ne mogu od smijeha..DobroJutroKolumbo wrote:Pa ispricaj nam taj vic!?car-x wrote:ovo me podsjeti na onaj vic, kad je haso kreno u vecernju skolu..
Seksualna redukcija
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- DobroJutroKolumbo
dobar ti onaj prvi...car-x wrote:ne mogu od smijeha..DobroJutroKolumbo wrote:Pa ispricaj nam taj vic!?car-x wrote:ovo me podsjeti na onaj vic, kad je haso kreno u vecernju skolu..
-
Sogan
Ispadose zene ili asexualne ili u stanju da je kontrolisu bez mentalnih konsekvenci... prica iz uvodnog posta je vec eksploatirana u vecini americkih serija... onih sa rezisiranim grohotom kako bi gledaoci znali kad da reaguju... da ih nisam gledao u ovolikoj mjeri mozda bih se i nasmijao...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ili ljubavnika, ako mu je dosadila main holedebela wrote:a da joj se ne obije o glavu ta redukcijamislim, naci ljubavnicu ne vjerujem da bi mu bio problem.
-
žena zmaj
Naucno je dokazano da zene mogu izdrzati 10X duze od muskaraca a da i ne pomisle na sex, a kamoli da ih "boli"...
Osim toga, ova tehnika "redukcije" prvi put se spominje u antickom djelu "Lisistrata", tako da nije nista novo, a ni neobicno! Tako vam i treba kad ne slusate zene...

Osim toga, ova tehnika "redukcije" prvi put se spominje u antickom djelu "Lisistrata", tako da nije nista novo, a ni neobicno! Tako vam i treba kad ne slusate zene...
-
Wednesday
3. u ratu izmedju sparte i atine, u drevnoj grckoj, nakon 30 godina rata, zene sparte i atine su se popele na akropolj i nisu htjele da se vrate u bracne postelje dok se njihovi muzevi ne pomireA wrote:Ta metoda je, koliko se ja sjecam iz stampe, primjenjena u dva slucaja sa uspjehom:
1 - U nekoj turskoj zabiti decenijama nije bilo tekuce vode. Zene su morale ici po vodu svaki dan na izvor. Eh kad im je pukao film, nakon sto su im godinama pucala ledja, gospodje su se dogovorile da proglase strajk stisnutim koljenima - podace muzevima tek kad se izbore kod regionalnih vlasti da se u selo uvede vodovod. Ova simpaticna prica je imala sretan ishod - ubrzo je uvedena voda, te su gospodje bile odmornije, samim tim rade da prekinu strajk, a kao bonus - poslije ispunjavanja bracnih obaveza, mogle su da se istusiraju u toploti doma.
2 - U nekoj juznoamerickoj drzavi, u nekom od onih plehanih gradova gdje ima bijede, kriminala, ubistava, zene su se dogovorile sa vlastima, te proglasile slican strajk, dokle god muzevi i mladici ne predaju svoje oruzje policiji. Ne poznajem ishod ove price. Nadam se da je bio sretan, te da sada izraz "opaliti metak" u njihovom gradu ima isto znacenje kao u nasem.
inace, meni su ovakve teme sranje, jer sugeriraju da je sex nesto sto zena daje muskarcu. kao da ona cini neku vrstu ustupka radi njega.
i, kao sad je ona tom redukcijom sexa nesto njega kaznila??
-
mamica papucarka
mozda zena misli da je redukcijom seksa jedino sto ga moze zaustavit da ne postane kockar.
Jedino da joj se ne odbije od glavu
- van Basten
i mene to nervira... žena daje muškarcu, žena uvodi redukciju muškarcu, žena ovo žena ono... ispade po tome da su samo muškarci ti kojima treba sex a ženama je to haman pa višak al eto i one nekad dadnu da umire malo muževe.
Inače, na ovako extremne primjere zastrašivanja nekakvim redukcijama treba odgovoriti još radikalnije... ko može barem. Moja je jednom probala nešto slično al sam to sasjekao u korijenu. "Nema? ok, nema." i onda prestao do kraja i sa milovanjima, poljubce reducirao na blage dodire usnicama... brzo je shvatila da igranje redukcije ne vodi ničemu
Doduše, ne znam šta bi bilo da nije tako brzo shvatila, tj da se odužilo, al dobro... bitno je da se uspjelo
Inače, na ovako extremne primjere zastrašivanja nekakvim redukcijama treba odgovoriti još radikalnije... ko može barem. Moja je jednom probala nešto slično al sam to sasjekao u korijenu. "Nema? ok, nema." i onda prestao do kraja i sa milovanjima, poljubce reducirao na blage dodire usnicama... brzo je shvatila da igranje redukcije ne vodi ničemu
-
surajaa
Ne cudi me da se vecina komentara usredsredila na pomenuti slucaj, za koji sam naglasila da je usput pomenut i odabran metodom slucajnog uzorka.
Dakle ne zanima me vase vidjenje problema u konkretnom slucaju, a jos manje me zanimaju savjeti koje pojedini predlazu konkretno bas za ovaj gorepomenuti slucaj, jer se to nije ni trazilo...(cigo, nema povoda za ljutnju, komsija nije moj tip
)
No,ukoliko vam je lakse pricati o drugima u pomenutim situacijama i rjesavati tudje razmirice, onda pisite sta zelite, ovo je ionako jedna od onih "razbibriga-tema"...

Dakle ne zanima me vase vidjenje problema u konkretnom slucaju, a jos manje me zanimaju savjeti koje pojedini predlazu konkretno bas za ovaj gorepomenuti slucaj, jer se to nije ni trazilo...(cigo, nema povoda za ljutnju, komsija nije moj tip
No,ukoliko vam je lakse pricati o drugima u pomenutim situacijama i rjesavati tudje razmirice, onda pisite sta zelite, ovo je ionako jedna od onih "razbibriga-tema"...
- Hantraga
#46 Re: Seksualna redukcija
Ova taktika moze biti opasna, jel ako mu zena ne da, mogao bi svratiti do tebe...surajaa wrote:Bas nesto razmisljam i zanima me koliko smo mi zene ustvari prepredene i lukave, koliko smo takticne u situacijima koje to traze, a u kojima se ipak to od nas ne ocekuje ili bar ne bi trebalo...ovdje mislim na odnos medju partnerima...
Zali se meni moja komsinica na svog muza, inace oboje su legende ljudi, imaju oko nekih 35-36 godina, imaju jedno dijete, zive preko puta mene i pocesto pijem kafu s njima.
No sve to nije bitno, bitan je problem koji im se javio ( samo da se zna,nije nikakvo mahalanje, cijela zgrada, a mozda i sire zna za to i svi to prate ko onomad "Esmeraldu" i svima to zabavno i smijesno)
Naime, vec neko vrijeme, njen muz obicava sjesti za poker aparat i uz kafu potezati rucicu ili dugmic aparata. Nikad prije nije nista slicno cinio, cak ne igra ni sportsku kladionicu, ali sad je nasao nacin da uludo baca novac i ujedno nju dovede do stanja u kom bi ga ona najradije zalijepila za tu masinu.
Nakon sto je ona shvatila sta cini i radi i nakon silnih razgovora, a i svadja, rasprava, psovki, ona skonta da je tu bitku izgubila i primjeni taktiku "Seksualne redukcije", tj. svaki put kad ga uhvati da je igrao pokera ili joj konobar iz kafica, gdje on obicno pije kafu, a odnedavno igra pokera, javi da je on za aparatom, ona mu uvede "redukciju" od nekoliko dana i ako ga u tom periodu opet skonta, redukcija raste na njegovu stetu, a ona se mudro smijesi i prepusti uzivanju u plodovima smisljene taktike.
Nakon par dana, muz joj valjda odvalio, sto od bijesa sto mu ona nece "dati" ako opet stane za poker masinu, sto od prozivki od strane komsiluka, prijatelja, a najvise pobjesnio sto ga je nadmudrila i umjesto dugih i ispraznih svadja koje mu je priredjivala i na koje ja bio navikao, kojim se mogao oduprijeti i koje mu nisu smetale da nastavi sa svojim hobijem, udarila tamo gdje je najslabiji i gdje ga jako "boli".
![]()
![]()
![]()
Boga mi, sretnem ja komsiju, vidim da je nikakav, nekako mi snuzden, potisten, ko da je s ratista pobjego, kontam ja: mora da redukcija traje![]()
Ne znam koliko ce joj metoda biti uspjesna, ali kaze da osjeti da se komso primirio. Nadam se da ce se okrenuti na bolje.
Uglavnom, pricu sam spomenula usput. Zanima me kako vi rjesavate sporove sa svojim partnerima??? Koje metode i taktike primjenjujete kada shvatite da od rijeci i svadje nemate velike koristi i da on/ona, upravo rijeci, a nikakvu drugu reakciju ne ocekuje od vas??? Rado uvazavam i primam sve savjete i vase isprobane metode![]()
![]()
![]()
![]()
Unaprijed zahvalna...![]()
-
Wednesday
ma, sigurno hoce.. to ga samo moze nanervirat, nikako mu pomoci da shvati zasto treba, recimo prestati sa kockanjem. pa nije djete od 5 godina.. tako se problem moze samo kamuflirat i na neko vrijeme sputat, ali nikako rijesit.mamica 31 wrote:mozda zena misli da je redukcijom seksa jedino sto ga moze zaustavit da ne postane kockar.![]()
van Basten wrote:i mene to nervira... žena daje muškarcu, žena uvodi redukciju muškarcu, žena ovo žena ono... ispade po tome da su samo muškarci ti kojima treba sex a ženama je to haman pa višak al eto i one nekad dadnu da umire malo muževe.
-
mamica papucarka
meni je interesantno kako ste vi jedno drugo reduciralivan Basten wrote:i mene to nervira... žena daje muškarcu, žena uvodi redukciju muškarcu, žena ovo žena ono... ispade po tome da su samo muškarci ti kojima treba sex a ženama je to haman pa višak al eto i one nekad dadnu da umire malo muževe.
Inače, na ovako extremne primjere zastrašivanja nekakvim redukcijama treba odgovoriti još radikalnije... ko može barem. Moja je jednom probala nešto slično al sam to sasjekao u korijenu. "Nema? ok, nema." i onda prestao do kraja i sa milovanjima, poljubce reducirao na blage dodire usnicama... brzo je shvatila da igranje redukcije ne vodi ničemuDoduše, ne znam šta bi bilo da nije tako brzo shvatila, tj da se odužilo, al dobro... bitno je da se uspjelo