Zato što su uposlenici KCUS a ne neke od zaštitarskih agencija,što znači da imaju sve beneficije rada u državnoj firmi.MOSALJOZE wrote:Što su to zaštitari na KCUS-u povlašteniji od onih u banci i slično??
Securitas ili Sector Security?
- Darh Wader
#101 Re: Securitas ili Sector Security?
- MOSALJOZE
#102 Re: Securitas ili Sector Security?
Pardon,mislio sam da se odnosi na zaštitarske agencije,moja greška.
-
Oxygenn
#103 Re: Securitas ili Sector Security?
Znate li koliko agencije naplacuju fizicku zastitu objekta, znaci da tokom 24 sata uvijek ima zastitar u/ili ispred objekta
Jel se placa satnica, broj dana ili nesto trece lokacija Sarajevo
Jel se placa satnica, broj dana ili nesto trece lokacija Sarajevo
- mobile9
#104 Re: Securitas ili Sector Security?
Evo nakon nešto više od godinu dana kao pokretač teme mislim da je red da vam prenesem i svoja iskustva iz Securitasa BH gdje sam radio skoro četiri mjeseca. Naravno kad sam tek počeo bilo mi je bitno da radim i da se odazovem gdje god me pošalju. Radio sam u Sarajevu, plaćao kiriju, sam se hranio i na poslu i kući i teško sam mogao išta uštediti ali to mi nije bilo toliko bitno jer radio sam željeni posao u najjačoj agenciji u BIH. Nakon mjesec-dva i dalje sam isključivo samo preživljavao.. nisam mogao ići ni u teretanu kako sam planirao iz dva razloga 1) nisam mogao uplatiti za termine od svoje plate 2) nisam imao VREMENA jer se kod njih radi kao rob! Srušili su sve moje iluzije o ovome poslu..možda negjde na zapadu se i isplati biti zaštitar ali ovdje sigurno još NE jer ovdje žive samo robovlasnici kojima je cilj što veća zarada ne birajući sredstva i bez imalo saosjećanja prema ljudima koji njima zarađuju ogromne pare. Plata je 530KM "200" sati radni fond koji će rijetko i ostati na 200. Manifestacije 30KM (koje se ne računaju u radni fond). Kada imaš slobodan dan nerijetko te pošalju u DP da radiš od 18h do 22h. Svima bih preporučio da securitas izbjegavaju u širokom luku
a za ostale agencije neću ništa da kažem ali svako ko je radio i u ostalim agencijama će vam reći da je to sve u "pet deka". Zaključak: radite koji god drugi posao dok se stanje ne popravi a do tada ako volite vojsku, policiju, i poslove ovog tipa preporučio bi vam airsoft
gdje ćete na neki način iskusiti sve što vas je volja..
Budite pozdravljeni !! 
-
Teskaindustrija
#105 Re: Securitas ili Sector Security?
Dobar dan,respo wrote:u securitasu oni sto stoje po objektima dobijaju tacno 540 maraka bez manifestacija
tema iz 2013-te, danas je 2019-ta.
Ovo citirano gore je istina i dan danas.
6 godina je proslo od kad je tema zapoceta i ama bas se nista nije promjenilo samo je puter,struja,plin poskupio.
Srdacan pozdrav.