Svaka stranka medju svojim simpatizerima ima i onih koji misle da je fanaticna odanost stranci nesto pozitivno, pa tako i SDP. Ti trebas nastaviti po svom, kada se tvoji i njihovi stavovi poklope, odlicno, kada dodjete u konflikt, ostani svoj. I boli te briga, mi trebamo biti lojalni drzavi (jer samo drzava moze obezbjediti zivot dostojan covjeka) a stranke su prolazna stvar.stochar wrote:pratim teme po forumu, u zadnje vrijeme malo cesce nego inace, tu i tamo me iznerviraju pa se javim, proserem i ja pokoju, posavjetujem se oko ZOBS-a, ali, zanimljivo mi je da ima nekoliko nickova (sami ce osuti paljbu, da ih ne spominjem), koji je l' tema o necemu vezanom za SDP direktno ili indirektno, za neki njihov potez, neka (ne d'o bog) kritika te stranke, ili tema o nekom ko se toj stranci zamjerio, skoro kao po pravilu ustaljenim redoslijedom ulijece istih 5-6 nickova i osipaju paljbu.
stil je skoro isti, svi sa drugacijem misljenjem se proglasavaju izdajnicima, anti-bosancima, anti-ovo, anti-ono, optuzuje ih se da imaju licne razloge, da su zavidni, placenici ovoga ili onoga, da ne zele dobro ovoj zemlji... prelist'o sam im malo post history, i 90 posto ih se bazira na temama vezanim za SDP. mene su licno dosta 'navukli' da raspravljam s njima, pa i meni zadnjih nekoliko stranica ispade da samo napadam SDP, iako u biti nije tako, i pola toga ne bih ni napisao da mi nisu 'izvukli zivac'. od nekoga ko je socijaldemokrata, nekada cak i simpatizer (nikad clan ni jedne stranke) SDP-a, s tim agresivnim pristupom napravili su sebi forumskog neprijatelja, a nisam jedini.
Kako god, ne znam zasto pokreces temu o "nekoliko nickova" na forumu o politici. Nas problem nije srcanost pojedinca koji kaze da podrzava SDP nego defetizam onih koji se navodno zalazu za multietnicko drustvo, sirenje negativne energije, na primjer kroz rijeci Zdravka Grebe, koji (kod Hadzifejzovica prije skoro cetiri godine) izvali glupost ; "Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane." Mi smo u jedinstvenoj poziciji da SDA sjeda na suvozacevo mjesto dok HDZ odlucuje otici u opoziciju, pred nama je reforma ustava u koju sa entitetskog nivoa moramo uci jedinstveni. Radoncic i Kopanja slozno pokusavaju olaksati Dodikovu poziciju a tebe muci "nekoliko nickova" na javnom forumu na koji se mogu uclaniti i po kojem mogu pisati i desetogodisnja djeca ?