Mi upravo o tome i pricamo jer ljudi u SDPu bi uglavnom bili manje visi isti kao ti sto si naveo samo da ih je zapalo,..TESLA_EDISON wrote:Nije promašena. Suditi nekome po fakultetu je zaista smiješno. Pogotovo u Bosni. Dok sam studirao, oko mene je bilo studenata koji su morali izdržavati roditelje, plaćati sebi stan, studirati i raditi. Takvih i sličnih primjera je bilo na pretek. Da si Ajnštajn ne gine ti studiranje bar deceniju ako uopšte i stigneš diplomirati pod tim i sličnim uslovima. Da ne spominjem državne fakultete koji su preslikane fakultetske verzije državnih javnih kompanija. Dakle mito, korupcija i nepotizam. Čast ETF-u i ekonomiji ali sve ostalo je odavno zrelo za pretres rada i poslovanja. Neki dan čitam da se i na medicinskom fakultetu pojavila afera oko kupovine ispita. Sve da mi je neko pričao unazad godinu dana da je to moguće na medicini, ne bih mu vjerovao. Sutra taj sa kupljenim ispitima završi "u roku" i ubije čovjeka na operaciji.
Ja to gledam malo drugačije. Kao što odijelo ne čini čovjeka, tako ni fakultet ne čini intelektualca.
Od javnih ličnosti imaš Adnana Terzića. Završio fakultet a u svojoj karijeri nije jednu rečenicu izgovorio a da nije zamucao ili upotrijebio neku poštapalicu. O Radeljašu sve se zna, grehota je trošiti bateriju na pisanje o njemu.
Al kao što reče kolega iznad, mi tražimo mane strankama a SDA kupi kajmak. Od svih članova i glasača SDA, njih 80% jedva da ima i osnovnu školu a vladaju skoro pa 30 godina i doveli su nas na rub ambisa. Zbog njih su propale skoro sve državne firme, zbog njih cvjeta korupcija na UNSA, zbog njih imamo najgori gradski prijevoz u državi, zbog njih putujem vozim do Bihaća cijelih osam sati, zbog njih mladi masovno odlaze, zbog njih penzioneri žive na ivici siromaštva, zbog njih se oporezuje topli obrok a doprinosi nam uzimaju pola plate, zbog njih smo jedina država u svijetu poslije S.Koreje sa analognim tv signalom, zbog njih KCUS nikad nije bio u težoj situaciji, oni su za svojih skoro 30 godina vladavine napravili svega 13 km autocesta....
Nije za ovo kriv ni Dodik ni Čović već isključivo SDA a vi i dalje gledajte ko je u SDP-u dugo studirao i sl.
SDP
-
invincible1921
#48976 Re: SDP
- Tesla Edison
#48977 Re: SDP
Šta bi bilo kad bi bilo.
Nije ih zapalo i nisu. Hajmo im pružiti šansu pa da vidimo. Mi pretpostavljamo a SDA zadovoljno trlja ruke.
Znam da je SDP u vrijeme svoje vladavine napravio oko 100 km autoputa, Zakon o radu nije dirao, topli obrok je bio neoporezovan, plata mi je bila puno veća nego sada a penzije su imale postepeni rast.
Da su i 2014. ostali na vlasti, sada vi imali autoput do Mostara a umjesto toga imamo spodobu Fadila koji je sve zakone štimao svojim firmama u Gračanici kako bi na mala vrata ponovno uveo robovlasnički sistem a on ubirao mastan profit.
Pojedini ovdje bi izgleda i dalje gledali Fadila i SDA jer tobože oni "pretpostavljaju da bi se SDP ponašao isto" kao i to da su neki SDP-ovci previše dugo studirali.
Što bi Komšo rekao, ma hajte molim vas.
Ako to priželjkujete, bujrum. Eto vam SDA pa uživajte u "intelektualcima" ala Sebije, Fadila, Memića, Salkića i ostalih.
Nije ih zapalo i nisu. Hajmo im pružiti šansu pa da vidimo. Mi pretpostavljamo a SDA zadovoljno trlja ruke.
Znam da je SDP u vrijeme svoje vladavine napravio oko 100 km autoputa, Zakon o radu nije dirao, topli obrok je bio neoporezovan, plata mi je bila puno veća nego sada a penzije su imale postepeni rast.
Da su i 2014. ostali na vlasti, sada vi imali autoput do Mostara a umjesto toga imamo spodobu Fadila koji je sve zakone štimao svojim firmama u Gračanici kako bi na mala vrata ponovno uveo robovlasnički sistem a on ubirao mastan profit.
Pojedini ovdje bi izgleda i dalje gledali Fadila i SDA jer tobože oni "pretpostavljaju da bi se SDP ponašao isto" kao i to da su neki SDP-ovci previše dugo studirali.
Što bi Komšo rekao, ma hajte molim vas.
Ako to priželjkujete, bujrum. Eto vam SDA pa uživajte u "intelektualcima" ala Sebije, Fadila, Memića, Salkića i ostalih.
-
MK81
#48978 Re: SDP
Nije u tome stvar ko je koliko studirao. Poenta je ako se pažljivo pročita moj post da ja dovodim u pitanje karakter osoba koje imaju takav obrazac ponašanja. Porediti Radeljaša koji je prototip takve jedne spodobe je upravo ono što govorim. I taj Radeljaš je završavao po nekakvim "institucijama" jer je takav kakav je. Ja sam u prvom svom postu upravo napisao da je "vani" formalno obrazovanje i preporuka samo ulaznica da se prijaviš na neki posao. Znači ako nemaš fakultet i preporuku i iskustvo za neko specifično mjesto ne možeš se ni prijaviti. Nakon toga ti testiraju IQ , socijalnu inteligenciju, opšte obrazovanje što sve recimo taj Radeljaš i slični ne bi mogli proći ni u snu. Kod nas je problem što se nakotil tih nekakvih institucija koje izdaju diplome a onda kasnije taj neko se "busa" sa tim papirom a u suštini je glup, neinformisan, nevješt, nema nikakv kvalitet, nepismen itd itd...
Pričao sam Vam o vijećniku NS koji je jedan od tih a ovamo ta ista NS stalno tvrdi da vrši kontrolu svojih kadrova.
Treba biti svjestan da neko ko bira takav životni put oslikava loš karakter, smutljivca i osobu spremnu na sve.Pored toga svega nema nikakav kvalitet iako se predstavlja da ima. Zato valjda i treba da postoji kadrovska komisija koja bi svaki individualni slučaj preispitivala da se ovakve spodobe ne provlače.
Pričao sam Vam o vijećniku NS koji je jedan od tih a ovamo ta ista NS stalno tvrdi da vrši kontrolu svojih kadrova.
Treba biti svjestan da neko ko bira takav životni put oslikava loš karakter, smutljivca i osobu spremnu na sve.Pored toga svega nema nikakav kvalitet iako se predstavlja da ima. Zato valjda i treba da postoji kadrovska komisija koja bi svaki individualni slučaj preispitivala da se ovakve spodobe ne provlače.
- ultima_palabra
#48979 Re: SDP
Pa poštenije je ostati sa srednjom školom, ako nisi u stanju završiti normalan fakultet... neko ko završava divlje fakultete koristi haos u našem obrazovnom sistemu, kako ćeš od takvog očekivati da promijeni nešto nabolje?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#48980 Re: SDP
apsolutno se razilazimo u razmišljanjima, jer kakav god da je taj plan, malo ljudi će ga uzeti u ruke i pročitati, jer je činjenica da ima jako malo ljudi koji će se upustiti u čitanje cca 150 stranica. tako da usmeno prezentiranje plana je najbolje rješenje za isti.Leverage wrote: Plan 10 je puno više od spiska želja, vidi se da ga nisu pisali Mašić i ostali.
To nije najveća greška nego jedna od grešaka, Irfan Čengić nema kapacitet ni da do kraja razumije, a kamo li da promoviše Plan 10. Dakle nije Plan 10 postao smiješan nego je Irfan Čengić postao smiješan.
Nije SDP smiješan nego mu rukovodstvo nije doraslo zadaći koju ima. Ja sam recimo član SDP-a, dakle dio SDP-a, i sebe uopšte ne doživljavam smiješnim, ako me neko doživljava na taj način to je njegovo pravo.
i valjda je logičnije da taj plan izlaže jedan profesor domazet ili željko šain, a oni su u debatnu emisiju poslali irfana čengića da priča o planu 10. njegovim obrazlaganjem istog, isti je postao smiješan, jer se obrazlagač totalno zbunio ili je u neznanju počeo da lupa i miješa kuntu u pantu, i takoo je profesoru sa ekonomskog fakulteta naletio na zicer. preporučujem ti da ponovo pogledaš tu debatnu emisiju i da obratiš pažnju koliko su ga puta dženan đonlagić i peđa kojović ispravili. a čengić samo ponavlja po planu 10, pa lupi.
ti sada tvrdiš da je rukovodstvo sdpa smiješno, a ja kada sam to tvrdio ti si ih branio i najavljivao pobjedu na svim nivoima. doduše, ja sam to govorio u kampanji, a tvoja uloga u istoj je bila potpuno drugačija.
itekako je bitno. kurz je jedan od..., a mi takvog nažalost nemamo. i naravno da im je veliki nedostatak to što su se priučili, a nisu naučili i zbog njihovih nedostataka moraju trpjeti građani. za razliku od ostalih stranaka, sdp je uvijek bio karakterističan zato što je obilovao jakim kadrovima, doktorima nauka, dokazanim umovima socijaldemokrata, koji su držali do ideje socijaldemokratije. to su bili ljudi koji su u naučnom smislu, svojim znanjem, doprinijeli razvoju struke. sada imaju to što imaju i nije za pohvaliti.To kad je ko završio fakultet ili nije završio ne mora puno da znači, primjer je Sebastian Kurz, čovjek koji nije završio fakultet i koji je kancelar Austrije i predsjednik najjače stranke u Austriji. Puno većih nedostataka ima nabrojana skupina od toga da su kasnije završili fakultet ili ga uopšte nisu završili.
Plan 10 ne gubi smisao postojanja sve dok ne utvrdimo da ne postoji ama baš niko ko nije u stanju da ga promoviše, a ja mislim da takvih ljudi ima i zalažem se da dođu na rukovodeće pozicije u SDP-u.
nije isto kada o socijaldemokratiji pričaju profesori mirko pejanović, esad bajtal, nerzuk ćurak, esad duraković ili npr. saša magazinović, damir mašić i irfan čengić.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#48981 Re: SDP
ultima_palabra wrote:Pa poštenije je ostati sa srednjom školom, ako nisi u stanju završiti normalan fakultet... neko ko završava divlje fakultete koristi haos u našem obrazovnom sistemu, kako ćeš od takvog očekivati da promijeni nešto nabolje?
ali je onda nepotrebno kao takav se gurati u visoku politiku i praviti se da si pokupio svo znanje svijeta.
- malakh
#48982 Re: SDP
TESLA_EDISON wrote: Steve Jobs nije završio fakultet.
Bill Gates nije završio fakultet.
Mark Zuckerberg nije završio fakultet.
Esad Radeljaš završio fakultet i postao na kraju magistar nauka.
Po tebi je Esad Radeljaš veći intelekt od gore pobrojanih?
porediti ljude, koji su na osnovu vlastite ideje izmislili i kreirali nešto novo, koji su unaprijedili modernu tehnologiju, sa ljudima koji mimo politike nisu u stanju niti jednu marku zaraditi, je apsolutni nonsen.
-
MK81
#48983 Re: SDP
Upravo tako! Govori jako mnogo o karakteru osobe.ultima_palabra wrote:Pa poštenije je ostati sa srednjom školom, ako nisi u stanju završiti normalan fakultet... neko ko završava divlje fakultete koristi haos u našem obrazovnom sistemu, kako ćeš od takvog očekivati da promijeni nešto nabolje?
-
MK81
#48984 Re: SDP
Ovo je jedan od dokaza kako neupućen i poluobrazova čovjek percipira stvari. Nije socijaldemoratija komunizam. Ako ćeš se složiti sa mnom Njemačka je najnaprednija ekonomija EU pa pogledaj ko je tamo u vlasti. Socijaldemokratija je mnogo više od spina kojeg plasiraju nacionalističke opcije. Isto kao što SNSD nije ni S od socijaldemokratija, više je nacionalizam i fašizam.spyman wrote:šta kajete
doklen je komunizam doguro na Kubi i Sjevernoj Koreji
oće li Amerika i Engleska bit zemlja proleterska
obećavate evo 60 godina
-
sumirprimus
#48985 Re: SDP
jel onaj cengic ispostovo obecanje o ostavci ako denis ne prodje?

-
Heller
#48986 Re: SDP
Eno ga sikce i na temi skupštine TK, teško mu pao poraz SDA, vjerovatno ima neki posao ugovoren, ali avaj.MK81 wrote:Ovo je jedan od dokaza kako neupućen i poluobrazova čovjek percipira stvari. Nije socijaldemoratija komunizam. Ako ćeš se složiti sa mnom Njemačka je najnaprednija ekonomija EU pa pogledaj ko je tamo u vlasti. Socijaldemokratija je mnogo više od spina kojeg plasiraju nacionalističke opcije. Isto kao što SNSD nije ni S od socijaldemokratija, više je nacionalizam i fašizam.spyman wrote:šta kajete
doklen je komunizam doguro na Kubi i Sjevernoj Koreji
oće li Amerika i Engleska bit zemlja proleterska
obećavate evo 60 godina
- spreca
#48987 Re: SDP
Kaze da je podnio ostavkusumirprimus wrote:jel onaj cengic ispostovo obecanje o ostavci ako denis ne prodje?![]()
-
sumirprimus
#48988 Re: SDP
ista je to mraka.
samo licni interes. nista vise nista manje
samo licni interes. nista vise nista manje
-
MK81
#48989 Re: SDP
nije trebao biti ni imenovan. A imenovan je jer ga gura Nikšić što je greška jer momak je na nivou onoga kretena Zahiragića iz SDA. SDP mora prestati sa kadrovanjem po kafanama. Ne može neko ovako ozbiljne političke partije, sa renomeom, tradicijom, članstvom, idejom ... biti sekretar a da bukvalno nema nikakvo iskustvo niti znanje.I onda dobiješ provaljivanje po TV-u kada trebaš obrazložiti svoj program.spreca wrote:Kaze da je podnio ostavkusumirprimus wrote:jel onaj cengic ispostovo obecanje o ostavci ako denis ne prodje?![]()
- MarlboroGold
#48990 Re: SDP
Šta bi na kraju sa Enverom Bijedićem? Je li izabran?
-
Heller
#48991 Re: SDP
Jeste, Bijedic, Softic, Kukic, Begic, Fazlic, Matanović, Marinkovic-Lepic, Mladina iz 515 Zadnje troje su kompenzacioni mandati.MarlboroGold wrote:Šta bi na kraju sa Enverom Bijedićem? Je li izabran?
- MarlboroGold
#48992 Re: SDP
Heller wrote:Jeste, Bijedic, Softic, Kukic, Begic, Fazlic, Matanović, Marinkovic-Lepic, Mladina iz 515 Zadnje troje su kompenzacioni mandati.MarlboroGold wrote:Šta bi na kraju sa Enverom Bijedićem? Je li izabran?
E moj narode...
- Leverage
#48993 Re: SDP
Nigdje ja nisam napisao da usmena prezentacija nije najbolje rješenje za promociju plana niti sam bilo gdje napisao da je bolje da plan promoviše Čengić nego Domazet. I nisam nigdje napisao da je rukovodstvo SDP-a smiješno nego sam napisao da nije doraslo zadaći koju ima. Prestani izmišljati moje izjave, ako nisi u stanju da pravilno pročitaš post onda nemoj ni komentarisati.malakh wrote: apsolutno se razilazimo u razmišljanjima, jer kakav god da je taj plan, malo ljudi će ga uzeti u ruke i pročitati, jer je činjenica da ima jako malo ljudi koji će se upustiti u čitanje cca 150 stranica. tako da usmeno prezentiranje plana je najbolje rješenje za isti.
i valjda je logičnije da taj plan izlaže jedan profesor domazet ili željko šain, a oni su u debatnu emisiju poslali irfana čengića da priča o planu 10. njegovim obrazlaganjem istog, isti je postao smiješan, jer se obrazlagač totalno zbunio ili je u neznanju počeo da lupa i miješa kuntu u pantu, i takoo je profesoru sa ekonomskog fakulteta naletio na zicer. preporučujem ti da ponovo pogledaš tu debatnu emisiju i da obratiš pažnju koliko su ga puta dženan đonlagić i peđa kojović ispravili. a čengić samo ponavlja po planu 10, pa lupi.
ti sada tvrdiš da je rukovodstvo sdpa smiješno, a ja kada sam to tvrdio ti si ih branio i najavljivao pobjedu na svim nivoima. doduše, ja sam to govorio u kampanji, a tvoja uloga u istoj je bila potpuno drugačija.
Nisam napisao da nije bitno nego da ne mora da govori mnogo toga. Opet izmišljaš.malakh wrote:itekako je bitno. kurz je jedan od..., a mi takvog nažalost nemamo. i naravno da im je veliki nedostatak to što su se priučili, a nisu naučili i zbog njihovih nedostataka moraju trpjeti građani. za razliku od ostalih stranaka, sdp je uvijek bio karakterističan zato što je obilovao jakim kadrovima, doktorima nauka, dokazanim umovima socijaldemokrata, koji su držali do ideje socijaldemokratije. to su bili ljudi koji su u naučnom smislu, svojim znanjem, doprinijeli razvoju struke. sada imaju to što imaju i nije za pohvaliti.
nije isto kada o socijaldemokratiji pričaju profesori mirko pejanović, esad bajtal, nerzuk ćurak, esad duraković ili npr. saša magazinović, damir mašić i irfan čengić.
I kako si ti meni sad replicirao ako mi kažeš da nije isto da plan prezentira Mirko Pejanović ili Irfan Čengić. Eto kao ja ne znam da to nije isto pa mi ti objašnjavaš.
S tobom je nemoguće diskutovati jer uopšte ne čitaš post koji citiraš nego repliciraš nekom zamišljenom Mr. Hydeu čije osobine bez ikakvog prava pripisuješ sagovorniku.
Slijedeći put ću ti odgovoriti kad budeš čitao postove i odgovarao precizno na ono što sam ja napisao, kako to treba da bude u civilizovanoj diskusiji.
-
costacurta
#48994 Re: SDP
Mladina Nada?!Heller wrote:Jeste, Bijedic, Softic, Kukic, Begic, Fazlic, Matanović, Marinkovic-Lepic, Mladina iz 515 Zadnje troje su kompenzacioni mandati.MarlboroGold wrote:Šta bi na kraju sa Enverom Bijedićem? Je li izabran?
Reci da se šališ!! Ne vjerujem!
Kukala nam majka ko kanton predstavlja, jedini Begić "plenum revolucionar" novo ime al poznat po mlaćenju prazne slame ne očekujem bitne pomake, za fosila Mladinu nemam riječi, jedino u Envera polažem nade........ neimar stari u tandemu sa Kukom bekrijom
Softa kabriolet, sa ovaj mandat peMzija, ja ja rode, a onda Sejšeli Bahami safari
Bravo narode bosanski
- Leverage
#48995 Re: SDP
Pa prošli su radi pozicije na listi.
-
putokaz1
#48996 Re: SDP
Begić je dobar,navodno u neki parlament prolazi i Čamdžić iz Gračanice NS
Lukavac ima SDP Mirelu Memić u TK parlamentu,dugo je u SDP zaslužila je
Ai Sandra Imšerivić je iz Lukavca iz DF u TK parlamentu
Naravno tu nam je i Skopljak SDA
Što se tiče lukavačkog SDP imali smo najveći napredak od 2014,plus najveći procenat glasova što je igdje SDP osvojio,Očekivano,Zasluženo
U nekoliko mjesta pobjedila je PDA,SDA,SBIH možda još koja stranka da je u kom manjem mjestu imali glasić više od SDP
Najblistavija je Kruševica naravno
Jednom mi neki kolega sa KLIXA reče :''Nije svako Lukavac''
Negativno sam iznenađen ŽIVINICAMA,tu je SDA uhvatila priključak za SDP om,ogromna razlika u korist SDA tu
SDP Srebrenik nikako dase trgne
Sjećam se izborne noći
''Hajrudin Hodžić VodimO,Jake ''Ubiše 2 Tajsona'',Ibrakić velika razlika ...veselje počinje...kad ono
Sda ovci rekoše:''Strepimo Tuzla će nas ubit'',nakon određenog vremena počeše slavit uz rečenicu'' Velika je razlika u Tuzli ali nije tolika Komšić ukro dovoljno za nas''
Lukavac ima SDP Mirelu Memić u TK parlamentu,dugo je u SDP zaslužila je
Ai Sandra Imšerivić je iz Lukavca iz DF u TK parlamentu
Naravno tu nam je i Skopljak SDA
Što se tiče lukavačkog SDP imali smo najveći napredak od 2014,plus najveći procenat glasova što je igdje SDP osvojio,Očekivano,Zasluženo
U nekoliko mjesta pobjedila je PDA,SDA,SBIH možda još koja stranka da je u kom manjem mjestu imali glasić više od SDP
Najblistavija je Kruševica naravno
Jednom mi neki kolega sa KLIXA reče :''Nije svako Lukavac''
Negativno sam iznenađen ŽIVINICAMA,tu je SDA uhvatila priključak za SDP om,ogromna razlika u korist SDA tu
SDP Srebrenik nikako dase trgne
Sjećam se izborne noći
''Hajrudin Hodžić VodimO,Jake ''Ubiše 2 Tajsona'',Ibrakić velika razlika ...veselje počinje...kad ono
Sda ovci rekoše:''Strepimo Tuzla će nas ubit'',nakon određenog vremena počeše slavit uz rečenicu'' Velika je razlika u Tuzli ali nije tolika Komšić ukro dovoljno za nas''
- General War
#48997 Re: SDP
Cuuj?Leverage wrote:Pa prošli su radi pozicije na listi.
- Leverage
#48998 Re: SDP
Zapravo neki od njih radi pozicije na kompenzacionoj listi. Drugi radi pozicije na samoj izbornoj listi.General War wrote:Cuuj?Leverage wrote:Pa prošli su radi pozicije na listi.
Rijetki su se uspjeli nametnuti do te mjere da pređu unutarstranački cenzus od 20%.
Ali jedan od njih je onaj na kojeg ti ciljaš. Što znači da bi prošao i da je bio zadnji na listi.
- General War
#48999 Re: SDP
Nit pod razno za onoga na kog ciljam sa nije bio nosilac liste.Leverage wrote:Zapravo neki od njih radi pozicije na kompenzacionoj listi. Drugi radi pozicije na samoj izbornoj listi.General War wrote:Cuuj?Leverage wrote:Pa prošli su radi pozicije na listi.
Rijetki su se uspjeli nametnuti do te mjere da pređu unutarstranački cenzus od 20%.
Ali jedan od njih je onaj na kojeg ti ciljaš. Što znači da bi prošao i da je bio zadnji na listi.
Ma nije bitno, trzili ste, gledajte.
- drug_profi
#49000 Re: SDP
Carsija opasno prica da ce SDP da izda.
Vjerujem da su to puste zelje SDA kontraobavjestajne, zato se nadam da tamo niko nije lud da to uradi.
Vjerujem da su to puste zelje SDA kontraobavjestajne, zato se nadam da tamo niko nije lud da to uradi.