Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jao_situacije wrote:Samo polahko Šaro sve ćemo razjasniti , ne znam tačno za Austriju ali dosta država dopušta medijaciju u građansko-pravnim pitanjima (to je i brak) zbog načela dispozitivnosti stranaka u građansko pravnom postupku. To doslovno znači da stranke biraju uslove uvjete i načine formiranja pravnog posla. Vodeći se tim principom i idejom zaštite prava manjina, koje imaju slobodu kulture vjere i sl. oni ukoliko to dopušta zakon određene države u postupku medijacije mogu izabrati da se koristi Šerijat kao zakon i onda se po šerijatu normiraju odnosi tj. pravni posao.
U BIH ne može to, dok u dosta Europskih zemalja može
U kojim evropskim zemljama je poligamija dozvoljena?
jao_situacije wrote:Samo polahko Šaro sve ćemo razjasniti , ne znam tačno za Austriju ali dosta država dopušta medijaciju u građansko-pravnim pitanjima (to je i brak) zbog načela dispozitivnosti stranaka u građansko pravnom postupku. To doslovno znači da stranke biraju uslove uvjete i načine formiranja pravnog posla. Vodeći se tim principom i idejom zaštite prava manjina, koje imaju slobodu kulture vjere i sl. oni ukoliko to dopušta zakon određene države u postupku medijacije mogu izabrati da se koristi Šerijat kao zakon i onda se po šerijatu normiraju odnosi tj. pravni posao.
Capajebo wrote:
Dosta toga ne moze u teoriji, ali moze u praksi
Paa moglo bi recimo ovako jednu da imaš građanski vjenčanu, a drugu ne s tim da bi onda ova prva mogla u bilo kojem trenutku podići tužbu za razvod. A druga recimo ne bi imala nikakva bračna prava.
Čak se i vanbračna zajednica ne može formirati sa više osoba paralelno
Iskreno o tome nemam pojma, jer me to nikad nije ni zanimalo
Da se selis a?
Da ne idemo u off. nije doslovno dozvoljena ali postoje iznimke evo na PP
SaraFina wrote:Te "zabrane"o sexu prije braka plod su vjerskih tumačenja iz daleke prošlosti. Kad su se ljudi zenili i udavali najkasnije do polovine dvadesetih.
Mislim da ih se rijetko ko pridrzava danas, iako sve vjere propagiraju " čudorjedje"
Jednostavno mislim da su se i vjere donekle " reformirale" odnosno postale fleksibilnije kad su vanbračni odnosi posrijedi.
Mislim da nevinost ne moze do 25-30 godine ostaviti fizičke posljedice ali svakako uskraćujući sebi prirodne potrebe ljudi u dobrovoljnom celibatu postanu " napeti, mrzovoljni, nezadovoljni" i sl.
Mada naravno ni to nije u svim slučajevima isto.
Prije će pretjerana seksualna aktivnost i često mijenjanje partnera ostaviti posljedice po fizičko zdravlje djevojke nego neki dobrovoljni celibat.
Mogućnosti za to su raznorazne od nezeljenih trudnoća, nasilno prekinutih do spolno prenosivih bolesti.
Ne laži.... Vjera nije stvar daleke prošlosti , već stvar današnjosti i budućnosti, a seksualne fleksibilnosti su stvari prošlosti... lagat da bi sebe opravdala i govorit da svi to rade, a ne rade, evo ja ne radim, moj otac, moja porodica i većina ljudi koje ja znam, i stvarat sliku da je to opće prihvaćeno a nije, kao što medijska propaganda to radi i želi je užas.... Kurva je uvjek bila kurva, i danas je kurva kurva, a i sutra će bit kurva kurva... žena lišena svih ljudskih vrjednosti i izdajnik sebe, svoga oca i svoje porodice koja se brinula za nju dok je odrastala i tu istu porodicu ponizila na njagori mogući način, sve to da bi svoj seksualni prohtjev dohakala. def kurve je žena koja je spremna izdati svoje ideale, porodicu, prijatelje, naciju ili društvenu grupu za 1 sat sexa, kome takva osoba treba? Srami se sa ovim što pišeš, ako si kurva popravi se, a ne izjednačavat propast sa uspjehom, poniženje dostojanstvom, izdaju sa lojalnošću, jer te stvari nisu iste.... i još jednom srami se... haj što si kurva, al barem reci istinu, a ne još i lagat i druge prizivat u propast da bi tebi bilo bolje... sram te istid bilo... nemogu vjerovat da vakvi ljudi među nama žive.... sram te istid bilo kučko jedna, izdajice, rospijo .. smrad tvoj osjetim kroz ovaj ekran ništa me guši
Banned user for reason “krsenja pravila foruma vrijedjanje”
» seksimacak123
mjesec