Selo "Ubi jevreje" promijenilo ime

El malagueño

#26 Re: Selo

Post by El malagueño »

jahhjer wrote:Hajd bolan ne seri, znas sta je samo zajednicko za sve dijasporce koji se stalno nesto guraju i petljaju u situaciju ovamo? Da veze nemate o zivotu u BiH. Cuj oni finansiraju, cuj oni kicma :lol: Kicma sto si uteko kad je najteze bilo :D
Hajd sad, vicevi su ti na drugom podforumu, ovo ti je politika.
Pa cekaj haveru, nije sad vise 92-a. Ti pricas o tome kako su oni utekli kad je najteze bilo, al trebas da shvatis da vecina danasnje dijaspore tada nije ni odlucivala od odlasku, nego njihovi roditelji. To su tad bili djeca. 92e godine dijete koje je imalo 5 godina, sad ima 27. I on sad zaradjuje, salje lovu dolje, trosi kad dodje na godisnji, pa kad nas nedao Bog nekakva recimo poplava zadesi lobira u inostranstvu da se kakva pomoc posalji, pa cak i sam salje itd. A nije samo odlucivao hoce li pobjeci vani ili ne. A ljudi koji su imali 92e nekih 30 godina, sad imaju preko 50, i oni se lagano vracaju u BiH ili budu dolje po 6 mjeseci, i trose svoje penzije ili socijale upravo u Bosni. Pa ko finansira ako ne dijaspora? Da ne finansirate vi domaci neradnici da ti kazem ovako otvoreno? I zasto se ne bi smjeli petljati u situaciju dolje? To je njihova zemlja koliko i vasa! Odkud tebi pravo iskljucivati dijasporu iz Bosne na taj nacin? Po cemu to nemaju veze o zivotu u BiH? Satro niko ne vidi onaj nerad i onaj javasluk? Jebote, prolazis nasim carsijama i kasabama, ni oko kuce nije cisto i raspremljeno, pa vi nesto pricate o vasem radu itd? Daj bolan.
Gojeni H

#27 Re: Selo

Post by Gojeni H »

Pardon, jel' tema kurati domaci vs inteligentna dijaspora, ili selo ubij Zidova?

Ohladite malo. Dijaspore ce biti jos malo. Bruka djece vec beknut bosanskog ne znaju, Bosna im dodje kao neka egzoticna zemlja iz koje su Dad 'n' Mom.
Point.

#28 Re: Selo

Post by Point. »

jahhjer wrote:
Point. wrote:
jahhjer wrote:
Eki ja nedorasto za diskusiju :lol:
Pazi ti njega, sad bi on nama ovamo objasnjavao sta to kod nas ne valja i kako to rijesti. Nego glasas li ti na izborima? Koliko znam dijaspora obavezno glasa za ove sto nas pokopavaju lagano zadnjih 25 godina tako da su samo odmogli a ne pomogli, drugo ako i salju pare gdje te pare zavrse? Kome ih salju?

Nego imam ja zadatak za vas. Rijesite problem zatvaranja kulturnih ustanova, Zemaljskog Muzeja prije svega. A ja, vama je vrh kulture karirarini stoljnjak, kafana, pjevaljka na stolu i ruke u zraku. Ajd ba tjeraj se.
Vidi face, ima zadatak za nas. :) Imam ja zadatak za tebe. Nadji posao i na prvom zakasnjenju plate, izadji na ulicu i protestuj. Pobuni se poslodavcu. Nemoj ici na 65 kafa dnevno i zabidji kladionicu u narednih godinu dana. Nemoj kukati ni jednog dana i nemoj izgovarati recenicu: svi su oni lopovi. Eto kreni od toga i vidjeces da ce poslije sve biti lakse.

A faci ne valja dijaspora ali ipak ima obraza da trazi od dijaspore da se bavi dnevno-politickim problemima u zemlji. Zar neide onda prica, ne zivite vi ovdje ne mjesajte se. :?

Al' najjace je ipak ova recenica: "A ja, vama je vrh kulture karirarini stoljnjak, kafana, pjevaljka na stolu i ruke u zraku.".:lol: ......Pa jebo te, da covjek nezna bolje reko bi da se u Bosni danonocno uziva uz note Mozarta, Bacha i Wagnera i pjevaju Sinatrini hitovi po kafanama.:kontrabas: :. Ne prosipaj se, ziv bio.

Ps. I nepise se ajd, nego hajde, zar je tako tesko napisati slovo H jebem ga ja.

Nije tesko, nego mi fora kako vam vadi mast kad neko preskoci h, jebiga odma vam se svi patriotski alarmi pale, valja branit nase iskonsko h, al to sto ti ne znas rastaviti negaciju od glagola i tako silujes svoj vlastiti jezik koji eto ko nesto branis i cuvas, nema veze.
Rek'o sam ti za kladionicu, nemam nikakve vez s tim. Naravno da ima ljudi koji slusaju izmedju ostalog i Mocarta i Baha a i Wagnera al naravno da ti nemas pojma o tom, vec sam objasnio sta je za tebe kultura.
Vidi ti face gramatickog maga :novine: . Dobro, nasao bi i ja tebi svakakvih gresaka u gramatici, patriJoto, ali to nije tema vecerasnje emisije. No, dobra ti ta izvlakusa za slovo H i vadjenje masti, al nekako mi providna ta prica, vise mislim da slabo lazes djecace.

A i dalje faco vuces tu pricu o kafanama, pjevaljkama, kariranim stolnjacima i cinci linci muzikom. Izadji deset metara iz kuce, i sve ce ti se samo kazati. :serbo:

Iskljucujem se iz daljne diskusije, jer te ocigledno nesto prenosi i pun si bijesa, al ga ciljas na pogresnu adresu. Nije dijaspora neprijatelj. Uostalom u dubokom smo off topicu i nebih da popusim ban zbog nekog neznalice poput tebe.

'ajd sad u zdravlje!
Eniac

#29 Re: Selo

Post by Eniac »

Zeljocity wrote:A hoce li ponuditi drzavljanstvo muslimanima koje su protjerali??
Zasto? Samo su ih vratili odakle su dosli.
BHCluster

#30 Re: Selo

Post by BHCluster »

Arteta

#31 Re: Selo

Post by Arteta »

Eniac wrote:
Zeljocity wrote:A hoce li ponuditi drzavljanstvo muslimanima koje su protjerali??
Zbog cega su onda ponudili Jevrejima?
Eniac

#32 Re: Selo

Post by Eniac »

Arteta wrote:
Eniac wrote:
Zbog cega su onda ponudili Jevrejima?
Pa, imali su interes i svoj razlog da to urade. Mozda zato sto je Isus bio jevrej? Mozda zato sto su Arapi, muslimani, osvojili Spaniju, dok jevreji nisu, pa misle da imaju razloga svetiti se muslimanima? Ko zna. Njihova drzava, njihova stvar. Kome se ne svidja, ne mora tamo ici.
FreakyStyley

#33 Re: Selo

Post by FreakyStyley »

"Ubi" ?
JohnnyS

#34 Re: Selo

Post by JohnnyS »

Point. wrote:
Ps. I nepise se ajd, nego hajde, zar je tako tesko napisati slovo H jebem ga ja.

Prije nego se zaključa još jedna tema BiH vs. dijaspora, samo da napomenem da se ne piše niti "nepiše", zar je tako teško udariti razmak, jebem ga ja? Što mogu, ja sam grammar nazi.
FreakyStyley

#35 Re: Selo

Post by FreakyStyley »

Ne pise se ni "ubi", nego "ubiJ", u ovom kontekstu.

Osjecam se kao kad na youtubeu vidim komentare: "Ubi Srbina" ili "Jebem ti mater usta!". Dje ti je jos jedno "u", seljacino, jebem ti mater (u) picku?
Post Reply