sam i u Austriju,Spaniju,Slovacku i nisam nigdje imao problema