Kako apel za nebombardovanje srbije nije biranje strana? Pa nije NATO intervencija bila vremenska nepogoda jbt...Bodkin wrote: ↑26/05/2023 09:24Jer jedno zahtijeva biranje strana, a drugo ne. A on je malo pametniji od togakakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/05/2023 09:22 Nije stvar u Aliji,nego što je Bregović javno rekao da nije htio svirati na koncertima za Sarajevo tokom opsade jr bi to po njemu bilo da svira za Alijino Sarajevo,kao da to Sarajevo nijw bilo i npr. Pimpekovo,Vešovićevo
Zato je požurio svirati na koncertu u Solunu povodom NATO bombardoavanja Srbije
ljigavac i šupak na kvadrat
Sejo vs Nele
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#601 Re: Sejo vs Nele
-
#602 Re: Sejo vs Nele
izabrao je svirao je za miloševićev beogradBodkin wrote: ↑26/05/2023 09:24Jer jedno zahtijeva biranje strana, a drugo ne. A on je malo pametniji od togakakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/05/2023 09:22 Nije stvar u Aliji,nego što je Bregović javno rekao da nije htio svirati na koncertima za Sarajevo tokom opsade jr bi to po njemu bilo da svira za Alijino Sarajevo,kao da to Sarajevo nijw bilo i npr. Pimpekovo,Vešovićevo
Zato je požurio svirati na koncertu u Solunu povodom NATO bombardoavanja Srbije
ljigavac i šupak na kvadrat
šupak i ljgavac na kvadrat
-
#603 Re: Sejo vs Nele
Uzgojeno je svakakvih govana,od Šešelja do Tadića...
-
#604 Re: Sejo vs Nele
da,što li nije svirao protiv rata u somaliji
-
- nineinchnails
#606 Re: Sejo vs Nele
Najbolje bi bilo da se Nele i Sejo udruze i naprave YU turneju 

- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#607 Re: Sejo vs Nele
Ljudi medju muzicarima i glumcima traze moralne vertikale, gromade etike, intelektualce. Oni to nisu. Pjevaju i glume gdje ih vise placaju, svrstavaju se gdje misle da je trajnije, sigurnije, isplativije. Krenuli smo od über šupka Neleta, koji je kategorija za sebe, biti prvi na ljestvici šupaka nije ni malo jednostavno, zbog zestoke konkurencije - on ostaje na vrhu, neprikosnoven, za ovih 10-20 godina koliko mu jos ostaje da zagadjuje planetu svojim prisustvom. Mada, ima izuzetaka kao Zoran Becic, koji cak nije ni bio rodjen u Sarajevu, a ostao je tokom cijelog rata, pa Pimpek. Ali, vecina je otisla da svira beogradjanima poslije rata, jer od toga zive, Srba ima malo vise, znaci vise publike, vise novca. Oliver Dragojevic je ostao od rijeci, ali nije sarajlija. Meni je ljigaviji Dino Merlin od Bregovica ili Hajrudin Varesanovic (über ljige). Ljudi su kvarljiva roba, najbolje bi bilo udariti im pecat "konzumirati do ________"
-
#608 Re: Sejo vs Nele
TojoOptics wrote: ↑26/05/2023 09:47 Ljudi medju muzicarima i glumcima traze moralne vertikale, gromade etike, intelektualce. Oni to nisu. Pjevaju i glume gdje ih vise placaju, svrstavaju se gdje misle da je trajnije, sigurnije, isplativije. Krenuli smo od über šupka Neleta, koji je kategorija za sebe, biti prvi na ljestvici šupaka nije ni malo jednostavno, zbog zestoke konkurencije - on ostaje na vrhu, neprikosnoven, za ovih 10-20 godina koliko mu jos ostaje da zagadjuje planetu svojim prisustvom. Mada, ima izuzetaka kao Zoran Becic, koji cak nije ni bio rodjen u Sarajevu, a ostao je tokom cijelog rata, pa Pimpek. Ali, vecina je otisla da svira beogradjanima poslije rata, jer od toga zive, Srba ima malo vise, znaci vise publike, vise novca. Oliver Dragojevic je ostao od rijeci, ali nije sarajlija. Meni je ljigaviji Dino Merlin od Bregovica ili Hajrudin Varesanovic (über ljige). Ljudi su kvarljiva roba, najbolje bi bilo udariti im pecat "konzumirati do ________"

- Brisbane
#609 Re: Sejo vs Nele
Sad ce neko rwci i da ne valja Corbin opus, jerbo je Bora chetnik. 

- dulekrele
#610 Re: Sejo vs Nele
Najbolje bi bio da se obojica manu muzike.nineinchnails wrote: ↑26/05/2023 09:35 Najbolje bi bilo da se Nele i Sejo udruze i naprave YU turneju![]()
-
#611 Re: Sejo vs Nele
A Haris Džinović?TojoOptics wrote: ↑26/05/2023 09:47 Ljudi medju muzicarima i glumcima traze moralne vertikale, gromade etike, intelektualce. Oni to nisu. Pjevaju i glume gdje ih vise placaju, svrstavaju se gdje misle da je trajnije, sigurnije, isplativije. Krenuli smo od über šupka Neleta, koji je kategorija za sebe, biti prvi na ljestvici šupaka nije ni malo jednostavno, zbog zestoke konkurencije - on ostaje na vrhu, neprikosnoven, za ovih 10-20 godina koliko mu jos ostaje da zagadjuje planetu svojim prisustvom. Mada, ima izuzetaka kao Zoran Becic, koji cak nije ni bio rodjen u Sarajevu, a ostao je tokom cijelog rata, pa Pimpek. Ali, vecina je otisla da svira beogradjanima poslije rata, jer od toga zive, Srba ima malo vise, znaci vise publike, vise novca. Oliver Dragojevic je ostao od rijeci, ali nije sarajlija. Meni je ljigaviji Dino Merlin od Bregovica ili Hajrudin Varesanovic (über ljige). Ljudi su kvarljiva roba, najbolje bi bilo udariti im pecat "konzumirati do ________"
-
-
#613 Re: Sejo vs Nele
Onda si propustila bitnu stvar. "Rehabilitovali" su ga Tanović, Kojović, Forto i raja okupljena oko Naše stranke. Imao je i prijem upriličen.sehohari wrote: ↑25/05/2023 20:12
Ja ne znam ko je njega rehabilitovao, ali mislim da ga danas teško neko identifikuje sa Sarajevom, pogotovo mlađe generacije. Čovjek je vani i sa gradom jednostavno nema ništa, pogotovo u umjetničkom smislu, jer su njegovi radovi ipak nastali negdje drugo.
Ovako, kada se gleda na njegov današnji život, možemo reći da je on možda i najpoznatiji primjer jednog balkanskog globaliste - "svjetski čovjek" u smislu da svugdje može otići i uklopiti se na osnovu svojih socijalnih sposobnosti. Njega je teško za bilo koje mjesto tačno vezati.
No, slažem se sa tobom. Bregović je Sarajlija koliko je i Haris Džinović. Koliko je i Maca Diskrecija Tuzlanaka, a Muharem Bazdulj Travničanin.
Koliko je Dževad Galijašević Maglajlija.
-
#614 Re: Sejo vs Nele
Pa protiv natoa je protiv stranaca. Ili ocekujes da zivi u srbiji i podrzava bombardovanje?
- tranquil
#615 Re: Sejo vs Nele
Mislim da je ipak bio pokojni Balaš, ali ne da mi se provjeravati. Isti se poslije čak preselio u Sloveniju.Škobo Habu wrote: ↑26/05/2023 10:28Mislim da treba odvojiti umjetničko dijelo od autora.![]()
Bora je nekada optuživao Slovence kako su bečki konjušari, a danas se liječi na osnovu njihovog zdravstvenog osiguranja.
Edit: ipak sam provjerio, ipak je Bora. Čudno kako se pogrešno sjećam ovoga.
-
#616 Re: Sejo vs Nele
a protiv bombardovanja njegovog grada,jert on sarajevo naziva svojim gradom,ni riječ da kaže,od strane stranaca jer je srbija i vojska i oružje koje su dolazili na ratišta oko sarajeva bili iz srbije,koja je tad bila strana država za sarajlije,pa i za njega ako je već sarajlija
- Dope_Man
#617 Re: Sejo vs Nele
Djole je samo porodicu sklonio na neko vrijeme u Sloveniju (sam ostao u Novom Sadu) kad je bilo guravo. Al naravno nije, kao razni pocetnici, provodio godine zivota kenjajuci po drugim drzavama.
- teskeredzic_22
#618 Re: Sejo vs Nele
Nešto poput ovoga ?Škobo Habu wrote: ↑26/05/2023 10:34
Onda si propustila bitnu stvar. "Rehabilitovali" su ga Tanović, Kojović, Forto i raja okupljena oko Naše stranke. Imao je i prijem upriličen.
https://www.tportal.hr/magazin/clanak/l ... i-20090304
ovoga ,
https://www.kupikartu.ba/karte/event/5578/aca-lukas
ovoga ,
https://www.alo.rs/vip/estrada/zetra-sa ... 40842/vest
"Rehabilitacija" je počela onog dana kad su Sinan Sakić i Branka Sovrlić nastupili u Skenderiji.
Sve ostalo je uz dužno poštovanje isprazna demagoška floskulacija.
Više su štete Lukas i Šerifović gradu Sarajevu nanijeli svojim prisustvom i širenjem svoje gadarije od muzike nego pet Bregovića sa koncertima u Solunu.
-
#619 Re: Sejo vs Nele
Jasta je tako crno bijelokakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/05/2023 11:42a protiv bombardovanja njegovog grada,jert on sarajevo naziva svojim gradom,ni riječ da kaže,od strane stranaca jer je srbija i vojska i oružje koje su dolazili na ratišta oko sarajeva bili iz srbije,koja je tad bila strana država za sarajlije,pa i za njega ako je već sarajlija
-
#620 Re: Sejo vs Nele
je li naziva sarajevo svojim gradom,ja koliko znam daBodkin wrote: ↑26/05/2023 12:21Jasta je tako crno bijelokakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/05/2023 11:42
a protiv bombardovanja njegovog grada,jert on sarajevo naziva svojim gradom,ni riječ da kaže,od strane stranaca jer je srbija i vojska i oružje koje su dolazili na ratišta oko sarajeva bili iz srbije,koja je tad bila strana država za sarajlije,pa i za njega ako je već sarajlija
je li ikad riječ rekao protiv opsade tog njeogovg grada,ja koliko znam ne
zato je požurio svirati na koncertu kada je nato bombardovao srbiju,za miloševićev beograd
-
#621 Re: Sejo vs Nele
Aca Lukas je iz Beograda a Marija iz Kragujevca...a tema je o "šupcima rođenim u Sarajevu"....pjesme pomenutih spodoba slušaju došlje a ne sarajlije.teskeredzic_22 wrote: ↑26/05/2023 12:10
Više su štete Lukas i Šerifović gradu Sarajevu nanijeli svojim prisustvom i širenjem svoje gadarije od muzike nego pet Bregovića sa koncertima u Solunu.
- piupiu
#622 Re: Sejo vs Nele
Bilo je puno izuzetaka. Nije ni Miodrag Trifunov rodjen u Sarajevu, čovjek je iz Srbije, kao i Bečić. I Margit Tomik-Levy nije iz Sarajeva. Ima ljudi koji i dan danas ekavicom govore, rodjeni u Srbiji, koji i dan danas žive u Sarajevu. Bilo je te raje hejbet.TojoOptics wrote: ↑26/05/2023 09:47 Ljudi medju muzicarima i glumcima traze moralne vertikale, gromade etike, intelektualce. Oni to nisu. Pjevaju i glume gdje ih vise placaju, svrstavaju se gdje misle da je trajnije, sigurnije, isplativije. Krenuli smo od über šupka Neleta, koji je kategorija za sebe, biti prvi na ljestvici šupaka nije ni malo jednostavno, zbog zestoke konkurencije - on ostaje na vrhu, neprikosnoven, za ovih 10-20 godina koliko mu jos ostaje da zagadjuje planetu svojim prisustvom. Mada, ima izuzetaka kao Zoran Becic, koji cak nije ni bio rodjen u Sarajevu, a ostao je tokom cijelog rata, pa Pimpek. Ali, vecina je otisla da svira beogradjanima poslije rata, jer od toga zive, Srba ima malo vise, znaci vise publike, vise novca. Oliver Dragojevic je ostao od rijeci, ali nije sarajlija. Meni je ljigaviji Dino Merlin od Bregovica ili Hajrudin Varesanovic (über ljige). Ljudi su kvarljiva roba, najbolje bi bilo udariti im pecat "konzumirati do ________"
-
#623 Re: Sejo vs Nele
Pa i ne baš čudno

Đorđe Balašević
Laku noć Janezi (jeb'o nas ko nas sastavi)
Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburški kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noć braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
Želim vam mir i spokojstvo
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jebo nas ko nas sastavi
-
#624 Re: Sejo vs Nele
Što Branka Sovrlić!? Je l' ona izjavljivala tokom rata da se neće vraćati u Sarajevo jer tamo nema više nikog svog?teskeredzic_22 wrote: ↑26/05/2023 12:10
"Rehabilitacija" je počela onog dana kad su Sinan Sakić i Branka Sovrlić nastupili u Skenderiji.
Što se tiče Sinana, pa on je bio omiljeni pjevač barem 85 % pripadnika Armija RBiH.
- tranquil
#625 Re: Sejo vs Nele
Eh eh, to je to, dobro je, nisam poludiotrocadero wrote: ↑26/05/2023 12:46Pa i ne baš čudnoĐole je u stihovima bio puno brutalniji.
Đorđe Balašević
Laku noć Janezi (jeb'o nas ko nas sastavi)
Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburški kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noć braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
Želim vam mir i spokojstvo
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jebo nas ko nas sastavi

Đole je imao tu fazu zbog koje se poslije javno kajao, u kojoj je već kročio putem srpskog nacionalizma, što je izranjalo čak u nekim pjesmama. Srećom se trznuo - možda nekad s našim ratom, priznao greške, i proveo zadnjih par decenija kao ljudina.