Securitas ili Sector Security?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Dezurni_kriticar

#51 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by Dezurni_kriticar »

mobile9 wrote:Otkud ti informacija da su plate u securitasu 300-400km? Minimum plate su nekih 500-600km bilo koja agencija cak i konobarima plate vise nisu nigdje ispod 500km. Inace bio sam konobar i radio na nekoliko " elitnih mjesta " ali to je previse posla i puno prekovremenog neplacenog normalno za nekih 400-500km. Imam mogucnosti da se zaposlim u obje od ove dvije agencije pa sam postavio ovu temu vjerujte sve je bolje nego biti konobar. :roll:
E jadna je naša industrija privatne sigurnosti kada se za nju ljudi opredjeljuju samo zato da nebi radili kao konobari.
I šta onda očekivati pozitivno od privatne zaštite?

Jad, bijeda i čemer...
respo

#52 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by respo »

u securitasu oni sto stoje po objektima dobijaju tacno 540 maraka bez manifestacija
muzicar_iz_parka

#53 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by muzicar_iz_parka »

Dezurni_kriticar wrote:
mobile9 wrote:Otkud ti informacija da su plate u securitasu 300-400km? Minimum plate su nekih 500-600km bilo koja agencija cak i konobarima plate vise nisu nigdje ispod 500km. Inace bio sam konobar i radio na nekoliko " elitnih mjesta " ali to je previse posla i puno prekovremenog neplacenog normalno za nekih 400-500km. Imam mogucnosti da se zaposlim u obje od ove dvije agencije pa sam postavio ovu temu vjerujte sve je bolje nego biti konobar. :roll:
E jadna je naša industrija privatne sigurnosti kada se za nju ljudi opredjeljuju samo zato da nebi radili kao konobari.
I šta onda očekivati pozitivno od privatne zaštite?

Jad, bijeda i čemer...
Koliko para toliko muzike.
Ne trebaju radnici "security" firmi sposobnosti pripadnika spec. policije niti nekih rambo tipova, bitna je prije svega prisutnost i reagovanje na neke sitne lopovčiće i krimanlce, te raznorazne klošare i sličnu klijentelu.
Nigdje u svijetu se npr. ni u banci ne treži od security radnika da se upuštaju u okršaje sa teško naoružanim kriminalcima niti da se obračunavaju sa problematičnim gostima određenih lokala, za tu vrstu kriminalnih djela/prekršaja postoji policija.
mobile9

#54 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mobile9 »

respo

#55 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by respo »

I kakve to veze ima s temom? :-)
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#56 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by W0rM »

Dakle radio sam u Sectoru. Na banku dolazi redovna plata, s tim sto ima i koverta koja kasni i po 20 dana. Moje licno misljenje je da je Securitas bolji jer ti sve pare "legnu" na banku i ne dobivas platu iz 2 ili 3 komada. Ako te jos sta interesuje u vezi Sectora obrati mi se PP. ;)
Darh Wader

#57 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by Darh Wader »

Malo da osvježim temu i da pitam ima li kakvih promjena na bolje kad su zaštitarske agencije u pitanju. :)

Koliko sam mogao vidjeti Securitas se čini kao najbolja opcija za nove zaštitare.Može li neko iz prve ruke prenijeti impresije o tome koja je visina plaće,da li je redovna,nakon kojeg perioda potpisuješ ugovor na neodređeno i sl.Naravno mislim na Securitas. ;-)
mickey2012

#58 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mickey2012 »

Ja sam radio 3 (tri) dana i poslao ih u tri pichke materine.

Evo napisati cu ja svoje vidjenje ove tematike.
Zavrsio sam prije nekoliko godina "kurs" u Policiskoj akademiji na Vracama za fizicku i tehnicku zastitu. Taj kurs je cirkus i lakrdija samo takva. Nista se gore ne neuci za 6 dana koliko traje za fizicku zastitu. Njima je najvaznije da im uplatis 300km po kursu. 95% ovih momaka se gore po prvi put srece sa oruzjem (ispadaju im pistoji, tresu ruke, ma smijesno). To su ljudi bez ikakve vojne obuke koji za dva skolska casa trebaju da nauce sve o konkretno pistolju Glock (ne nauce ama bas nista). Dodju na gadanje u Suhodol i pola ih promasi metu sa svih 5 metaka na 10 metara pa ponavljaj. Ja sam sluzio bivsu JNA i dobro sam se ispuco iz kalasnjikova i znam o cemu pricam. Kurs tehnicke zastite traje mislim isto i za nijansu je ozbiljniji. Ako imas nekog predznanja mozes raditi taj posao. Uglavnom na Vracana necete nista nauciti.

Zastitarske agencije su ustanove za pranje para. Tamo gledaju da im sto vise radis za sto manje para. Meni su nudili posao tehnicke za pare fizicke iako raspolazem sa solidnim znanjem. Gore na vracama stancaju nemilosrdno tog kadra (300km po polazniku za 6 dana, ulaganje nikakvo, jedini trosak 10-ak metaka) a ovi u agencijama to koriste pa ljude otpustaju zajebavaju i sl. Cirkus ko i komplatna "drzava".

Nadam se da sam ovim radoznalim malo pojasnio.

Sve govori da nikada ni jednu ozbiljniju pljacku nisu sprijecili.
mobile9

#59 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mobile9 »

mickey2012 wrote:Ja sam radio 3 (tri) dana i poslao ih u tri pichke materine.

Evo napisati cu ja svoje vidjenje ove tematike.
Zavrsio sam prije nekoliko godina "kurs" u Policiskoj akademiji na Vracama za fizicku i tehnicku zastitu. Taj kurs je cirkus i lakrdija samo takva. Nista se gore ne neuci za 6 dana koliko traje za fizicku zastitu. Njima je najvaznije da im uplatis 300km po kursu. 95% ovih momaka se gore po prvi put srece sa oruzjem (ispadaju im pistoji, tresu ruke, ma smijesno). To su ljudi bez ikakve vojne obuke koji za dva skolska casa trebaju da nauce sve o konkretno pistolju Glock (ne nauce ama bas nista). Dodju na gadanje u Suhodol i pola ih promasi metu sa svih 5 metaka na 10 metara pa ponavljaj. Ja sam sluzio bivsu JNA i dobro sam se ispuco iz kalasnjikova i znam o cemu pricam. Kurs tehnicke zastite traje mislim isto i za nijansu je ozbiljniji. Ako imas nekog predznanja mozes raditi taj posao. Uglavnom na Vracana necete nista nauciti.

Zastitarske agencije su ustanove za pranje para. Tamo gledaju da im sto vise radis za sto manje para. Meni su nudili posao tehnicke za pare fizicke iako raspolazem sa solidnim znanjem. Gore na vracama stancaju nemilosrdno tog kadra (300km po polazniku za 6 dana, ulaganje nikakvo, jedini trosak 10-ak metaka) a ovi u agencijama to koriste pa ljude otpustaju zajebavaju i sl. Cirkus ko i komplatna "drzava".

Nadam se da sam ovim radoznalim malo pojasnio.

Sve govori da nikada ni jednu ozbiljniju pljacku nisu sprijecili.
Zašto si napustio za tri dana?
magi8

#60 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by magi8 »

Ja sam radio u securitasu i da objasnim....nerijetko se radi preko 200 sati a plaća je uvijek ista radili vi 185 sati ili 225 nema razlike u plaći,ja sam vozio službeni fiat punto na kojem je malo šta ispravno po kiši ga bolje ostavite parkiranog da ne ubijete koga,par puta sam sam izdvajao novac za popravak službenog vozila uz saglasnost nadređenih i uz priloženi fiskalni račun koji dobijem u autoservisu šefovi znaju zavlačiti sa uplatom novca i onda vi budete oštećeni za u mom slučaju 90 i nešto km i ko vas šljivi.U cijeloj firmi vlada ne zdrava atmosfera a oni koji tek počinju raditi neka imaju na umu da uvijek ima zaštitara koji neizmjerno obožavaju svoje šefove tako da morate paziti što mislite i govorite.Prijetnje otkazom su uobičajena stvar,ja sam to doživio na prvom razgovoru za posao plaća je 540 maraka a zna se i dogodit da dobijete 440 a ostalih 100 maraka dobijete bonova koje MORATE potrošiti u određenom trgovačkom centru jer očito agencija prebija neke račune preko vaših leđa .Hvala Bogu ne radim više ko zaštitar.Pozdrav s mora.
madesa

#61 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by madesa »

znam neke koji rade ovdje,cisto ponizaavanje i slobodno mogu reci bolje je raditi bilo sta samo ne ovo.Vjerujte mi znalo se desiti da vam daju 300 km a 250 da potrosis u merkatoru jer imaju potpisan ugovor sa njima.Cak su mi pricali da su sefovi mercatora krali srtvari i govorili da ne smijes prijaviti inace letis sa posla pa su jadne radnice od svoje plate davale.katastrofa
adnanc

#62 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by adnanc »

licno radim u Delta Security doo Citluk.Mjesecno odradim 176 sati za 700 km plate,sto je mislim na ovom vremenu i vise nego dobro placeno.Satnica mi dodje oko 3.80 km,dok je u Sectoru ili Securitasu oko 2.70 km.Plata je redovna u dan,tj.svaki 21-vi na racun,koverta isti dan,ili eventualno dan-dva poslije.Nekad,npr.kad je Bozic ili Uskrs u pitanju,plata se daje obavezno ranije,evo danas je bila plata 5 dana prije nego sto je trebala biti.Svi doprinosti i osiguranje redovno uplaceni,tako da nemam razloga da se zalim kad vidim kakva je situacija u ostalim firmama i inace u ovo jadnoj kvazi drzavi danas sto se tice posla.Naravno,sutra da mi se ukaze prilika za nekim boljim poslom naravno da bih otisao jer se nisam pretplatio kod Boga citav zivot ovo da radim...Sve u svemu ocijena za Delta Security doo Citluk 5+...
napomena-firma ima oko 250 radnika,poslovnice u citluku,vitezu i orasju cini mi se,pa eto raja ako imate kakve prilike da se uvalite nebi vam lose bilo...Svako dobro napaceni narode lijepe nase BiH :-)
zulfo

#63 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by zulfo »

madesa wrote:znam neke koji rade ovdje,cisto ponizaavanje i slobodno mogu reci bolje je raditi bilo sta samo ne ovo.Vjerujte mi znalo se desiti da vam daju 300 km a 250 da potrosis u merkatoru jer imaju potpisan ugovor sa njima.Cak su mi pricali da su sefovi mercatora krali srtvari i govorili da ne smijes prijaviti inace letis sa posla pa su jadne radnice od svoje plate davale.katastrofa
čisto reketaška firma ,uposlenici rade preko 200 sati mjesečno da bi izašli 600KM.
Nema plaćenog prekovremenog rada po zakonu (uvećan za 50%)
kRATKO -Robovlasnička firma
mesihtrko

#64 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mesihtrko »

firma koja porobljava Firme odnosno radnike istih(minimalna uplata doprinosa što se direktno odražava na Penzioni sistem.
Oni koji su na vlasti dozvoljavaju da ova firma plaća manje poreza državi manje para radnicima
veiz

#65 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by veiz »

Plaća 450KM takve firme treba zatvoriti.
Neko treba život žrtvovat za te pare.
mesihtrko

#66 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mesihtrko »

Sve češće pljačke banaka u BiH, šta rade zaštitari
Autor A. H. 20.07.2013. - 20:39
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
TV1.ba VIDEO

Jučer su opljačkane dvije banke i to jedna u Tuzli, a druga u Derventi. Povod je ovo i za našu narednu priču. Naime, sigurnosno stanje glede oružanih pljački novca u Bosni i Hercegovini je katastrofalno. Evo i zašto...

U agencijama rade ljudi sumnjivog morala (osuđivani)
zulfo

#67 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by zulfo »

http://www.juznevesti.com/uploads/asset ... ristas.jpg
11:47, 16.09.2013.
Opljačkano sedište agencije "Securitas"
Autor P.B. Izvor Južne vesti | NIŠ
securistas.jpg
Za sada nepoznate osobe opljačkale su sedište agencije za obezbeđenje "Securitas" u Daničićevoj ulici u Nišu i odnele veliku količinu oružja i novca.

Šef kancelarije "Securitasa" u Nišu Nikola Karanović potvrdio je za Južne vesti da se incident dogodio, ali nije želeo da govori o detaljima dok policija ne završi uviđaj.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u policiji pljačka se desila rano jutros i to u vreme dok su u prostorijama bili službenici ove firme.

- Policija je dobila prijavu da je iz firme otuđeno 20 komada oružja i izvesna količina novca - kažu u Policijskoj upravi.
U toku je istraga.
mesihtrko

#68 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mesihtrko »

zulfo wrote:http://www.juznevesti.com/uploads/asset ... ristas.jpg
11:47, 16.09.2013.
Opljačkano sedište agencije "Securitas"
Autor P.B. Izvor Južne vesti | NIŠ
securistas.jpg
Za sada nepoznate osobe opljačkale su sedište agencije za obezbeđenje "Securitas" u Daničićevoj ulici u Nišu i odnele veliku količinu oružja i novca.

Šef kancelarije "Securitasa" u Nišu Nikola Karanović potvrdio je za Južne vesti da se incident dogodio, ali nije želeo da govori o detaljima dok policija ne završi uviđaj.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u policiji pljačka se desila rano jutros i to u vreme dok su u prostorijama bili službenici ove firme.

- Policija je dobila prijavu da je iz firme otuđeno 20 komada oružja i izvesna količina novca - kažu u Policijskoj upravi.
U toku je istraga.
toliko o sigurnosti i agencijama Iste su izmišljene kako bi se štitili lopovi
zulfo

#69 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by zulfo »

Slučaj doktora Dizdarevića na kliničkom centru pokazuje šta radi Seciritas .(Štite direktore lopove (Aganović-Nepoštuje odluku suda ,ovi ga štite a kunu se da rade u skladu sa zakonom)
Štite lopovluk.
Dali je ovo nečija privatna vojska ,koga oni čuvaju....
veiz

#70 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by veiz »

Nakon gostovanja u emisiji “Mreža” na Federalnoj televiziji koja je emitirana u petak, a u kojoj se govorilo o nesavjesnom liječenju pojedinih ljekara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zbog čega su književnik i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Hadžem Hajdarević i njegova supruga podnijeli krivičnu prijavu protiv šest ljekara, redakciji “Avaza” javio se dr. Kemal Dizdarević, bivši šef Klinike za neurohirurgiju KCUS-a.

Untitled - 7VEZANI TEKST: Hajdarevići tužili šest ljekara KCUS-a

Dizdarević, tvrdi da je večeras u 21.35 sati dobio prijetnje smrću upućene sa broja telefona 062 334 335, te da je slučaj prijavio policiji.

Večeras me je zvao Ademir Hadžismailović. Kaže da će “mi otkinuti glavu i ubiti troje djece i j…. ženu” – kazao je dr. Dizdarević.
bosančica-sunčica

#71 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by bosančica-sunčica »

zulfo wrote:Slučaj doktora Dizdarevića na kliničkom centru pokazuje šta radi Seciritas .(Štite direktore lopove (Aganović-Nepoštuje odluku suda ,ovi ga štite a kunu se da rade u skladu sa zakonom)
Štite lopovluk.
Dali je ovo nečija privatna vojska ,koga oni čuvaju....
KCUS je izgleda postao leglo jedne čiste mafijaške oligarhije. S jedne strane imate plejadu uniformisanih "robova" koji se svakodnevno tjeraju na rad raznim naredbama, uputama, zabranama....a s druge strane je jedna šačica privilegovanih moćnika ko iz Rimskog carstva koja nikom ne polaže račune... primaju i otpuštaju kako im se ćefne...bez zakonskih procedura. Mislim da je ovo sa Prof.Dizdarevićem presedan u zdravstvu BiH... Jadno, bijedno, žalosno...
Ova današnja igra u KCUS sa Pof.Dizdarevićim podsjeća na gladijatorsku borbu.... Bogovi KCUS su odlučili da "prožderu" najjaču liječničku i moralnu figuru ....ništa im više nije sveto.Više se ne cijeni ni stručnost, ni rad, ni požrtvovnost, ni nepodmitljivost... Bitno je samo pripadati toru koji vlada i onda ima pogače preko hljeba.
Nije dobio otkaz hirurg za kojeg cijelo Sarajevo zna da uzima "lopatom"....niti je dobio otkaz ljekar koji bahato vrati pacijenta kući, koji umre za 2 sata, ili ljekar koji prepravlja liste umrlih da ih uklopi po "internetskim preporukama"......Nikad niko nije dobio otkaz, a tužbi ,prijava i pritužbi je bilo na sve strane...samo su završavale u direktorskim ladicima ,ali Kemo se usudio da ih prozove, da upre prstom ....Siguran, samouvjeren, pošten ...rekao je veliko NE toj enormnoj plaćenoj oligarhiji..i naravno, takav im ne valja. Više im odgovara i pripiti neurohirurg ,nego svjetski neurohirurg kojeg treba ovaj narod....Kemu traže...hoće ga..., čekaju ga...samo on ili niko...a još ne uzima "plavu kovertu"...Najbolji neurohirurg, a ne uzima...ne da se potkupiti.O zar i tog ima...ima, ima...Kemo naš drčni.
I naravno da se nije uklopio u sistem...Ne mogu od njegove potražnje drugi u prodaju...a tako vole "kovertu što se plavi"... Kemo im ne da da se unovče....I, šta biva...hajmo ga ukloniti, jer se od plate živjeti ne može... I tako se udružiše protiv poštenja i znanja...da bi mogli od svake operacije da hajruju euriće....jer " s glavom" se nije šaliti, ona vrijedi barem 1000....ETo zašto je Kemo smetao "radnim kolegama"....onemogućio im je značajna dodatna primanja.....
Sram te bilo Generalni direktore.....10 na 1...20 na 1....O, zar se i to može.... može...žalosna ti majka aganoviću i tebi i tvojim malim patuljcima--savjetnicima. Stidite se....pa ovakvu zaštitu KC nije imao ni u ratu...a Prof.Kemo je samo jedan hrabri gloloruki Bosanac....koji zbog uma caruje, a vi sa tim obezbjeđenjem valjajte "klade"....Niko više u vas ne vjeruje....niko više od vas i Crnkičća nije ponizio bijele mantile....Skinite ga prof.aganoviću...ne zaslužujete ga više.
Pravda će pobijediti....mora..... Prof.Dizdareviću, čast mi je poznavati Vas...i vjerujem u Vašu istinu.
mesihtrko

#72 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mesihtrko »

šta rade u securitasu

U prodavnici Bimaco, koja je smještena u Sarajevo City Centeru, 1. juna se desila krađa koja je zabilježena videonadzorom.

Iz ove prodavnice su našoj redakciji poslali snimak krađe sa željom da lopov bude identifikovan i procesuiran.

Kako su naveli naši sagovornici, dvoje lopova su odveli prodavačicu u odjeljak za krevetiće i posteljinu, dok je treći lopov iskoristio trenutak i ukrao kolica.
veiz

#73 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by veiz »

nije ovo ništa nneko veče se dogodila pljačka Konzuma (okretaljka ) Došla tri policijska auta za 15 minuta ,a ovi iz securitasa za 1 sat.
mesihtrko

#74 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by mesihtrko »

14.06.2014
Dvojica nepoznatih razbojnika izvršila su u subotu oko 21:25 sati razbojništvo u prodavnici "Konzum" d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Huseina Đoze bb, Općina Ilidža.

securitas kamere na kojima se nevidi naravno ništa,pare osigurane.
zulfo

#75 Re: Securitas ili Sector Security?

Post by zulfo »

zaštitar bejzbol palicom sprebijao Slavu Kukića.
Već odavno govorim da su zaštitarske kuće reketaške i da su oni paravan za prljave rabote pojedinih politika i direktora .
Navodno se zaštitarska agencija ogradila.
Post Reply