Secesionisticka politika Srba u BIH

Post Reply
Lug

#176 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Lug »

@valtazar

Mozes li mi objasniti molim te, kao obicni gradjanin srpske nac. koji su to razlozi da srpski narod ne moze zivjeti sa Bosnjacima i Hrvatima u Bih? Nemoj me pogresno shvatiti, ne placem ja za vama, nego mi ne logicno, moram reci glupo shvatanje zivota obicnog srpskog covjeka, narocito u kontekstu globalizacije Svijeta. Zasto mora postojati nekakav srpski entitet, koji je ustvari je glavni uzrok sadasnjeg razdora medju narodima? Sta to obicni srpski covjek dobiva entitetom?
travnik

#177 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by travnik »

Secionističke izjave Dodika su u funkciji pridobivanja glasova i već su tragikomične. BiH mogu razvaliti, samo oni kojima je ta ista BiH puna usta. Slično kao i sa Jugoslavijom. Sve ostalo je bezopasno.
Yug

#178 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Yug »

Lug wrote:@valtazar

Mozes li mi objasniti molim te, kao obicni gradjanin srpske nac. koji su to razlozi da srpski narod ne moze zivjeti sa Bosnjacima i Hrvatima u Bih? Nemoj me pogresno shvatiti, ne placem ja za vama, nego mi ne logicno, moram reci glupo shvatanje zivota obicnog srpskog covjeka, narocito u kontekstu globalizacije Svijeta. Zasto mora postojati nekakav srpski entitet, koji je ustvari je glavni uzrok sadasnjeg razdora medju narodima? Sta to obicni srpski covjek dobiva entitetom?
Ko kaze da ne moze.Danas u Srpskoj zivi preko 100 000 Bosnjaka koji su ravnopravni sa svim ostalim gradjanima i drzavljanima Srpske,ovde zive ,djeca im idu u skolu,placaju poreze itd. i potpuno su lojlani gradjani Srpske i politickim sredstvima se bore ako osjete neku nepravdu.Dok u FBIH, su ostale samo crkve kao nijemi svjedoci da je tu nekada zivio jedan narod koji je svojom krvlju platio i stvorio SRBIH i ZAVNOBIH da bi docekali nakon 47 godina da ga neko preglasava,e pa ne moze tako.
A Srpska nezavisna nece biti,ovo je samo politicka borba izmedju SNSD I SDS i to svaki iole poznavalac politickih zbivanja zna,ostaje problem sa Hrvatima u hercegovini i sve jacim pritiskom evropskog parlamenta za federalizacijom zemlje,sto ce se tek ocitovati u narednom periodu.
LBVIEW

#179 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by LBVIEW »

valtazar wrote:
almir90 wrote:Pa kad će već jednom da ta braTja Rusi doći, da spase srpsku nejaš od ovih džihadista iz Federacije? Pa dokle više će Srbi morati da trpe teror od ovih terorista? :lol: :D

Stručnjak o velikim silama, urazumi se dijete, ne jebe vas niko ni 1%, jedino se možete nadati da Srbija postane neka jača sila na svjetskoj mapi, pa da vas dođe "spasiti", ali tvoja generacija to vjerovano neće dočekati, ako se to ikad i dogodi. :lol: A, bili su sila u prošlom ratu, pa nešto vam propali planovi, koliko tek sada moraju postati "jaki", da bi postigli nešto, šta misliš? :izet:

Koliko vidim na šumskih mapama Brčko vazda u sklopu RS-a, ah ti vlažni snovi, tako blizu, a tako daleko. :lol:

Na vašu žalost, a iskren da budem i na našu takođe, osuđeni smo na život jedni sa drugima. Ako i dođe nekad do kakvih podjela, teško će se sve ostvariti mirnim putem. Nije da pozivam na rat, ali dijeliti suverenu državu mirnim putem, teško da će ko dočekati.

Sajonara, i poselami nam Putina, pitaj ga hoće li braTja kad platiti dugovanja koja su napravili? :lol:
Potcjenjivanje i vređanje govori samo o tebi i tvom "znanju"...
Niko nije rekao da će Rusi mijenjati svjetski poredak ili slične stvari....
Ali da se interesi svjetskih sila mogu promijeniti i da se mijenjaju je i više nego istina i tada i vrlo mali, nebitni i nemoćni naordni postanu saveznici velikih... eto ti primjer Bošnjaka, Albanaca, Hrvata.... A dok se intersi ne promijene, u našu ili vašu koriist, budićeš se i lijegati sa činjenicom da na pola tvoje zemlje živi taj mrski narod koji nosi srpsko ime, da se pola tvoje zemlje Republika SRPSKA i da BIH ne može donijeti nijednu jedinu odluku bez tog mrskog naroda i bez te mrkse Republike Srpske...
Što se ti tiče Brčko distrikta u Ustavu BIH, koliko ja znam, piše da je Brčko distrikt zajednička svojina oba entiteta, tako da će prije vi imate neke vlažne snove...
Znaci,priznajes kako ste ckepi sto cekaju na "promjenu svjetskog poretka". :-D Su cim cete pred Milosa,jadni ne bili ?
Last edited by LBVIEW on 13/04/2015 21:56, edited 1 time in total.
LBVIEW

#180 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by LBVIEW »

Yug wrote:

Ko kaze da ne moze.Danas u Srpskoj zivi preko 100 000 Bosnjaka koji su ravnopravni sa svim ostalim gradjanima i drzavljanima Srpske,ovde zive ,djeca im idu u skolu,placaju poreze itd. i potpuno su lojlani gradjani Srpske i politickim sredstvima se bore ako osjete neku nepravdu.Dok u FBIH, su ostale samo crkve kao nijemi svjedoci da je tu nekada zivio jedan narod koji je svojom krvlju platio i stvorio SRBIH i ZAVNOBIH da bi docekali nakon 47 godina da ga neko preglasava,e pa ne moze tako.
A Srpska nezavisna nece biti,ovo je samo politicka borba izmedju SNSD I SDS i to svaki iole poznavalac politickih zbivanja zna,ostaje problem sa Hrvatima u hercegovini i sve jacim pritiskom evropskog parlamenta za federalizacijom zemlje,sto ce se tek ocitovati u narednom periodu.
Kako bilo,nad onima sto su jadni "preglasani", a prije tog "preglasavanja" preglasavali i prijetili kome su stigli,nije izvrsen genocid u UZP kao sto je nad ovim drugim od strane sumske vojske i policije.A to sto ne zive pored svojih crkava neka se zahvale obrvanu i pisopiji, a nakon toga i aktivistima "ostanka" koji su cinili sve sto je u njihovoj moci da se isti ne vrate.
Inace,slazem se kako od otcijepljenja nema nista- nema se muda za taj poduhvat kade je jasno kako vise nema nenaoruzanih. :wink:
Danguba

#181 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Danguba »

Nikada nece odustati od tog cilja samo ce cekati povoljne geopoliticke odnose.

Koliku ce cijenu platiti? Do njih je.
valtazar

#182 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by valtazar »

u odgovoru na ovo pitanje dolazimo do 1992. i do pitanja: koji su razlozi što bošnjački narod nije mogao živjeti u krnjoj Jugoslaviji, naročito u kontekstu globalizacije svijteta? Možete živjeti sa Srbima, ali samo u slučaju da ste većina ili?
Pretpostavljam da će odgovor biti da je razlog Milošević, ali i sami znate da je vaš ustavni položaj bio vrlo snažan, kao na kraju karajeva, kao i svakog naroda u Jugoslaviji, a imate i svejdočanstva vašeg akademika Filipovića koji tvrdi da je u Beogradu bio dogovorio savez država Jugoslavije, dakle kaonfederaciju...ali je vaš narodni prvak Izetbegović u zadnjem času odlučio da ide putem nezavisnosti i neustavnog preglasavanja naorda koji je stvorio BIH, kakva je u tom trenutku postojala.

LBVIEW wrote:Znaci,priznajes kako ste ckepi sto cekaju na "promjenu svjetskog poretka". :-D Su cim cete pred Milosa,jadni nebi li?
Promjena svjetskog poretka je teška riječ... dovoljne su i manje promjene interesa velikih...
Ja bih prije rekao da treba biti mudar, nego čkapi. :) Eto ti primjera Hrvata, sačekali 50ak godina i dobili NDH, pod drugim nazivom i pod patronatom drugih saveznika.
Miloš je legenda, stvarnost je nešto drugo. :)
VCorp

#183 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by VCorp »

Yug wrote:

Ravnopravni ? Očito ti nisi pratio medije zadnjih godina. Lojalni građani Srpske ? :D Pa Bošnjaci koji žive na području manjeg entiteta su većinom povratnici na svoja ognjišta poslije genocida i etničkog čišćenja, mnogi su im pobijeni i nestali i ako vas bilo koji Bošnjaci mrze to su onda ti u manjem entitetu.

Ostale, ostale crkve. To si dobro rekao. Ostale jer Srbe nije htio niko ni protjerati, ni etnički očistiti već su se sami odselili po naredbi ratnog zločinca Krajišnika. Kakva je situacija bila s džamijama na teritorijama koje je srpska paravojska držala ?

Da bi dočekali da Srbe neko preglasava ? Predlažem ti da pročitaš Ustav Republike BiH da vidiš kako je napisano da su i Srbi i Hrvati konstitutivni narodi. Uostalom o preglasavanju treba da drže prodike oni koji su devedesetih slijedili Miloševićevu politiku a kome je on sve ukinuo autonomiju ?

Srpska neće biti nezavisna zbog dva razloga, prvi je zato što to neće dozvoliti SAD i EU a drugo je zato što su sad Bošnjaci imaju naoružanje a Srbi nemaju JNA i Srbiju da ih gura i znaju da će bilo kakav pokušaj separatizma biti naplaćen osvetom Bošnjaka za prethodni rat pa će biti krvi do koljena. Uostalom to se vidi i sa Dodikom koji priča o otcijepljenju a novi rat ne smije spomenuti, sad bi oni malo demokratski pregovarali.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#184 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by pici »

Danguba wrote:Nikada nece odustati od tog cilja samo ce cekati povoljne geopoliticke odnose.

Koliku ce cijenu platiti? Do njih je.
pa BaBa Bilja veli da treba zaplatit glavom miliJon da bi ostalijeH šest miliJona iliti osam živjeli u izobilju...pa sjede u Havijon za BegešH :oops:
VCorp

#185 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by VCorp »

valtazar wrote:

u odgovoru na ovo pitanje dolazimo do 1992. i do pitanja: koji su razlozi što bošnjački narod nije mogao živjeti u krnjoj Jugoslaviji, naročito u kontekstu globalizacije svijteta? Možete živjeti sa Srbima, ali samo u slučaju da ste većina ili?
Pretpostavljam da će odgovor biti da je razlog Milošević, ali i sami znate da je vaš ustavni položaj bio vrlo snažan, kao na kraju karajeva, kao i svakog naroda u Jugoslaviji, a imate i svejdočanstva vašeg akademika Filipovića koji tvrdi da je u Beogradu bio dogovorio savez država Jugoslavije, dakle kaonfederaciju...ali je vaš narodni prvak Izetbegović u zadnjem času odlučio da ide putem nezavisnosti i neustavnog preglasavanja naorda koji je stvorio BIH, kakva je u tom trenutku postojala.

LBVIEW wrote:Znaci,priznajes kako ste ckepi sto cekaju na "promjenu svjetskog poretka". :-D Su cim cete pred Milosa,jadni nebi li?
Promjena svjetskog poretka je teška riječ... dovoljne su i manje promjene interesa velikih...
Ja bih prije rekao da treba biti mudar, nego čkapi. :) Eto ti primjera Hrvata, sačekali 50ak godina i dobili NDH, pod drugim nazivom i pod patronatom drugih saveznika.
Miloš je legenda, stvarnost je nešto drugo. :)
Isti razlozi zbog kojih Slovenci i Hrvati nisu htjeli, srpski zulum, Velika Srbija. Alija je odbio konfederaciju 1992 godine, ok. Odgovori na ovo pitanje - zašto je već početkom osamdesetih Srpska pravoslavna crkva krenula sa svojim programom o ugroženosti Srba ( ugrožen najbrojniji narod Jugoslavije :lol: ). Zašto JNA nije dostavljala oružje i drugim narodima da brane suverenitet Jugoslavije već samo Srbima ? Je li ta JNA predstavljala sve narode, jesu li dok su rokali po Hrvatskoj pjevali narodnooslobodilačke partizanske pjesme ili možda četničke, o klanju, Velikoj Srbiji itd ... ? Što niste u cilju Jugoslavije prvo izrokali Sloveniju koja se prva otcijepila ? Možda zato što nema Srba tamo i što ne spada pod mapu Velike Srbije ?

Zašto uzimas Filipovića kao relevantnog ? To je najveća akademska ulizica režima, taj ga je spreman pušiti za svoje mjesto pod nebom i rođenom ocu.

Dobili NDH ? Znas li ti koje su uopće granice NDH ?
Mister Yes

#186 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Mister Yes »

Image
York Light 100`s

#187 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by York Light 100`s »

valtazar wrote:
almir90 wrote:Pa kad će već jednom da ta braTja Rusi doći, da spase srpsku nejaš od ovih džihadista iz Federacije? Pa dokle više će Srbi morati da trpe teror od ovih terorista? :lol: :D

Stručnjak o velikim silama, urazumi se dijete, ne jebe vas niko ni 1%, jedino se možete nadati da Srbija postane neka jača sila na svjetskoj mapi, pa da vas dođe "spasiti", ali tvoja generacija to vjerovano neće dočekati, ako se to ikad i dogodi. :lol: A, bili su sila u prošlom ratu, pa nešto vam propali planovi, koliko tek sada moraju postati "jaki", da bi postigli nešto, šta misliš? :izet:

Koliko vidim na šumskih mapama Brčko vazda u sklopu RS-a, ah ti vlažni snovi, tako blizu, a tako daleko. :lol:

Na vašu žalost, a iskren da budem i na našu takođe, osuđeni smo na život jedni sa drugima. Ako i dođe nekad do kakvih podjela, teško će se sve ostvariti mirnim putem. Nije da pozivam na rat, ali dijeliti suverenu državu mirnim putem, teško da će ko dočekati.

Sajonara, i poselami nam Putina, pitaj ga hoće li braTja kad platiti dugovanja koja su napravili? :lol:
Ali da se interesi svjetskih sila mogu promijeniti i da se mijenjaju je i više nego istina i tada i vrlo mali, nebitni i nemoćni naordni postanu saveznici velikih... eto ti primjer Bošnjaka, Albanaca, Hrvata.... A dok se intersi ne promijene, u našu ili vašu koriist, budićeš se i lijegati sa činjenicom da na pola tvoje zemlje živi taj mrski narod koji nosi srpsko ime, da se pola tvoje zemlje Republika SRPSKA i da BIH ne može donijeti nijednu jedinu odluku bez tog mrskog naroda i bez te mrkse Republike Srpske...
Što se ti tiče Brčko distrikta u Ustavu BIH, koliko ja znam, piše da je Brčko distrikt zajednička svojina oba entiteta, tako da će prije vi imate neke vlažne snove...
Da, da, taj mrski narod koji nosi srpsko ime živi na pola moje zemlje a kako izgleda i ostaće na pola moje zemlje :D

Što se tiče 2. dijela tvog posta, ako se dovede ijedna velika odluka u BiH neće se tu ništa pitati RS i srpski narod, ne zato što ih mi ne želimo ili nećemo pitati nego što će sve odluke donijeti stranac, taj isti koji nam je i napravio Dayton. Samo onaj ko je krojio Dayton ima pravo da ga promijeni ili ukine i to je još jednom perfektno dokazala farsa sa rezolucijom i kako je bila dovoljna jedna kritika EU i SAD pa Milorad Dodik i Nebojša "hunting stories" Radmanović budu mirni
pici

#188 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by pici »

Mister Yes wrote:Image
de prevedi...
York Light 100`s

#189 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

pici wrote:
de prevedi...
Valjda nešto kao "svi smo isti samo zavisi iz kojeg ugla gledaš"

E tako sam i gledao ratne snimke na YouTube i Sarajlije što ih ovi sa brda gađaju i mogu ti reći kada okreneš monitor malo nakoso izgleda kao da su ovi dole na brdima, zavisi iz kojeg ugla gledaš, neka zayebana optička varka 8-)
pici

#190 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by pici »

York Light 100`s wrote:
pici wrote:
de prevedi...
Valjda nešto kao "svi smo isti samo zavisi iz kojeg ugla gledaš"

E tako sam i gledao ratne snimke na YouTube i Sarajlije što ih ovi sa brda gađaju i mogu ti reći kada okreneš monitor malo nakoso izgleda kao da su ovi dole na brdima, zavisi iz kojeg ugla gledaš, neka zayebana optička varka 8-)

aha...a izgleda volišH monitore zakretat, pa probaj iz ptićije perspektive...
York Light 100`s

#191 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

a ptičija perspektiva? Nije ni čudo što onda ovi iz PC-a uvijek gledaju na stvari iz drugačijeg ugla. Šta ćeš, nebeski narod pa mnogo toga se vidi drugačije iz ptičije perspektive :D
Mister Yes

#192 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Mister Yes »

York Light 100`s wrote:Valjda nešto kao "svi smo isti samo zavisi iz kojeg ugla gledaš"

Ne samo "svi smo isti" već i "svi misle da su oni ispravni a drugi da nevaljaju"

Naravno, činjenice su sasvim jasne kada je u pitanju zadnji rat. Jasno je ko je radio organizovane zločine i ko je radio protivno međunarodnom pravu. Ali zato će oni da se vrate na drugi svjetski rat i da spominju Jasenovac a ovo sve što je bilo u prošlom ratu da pravdaju time da je bila osveta za njihova ranija stradanja. Pogledaj šta kaže kolega VCorp:
VCorp wrote: Srpska neće biti nezavisna zbog dva razloga, prvi je zato što to neće dozvoliti SAD i EU a drugo je zato što su sad Bošnjaci imaju naoružanje a Srbi nemaju JNA i Srbiju da ih gura i znaju da će bilo kakav pokušaj separatizma biti naplaćen osvetom Bošnjaka za prethodni rat pa će biti krvi do koljena.
Znači kolega i sam priznaje da je moguće da se u sljedećem ratu Bošnjaci budu svetili Srbima za ono što je bilo u prošlom ratu i da će onda "biti krvi do koljena". Zašto je onda teško razumjeti da i Srbi kontaju da su se u prošlom ratu svetili za ono što je bilo prije? Pa onda idu priče kako su Srbi spasili Hrvate nakon prvoh svjetskog rata a ovi im uzvratili sa Jasenovcem i Gradiškom starom. Pa kako su i Bošnjaci bili sa Hrvatima u NDH. Pa kako su Turci činili zulume. Pa zavjera Vatilkana protiv pravoslavlja. Pa ovo pa ono. Elem svi su uvijek ubijeđeni da su oni u pravu i da su oni moralno superiorni. Tako je to sa nacionalistima na svakoj strani.

Jedini lijek za nacionalizam=globalizacija. Živjela globalizacija!! :izet:
almir90

#193 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by almir90 »

valtazar wrote:
Gdje si ti u mom pisanju pročitao da ja mrzim kolektivno sav srpski narod? Ja kroz posao imam saradnju sa Srbima, tako da, teško si ovo mogao zaključiti na osnovu mog pisanja.

http://www.msb.gov.ba/PDF/USTAV_BOSNE_I ... 282%29.pdf

Molim te da mi nađeš ovdje gdje tačno piše da entiteti dijele zajedno Brčko Distrikt? Ja sam tu blizu Brčkog, i velika većina građana koji tamo žive sa tobom se ne bi složili. Ali, ti si najpametniji vidimo ovdje, znaš šta ima u ustavu, iako to ni ne piše u ustavu. :lol:

I nemam ti ja nekih problema sa postojanjem RS-a, veći bi mi bio problem da se RS ukine, pa da mi moramo učestvovati u plaćanju penzija pripadnicima VRS-a, i da mi vraćamo drugove koje je srpska vlast napravila. Tako što se mene tiče, RS treba da postoji i neka postoji i dalje.
VCorp

#194 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by VCorp »

Mister Yes wrote:Pogledaj šta kaže kolega VCorp:
VCorp wrote: Srpska neće biti nezavisna zbog dva razloga, prvi je zato što to neće dozvoliti SAD i EU a drugo je zato što su sad Bošnjaci imaju naoružanje a Srbi nemaju JNA i Srbiju da ih gura i znaju da će bilo kakav pokušaj separatizma biti naplaćen osvetom Bošnjaka za prethodni rat pa će biti krvi do koljena.
Znači kolega i sam priznaje da je moguće da se u sljedećem ratu Bošnjaci budu svetili Srbima za ono što je bilo u prošlom ratu i da će onda "biti krvi do koljena". Zašto je onda teško razumjeti da i Srbi kontaju da su se u prošlom ratu svetili za ono što je bilo prije? Pa onda idu priče kako su Srbi spasili Hrvate nakon prvoh svjetskog rata a ovi im uzvratili sa Jasenovcem i Gradiškom starom. Pa kako su i Bošnjaci bili sa Hrvatima u NDH. Pa kako su Turci činili zulume. Pa zavjera Vatilkana protiv pravoslavlja. Pa ovo pa ono. Elem svi su uvijek ubijeđeni da su oni u pravu i da su oni moralno superiorni. Tako je to sa nacionalistima na svakoj strani.

Jedini lijek za nacionalizam=globalizacija. Živjela globalizacija!! :izet:
Pa eto naveo si sve primjere kroz historiju zbog kojih dolazi do konflikta između balkanskih naroda. Na bazi toga i ja prosuđujem šta bi moglo biti. Šta misliš ti eto šta bi bilo da dođe do novog rata ? Misliš da sad naoružani Bošnjaci ne bi odmah napali i svetili se poslije svega šta su im Srbi uradili devedesetih i šta im rade i dan - danas ? Misliš da ne bi bilo osvetnika kojima su Srbi poklali familije u proslom ratu i da ne bi radili identične stvari koje su njima i njihovim familijama, prijateljima i gradovima radili Srbi ? Nadam se da je tako,samo iskustvo s ratovima i historijom mi govori druge stvari.

Spasili su i Hrvati Srbe, sa hrvatskim kraljem naselili ih u njihovu Krajinu da ih zaštite od ubijanja. Znaš li da uopće na početku ustaštvo nije imalo nikakve veze s mržnjom prema Srbima ? Znaš li da su Srbi bili časnici u toj vojsci, da su propagirali ustaštvo itd ... ? Tek sa sklapanjem dogovora Ante Pavelića i nacista počinje progon Srba, kao i Jevreja, Roma itd .... NDH važi za nacističku državu ali znas li koja je prva država bila Judenfrei ? Srbija.

Spominjes i Bosnjake u NDH, tj. ustašama. Zašto ne navedeš ZAŠTO su se počeli priključivati ustašama ? Možda zato što su upali četnici u Podrinje i poklali na desetine hiljada Bošnjaka i Hrvata po selima ni za šta. Čuo si za Handžar Diviziju, misliš da je ona slučajno iz istočne Bosne, formirana od ljudi koji su uspjeli preživjeti taj genocid ? Imaš krvnike s jedne strane, imaš s druge i šta su trebali uraditi ? Nije bilo tada partizana kao poslije da su se mogli zaštiti, bilo je ili ćeš uz pušku s nama ili ćemo te ubiti mi ili četnici.

Jesi čuo za bojnika Muhameda Hadžiefendića koji se borio za nezavisnost Bosne od NDH ? Jesi čuo da su Bošnjaci pisali Hitleru i Himmleru pismo u kojem traže Nezavisnu Bosnu ? Nije sve crno ili bijelo.

Jesu Turci činili zulume, jesu to možda Bošnjaci Turci ? Pa vojska Kraljevine Bosne se borila protiv Turaka na Kosovu. Jesu li Srbi zajedno sa Turcima napali Bosnu pa ih je potukao Vlatko Vuković u Bileći ? I onda mi dođu Srbi pričati o izdaji, poturicama itd ...

Vatikan i pravoslavlje me ne zanimaju, Srbima su kao i uvijek krivi svi oko njih. Fino sam tu napisao par puta, ne mogu se sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, Makedoncima, Bugarima, očito ni Crnogorcima i sad je problem u svima nama a oni koji su u zavadi sa svima oko sebe su upravu ? Daj molim te, nemoj mi te priče '' ko nas bre zavadi ''. Nismo mi pravili Veliku Bosnu i nismo isti. U kojem smo mi to zločinu nad Srbima genocidnog tipa učestvovali osim u Jasenovcu, a i to je bilo iz osvete ?

Nemam ništa protiv Srbi, isti su mi kao i Kinezi, Rusi, Tajlanđani i dijelim ljude na dobre i loše, ali i znam da nismo svi isti. Objasni mi kako mogu ja vjerovati Srbima i Srbiji kada im je predsjednik četnički vojvoda, premijer isto takav sa svojim izjavama o ubijanju Bošnjaka, državi po kojoj se Šešelj šepuri, koja je skrivala ratne zločince, čiji premijer neće da dođe na otvaranje sarajevske Vijećnice sa izjavom po kojoj ispada da su Marsovci pucali po Sarajlijama a ne Srbi, i na kraju krajeva ta ista Srbija ima zakonsku rezoluciju po kojoj ne priznaju genocid u Srbiji ? Izvini burazeru, poslije svega ja im ne vjerujem.
155_mm

#195 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by 155_mm »

Yug wrote:

ti neznas ni tacan naziv manjeg entiteta. ime glasi "Republika Srpska" i to nema nikakve veze sa statusom republika nego je joj to ime. kao kad bi se neko nazvao Ime. znaci kad ga pitaju kako ti je ime cojek kaze ime mi je Ime. hahahah hahahaha hahahahah

to kako djeca idu u skolu u manjem entitetu i to znamo itekako. pogotovo u skolama sa bosnjackom vecinom. takav teror
nije imala ni juznoafricka republika na vrhuncu apardhejda.

cuj ovo ostale samo crkve. pa ostala jer nisu porusene kao dzamije. a srbima je bilo prijece da iznesu citave fabrike ili uniste sta ne mogu ponijeti nego crkve. od nekih 50.000 "iznesenih" radnih mjesta uspjeli su uspostaviti nekih 500 (ORAO u bijeljini i FAMOS na palama).
istini za volju moramo reci da su najvrijednije masine ipak otisle braci u srbiju (najveca presa u europi tada iz PRETIS-a je otisla u KRUSIK).
155_mm

#196 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by 155_mm »

travnik wrote:Secionističke izjave Dodika su u funkciji pridobivanja glasova i već su tragikomične. BiH mogu razvaliti, samo oni kojima je ta ista BiH puna usta. Slično kao i sa Jugoslavijom. Sve ostalo je bezopasno.
mozes ovo malo pojasniti? hvala u naprijed!
valtazar

#197 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by valtazar »

VCorp wrote: Isti razlozi zbog kojih Slovenci i Hrvati nisu htjeli, srpski zulum, Velika Srbija. Alija je odbio konfederaciju 1992 godine, ok. Odgovori na ovo pitanje - zašto je već početkom osamdesetih Srpska pravoslavna crkva krenula sa svojim programom o ugroženosti Srba ( ugrožen najbrojniji narod Jugoslavije :lol: ). Zašto JNA nije dostavljala oružje i drugim narodima da brane suverenitet Jugoslavije već samo Srbima ? Je li ta JNA predstavljala sve narode, jesu li dok su rokali po Hrvatskoj pjevali narodnooslobodilačke partizanske pjesme ili možda četničke, o klanju, Velikoj Srbiji itd ... ? Što niste u cilju Jugoslavije prvo izrokali Sloveniju koja se prva otcijepila ? Možda zato što nema Srba tamo i što ne spada pod mapu Velike Srbije ?

Zašto uzimas Filipovića kao relevantnog ? To je najveća akademska ulizica režima, taj ga je spreman pušiti za svoje mjesto pod nebom i rođenom ocu.

Dobili NDH ? Znas li ti koje su uopće granice NDH ?
Aha, au čemu se konkretno sastojao taj srpski zulum?
Prijetnjama? Zveckanjem oružjem? Pozivanjem na osvetu?
Nije li to ono isto što danas rade Bošnjace u Bosni... npr. svaki dan možeš čuti kako će biti krvi do koljena ako Srbi krenu u secesiju, kako su Bosnjaci danas naoružani(iako ne znam na koje tačno oružje mislite), a Srbi nisu,kako RS treba ukinuti, kako su Srbi genocidan narod, ne čije li se svakodnevno negiranje identiteta druga dva naroda od strane bošnjačkih naučnih krugova, pa onda svim sredstvima pokusavate da izaberete predtsavnike drugih naroda (čitaj Komšić i ostali), nema li Islamska zajednica pricu o ugrozenosti Bošnjaka (ugrožen najborjiniji narod u BIH :lol: ). Bosna bez entiteta=bošnjačka hegemonija.

Ma da, ko god ima iole drugačije mišljenje od tvoga nije relevantan...poznata priča. I da, nije mi jasno na koji režim misliš, kad kažeš ulizica režima...

Dobili, u nešto izmijenjenim granicama, sli suština je ista...
almir90 wrote:Gdje si ti u mom pisanju pročitao da ja mrzim kolektivno sav srpski narod? Ja kroz posao imam saradnju sa Srbima, tako da, teško si ovo mogao zaključiti na osnovu mog pisanja.

http://www.msb.gov.ba/PDF/USTAV_BOSNE_I ... 282%29.pdf

Molim te da mi nađeš ovdje gdje tačno piše da entiteti dijele zajedno Brčko Distrikt? Ja sam tu blizu Brčkog, i velika većina građana koji tamo žive sa tobom se ne bi složili. Ali, ti si najpametniji vidimo ovdje, znaš šta ima u ustavu, iako to ni ne piše u ustavu. :lol:
To koga mrziš ili ne mrziš je tvoja privatna stvar... potpuno je irelevatno.

Vidim potrudio si se da nađaeš tekst ustava, što je sjajno... Ali je trebalo da se još malo potrudiš i nađeš Amandman I na Ustav BIH, u kome se nalazi član koji govori o Brčko distriktu. http://msb.gov.ba/PDF/Amandman_I_na_Ustav_BiH_bos.pdf
Prilažem ti link da te uvjerim da znam šta piše u Ustavu BIH...uz dužno poštovanje.
almir90

#198 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by almir90 »

Pa eto piše da u nadležnosti Ustavnog suda BiH, institucija BiH, i ravnopravnih članova konstutitivnih naroda. A, ne upravljaju entiteti, ili kako to u RS-u vole Brčko "naslikati" na svojoj mapi.
Sezam

#199 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Sezam »

Dokle su bratja Rusi? Ima li slobode za Genocidistan na vidiku? :evil:
valtazar

#200 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by valtazar »

almir90 wrote:Pa eto piše da u nadležnosti Ustavnog suda BiH, institucija BiH, i ravnopravnih članova konstutitivnih naroda. A, ne upravljaju entiteti, ili kako to u RS-u vole Brčko "naslikati" na svojoj mapi.
Čini mi se da si izostavio jednu rečenicu... A u Ustavu nema nebitnih i manje bitnih dijelova..
Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine, koji postoji pod suverenitetom Bosne i Hercegovine i spada pod nadležnosti institucija Bosne i Hercegovine onako kako te nadležnosti proizilaze iz ovog ustava, čija je teritorija u zajedničkoj svojini (kondominiju) entiteta...
Post Reply