SDP-ovi kandidati na izborima

jefferson

#51 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

Hare_ze wrote:
jefferson wrote: Nije sve u ovoj prici do Smajlovica, ali, ele nez, i da jeste, nasi ljudi nikako da shvate jednu stvar, mi nemozemo birat ko ce doci.
Mana zenicke industrije poslije II sv. rata jeste sto je bila homogena i vezana za zeljezaru. Pa fakat da bi svi voljeli da vide Intelovu tvornicu chipova na mjestu zeljezare, ali to su davnooooooooooooooooooooo Kinezi uzeli tako sto godisnje skoluju oko 90,000 svojih studenata u Americi dok mi necemo ni da verifikujemo diplome onima koji zavrse fakultete u USA ili Zapadnoj evropi.
Znaci, nemamo prvo dovoljno obrazovanog kadra za cistu industriju, ali zato imamo dobar masinski i metalurski fakultet i fakat da ce Mittal tu soci, nece ici u Niksic.
sada, Mittal posluje cisto kapitalisticki, i ja mislim da je dobar potez sto se ovo radi iz razloga sto je cijena celika vrtoglavo porsala zbog potraznje iz Kine. Tu vazi ko je brzi, i da smo mi rekli, nemoze, prvo ovo ili ono, mittal bi taj novac ulozio u ukrajinu, Srbiju ili ko zna vec gdje, jer kada cijena ovako raste nema puno vremena za pricu, sve ostalo se moze u hodu rjesavati.
Sad fakat da nevalja sto ce svi hemijski spojevi koji postoje biti u zraku, ali isto tako se nekako sjecam da je raja vristala do prije par godina da zeljezara samo proradi, pa makar pusila ko prije rata.
Ako se sjecas situacije prije rata kada su sve 4 visoke peci radile bez filtera na koksari koji sada postoje, onda vrlo dobro znas o cemu pricam.
SDP u Zenici je sam sebi kriv. ja sam isto clan tog istog SDp-a i to mi vise lici na amatersku organizaciju koja kandiduje clanove za predsjendike kucnih savjeta. Nema niti jednog pravog politickog stratega koji bi oformio kampanju, nego se sve svodi na neku ad hoc kampanju.
Jebes te pare koje ce Mittal donijeti ako ce nas potrovati. Sto se tice situacije prije rata, opste je poznata cinjenica da su momci iz Zenice ubjedljivo najslabije prolazili na testiranju pri regrutaciji (provjeren podatak, dobijen od jednog od prijasnjih direktora jednog od pogona u zeljezari), sto bi reklo da ta prica "trovali smo se prije rata pa mozemo i sad" - ne stoji. Takodjer, poznata je i cinjenica da je nivo svih stetnih materija bio dvostruko pa cak i trostruko veci od dozvoljenog, ali da se ti podaci prije rata nisu smjeli iznijeti u javnost.

Sad je situacija jos gora, jer pitaj boga sta ce sagorijevati u visokoj peci koja tek treba proraditi. Sumpor dioksid je jos i najmanji problem, ali sta cemo za olovo, kadmijum i benzol-piren (talozi se u kostima). Takodjer, sve je veci broj kancerogenih oboljenja u Zenici, a bice jos i gore.

I na kraju najveci apsurd, grade UEFA kamp na Crkvickom brdu, ko biva da se reprezentacije spremaju a onda ih trujes teskim metalima i ostalim sranjem koje dolazi iz zeljezare.

I kako da ne krivim Husu i ostale vijecnike (SDA) koji su glasali za ovu sramnu odluku da se dopusti rad bez filtera do 2012. I pri tome kazu da ce se kvalitet vode provjeravati svake dvije godine??? Sve sto je Huso uradio (a sve su to "kozmeticki" projekti) je palo u vodu poslije ove sramotne odluke. Kratkorocno gledano - Zenici treba novac pa cak i od ovakvog kolonizatora kao sto je Mittal. Ali ja vise volim biti zdrav, nego trositi mukotrpno steceni novac na lijecenje. Otisli smo previse u offtopic, mozda smo trebali ovo na podforumu Zenica nastaviti.

Na zenicki SDP necu trositi ni rijeci - sramota!
ovo je cisto stvar uvjerenja. Ali kako moze biti gore kada su prije rata u funkciji bile 4 visoke peci koje su izbacivale preko 4 miliona tona celika?
Mittal nije kolonizator, Mittal radi za svoj interes, i da upravu si, SDA je kriva, ali nemoj odmah pocinjat pricu o kolonizatorima ili o zavjerama kada vlast vrlo lako moze prekinuti proizvodnju da hoce, znaci DO NAS JE! Ja mislim da oni trebaju raditi, a da s epitanje filtera ozbiljni rijesi u najdalje dvije godine. medjutim, te price o kolonijalnom polozaju su gluposti.
mostarac

#52 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by mostarac »

....
Last edited by mostarac on 30/06/2008 01:28, edited 1 time in total.
amrica

#53 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by amrica »

Mostarac, sve se slazem sa tobom, narocito o zenama u politici, moras ih ganjati motkom da pristanu biti na listi, ali to nije zato sto su glupe ili nesposobne, nego zato sto su dovoljno pametne da znaju da nece proci u muskom svijetu, zene prve nece glasati za zene, zasto se blamirati bezze, da ih sikaniraju na poslu gdje je cif iz druge politicke opcije, ... cak ni Hilary nije uspjela , i to pored crnca (Baracku svaka cast, meni se fakat svidja), ali nema sansi jer je ZENSKO!. Mada je i sama doprinjela svojoj propasti, gafovima, budalastinama, losim programom, nezakonitim skupljanjem para za kampanju.... i sto se rasplakala kad je izgubila u nekoj drzavi gdje je vjerovala da ce pobijediti.
Ne znam puno o situaciji u Mo, ali ako se SDP fokusira samo na bosnjacke kandidate i glasace, tu nema prolaza, tu je vecina, kao i u citavoj BiH programirana za naci stranke od 92., prolaz za bolje sutra se mora traziti medju onim koji ne glasaju, iz principa, iz neodlucnosti, iz nemanja adekvatnog kandidata.... cca 50% stanovnistva.
Hare_ze

#54 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Hare_ze »

jefferson wrote: ovo je cisto stvar uvjerenja. Ali kako moze biti gore kada su prije rata u funkciji bile 4 visoke peci koje su izbacivale preko 4 miliona tona celika?
Mittal nije kolonizator, Mittal radi za svoj interes, i da upravu si, SDA je kriva, ali nemoj odmah pocinjat pricu o kolonizatorima ili o zavjerama kada vlast vrlo lako moze prekinuti proizvodnju da hoce, znaci DO NAS JE! Ja mislim da oni trebaju raditi, a da s epitanje filtera ozbiljni rijesi u najdalje dvije godine. medjutim, te price o kolonijalnom polozaju su gluposti.
Nemoj bas bukvalno shvatiti to "kolonizatori", a bice jos i gore kazem, jer sam tako cuo od upucenijih ljudi od mene. Zeljezni otpad koji danas dolazi je mnogo opasniji od onog prije, sjeti se samo onog radioaktivnog zeljeza iz Madjarske i sl. Da ne idemo vise u offtopic...
jefferson

#55 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

Hare_ze wrote:
jefferson wrote: ovo je cisto stvar uvjerenja. Ali kako moze biti gore kada su prije rata u funkciji bile 4 visoke peci koje su izbacivale preko 4 miliona tona celika?
Nemoj bas bukvalno shvatiti to "kolonizatori", a bice jos i gore kazem, jer sam tako cuo od upucenijih ljudi od mene. Zeljezni otpad koji danas dolazi je mnogo opasniji od onog prije, sjeti se samo onog radioaktivnog zeljeza iz Madjarske i sl. Da ne idemo vise u offtopic...
Ne idemo puno od teme jer kod nas ljudi ne razumiju nadleznosti nacelnika i nadleznosti kantona, federacije pa drzave.
Drzava, tj. GDS treba da ima readioaktivne detektore na granicama koji ce sprjeciti uopce ulazak takvog materijala u zemlju a kamoli zeljezaru!
Inace, sagorjevanje starog zeljeza nemoze biti opasno kao sagorjevanje zeljezne rude.
Medjutim, bit ce gore, jer Kina jednostavno guta zeljezo, i Mittal ce prosirivati kapacitete, to je neupitno!
winabike

#56 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by winabike »

jefferson wrote:Drzava, tj. GDS treba da ima readioaktivne detektore na granicama koji ce sprjeciti uopce ulazak takvog materijala u zemlju a kamoli zeljezaru!
:lol: :lol: :D

Sorry jefferson, sorry admini, na skretanj s teme, ali nisam mogao odoljeti: samo sam zamislio Ibru Spahica sa detektorom zracenja, i skoro pao sa stolice... ;)
doktor78

#57 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by doktor78 »

Alfons Kauders wrote:
winabike wrote:
yugi wrote:Što se Tuzle tiče nema sumnje da će Jasmin Imamović odnijetei ubjedljivu pobjedu !
Tuzla je zakon :) Tamo nije pitanje pobjednika, nego gol-razlike :D
ja sam iz tz, komunjara stara i samo ti mogu reci da je jasmin imamovic puno popularniji u sa nego u tz, sasvim opravdano...

tuzlu vode ljudi kojima je puno vaznija sminka od bitnih stvari, tako da imamo vise fontana od venecije, a nemamo npr. zeleni val... o ostalim propustima da i ne govorim, otidji i uvjeri se sam... higijena nikakva, masa nelogicnosti pri uredjenju grada, javnih povrsina, regulacije saobracaja i sl... a nocni zivot je posebna prica... nakon 23h ne mozes ni kifle u pekari kupit, kamoli pivu popit... doduse moze u par turbofolk klubova koje drze kriminalci, ali to je vec druga tema...

sve u svemu, jednom sam glasao za imamovica i nikad vise...
Slicno je sa mnom, zivim u opcini gdje je SDP-ov nacelnik, i imam puno bolje misljenje o Jasminu nego o ovom nasem...
jefferson

#58 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

winabike wrote:
jefferson wrote:Drzava, tj. GDS treba da ima readioaktivne detektore na granicama koji ce sprjeciti uopce ulazak takvog materijala u zemlju a kamoli zeljezaru!
:lol: :lol: :D

Sorry jefferson, sorry admini, na skretanj s teme, ali nisam mogao odoljeti: samo sam zamislio Ibru Spahica sa detektorom zracenja, i skoro pao sa stolice... ;)
Ma neznam sta meni bi pa stavi GDS umjesto DGS :D
edinbug

#59 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by edinbug »

Predstojeci izbori u oktobru ce donijeti siguran sam dosta iznenadenja. Mislim da ce SDP-ovi nacelnici barem u 90 % slucajeva dobiti nove mandate, prije svega mislim na Tuzlu, Zivinice, Gradacac, Gracanicu, Bihac,Kakanj, Novi Grad. SDA ce zadrzati Zenicu, Travnik, Sanski Most, Cazin, D.Vakuf. HDZ tradicionalno pobjeduje u sredinama u kojima su Hrvati vecina (ovdje ne pravim razliku izmedu oba HDZ-a).DNZ pobjeduje u Kladusoj.
Gdje ce biti "interesantno", mislim Zavidovici, Maglaj, Novo Sarajevo, Jajce, Novi Travnik, Tesanj, Doboj-jug, i posto sam Bugojanac, ubijeden sam da bi Bugojno moglo biti iznenadenje. Prvi put, ali realno, je se zaljuljala stolica SDA-ovskoj vlasti. Cinjenica je da oni pukli na tri struje, stanje u gradu je KATASTROFA, prvi put protukandidat je relevantan (Zukan Helez-SDP) koga podrzavaju i mnoge druge stranke kao BPS, BOSS, Lijanovici (?), cak i vecina ljudi iz Stranke zagraBiH glasno izjavljuju da ce podrzati SDP-ovog kandidata, iako ima i otpora a nemaju vlastitog kandidata za Nacelnika.
Uglavnom bice interesantno.
nedim01

#60 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nedim01 »

sdp ce biti gubitnik na izborima. dzaba se radujete, analizirate i ostalo kao i svake do sada izbore. idete dole i kraj! izgubicete par opcina, padate sa vijecnicima, i tako u krug. niste normalni. znam neke iz sdp-a koji su 2006 govorili da uzimaju 30%. sve go ludak...

utkamica je, mudri treneri ne prognoziraju rezultate ,vec rade.
edinbug

#61 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by edinbug »

nedim01 wrote:sdp ce biti gubitnik na izborima. dzaba se radujete, analizirate i ostalo kao i svake do sada izbore. idete dole i kraj! izgubicete par opcina, padate sa vijecnicima, i tako u krug. niste normalni. znam neke iz sdp-a koji su 2006 govorili da uzimaju 30%. sve go ludak...

utkamica je, mudri treneri ne prognoziraju rezultate ,vec rade.
Samo ti guraj svoje SDA i Stranku zagraBiH!!! Zijan ste. ;-)
Tebi se zuri u BAN ovice ili (pogledati podebljano)
nedim01

#62 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nedim01 »

ma sta ima veze...jebo to.. ja ti fakat kazem da je ovo utopija sto radite - mrtva stranka, a toliko mogucnosti, nazalost. jebiga...
nedim01

#63 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nedim01 »

mangupi ste eeee ;)
Control panel

#64 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Control panel »

nedim01 wrote: sve go ludak...
i ja bih tebi svasta sada rekao. ali posto nisam iz sda i Sza BiH, a kucni odgoj mi ne dozvoljava, necu ti nista reci.
u stvari tvoj kometar govori ko si i sta si.
nedim01

#65 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nedim01 »

odgojen si nema sta ;)
saibaba

#66 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by saibaba »

The__Doctor wrote:Aj za koga da glasam u Novom Sarajevu, mislio sam za sdp ali jeko ovaj kandidati nikada cuo za njega....

Nadam da Koldzo nece pobjediti :D
nemoj tako koldžo je riješio bitne stvari :
recimo založio se za kontinuirano nadgledanje propadanja drveca u vilsonovom, tu i tamo ponekad očisti korito miljacke iako to nije njegova nadleznost :D
kakav demagog...
Control panel

#67 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Control panel »

nedim01 wrote:odgojen si nema sta ;)
jesi li uvrede tvoj nacin komuniciranja i na osnovu cega zakljucujes da je neko ludak ili da je neodgojen. zato sto simaptise sdp?

vi se ni boga ne bojite koliko se bojite sdp-a.
nedim01

#68 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nedim01 »

Dragog Allaha dz.s. se bojim jedino!

a vi mali ljigavi sdp-voci i klonirani lagumdzije - padate vjeruj mi, ne budi dijete - odoste ravno do dna. ;)

ja jesam za nacionalsocijaldemokratiju - odnosno u prevodu na stranke koje egzistiraju u FBiH ja sam za BPS ili za SDA. eto jaraniko.
Control panel

#69 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Control panel »

nedim01 wrote:Dragog Allaha dz.s. se bojim jedino!

a vi mali ljigavi sdp-voci i klonirani lagumdzije - padate vjeruj mi, ne budi dijete - odoste ravno do dna. ;)

ja jesam za nacionalsocijaldemokratiju - odnosno u prevodu na stranke koje egzistiraju u FBiH ja sam za BPS ili za SDA. eto jaraniko.
pa kada se toliko bojite Dragog Alalha sto onda kradete na svakom koraku, lažete ovaj napaćeni narod, što gradite razno razne objekte od boga pitaj kako stecenih para...

i na kraju za r se ne bojite da cete otici u dzehenem a da ce vas tamo cekati onaj u ''ime koga sve to radite''
i namigivao ti ili ne namigivao nicija nije do zore pa nece ni vasa. ne mora SDP ili neko normalan doci da upravlja ovom drzavom sutra prekosutra, ali zapamti jedno kad tad ste vi donji ''jaraniko''
Control panel

#70 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Control panel »

nedim01 wrote:a vi mali ljigavi sdp-voci i klonirani lagumdzije - padate vjeruj mi, ne budi dijete - odoste ravno do dna. ;)

posto su i BAN ovici u F BiH bilo bi dobro da odes malo tamo :run:
vee-jay

#71 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by vee-jay »

neznalico jedna, prvno utipkaj rijec nacionalsocijalizam u google prije nego sto pricas o njemu...

al' kad ti vidim izjave, vidim da si na pravome putu, nema sta...
Prpa.ba

#72 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Prpa.ba »

nedim01 wrote:a vi mali ljigavi sdp-voci i klonirani lagumdzije - padate vjeruj mi, ne budi dijete - odoste ravno do dna. ;)
Tacno. Hajde sada nazad do Centrale, odmori malo, uskoro ce izbori pa moras biti u punoj snazi. :)
nedim01 wrote:a
ja jesam za nacionalsocijaldemokratiju
Pozdravi prijatelje.
cuturica

#73 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by cuturica »

Glasao sam samo za nezavisnu BiH i od tada više nisam glasao . Sve je to ista gamad.
dr.iver

#74 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by dr.iver »

jefferson wrote:nema puno vremena za pricu, sve ostalo se moze u hodu rjesavati.
Sad fakat da nevalja sto ce svi hemijski spojevi koji postoje biti u zraku, ali isto tako se nekako sjecam da je raja vristala do prije par godina da zeljezara samo proradi, pa makar pusila ko prije rata.
Ako se sjecas situacije prije rata kada su sve 4 visoke peci radile bez filtera na koksari koji sada postoje, onda vrlo dobro znas o cemu pricam.
SDP u Zenici je sam sebi kriv. ja sam isto clan tog istog SDp-a i to mi vise lici na amatersku organizaciju koja kandiduje clanove za predsjendike kucnih savjeta. Nema niti jednog pravog politickog stratega koji bi oformio kampanju, nego se sve svodi na neku ad hoc kampanju.
Hoćemo li u hodu rješavati kancerogena oboljenja kod stanovništva? Možda da upitamo nekog iz Tetova i Gradišta (prigradskih zeničkih naselja najviše pogodjenih radom zeljezare)? Kako njima usjevi na njivi uspjevaju ovih dana?
I na zenickom univerzitetu tj. institutu se uveliko prica o zagadjenju, ali naredba sa vrha je da to ostane "medju nama", da se ne izlazi u javnost zvanicno sa strasnim brojkama...

Sjecas se da su ljudi vristali da zeljezara opet zagadjuje kao i prije?

Nego, dodji u Zenicu, pa cu te ja uputiti u SDP, pa da zajedno postavimo taktiku za pobjedu na izborima ;-) Ovako je lako pricati od preko bare, gdje mahom dospijevaju hvalospjevi putem SDA lobija... :roll:

Situacija sa zeljezarom je samo kap u moru losih poteza sadasnje vlasti, ali se sve to baca pod tepih, sudovi i policija sute, tek nesto izadje u medijima. Strasan pritisak se stvara i medju ljudima, sa svih mjesta je skinut kadar SDP-a, upravni odbori, direktorske pozicije i sl. To samo govori o tipicnom SDA-ovskom strahu od poraza i suocavanja sa zakonom(zatvorom).

Da ne duljim, Huso ce vjerovatno dobiti ove izbore, ali slijedece SDA&SBIH gube sigurno, pogotov kada dodje na red odrzavanje trznog centra i okolnih povrsina, stadiona, saobracajne i komunalne infrastrukture, kada EU zaprijeti sa eko normama vezano za zeljezaru....do tada samo nada da ce sto manje ljudi dobiti rak pluca ili slicno oboljenje.
mostarac

#75 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by mostarac »

oni cekaju na tebe i takve kao ti

http://www.snsd.org/dnn/
Post Reply