SDP-ovi vojnici na forumu

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#76 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by prljavi Hare »

Dobro jutro zelim svim kolegama Zlatkovim jurisnicima a posebno pripadnicima IDČ-a "Željko Komšić" pjesmom
:D

BAUK MAJORIZACIJE SE SIRI EUROPOM!!!! :D
popajic

#77 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by popajic »

stochar wrote: ...
stil je skoro isti, svi sa drugacijem misljenjem se proglasavaju izdajnicima, anti-bosancima, anti-ovo, anti-ono, optuzuje ih se da imaju licne razloge, da su zavidni, placenici ovoga ili onoga, da ne zele dobro ovoj zemlji... prelist'o sam im malo post history, i 90 posto ih se bazira na temama vezanim za SDP. mene su licno dosta 'navukli' da raspravljam s njima, pa i meni zadnjih nekoliko stranica ispade da samo napadam SDP, iako u biti nije tako, i pola toga ne bih ni napisao da mi nisu 'izvukli zivac'. od nekoga ko je socijaldemokrata, nekada cak i simpatizer (nikad clan ni jedne stranke) SDP-a, s tim agresivnim pristupom napravili su sebi forumskog neprijatelja, a nisam jedini.
Eh,kako li bi znao za postojanje "vojnika" SDP-a da nema invazije "vojnika" ove katastrofalne 20- godisnje politike ?
Kakav ti je politicki izbor ako ti je vise nego puna kapa poslijeratnih feudalaca, prisilnog guranja u toraske formacije , insistiranja na MI, VI, ONI , otvorenog asikovanja sa idejom - svaki konstitutivac u vlastitoj avliji ,sortiranje cak i predskolskih nevinasca po krvnim zrncima....mogu do besvijesti nabrajati ( a nevidjene pljacke se cak nisam ni dotakao)

Sovinisti jesu anti- Bosanci. Praksa to pokazuje, pa ne moram biti niciji vojnik da bi mi se zgadili.Naravno da imamo razlicita misljenja i naravno da smo u verbalnom sukobu.Nista cudno !
Ja sam debelo za gradjansku opciju . Automatski i za one koji tu ideju bar pokusavaju ufurati . To je za sad SDP.
Hoce li proklamovano odraditi , ne znam.
Leze li mi koalicioni partneri - ma, kakvi !
Jesu li imali druge mogucnosti ? Nisu , osim da ostanu vjecna opozicija ( e, onda bi ih tek pljuvali da nemaju muda da se late odgovornosti)
Tako se sve svodi na klasiku- masa jedna svakodnevnih pljuvaca ( "vojnika) po necem sto se tek formira vs "vojnika" kojim je puna kapa nacionalne zabokrecine.
Sve demokratski kao sto smo se i navikli u ovom nasem lijepom , troglavom Kvazimodu :-)
Gandalf

#78 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Gandalf »

prljavi Hare wrote:Dobro jutro zelim svim kolegama Zlatkovim jurisnicima a posebno pripadnicima IDČ-a "Željko Komšić" pjesmom
:D

BAUK MAJORIZACIJE SE SIRI EUROPOM!!!! :D
Majorizujem 2 po cijeni jednog - Šef mi u Centrali reče "Počni majorizovat i po onom Sax-u, niko ne smije biti pošteđen majorizacije" :mrgreen: a ja mu odgovorih : "Odmah ću šefe sve da ih izmajorizujem" :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#79 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by prljavi Hare »

Ono sto je nekada bio general u SDP-u je MAJOR!!! :D
nosara

#80 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by nosara »

Ja sinoc u Komitet po nova zaduzenja, kad kaze sef obezbjedjenja "Svrati kod glavnog", reko' "Sto?", kaze nesto si zajeb'o...

Kontam, sta sam zajeb'o, sve radim po ps-u... Odem gore, kad on sjedi za svojim laptopom... Zdravo-zdravo, reko' evo, rece onaj da me trebas, kaze trebam, nego sta... "sta si ti smeks'o?" rekoh kako smekso, pa kaze "tamo po onom forumu se naki uzvrtili ko prdez u gacama, a ti cile-mile!"... Rekoh "ima ih ko govana, sefe, samo izviru", kaze "pa malo se angazuj, sta rade oni tamo onaj madner, vanila... za sta vas placamo? 'ajde zdravo i pazi...!"

Pa eto ovim putem saljem sefove pozdrave clanovima naseg aktiva i da malo pripazimo svi skupa na ove raznorazne... Razumijemo se...? 8-)
Last edited by nosara on 20/03/2011 09:46, edited 1 time in total.
nellington

#81 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by nellington »

Jbg nosara, opet si umjesto PPa postovao javno na forum :D
nosara

#82 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by nosara »

nellington wrote:Jbg nosara, opet si umjesto PPa postovao javno na forum :D
:shock:

Jebena tehnika... E, tek sad sam najebo... :cry:
skojotovski

#83 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by skojotovski »

nosara wrote:Ja sinoc u Komitet po nova zaduzenja, kad kaze sef obezbjedjenja "Svrati kod glavnog", reko' "Sto?", kaze nesto si zajeb'o...

Kontam, sta sam zajeb'o, sve radim po ps-u... Odem gore, kad on sjedi za svojim laptopom... Zdravo-zdravo, reko' evo, rece onaj da me trebas, kaze trebam, nego sta... "sta si ti smeks'o?" rekoh kako smekso, pa kaze "tamo po onom forumu se naki uzvrtili ko prdez u gacama, a ti cile-mile!"... Rekoh "ima ih ko govana, sefe, samo izviru", kaze "pa malo se angazuj, sta rade oni tamo onaj madner, vanila... za sta vas placamo? 'ajde zdravo i pazi...!"

Pa eto ovim putem saljem sefove pozdrave clanovima naseg aktiva i da malo pripazimo svi skupa na ove raznorazne... Razumijemo se...? 8-)
:roll:
ajmin

#84 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by ajmin »

a ja ne kontam cemu ta borba SDP-ovaca (glasao sam i ja za Komsica, ali to ne znaci da sam i za SDP, barem po meni), kad svakako nema efekta. eto navodno pokupili su glasove njihovi ti miljenici i sta sad? ope Jovo na novo. prvu godinu nemamo vladu kao i obicno i to sto su pobjedili veze nema sa zivotom. mislim, volio bih pitati ove sto govore svima pred izbore "ako izadjes, mozes nesto promjeniti, ako ne izadjes, ne mozes nista" sta smo to promjenili ili sta se barem pokazalo kao promjena? -presipanje iz supljeg u prazno.
Gandalf

#85 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Gandalf »

nosara wrote:Ja sinoc u Komitet po nova zaduzenja, kad kaze sef obezbjedjenja "Svrati kod glavnog", reko' "Sto?", kaze nesto si zajeb'o...

Razumijemo se druže - evo ja obećavam da ću uduplati dnevnu dozu majorizacije, samo hoću da u Centrali prepoznaju moje sposobnosti :mrgreen:
klif

#86 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by klif »

Stochar, tvoj angažman u civilnom društvu i javnom životu je jako koristan za BH društvo u cjelini. Smatram da si i na profesionalnom polju napravio jako mnogo i da sigurno posjeduješ kapacitete da izrasteš u vrsnog intelektualca. Mogu da razumijem tvoju emociju, jer sam siguran da je svaka tvoja intervencija bazirana na najboljim namjerama. Međutim, ne mogu svi ljudi razumjeti sve u istom momentu i na isti način.

Što se tiče „SDP-ovih vojnika na forumu“, koje lično visoko cijenim, rekao bih da ih je još uvijek premalo. Smatram da je svaki glas protiv nazadnih ideja bitan i da bi ga trebalo pojačati.
VjecitiStudent

#87 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by VjecitiStudent »

"Ne pada snijeg da pokrije brijeg, vec da svaka zvijer otkrije svoj trag" :D
VjecitiStudent

#88 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by VjecitiStudent »

Neka, neka, bice i od tebe Masic jednog dana. :D
Nego, koje ministarstvo preferiras?
fixer

#89 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by fixer »

Od osoba, koje nikad nisu rekle nikakvu negativnu kriticku misao prema SDP-u, ne uvazavam misao.
buzzer

#90 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by buzzer »

zlatko lagumdzija je najopasniji i najnegativniji politicar u bosni i hercegovini i to njegovi prdezi u gacama (a ima ih ko govana) ne mogu poreci, a da se ne sluze ovom karakteristicnom retorikom zlatko-jugenda na pragu pete decenije.

i dok dodici, covici, silajdzici, schepe, slavuji, saje i ostala nacionalisticka elita posteno rade u skladu sa svojim jasnim ciljevima, lagumdzija im daje vrijeme da na miru dovrse zapoceti posao, odbijajuci da im se suprostavi iako tvrdi da se zalaze za bla, bla...covjeka.
istovremeno uspjeva da 300 000 bosanaca i hercegovaca ubjedi da se bas tim nemjenjanjem nesto mjenja.
aferim napredna, srednjevjecna, crvena omladino!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#91 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Pera Trta »

buzzer wrote:zlatko lagumdzija je najopasniji i najnegativniji politicar u bosni i hercegovini i to njegovi prdezi u gacama (a ima ih ko govana) ne mogu poreci, a da se ne sluze ovom karakteristicnom retorikom zlatko-jugenda na pragu pete decenije.

i dok dodici, covici, silajdzici, schepe, slavuji, saje i ostala nacionalisticka elita posteno rade u skladu sa svojim jasnim ciljevima, lagumdzija im daje vrijeme da na miru dovrse zapoceti posao, odbijajuci da im se suprostavi iako tvrdi da se zalaze za bla, bla...covjeka.
istovremeno uspjeva da 300 000 bosanaca i hercegovaca ubjedi da se bas tim nemjenjanjem nesto mjenja.
aferim napredna, srednjevjecna, crvena omladino!
"Biće u cara prepuno telo,
šiće mu carevo novo odelo.
Glavom će svojom svako da plati
ko pita: Care, koliko je sati?"
skojotovski

#92 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by skojotovski »

'ajmo vojnici, branite shefa! :lol:
stochar

#93 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by stochar »

sarajlija_ba wrote: Naši ljudi su skloni graditi kult ličnosti.
Od Tite, preko rahmetli Alije do Lagumdžije itd...

Sve su to ljudi od krvi i mesa skloni greškama (i to kardinalnim). Za svakog se veže barem po jedna kardinalnost.
Zato treba biti što objektivniji i glas davati onima koji su najmanje kardinalni.
Mislim da ničije maslo nije za ramazana što se tiče naših političara.

Braniti nekoga po svaku cijenu, nekritičiki...je glupost.
Biti objektivan i prema svojoj stranci baš kao i prema protivničkoj...to je razum
.
eh, ovo je lijepo receno, posebno boldirano, puno jednostavnije od onoga sto sam ja u uvodu napis'o.
JBT wrote: Izgleda da nisu iskljucivi "vojnici iz SDP-a" koje ja nesto ovdje ne primjetih, nego su iskljucivi oni kojima fali argumenata u ovo danasnje vrijeme i koji navode vodu na svoj mlin ulogom zrtve pred napadima argumenata od onih koji su stali uz SDP-ovu politiku koja se danas otvoreno suprostavlja agresiji na BiH i vecinu stanovnistva iste.
opa, 20 godina je SDA kupila glasove na prici kako nas brane od strane agresije, sad ce nas SDP braniti od agresije. sta je sljedece? da Zlaya izjavi da cemo jesti zlanim kasikama?

zakljucak: ljudi, nije svaka kritika pljuvanje. postoji i dobronamjerna kritika, koliko god to vama izgledalo nevjerovatno. nor, ja svoje prijatelje rijetko hvalim, ali uvijek kritikujem ako mislim da nesto ne rade kako treba, oni mi ili objasne zbog cega je to u tom momentu OK, ili shvate da nije OK pa to isprave, i zbog toga me cijene. imam i ja nekoliko prijatelja i dobronamjernih poznanika od kojih uvijek prihvatim kritiku.

od slijepog pracenja necega nema koristi, vjerujte mi. neko je potcrtao ono o neprihvatanju argumenata, i ona hanuma :) opet uleti s pricom o tome kako je pljuvanje to ako se vlada kritikuje 6 sati nakon imenovanja. jeste, pljuvanje je ako se 6 sati nakon imenovanja kritikuje vlada u kojoj su ljudi koji imaju moralne, teoretske i strucne predispozicije da nesto pokusaju. ali ako je to vlada u kojoj su ljudi ciji je maksimum pisanje saopstenja i pomjeranje mikrofona na pressici, ili ako je to vlada u kojoj su ljekari ministri prometa, onda se ona kritikuje ODMAH!

@klif - razumijem sta hoces reci, velikim dijelom si u pravu, ali vjeruj mi da je cak i ova moja tema dobronamjerna, neko je vec rekao da mu taj agresivni pristup kao i meni izaziva kontraefekat...
tulio

#94 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by tulio »

stochar wrote:opa, 20 godina je SDA kupila glasove na prici kako nas brane od strane agresije, sad ce nas SDP braniti od agresije. sta je sljedece? da Zlaya izjavi da cemo jesti zlanim kasikama?
Zar nije već izjavio da će FBiH biti Zapadna Njemačka? Sa ovakvom vladom sigurno. :shock:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#95 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Pera Trta »

Naravno da ljudi ne mogu shvatiti da svaka kritika nije pljuvanje, jer kako rekoh, još uvijek se kod mnogih zadržala svijest iz vremena komunizma, kada je svaka kritika partije označavana kao neprijateljska djelatnost i vodila kritičare na robiju ili, u najboljem slučaju, trajan izgon iz javog života.
kamen spoticanja

#96 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by kamen spoticanja »

Pera Trta wrote:Naravno da ljudi ne mogu shvatiti da svaka kritika nije pljuvanje, jer kako rekoh, još uvijek se kod mnogih zadržala svijest iz vremena komunizma, kada je svaka kritika partije označavana kao neprijateljska djelatnost i vodila kritičare na robiju ili, u najboljem slučaju, trajan izgon iz javog života.
mozda je malo pregrubo...meni ovo vise lici na navijacko ponasanje pojedinih...
samo zaista ne razumijem odkad su stochar,fixer,vjeciti student i ostatak ekipe pljuvaci samo SDP-a...koliko se ja sjecam isti su najvise derali poteze kleptopata dosada...
ja se trenutno toliko slazem s politikom SDP-a da se uhvatim da skacem od radosti kad vidim covicevu facu :wink:
a ko prelista moje postove od ranije lahko ce shvatiti da se prije uopste nisam slagao s pomenutom strankom...pa sam bio i veh-bi-aj,i kleptoman,i fahrin i sta sve ne :-)
i opet kazem stochar je upravu :wink:
Prpa.ba

#97 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Prpa.ba »

skojotovski wrote:'ajmo vojnici, branite shefa! :lol:

Ovdje niko nije spomenuo ni TV1 ni elektroprivredu. Otkud ti onda ovdje? :lol:

U potpisu,
vojnik Partije. 8-)
skojotovski

#98 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by skojotovski »

ma, juuuurrrrisssss bojovnici! :lol:
muha_sa

#99 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by muha_sa »

sta ja primjecujem na ovom forumu.
-nema teme a da se ne nadju pojednici koji istu pretvore u prepucavanje--nije to samo na politici vec i na skoro sve i jednom pdf-u--jel se tako rece :?:
ne znam sta je uzrok tome--umjesto da se normalno,argumentovano diskutuje jedva se ceka da se pocne s prepucavanjem,etiketiranjem i raznoraznim uvredama :-) valjda pojedinci nemaju priliku da se dokazu u stvarnom zivotu pa prosipaju svoju " pamet" i frustracije na forumu i forumasima.
opustite se ljudi-sirite pozitivu--sjebali su nam zivote a vi ih jos i na forumu handrite.
zivot je lijep-a kratak :D
Gandalf

#100 Re: SDP-ovi vojnici na forumu

Post by Gandalf »

skojotovski wrote:ma, juuuurrrrisssss bojovnici! :lol:
Za HDZ zna se :lol:
Locked