Bila je davno, jos kad sam ja bio mali Мальчик, pjesmica, "decu ne donose rode vec ih radjaju mame..."Capajebo wrote:Zar rode ne donose djecu?![]()
![]()
![]()
Seks, brak, neimastina
- insomnia78
#276 Re: Seks, brak, neimastina
- SaraFina
#277 Re: Seks, brak, neimastina
Kroksica wrote:bezgrijesnim zacecemSaraFina wrote:@kroksice,
Kako zamišljaš imati djecu bez sexa?
Umjetna oplodnja ili imaš furku kako je Djevica Marija to odradila, pa reprizu da napraviš ..
Mogu ti reći da u te floskule u sadašnjosti ne bi niko vjerovao
- Capajebo
#278 Re: Seks, brak, neimastina
OMG!insomnia78 wrote:Bila je davno, jos kad sam ja bio mali Мальчик, pjesmica, "decu ne donose rode vec ih radjaju mame..."Capajebo wrote:Zar rode ne donose djecu?![]()
![]()
![]()
- SaraFina
#279 Re: Seks, brak, neimastina
Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.Kroksica wrote:Salim se, naravno.Kroksica wrote:bezgrijesnim zacecemSaraFina wrote:@kroksice,
Nisam ni zamisljala imati djecu bez seksa, cemu onda ovo pitanje?
- Capajebo
#280 Re: Seks, brak, neimastina
Joj neka, nemojte, nemojte bar na ovoj temi. Eno vam ona tamo oko muzike dok je ezanSaraFina wrote:Kroksica wrote:bezgrijesnim zacecemSaraFina wrote:@kroksice,
Umjetna oplodnja ili imaš furku kako je Djevica Marija to odradila, pa reprizu da napraviš ..
Mogu ti reći da u te floskule u sadašnjosti ne bi niko vjerovao
- Capajebo
#281 Re: Seks, brak, neimastina
Vjerovatno da je mislila na to da je vjera temelj uspjesnog braka. Sex jeste dio braka logicno.SaraFina wrote: Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.
- insomnia78
#282 Re: Seks, brak, neimastina
Kazu takodje da ce se u dzenetu pricati na arapskomCapajebo wrote:Al' kazu da arapski jezik najmanje opterecuje glasne zice.insomnia78 wrote:Joj kad arap zavrne to "a"
U "masala" slicno![]()
![]()
![]()
Ja i kolega pricamo s nekak'im arapom
I kaze njemu kolega, moj sin fakultativno u skoli uci arapski
Kaze ovaj, mrtav 'ladan, to je dobro, u dzenetu ce se samo na arapskom pricati
- Kroksica
#283 Re: Seks, brak, neimastina
Smatram da seks nije temelj uspjesne veze. Pod veza podrazumjevam vanbracno zabavljanje.SaraFina wrote:Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.Kroksica wrote: Nisam ni zamisljala imati djecu bez seksa, cemu onda ovo pitanje?
- SaraFina
#284 Re: Seks, brak, neimastina
Capajebo wrote:Vjerovatno da je mislila na to da je vjera temelj uspjesnog braka. Sex jeste dio braka logicno.SaraFina wrote: Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.
Moguće .. Meni nije.
- Capajebo
#285 Re: Seks, brak, neimastina
Sad ne znam na koji nacin da odgovoriminsomnia78 wrote:Kazu takodje da ce se u dzenetu pricati na arapskomCapajebo wrote:Al' kazu da arapski jezik najmanje opterecuje glasne zice.insomnia78 wrote:Joj kad arap zavrne to "a"
U "masala" slicno![]()
![]()
![]()
![]()
Ja i kolega pricamo s nekak'im arapom
I kaze njemu kolega, moj sin fakultativno u skoli uci arapski
Kaze ovaj, mrtav 'ladan, to je dobro, u dzenetu ce se samo na arapskom pricati
Istina je da ce se u Dzennetu pricati arapski, ali to ne znaci da ako ga ne znas na ovom svijetu da ga neces znati na onom svijetu
- Kikibombona
#286 Re: Seks, brak, neimastina
Pa to ti prijatelju nije nimalo neobicna pojava.jao_situacije wrote:Imam ja jednog jarana ono jebach.. Prvi u raji da se pohvali oko pustolovina, a kad nađe curu u koju se zaljubi i voli je sa njom ništa znači eventualno ljubljenje, i to otvoreno kaže..
Šta ćemo sa ovakvim tipom i usput ove ostale sa kojima se hvali spominje u negativnom kontekstu kao lake cure i sl..
Znači njemu nije to ništa strano ali opet se suzdržava sa curom koju voli, ima li neko objašnjenje za ovo ?
Ja sam od vjere udaljen koliko zemlja od sunca pa imam slican pristup.
Kada pomislis da bi sa odredjenom osobom moglo potrajati, prvenstveni cilj je ucvrstiti vezu kroz komunikaciju i druzenje, da stekne povjerenje u tebe. Kada osjetis da je prisnost obostrana, da je veza dobila na snazi, lagano se krenes usmjeravati na seks.
A tvoj drug, mozda ima komplekse..... Mozda gaji odvratnost prema djevojkama sa kojima je imao odnose, pa bi zelio da njegova zena bude drugacija. Kompleksi i frustracije, nema sta drugo biti.
- S4mpion
#287 Re: Seks, brak, neimastina
Nije papir bitan samo kad su djeca u pitanju. Papirom se uređuju prava i obaveze između supružnika, čime se spriječava narušavanje njihovog prava u slučaju nekog spora, a koje je itekako moguće kad su u pitanju veze bez papira i nepisana pravila.Kroksica wrote:
Papir je bitan samo kad su djeca u pitanju, zbog prezimena i ostalih zavrzlama. Zajednicki zivot dvoje ljudi koji se vole i namjeravaju da ostanu skupa do kraja zivota je po mom misljenju brak, imali papir ili ne. Odvojeni zivot i ponasanje kao u braku mi je bezveze. Brate, ako se volite i razumijete pa nema te dunjalucke poteskoce koja ce unistiti to sto imate ako se drzite zajedno.
Zaboravih rec, ne vjerujem da je uspjesnoj vezi seks jedan od temelja i da su veze bez seksa osudjene na propast.
- insomnia78
#288 Re: Seks, brak, neimastina
Sta hos ba, hor "kolibri"Capajebo wrote:OMG!insomnia78 wrote:Bila je davno, jos kad sam ja bio mali Мальчик, pjesmica, "decu ne donose rode vec ih radjaju mame..."Capajebo wrote:Zar rode ne donose djecu?![]()
![]()
![]()
To ja ovoj svojoj pjevamednog dana resio moj tata
za rodjendan da mi kupi brata.
Pitao je u ducanu gde prodaju suvu hranu
i kupus iz Srema, ali rekli su mu: "Nema."
Jednog dana resio moj tata
Pitao je u Banatu, trazio u internatu
isao do Srema, ali rekli su mu: "Nema."
Onda jednog lepog dana
dodje mama nasmejana
pravo iz porodilista kao da to nije nista
i rece sa vrata: "Donosim ti brata."
A tata?
A tata k'o tata
A tata zbori opet: "Dosta je bilo bajke.
Bracu ne donose rode vec ih radjaju majke.
Ona place, bezbeli nece brata
-
Margita81
#289 Re: Seks, brak, neimastina
Predrasuda cista.Capajebo wrote:Vjerovatno da je mislila na to da je vjera temelj uspjesnog braka. Sex jeste dio braka logicno.SaraFina wrote: Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.
U vrlo sam uspjesnom i sretnom braku vec puno godina a s vjerom nemamo veze. Iskustvo iz prve ruke
Dobar sex jeste uzasno vazan za vezu ili brak i ako hocete jedan od temelja.
- SaraFina
#290 Re: Seks, brak, neimastina
Nisam znala da je vjernicima gradjanski brak uopće bitan.
- Capajebo
#291 Re: Seks, brak, neimastina
Probaj sa sekom, mozda ne bude plakalainsomnia78 wrote: Sta hos ba, hor "kolibri"To ja ovoj svojoj pjevamednog dana resio moj tata
Onda jednog lepog dana
dodje mama nasmejana
A tata?
A tata k'o tata
- Kroksica
#292 Re: Seks, brak, neimastina
To spada u ove zavrzlame koje sam spomenula.S4mpion wrote:Nije papir bitan samo kad su djeca u pitanju. Papirom se uređuju prava i obaveze između supružnika, čime se spriječava narušavanje njihovog prava u slučaju nekog spora, a koje je itekako moguće kad su u pitanju veze bez papira i nepisana pravila.Kroksica wrote:
Papir je bitan samo kad su djeca u pitanju, zbog prezimena i ostalih zavrzlama. Zajednicki zivot dvoje ljudi koji se vole i namjeravaju da ostanu skupa do kraja zivota je po mom misljenju brak, imali papir ili ne. Odvojeni zivot i ponasanje kao u braku mi je bezveze. Brate, ako se volite i razumijete pa nema te dunjalucke poteskoce koja ce unistiti to sto imate ako se drzite zajedno.
Zaboravih rec, ne vjerujem da je uspjesnoj vezi seks jedan od temelja i da su veze bez seksa osudjene na propast.
- insomnia78
#293 Re: Seks, brak, neimastina
Ma znam, nego meni bilo sega kako to njemu arap receCapajebo wrote:Sad ne znam na koji nacin da odgovorim![]()
Istina je da ce se u Dzennetu pricati arapski, ali to ne znaci da ako ga ne znas na ovom svijetu da ga neces znati na onom svijetu
A lik ba, kolega, nije musliman uopste
- Capajebo
#294 Re: Seks, brak, neimastina
Ovde se nije pricalo opcenito ili generalno, nego specificno o odredjenoj osobi, Krosnici.Margita81 wrote:Predrasuda cista.Capajebo wrote:Vjerovatno da je mislila na to da je vjera temelj uspjesnog braka. Sex jeste dio braka logicno.SaraFina wrote: Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.
U vrlo sam uspjesnom i sretnom braku vec puno godina a s vjerom nemamo veze. Iskustvo iz prve ruke![]()
Dobar sex jeste uzasno vazan za vezu ili brak i ako hocete jedan od temelja.
I stajaliste da je vjerniku vjera temelj braka stoji.
Ali to ne znaci da tvoj brak ne moze, niti nije uspjesan
- insomnia78
#295 Re: Seks, brak, neimastina
Probo, placeCapajebo wrote:Probaj sa sekom, mozda ne bude plakalainsomnia78 wrote: Sta hos ba, hor "kolibri"To ja ovoj svojoj pjevamednog dana resio moj tata
Onda jednog lepog dana
dodje mama nasmejana
A tata?
A tata k'o tata
- jao_situacije
#296 Re: Seks, brak, neimastina
Ja bih čak rekao da bi sa tom koju voli čekao do braka i da možda ne bi ni pokušavao sex..Kikibombona wrote:Pa to ti prijatelju nije nimalo neobicna pojava.jao_situacije wrote:Imam ja jednog jarana ono jebach.. Prvi u raji da se pohvali oko pustolovina, a kad nađe curu u koju se zaljubi i voli je sa njom ništa znači eventualno ljubljenje, i to otvoreno kaže..
Šta ćemo sa ovakvim tipom i usput ove ostale sa kojima se hvali spominje u negativnom kontekstu kao lake cure i sl..
Znači njemu nije to ništa strano ali opet se suzdržava sa curom koju voli, ima li neko objašnjenje za ovo ?![]()
Ja sam od vjere udaljen koliko zemlja od sunca pa imam slican pristup.
Kada pomislis da bi sa odredjenom osobom moglo potrajati, prvenstveni cilj je ucvrstiti vezu kroz komunikaciju i druzenje, da stekne povjerenje u tebe. Kada osjetis da je prisnost obostrana, da je veza dobila na snazi, lagano se krenes usmjeravati na seks.![]()
A tvoj drug, mozda ima komplekse..... Mozda gaji odvratnost prema djevojkama sa kojima je imao odnose, pa bi zelio da njegova zena bude drugacija. Kompleksi i frustracije, nema sta drugo biti.
A meni je to lično s druge strane licemjerno
- Capajebo
#297 Re: Seks, brak, neimastina
Posto ne zivimo u serijatkoj drzavi, trebalo bi se i gradjanski vjencati zbog opceprihvatljivosti braka, a i zbog drugih zakonskih obaveza itd itd.SaraFina wrote:Nisam znala da je vjernicima gradjanski brak uopće bitan.
- SaraFina
#298 Re: Seks, brak, neimastina
Kroksica wrote:Smatram da seks nije temelj uspjesne veze. Pod veza podrazumjevam vanbracno zabavljanje.SaraFina wrote:Pa bila si kontradiktorna u postu. Zagovaraš brak radi djece a smatraš da sex nije temelj uspješnog braka.. Zato sam pitala..logično se nametnulo.Kroksica wrote: Nisam ni zamisljala imati djecu bez seksa, cemu onda ovo pitanje?
Kad smo već kod muško - zenskih odnosa u Islamu, što misliš o tome da tvoj muz za godinu ili PET dovede još jednu zenu pored tebe?
- SaraFina
#299 Re: Seks, brak, neimastina
Capajebo wrote:Posto ne zivimo u serijatkoj drzavi, trebalo bi se i gradjanski vjencati zbog opceprihvatljivosti braka, a i zbog drugih zakonskih obaveza itd itd.SaraFina wrote:Nisam znala da je vjernicima gradjanski brak uopće bitan.
Bi li počinio bigamiju koja ti je po Islamu dozvoljena?
- Capajebo
#300 Re: Seks, brak, neimastina
Nista, onda na foruinsomnia78 wrote: Probo, place