Seljačina Papak Efendić

kolegione

#26 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by kolegione »

hgahaahhaha koji vrh ja otvorio da vidim kako pljuju lika, covjek sve pohvale pokupio klasičan gospodin :D
mali_balon

#27 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by mali_balon »

Ima moj glas dok god se kandiduje
"Aktivno učešće žena u politici i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.
Većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećavaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečiju ličnu situaciju
cyprus

#28 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by cyprus »

mali_balon wrote:Ima moj glas dok god se kandiduje
"Aktivno učešće žena u politici i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.
Većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećavaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečiju ličnu situaciju
A etnička pripadnost je potpuno ispravna osnova za političko organizovanje? :mrgreen: :oops:
bumerangss

#29 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by bumerangss »

Efendic se pokazao kao sposoban i vrijedan momak i ja cu glasati za njega ako do maja pocne sa izgradnjom kruznog toka u Boljakovom :D
MOSALJOZE

#30 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by MOSALJOZE »

mario001 wrote:
Black swan wrote:eno prave fasadu i izolaciju na alipasnu :thumbup:
I svaki stan u tim zgradama dobija novu stolariju, besplatno
Ovo se meni nimalo ne svidja.Nisam stanovnim te općine,ali bi se zapitao po kojem osnovu?Zašto moj objekat ne bi mogao biti utopljen na taj način?
Momak odlično radi,tu nema rasprave,ali mislim da ovo nije najbolji potez.
Qoom

#31 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

MOSALJOZE wrote:
mario001 wrote:
Black swan wrote:eno prave fasadu i izolaciju na alipasnu :thumbup:
I svaki stan u tim zgradama dobija novu stolariju, besplatno
Ovo se meni nimalo ne svidja.Nisam stanovnim te općine,ali bi se zapitao po kojem osnovu?Zašto moj objekat ne bi mogao biti utopljen na taj način?
Momak odlično radi,tu nema rasprave,ali mislim da ovo nije najbolji potez.
Po čemu bi tvoj objekat ili bilo čiji neko bio obavezan da "utopli"?

Svi stambeni objekti su privatno vlasništvo i ovo je dobra volja opštine.
MOSALJOZE

#32 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by MOSALJOZE »

Qoom wrote:

Zašto ja ne bih bio dio dobre volje opštine?
GeeTnT

#33 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by GeeTnT »

Efendic je odlican....jos boljih ima sigurno...

Jedini ppk koji je bio nacelnik NG je prvi reeket Damir Hadzic...usput i seljacina je...
Qoom

#34 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

MOSALJOZE wrote:
Qoom wrote:

Pokreni inicijativu, skupi potpise stanara tvoje zgrade i kandiduj projekat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Chmoljo »

MOSALJOZE wrote:
Qoom wrote:

te zgrade, odnosno fasade, su bile poprilično devastirane. ne čudi me da su došle na red. za SDA ne bih nikada glasao, niti ću, ali ovo je dobar potez.
daddy-kool

#36 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by daddy-kool »

Chmoljo wrote:
MOSALJOZE wrote:
Qoom wrote:

te zgrade, odnosno fasade, su bile poprilično devastirane. ne čudi me da su došle na red. za SDA ne bih nikada glasao, niti ću, ali ovo je dobar potez.
Zašto bi utopljavanje privatne imovine uopšte dolazilo na red? Razumijem ja da je ovo odličan način kupovine glasova javnim novcem, ali je sa etičkog stanovišta potpuno isto kao da je npr Fahrin toranj sređivao budžetskim parama. Kada popravlja ulice, škole, parkove, javna dobra, onda svi imaju teoretsku šansu da to koriste, ovo je čisto trpanje para u privatne džepove.
Qoom

#37 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

daddy-kool wrote:Zašto bi utopljavanje privatne imovine uopšte dolazilo na red? Razumijem ja da je ovo odličan način kupovine glasova javnim novcem, ali je sa etičkog stanovišta potpuno isto kao da je npr Fahrin toranj sređivao budžetskim parama. Kada popravlja ulice, škole, parkove, javna dobra, onda svi imaju teoretsku šansu da to koriste, ovo je čisto trpanje para u privatne džepove.
Stoji da smrdi na dnevno-političku "brigu" za građane, međutim ima i ona da ušteda energije vrlo visoko kotira kod otimanja sredstava EU za ovakve projekte, bez puno muke.
jao_situacije

#38 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by jao_situacije »

daddy-kool wrote:
Chmoljo wrote:
MOSALJOZE wrote: Zašto ja ne bih bio dio dobre volje opštine?
Zašto bi utopljavanje privatne imovine uopšte dolazilo na red? Razumijem ja da je ovo odličan način kupovine glasova javnim novcem, ali je sa etičkog stanovišta potpuno isto kao da je npr Fahrin toranj sređivao budžetskim parama. Kada popravlja ulice, škole, parkove, javna dobra, onda svi imaju teoretsku šansu da to koriste, ovo je čisto trpanje para u privatne džepove.
ima projekat i plan na federalnom nivou, sve više objekata će biti energetski efikasno
u jednom trenutku će biti i subvencije za izolaciju itd.
kad nađem postaviću
sve će više biti ovakvih vijesti, pogotovo za par godina preko ipa fondova
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by sabina1 »

pametolog wrote:
sabina1 wrote:
breuer wrote:
I tako, Štula na avataru, Sema u srcu :D
Fakat :zid:
Ne znam sta tacno dovodi Braneta i g.Efendica u vezu, niti razumijem sta se Efendicu tacno zamjera, i ima li ista dobro da je uradio? Sve sto citam iz postova je klasicna trivia - SDA = 110% papci, lopovi, uhljebi,... A SDP/DF = 110% postenjacine, napredni, bezgresni, samo treba da dodju na vlast i eto nam savrsenstva.
Po opredjeljenju sam godinama socijaldemokrata/ljevicar (za razliku od SDP i DF), ali vise vjerujem svojim ocima nego slatkim deklarativnim povicima opozicije.
Po ucinku je g. Efendic daaalekooo najboli nacelnik u istoriji ovih porostora. Za razliku on nacelnikovanja g. Komsica i g. Hadzica.
Sličnost Štulića i Efendića je frapantna. Prvi je genije koji će ući u udžbenike a drugi je sve ono što ovaj samozvani idiotski kvazisistem jada , čemera , užasa , nepotizma , nepravde, siromaštva , gladi , javašluka , nerada , površnosti , politikanstva , ratnog i postratnog profiterstva predstavlja iako se hipotetski bavi samo lokalnim stvarima....
Ta sličnost se ogleda i u stavu prema ženama , sigurna sam da bi Štulić koji je u svoje tesktove uvrstio nešto poput :
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".....a ovu uvredu je mrtav-hladan izrekao primtivni - Efendić , nikada nije uputio izvinjenje a Štulić je bio oduševljen...

I da....mogu shvatiti da ljudi mogu biti neifnormisani....to je potpuno legitimno i ispravno ali ne mogu zaista shvatiti da bilo ko kao neku alternativu ovom tumoru i zlu od sistema vidi SDP i DF....

Srdačan pozdrav.
mario001

#40 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by mario001 »

MOSALJOZE wrote:
Qoom wrote:

Radi se i projektu, svaka naredna zgrada ce valjda sa nekim procentom ucestvovati u kupovini stolarije
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Chmoljo »

daddy-kool wrote:
da je privatna imovina, i nije baš u potpunosti.

fasada zgrada ide pod zajedničko održavanje, a kako je zakon definisao održavanje zgrada, radi se o javnom interesu. možemo mi sad truniti o tome je li bilo prečih stvari za uložiti pare, ali činjenica je da je to nemoguće uraditi samofinansiranjem stanara.

ipak je riječ o zgradama koje imaju po 16 i 18 spratova, a kako rekoh, već su poprilično stradale u ratu. svaka opština ima stavku u budžetu koja se odnosi na donacije za sanacije zgrada. jedan od kriterija je i stepen oštećenosti u ratu. da je bilo sreće, to se sve moglo poslijeratnim donacijama srediti, ali kao što znamo, nije. sada je jedino budžet prilika da se to uradi.

mislim, tom logikom se nije trebalo donirati ni povratnicima...

želim napomenuti da nikad u životu ne bih glasao SDA, niti ću, niti iko koga poznajem živi u tim dole zgradama, ali pozdravljam ove radove.

a ako ćemo mak na konac, od javnog interesa je sigurnost, tj da ti komad fasade na padne na glavu... tako da...

Image

ovo je blok bivših Španskih boraca. dio Tetovske je još gore prošao.
MOSALJOZE

#42 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by MOSALJOZE »

Off topic
Koga god pitam glasa li za SDA,svi se ogradjuju :skoljka:

:mrgreen:
bumerangss

#43 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by bumerangss »

MOSALJOZE wrote:Off topic

Niko ne glasa za SDA a SDA na vlasti :-) isto da bi ti qrva rekla da ga nikad nije primila :D
karanana

#44 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by karanana »

u svakom slucaju, bolje da utopli pa makar i jednu zgradu, sa sto porodica koji tu obitavaju nego da utopli zgradu opstine. (hint: novo sarajevo, iako je vjerovatno i to donacija)
Qoom

#45 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

Ja glasam za SDA!
howdy

#46 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by howdy »

Qoom wrote:

Ja glasam za SDA!

U cemu je snaga? Ako si pravi glasac SDA znaces odgovor :D
Qoom

#47 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

Kakav je to pravi, a kakav krivi?

Glasao sam za SDA i opet ću!
howdy

#48 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by howdy »

Qoom wrote:Kakav je to pravi, a kakav krivi?

Glasao sam za SDA i opet ću!
U cemu je snaga? Nisi istinski glasac SDA.
MOSALJOZE

#49 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by MOSALJOZE »

Chmoljo je možda crven na forumu,al je zelen u duši.

Qoom

#50 Re: Seljačina Papak Efendić

Post by Qoom »

Kad se počnu brojati tuđa krvna zrnca, u kući ni za kifle, a kladara i otac i majka i dedo i nana.
Post Reply