Senad na HRT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

JBT

Post by JBT »

Nisi mi odgovorio na pitanje. Odakle se finansira FTV?
davis.ba

Post by davis.ba »

To kome ide novac od pretplate nema nikakve veze jer kao što kolega reče to je ustvari porez na tv prijemnik.
JBT

Post by JBT »

To kome ide novac od pretplate nema nikakve veze
:D

To kome ide novac od pretplate nema nikakve veze jer kao što kolega reče to je ustvari porez na tv prijemnik.

:D :D

Bit ce prije da je to porez za budale. Platis, a dobijes..... nista.
mawerick

Post by mawerick »

a, sta bi ti da dobijes?!
covjece, ne placas program, nego taxu na POSJEDOVANJE rtv prijemnika. svugdje je to tako i svugdje je program drzavne tv karanana, da prostite na odrazu.
JBT

Post by JBT »

a, sta bi ti da dobijes?!
covjece, ne placas program, nego taxu na POSJEDOVANJE rtv prijemnika. svugdje je to tako i svugdje je program drzavne tv karanana, da prostite na odrazu.

Nije tacno. U svim zapadnim zamljama je to program sa najboljim informativno-politickim programima, filmovima, dokumentarnim filmovima i bez reklama jer se finansiraju pretplatom ili taxom, kako je ti vec zoves.
Vrh vrhova.
:-)
edu

Post by edu »

ima li ko kratki tekst senada avdica..posvecen hadzifejzovicevom gostovanju na hrt-u? ako ima..lijepo bi bilo da ga postira...
JBT

Post by JBT »

Iz Slobodne Bosne?
edu

Post by edu »

naravno..ona rubrika..sedam dana&ljudi...meni se cini..drugi odozgo.. :D
JBT

Post by JBT »

Bit ce.
:)
JBT

Post by JBT »

SEDAM DANA & LJUDI

Pise: Senad Avdic

Petak, 10 februar

Senad Hadzifejzovic gostuje u kontakt programu HRT-a posvecenog fatalnim danskim karikaturama i reakcijama na njih. Od prve minute njegovog divana pa evo sve dok ovo pisem osjecam dramatican napad trostruko posredovanog stida: prvo, sto sam novinar, drugo, jer sam Bosanac i trece, jer sam,avaj, Senad. Uz ovog barda bosnjackog elektronskog primitivizma sudjelovali su njegove hrvatske kolege Nenad Ivankovic i Inoslav Besker. Jeste da je Ivankovic rigidni tudjmanonostalicar i vatreni fanatik Ante Gotovine, ali mu za obrazovanost, upucenost u religijske teme, valja kapu skinuti. Slazem se sa Denisom Kuljisem da je Inoslav Besker kao pisac prilicno dosadni gnjavator, ali je dijapazon pitanja u kojima je superioran impresivan. I jedan i drugi umiju suptilno artikulirati ono sto o "sukobu civilizacija" znaju. Nas jado Hadzifejzovic o svemu tome nista ne zna i pri tome to ne umije ni izgovoriti. Dok takvu vrstu impresivnog neznanja rasipa samo po Hayatu (dakle po 10-tak sarajevskih mahala i nesto malo klubova bosnjacke dijaspore) ni pola jada. Ali kada o dubini njegove bujne zatucanosti posvjedoci HRT pred cijelom planetom - onda je to samo okvir za stereotip o "glupim Bosancima". Na nekoliko konkretnih i perolakih pitanja hayatovsko-bonjacka medijska vedeta je odgovorila: Ne znam, ja nisam hodza." Tacno. Nije ni novinar. Pa kojikurac, uopce, jeste? Kurac od ovce!
Last edited by JBT on 20/02/2006 18:31, edited 4 times in total.
edu

Post by edu »

JBT wrote:SEDAM DANA & LJUDI

Petak, 10 februar
jos da nam tekst stavis.. :D
JBT

Post by JBT »

Hebi ga,ja se patim da prekucam a ti tako....
edu

Post by edu »

aha...ja kont'o ti imas ono online izdanje..pa rekoh samo..copy-paste..izvinjavam se..a sta ga kucas toliko..nije velik tekst..nemoj zaboraviti zadnju recenicu.. :D :D :D
JBT

Post by JBT »

Pa gotovo je. Eno ti gore.
Zadnja recenica jest ona jagoda na.....
Nego, ziva istina. Kako me je bilo stid kad sam gledao tu emisiju! Ne pamtim da sam se toliko u zivotu zacrvenio.
A i oni su nasli koga ce pozvati u emisiju. Trebali su nekoga sa drzavne televizije, urednika drzavnog centralnog dnevnika, dakle strucnjaka za politicka pitanja.

E, da je i to josh bilo, mislim da bi se bacio kroz prozor od stida.
edu

Post by edu »

JBT wrote:SEDAM DANA & LJUDI

Petak, 10 februar

Senad Hadzifejzovic gostuje u kontakt programu HRT-a posvecenog fatalnim danskim karikaturama i reakcijama na njih. Od prve minute njegovog divana pa evo sve dok ovo pisem osjecam dramatican napad trostruko posredovanog stida: prvo, sto sam novinar, drugo, jer sam Bosanac i trece, jer sam,avaj, Senad. Uz ovog barda bosnjackog elektronskog primitivizma sudjelovali su njegove hrvatske kolege Nenad Ivankovic i Inoslav Besker. Jeste da je Ivankovic rigidni tudjmanonostalicar i vatreni fanatik Ante Gotovine, ali mu za obrazovanost, upucenost u religijske teme, valja kapu skinuti. Slazem se sa Denisom Kuljisem da je Inoslav Besker kao pisac prilicno dosadni gnjavator, ali je dijapazon pitanja u kojima je superioran impresivan. I jedan i drugi umiju suptilno artikulirati ono sto o "sukobu civilizacija" znaju. Nas jado Hadzifejzovic o svemu tome nista ne zna i pri tome to ne umije ni izgovoriti. Dok takvu vrstu impresivnog neznanja rasipa samo po Hayatu (dakle po 10-tak sarajevskih mahala i nesto malo klubova bosnjacke dijaspore) ni pola jada. Ali kada o dubini njeove bjne zatucanosti posvjedoi HRT red cijelom planetom - onda je to samo okvir za stereotip o "glupim Bosancima". Na nekoliko konkretnih i perolakih pitanja hayatovsko-bonjacka medijska vedeta je odgovorila: Ne znam, ja nisam hodza." Tacno. Nije ni novinar. Pa kojikurac, uopce, jeste? Kurac od ovce!
moram citirati majstora..(avdica..ne tebe.. :P :D )..jbt zahvaljujem..zao mi je sto nisam gledao tu emisiju..jebi ga..ne mozes sve ni upratiti.. :-) :-) :-)
JBT

Post by JBT »

Bolje je sto nisi gledao. Sad bi imao manje kose na glavi i noktiju na rukama.
mawerick

Post by mawerick »

JBT wrote:Pa gotovo je. Eno ti gore.
Nego, ziva istina. Kako me je bilo stid kad sam gledao tu emisiju! Ne pamtim da sam se toliko u zivotu zacrvenio.
A i oni su nasli koga ce pozvati u emisiju. Trebali su nekoga sa drzavne televizije, urednika drzavnog centralnog dnevnika, dakle strucnjaka za politicka pitanja.

almira huseinovic :-) jos da kad bi zapjevala :-)
mawerick

Post by mawerick »

ja wrote:
JBT wrote:Pa gotovo je. Eno ti gore.

hej, stručnjak, a ti zaista misliš da je to što neko radi na državnoj televiziji garant njegove sposobnosti? i automatski ekspert za politička pitanja?
i stvarno se nikada u životu nisi više crvenio?
izabrat ću da ti ne vjerujem, ni prvo ni drugo - previše je otužno...
expertu :D ocito da nisi skondao JBT-ov sarkazam 8-)
JBT

Post by JBT »

hej, stručnjak, a ti zaista misliš da je to što neko radi na državnoj televiziji garant njegove sposobnosti? i automatski ekspert za politička pitanja
Pa trebalo bi tako biti ako je urednik centralnog dnevnika u informativno-politickom programu (IPP= redakcija za informativno-politicki program) na drzavnoj televiziji.
Mislis li i dalje da to ne bi trebalo tako biti?
i stvarno se nikada u životu nisi više crvenio?
Nikad.
izabrat ću da ti ne vjerujem, ni prvo ni drugo - previše je otužno...

Dobro.
JBT

Post by JBT »

Mawericcheeeeee.....
Na području FBiH, u skladu sa zakonom, naplatu RTV takse dužna je obavljati RTVFBiH i 42% sredstava uplatiti Javnom Radio-televizijskom servisu BiH, a od preostalih 58% sredstava finansiraju se djelatnosti RTVFBiH, kao što su: pripremanje, proizvodnja, prijenos i emitiranje vlastitih radijskih i televizijskih programa; nabavljanje programa; razmjena i učestvovanje u zajedničkim programima, programskim, tehničkim i tehnološkim projektima sa drugim emiterima i producentima programa; razvijanje dopisničke mreže i informativno-tehničkih centara u kantonima.
JBT

Post by JBT »

ah da, umalo zaboravih:
šlag na torti nekada su bile ingeniozne, pronicljive, sarkastične primjedbe, ali - o tempora o mores - danas je to vulgarnost, u potpunom nedostatku duha.
nekada bi se reklo da se autor ovakvim komentarom sam diskreditovao, danas mu skidate kapu..
Vulgarniji je bilo Senadovo ucesce u onoj emisiji.
Zato sam se onoliko sramio.
Milioni ljudi su se sramili.
Mozes zamisliti koja je to vulgarnost bila.
mawerick

Post by mawerick »

JBT wrote:Mawericcheeeeee.....
Na području FBiH, u skladu sa zakonom, naplatu RTV takse dužna je obavljati RTVFBiH i 42% sredstava uplatiti Javnom Radio-televizijskom servisu BiH, a od preostalih 58% sredstava finansiraju se djelatnosti RTVFBiH, kao što su: pripremanje, proizvodnja, prijenos i emitiranje vlastitih radijskih i televizijskih programa; nabavljanje programa; razmjena i učestvovanje u zajedničkim programima, programskim, tehničkim i tehnološkim projektima sa drugim emiterima i producentima programa; razvijanje dopisničke mreže i informativno-tehničkih centara u kantonima.
evo meeeeeeeeeeeeeeee :-)
kontam ja tebe sta muhabetis, ali.... 8-) ne opterecuj se toliko, reinkarniraces se u Taleta :-)
JBT

Post by JBT »

Radije Tale nego ovca.
:oops:

;-)
Post Reply