SDP-ovi kandidati na izborima

jefferson

#26 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

SDA mi se gadi! Rekao sam za tu stranku glasat samo mrtav!
Medjutim, dobra stvar je sto nacelnike mozemo birat direktno.
Tako da me bas interesuje situacija u Zenici, kolika ce biti, kao sto neko rece, gol razlika izmedju Huseina Smajlovica i ostalih? Jedno 90:10%?
emra_a

#27 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by emra_a »

hehe nebi me cudilo,fakat je popularan medju zenicanima..inace ima i neku funkciju u islamskoj zajednici,dvije stolice :D
jefferson

#28 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

emra_a wrote:hehe nebi me cudilo,fakat je popularan medju zenicanima..inace ima i neku funkciju u islamskoj zajednici,dvije stolice :D
Ja koliko znam, kada je postao nacelnik napustio je mjesto predsjednika islamske Zajednice Zenica.
Inace, ja sam na tim izborima glasao za SDP, jer mi je bilo nepojmljivo da neko sa taqkve funkcije dodje za nacelnika. Tj. bojao sam se da ce mjesati religiju i politiku. Medjutim, na kraju se pokazalo da covjek zna sta je sekularizam!
realovka

#29 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by realovka »

BSn wrote:Ovdje ima nacelnika koji se kandiduju za treci mandat. Ja sve kont'o da se ova funkcija moze obnasati samo dva puta uzastopno.
nacelnik ima pravo biti dva puta direktno izabran - izborni zakon

upravo je ta prigovarano i kandidatu Nusretu Heliću Dasi u Gracanici (al je on prvi mandat bio izabran nakon sto je nacelnik opcine otisao za premijera tk tako da se taj i ne broji)

A u Gracanici definitivno osvaja Daso i SDP
legendo_moja

#30 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by legendo_moja »

pike wrote:
legendo_moja wrote: Moram reći da je slična situacija i u Bihaću (Lipovača). Popločan je centar, napravljene tri fontane u krugu od 200 metara, a u ostalim urbanim naseljima ljudi još uvijek drže ogrijevna drva pred zgradama.
Također noćni život zimus do 23. Minutu poslije toga upada policija i naplaćuje kazne (naravno ne svima).
GO SDP :-) :-) :-) :D

Pa sta hoces bar je malo upristojio centar Bihaca da lici na nesto, sta je Bihac mal grad, a eto opet se da srediti. Pogledaj one u Sarajevu i Ferhadiju ulicu, glavna ulica glavnog grada, a ninasta nalik. Ofucana boze sacuvaj, eto to ti je samo Ferhadija dalje da i ne govorim.
Vala ako je vrhunac "gradonačelnikovanja" popločavanje i sređivanje korza, onda bi se i moja pokojna baba Anđelija trebala naći na listama.
Bihać ima većih problema koje treba hitno rješavati, ali najlakše je narodu mazati oči sa šminkanjem grada. To je ono što svi primjete.
winabike

#31 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by winabike »

komi wrote:iz pouzdanih izvora

DOBAR čovjek
Ja se nadam da se zajebajes... covjek je odron zesci, takvu rastrosnost i onako skroman budzet NS nije vidio jos iz Dervisevicevog doba. Bitno je vodati se za rukice kroz Opcinu, heh...
Hare_ze

#32 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Hare_ze »

emra_a wrote: Zenica-100% Smajlovic(SDA)..nisam cula apsolutno ni jednog zenicanina da se zali na njega,..gledam nedavno na lokalnoj tv stanici kako ga obicni gradjani hvale,isto Tita iliti Aliju :D
Nije bas tako. Smajlovic je izgubio dosta ugleda poslije ovog cirkusa sa koksarom i zeljezarom. Dzaba svi dobri potezi kad su na kraju Huso&co. dopustili Mitallu da nas truje i da koksara pocne raditi bez ikakvih filtera. Mada se nacelnik ubi pricajuci o filterima, svima je jasno da je to suplja. Jos sad kad podje raditi visoka pec u punom pogonu - blago nam se. Olova, kadmijuma i benzol-pirena koliko hoces, a ne zna se sta je kancerogenije.

Ali da se vratimo temi, Smajlovic opet pobjedjuje ubjedljivo, jer je uspio fino zamazati oci raji gradnjom shopping centra i slicnim sadrzajima. SDP je svoj ugled u Zenici trajno srozao u eri Zakira Pasalica. U principu, nema se za koga glasati...
vox-populi

#33 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by vox-populi »

zgembo_sa wrote:Ma u centru Becirevic gubi i to drasticno. Opstina je od trenutka kad je napustio Markovic opet odron zesci. Mafija preuzela sve konce. Ljetne baste ce jos malo zagraditi pjesacke zone, a vi se pjesaci i biciklisti jebite (vidi bastu "Vatra" koja zauzima dvije trecine sirine Ferhadije).
Potpisujem. Markovic je bio najbolji poslijeratni nacelnik u Centru. Za njegova mandata opstina je zaista radila profesionalno. Kada je ovaj papak dosao (a mogu s pravom reci da je papak jer ga znam licno, jos od vremena kada je bio predsjednik Mjesnog odbora SDP Kosevsko brdo) napravio je ruglo od opstine. A o mentalitetu da ne pricam, sve se radi na jaranskim vezama. Pa tako i Vatra dobi dvije trecine Ferhadije. I na prvim izborima je jedva pobijedio Adila Katicu a na ovim ce definitivno izgubiti.
chuchumbamayumbe

#34 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by chuchumbamayumbe »

vox-populi wrote:
zgembo_sa wrote:Ma u centru Becirevic gubi i to drasticno. Opstina je od trenutka kad je napustio Markovic opet odron zesci. Mafija preuzela sve konce. Ljetne baste ce jos malo zagraditi pjesacke zone, a vi se pjesaci i biciklisti jebite (vidi bastu "Vatra" koja zauzima dvije trecine sirine Ferhadije).
Potpisujem. Markovic je bio najbolji poslijeratni nacelnik u Centru. Za njegova mandata opstina je zaista radila profesionalno. Kada je ovaj papak dosao (a mogu s pravom reci da je papak jer ga znam licno, jos od vremena kada je bio predsjednik Mjesnog odbora SDP Kosevsko brdo) napravio je ruglo od opstine. A o mentalitetu da ne pricam, sve se radi na jaranskim vezama. Pa tako i Vatra dobi dvije trecine Ferhadije. I na prvim izborima je jedva pobijedio Adila Katicu a na ovim ce definitivno izgubiti.
Ebote, ona Vatra, pa stvarno mi nije jasno sta ono uradise i ko im dozvoli.
Samo znam da bi, ako dodje SDA, zatvorili komplet Ferhadiju, a mi mozemo okolokole...
zrikavac48

#35 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by zrikavac48 »

tuzlu vode ljudi kojima je puno vaznija sminka od bitnih stvari, tako da imamo vise fontana od venecije, a nemamo npr. zeleni val... o ostalim propustima da i ne govorim, otidji i uvjeri se sam... higijena nikakva, masa nelogicnosti pri uredjenju grada, javnih povrsina, regulacije saobracaja i sl... a nocni zivot je posebna prica... nakon 23h ne mozes ni kifle u pekari kupit, kamoli pivu popit... doduse moze u par turbofolk klubova koje drze kriminalci, ali to je vec druga tema...
sve u svemu, jednom sam glasao za imamovica i nikad vise...[/quote]

Moram reći da je slična situacija i u Bihaću (Lipovača). Popločan je centar, napravljene tri fontane u krugu od 200 metara, a u ostalim urbanim naseljima ljudi još uvijek drže ogrijevna drva pred zgradama.
Također noćni život zimus do 23. Minutu poslije toga upada policija i naplaćuje kazne (naravno ne svima).
GO SDP :-) :-) :-) :D[/quote]

Uvijek i svuda u svijetu prvo su uredjivani trgovi i centar. Periferija je dosla kao zadnja na red. Nije pravedno prema stanovnicima periferije ali je to tako. Sa ekonomskom situacijom u drzavi koja je rezultat vladajuce garniture i to ne samo ove trenutne jer se bitne promijene u ekonomiji ne mogu ostvariti u jednom mandatu a pogotovo ne u drzavi kakva je Bosna i Hercegovina gdije nacionalne stranke guraju bosansku politiku i ekonomiju u provaliju da bi "narodu"/stanovnicima BiH i "svijetu" pokazali da je jedinstvena BiH neodrziva. A narod ko ovce samo za vodjom, kao da nemaju svoju glavu.
Tuzlak, ako nisi premlad sijeti se samo izgleda grada prije rata i prvih godina poslije rata (Pinka, Korzo, Sijenjak...)kao i nestasice vode u vodovodu i "sve ce ti se kazati ". Za relativno kratko vrijeme i sa relativno malim sretstvima je mnogo toga ucinjeno.
Svi se pozivaju na nocni zivot. Svakako da mladi imaju potrebu za vecom ponudom nocnog zivota ali u Europi mladi nisu po kaficima tokom radnog dana niti su vecernji/nocni izlasci radnim danima. Nocni zivot se uglavnom svodi na petak i subotu.
Bolja ekonomska situacija u drzavi pruzit ce bolji zivot i mladim i starim, ali to se moze ostvariti samo bez rastezanja Bosne u tri smijera.
sabanss

#36 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by sabanss »

chuchumbamayumbe wrote: Ebote, ona Vatra, pa stvarno mi nije jasno sta ono uradise i ko im dozvoli.
Samo znam da bi, ako dodje SDA, zatvorili komplet Ferhadiju, a mi mozemo okolokole...
:lol: :lol: :lol:

Jarane jel' ti ovo lici na onu "ako dodju zli komunisti"?
Alfons Kauders

#37 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Alfons Kauders »

zrikavac48 wrote: Uvijek i svuda u svijetu prvo su uredjivani trgovi i centar. Periferija je dosla kao zadnja na red. Nije pravedno prema stanovnicima periferije ali je to tako.
ja sam sad u centru tz, 2 minute od korza... prljavo, put razvaljen totalno, cim padne kisa moram se obuc ko da u ribu idem, samo da izadjem iz stana... toliko o "sredjivanju" centra... bitno je da 100 metara od kuce imam novu fontanu i novo jezero... doduse, imam i jezero u ulici, al nejse... :D mogu pocet naplacivat :D
Tuzlak, ako nisi premlad sijeti se samo izgleda grada prije rata i prvih godina poslije rata (Pinka, Korzo, Sijenjak...)kao i nestasice vode u vodovodu i "sve ce ti se kazati ". Za relativno kratko vrijeme i sa relativno malim sretstvima je mnogo toga ucinjeno.
odrasto sam na sjenjaku, zivio gore od '83... jedino sto je gore uradjeno je igraliste iza e-bloka (pred prosle izbore naravno) i obdaniste iza c (arapska donacija)... ah da, napravljena su 2 trzna na brcanskoj... sa 3 JEBENE FONTANE... i bez ijednog parking mjesta... pa se po sjenjaku sad hoda ko po autopijaci, samo sto ne pocnu u haustore hajvani ulazit kolima... btw, sad prave jos autosalon i banku pored tih trznih... sa pogodi koliko parking mjesta... :D
Svi se pozivaju na nocni zivot. Svakako da mladi imaju potrebu za vecom ponudom nocnog zivota ali u Europi mladi nisu po kaficima tokom radnog dana niti su vecernji/nocni izlasci radnim danima. Nocni zivot se uglavnom svodi na petak i subotu.
vecernji izlasci su svaki dan, pa necu u kuci sjedit poslije posla i buljit u tv ko zombi... nisam amerikanac... :D a i vikendom se u tz izlazi do 23h... :D onda cuke zatvore kafane, raja se ode drogirat po stanovima i vikendicama i to je to... dom i romu, koji rade nakon 23h, ne racunam kao mjesta za izlazak jer nisam choban... a i under je propo... od rata nije bilo gore za izlaske u tz, dok opstinari pricaju o "razvoju turizma" kao ozbiljnom razvojnom potencijalu tuzle... wtf, pa nemamo ni planinu, ni rijeku, ni more nit koji kurac, a maloumnici ulazu u "turizam"... sigurno ce putnici namjernici (nesretnici) koji zalutaju u tz biti odusevljeni kada ih u po ljeta u 23h iz baste istjera murija ko kakve kriminalce... :D

fakat katastrofa, a najgore je sto nema alternative... srecom, tz nikad nece glasati za naci stranke, al jebiga, i ovi su daleko od idealnih i cini se da ih je upravo nedostatak ozbiljne opozicije uspavao... stvarno mi nije jasno kome padaju na pamet sve te fiks ideje... mislim, imamovic je samo personifikacija opstine kao organa i ponekad mi se cini da ti ljudi ne zive u istom gradu kao ja, vec u nekoj zemlji cudesa... ko da im neko uvaljuje dozu lsd-a svako jutro u kafu, pa se igraju s gradom od 170000 ljudi ko djeca s lutkama u obdanistu...
zrikavac48

#38 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by zrikavac48 »

[quote="Alfons Kauders"][quote="zrikavac48"]
Trenutno nisam u Tuzli , ali vjerujem ti da je to tako.
Problem parkiranja, prometne signalizacije, nehigijene/prljavstine na ulicama i jos mnogo toga je rezultat losih navika samih stanovnika Tuzle i okoline.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Truba »

winabike wrote:
komi wrote:iz pouzdanih izvora

DOBAR čovjek
Ja se nadam da se zajebajes... covjek je odron zesci, takvu rastrosnost i onako skroman budzet NS nije vidio jos iz Dervisevicevog doba. Bitno je vodati se za rukice kroz Opcinu, heh...

o kome pričamo

pa ovaj još nije izabran... kakav budžet? :|
komandant mark

#40 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by komandant mark »

mene interesuje stari grad

sdp je tu uvijek imao kriza kadrove (resic, pa neki ovcina, sad ovaj lulic - skroz bez veze)

sda u sg kandiduje nekakvog direktora sehidskih grobalja, sbih izgleda nema kandidata (sto je jedino pozitivno, garant bi bio neki zesci debil), a i nasu stranku u sg vodi neki anonimus Faruk Sejdić (mozda i nije los, samo nemam pojma ko je, sta je) - ma, super, prvi put otkako imam pravo glasa razmisljam ima li smisla uopste izlaziti na izbore i birati izmedju nekoliko debila

inace, mislim da ce sdp u sarajevu proci katastrofalno - imali su sansu, nisu nista uradili.

bili su glavni sponzori bespravne gradnje i korupcije svake vrste, gradi ko sta hoce i gdje hoce, gradjevinske se mogu srediti za male pare, a i ako neko izgradi bez dozvole, niko mu to nece srusiti. naravno, izbore nece izgubiti zbog toga, jer ovdje nikad niko nije kaznjen sto je lose radio, a i velikoj vecini gradjana odgovara da mogu podici sprat kad hoce i gdje hoce (ako moze supermarket ispred opstine na 5 spratova, sto ne bi kucica na 3 sprata na sedreniku). dakle nece sdp izgubiti zbog toga, nego ce im konkurenti "osmisliti" nekoliko nacionalistickih skandalcica u predizbornoj kampanji (koji napad na izbjeglice, sukob navijaca i sl) i bice dovoljno

inace, bespravna gradnja bi po meni mogla biti najvaznija tema ovih izbora, neko mora zaustaviti ovo ruglo koje se radi od grada i porusiti ono sto je vec unakazeno, sve je to opcinska nadleznost

sdp ne moze, jer je ucestvovao u tome, sbih i sda takodjer preko kantonalne vlasti - nasa stranka bi mogla, ali oni se vise bave supljom - "konceptom vlasti" i slicno
klixober

#41 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by klixober »

komandant mark wrote:mene interesuje stari grad

sdp je tu uvijek imao kriza kadrove (resic, pa neki ovcina, sad ovaj lulic - skroz bez veze)

sda u sg kandiduje nekakvog direktora sehidskih grobalja, sbih izgleda nema kandidata (sto je jedino pozitivno, garant bi bio neki zesci debil), a i nasu stranku u sg vodi neki anonimus Faruk Sejdić (mozda i nije los, samo nemam pojma ko je, sta je) - ma, super, prvi put otkako imam pravo glasa razmisljam ima li smisla uopste izlaziti na izbore i birati izmedju nekoliko debila

inace, mislim da ce sdp u sarajevu proci katastrofalno - imali su sansu, nisu nista uradili.

bili su glavni sponzori bespravne gradnje i korupcije svake vrste, gradi ko sta hoce i gdje hoce, gradjevinske se mogu srediti za male pare, a i ako neko izgradi bez dozvole, niko mu to nece srusiti. naravno, izbore nece izgubiti zbog toga, jer ovdje nikad niko nije kaznjen sto je lose radio, a i velikoj vecini gradjana odgovara da mogu podici sprat kad hoce i gdje hoce (ako moze supermarket ispred opstine na 5 spratova, sto ne bi kucica na 3 sprata na sedreniku). dakle nece sdp izgubiti zbog toga, nego ce im konkurenti "osmisliti" nekoliko nacionalistickih skandalcica u predizbornoj kampanji (koji napad na izbjeglice, sukob navijaca i sl) i bice dovoljno

inace, bespravna gradnja bi po meni mogla biti najvaznija tema ovih izbora, neko mora zaustaviti ovo ruglo koje se radi od grada i porusiti ono sto je vec unakazeno, sve je to opcinska nadleznost

sdp ne moze, jer je ucestvovao u tome, sbih i sda takodjer preko kantonalne vlasti - nasa stranka bi mogla, ali oni se vise bave supljom - "konceptom vlasti" i slicno
Ja vec odavno trubim da je najveci problem u Sarajevu divlja gradnaj po okolnim brdima.Medutim,u Sarajevu ce dobiti izbore onaj ko najvise dopusti divlje gradnje.Koldzo,ne znam je li iz SDA ili SBIH,je tako unistio svoju opstinu da je to katastrofa.Ne moze se vise disati od kuca koje svakodnevno nicu.Samo pogledajte od Bosmala do Skenderije divlju gradnju na brdima.UZAS!
Ali to je sve glasacka masinerija.Koldzo ce dobiti jos dva mandata jer je po tim brdima naselio svoje birace.
nesvjesna

#42 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nesvjesna »

neko spomenu "šta je hadžić dobro uradio u novom gradu u zadnjem mandatu" ...

dao najviše stipendija učenicima i studentima, otkad nam je države opština nije više para podijelila u stipendijama.
konačno počela izgradnja dobrinjske i pete gimnazije.
počela izgradnja novih stambenih zgrada po dobrinji, navodno jeftinije za mlade bračne parove.
ovo dvoje doduše u predizbornoj godini, pa ne znam koliko se računa...

ono na alipašinu je katastrofa, tu se slažem. ali nešto nisam sigurna ni da bi neko drugi zabranio izgradnju. damir ima moj glas dok god studiram :D štonob' rekli: krade, krade, al i nama dade. oni kradu, a ništa ne dadu.
komandant mark

#43 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by komandant mark »

ne radi se samo o bespravnoj gradnji po brdima, nego u sred grada

mislim da, kad bi neko na sred Titove probao podici kucerak, niko ga ne bi sprijecio, pogotovo ako je "borac" - njima je sve dozvoljeno. pa da je bilo ovoliko boraca, koliko ih sad strajkuje gladju i trazi naknade, ABiH bi istjerala VRS do Zvornika jos '92
chuchumbamayumbe

#44 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by chuchumbamayumbe »

nesvjesna wrote:neko spomenu "šta je hadžić dobro uradio u novom gradu u zadnjem mandatu" ...

dao najviše stipendija učenicima i studentima, otkad nam je države opština nije više para podijelila u stipendijama.
konačno počela izgradnja dobrinjske i pete gimnazije.
počela izgradnja novih stambenih zgrada po dobrinji, navodno jeftinije za mlade bračne parove.
ovo dvoje doduše u predizbornoj godini, pa ne znam koliko se računa...

ono na alipašinu je katastrofa, tu se slažem. ali nešto nisam sigurna ni da bi neko drugi zabranio izgradnju. damir ima moj glas dok god studiram :D štonob' rekli: krade, krade, al i nama dade. oni kradu, a ništa ne dadu.
Ja mislim da zgrade na Dobrinji gradi kanton, a ne opstina...
A i sto se stipendija tice, naravno da ce dati, pogotovu pred izbore.
Damir je moj glas imao na protekla 2 glasanja, sada cu dobro da razmislim i vidim opcije.
Mozda cak i ne izadjem na opstinske izbore, uostalom, ne znam ni kako ce izgledati glasacki listici...
Da li ce biti opcija posebno za nacelnika, posebno za odbornike, ili neki drugi sistem.
Uglavnom, ja sam razocaran, ocekivao sam puno vise i moglo se puno vise.
Kod mene se ne moze proci od onih kafica i basta sto su im dozvolili da ih otvore na pjesackim zonama (B-Faza), od automobila koji su parkirani na plocnicima se ne moze proci kolicima, postavili su one zute branike a papani opet parkiraju gdje im se prohtije, betonske ploce se mijenjaju svako malo, vise od pola rasvjete ne radi (doduse, nesto su popravljali ali tanko skroz), kopa asfalt kako ko hoce, zapustena djecja igralista...
Ne treba puno uloziti da bi bilo mnogo bolje, ali dzaba.
Vaznije je da su napravili ono ruglo po A fazi, nekakve reklamne panoe (i tu neku uzima pinku samo tako)...
Ne znam, samo znam da sam razocaran.
nesvjesna

#45 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by nesvjesna »

chuchumbamayumbe wrote: Ja mislim da zgrade na Dobrinji gradi kanton, a ne opstina...
A i sto se stipendija tice, naravno da ce dati, pogotovu pred izbore.
Damir je moj glas imao na protekla 2 glasanja, sada cu dobro da razmislim i vidim opcije.
Mozda cak i ne izadjem na opstinske izbore, uostalom, ne znam ni kako ce izgledati glasacki listici...
Da li ce biti opcija posebno za nacelnika, posebno za odbornike, ili neki drugi sistem.
Uglavnom, ja sam razocaran, ocekivao sam puno vise i moglo se puno vise.
Kod mene se ne moze proci od onih kafica i basta sto su im dozvolili da ih otvore na pjesackim zonama (B-Faza), od automobila koji su parkirani na plocnicima se ne moze proci kolicima, postavili su one zute branike a papani opet parkiraju gdje im se prohtije, betonske ploce se mijenjaju svako malo, vise od pola rasvjete ne radi (doduse, nesto su popravljali ali tanko skroz), kopa asfalt kako ko hoce, zapustena djecja igralista...
Ne treba puno uloziti da bi bilo mnogo bolje, ali dzaba.
Vaznije je da su napravili ono ruglo po A fazi, nekakve reklamne panoe (i tu neku uzima pinku samo tako)...
Ne znam, samo znam da sam razocaran.
stipendija je bruku podijelio i godinu ranije.
a znam da je zasrano sa puno nekih stvari, pogotovo po alipašinu, ali opet... čini mi se da se u našoj opštini jedinoj koliko-toliko radi nešto korisno. sad, nisam upućena šta odradi kanton, šta grad a šta opština... ustvari, mislim da opština s bazenom nije imala puno veze. al eto, srušilo se ono ruglo od pijace na otoci. izgradilo se opet nešto ružno, ali je makar novo i nije prljavo. na dobrinji u njegovom mandatu onaj prostor ispred pijace sređen. uslovio slovencima izgradnju mercatora izgradnjom sportske dvorane. tokom SFFa bude projekcija i kod nas, "na selu", ne bi li se malo i mi osjećali dijelom grada. ne znam, ima puno gluposti napravljenih, ali imam šta staviti i na drugi tas. za razliku od nekih drugih, kojima s**nja pretežu do u beskonačnost.
batigol

#46 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by batigol »

Alfons Kauders wrote:
zrikavac48 wrote: Uvijek i svuda u svijetu prvo su uredjivani trgovi i centar. Periferija je dosla kao zadnja na red. Nije pravedno prema stanovnicima periferije ali je to tako.
ja sam sad u centru tz, 2 minute od korza... prljavo, put razvaljen totalno, cim padne kisa moram se obuc ko da u ribu idem, samo da izadjem iz stana... toliko o "sredjivanju" centra... bitno je da 100 metara od kuce imam novu fontanu i novo jezero... doduse, imam i jezero u ulici, al nejse... :D mogu pocet naplacivat :D
odrasto sam na sjenjaku, zivio gore od '83... jedino sto je gore uradjeno je igraliste iza e-bloka (pred prosle izbore naravno) i obdaniste iza c (arapska donacija)... ah da, napravljena su 2 trzna na brcanskoj... sa 3 JEBENE FONTANE... i bez ijednog parking mjesta... pa se po sjenjaku sad hoda ko po autopijaci, samo sto ne pocnu u haustore hajvani ulazit kolima... btw, sad prave jos autosalon i banku pored tih trznih... sa pogodi koliko parking mjesta... :D
vecernji izlasci su svaki dan, pa necu u kuci sjedit poslije posla i buljit u tv ko zombi... nisam amerikanac... :D a i vikendom se u tz izlazi do 23h... :D onda cuke zatvore kafane, raja se ode drogirat po stanovima i vikendicama i to je to... dom i romu, koji rade nakon 23h, ne racunam kao mjesta za izlazak jer nisam choban... a i under je propo... od rata nije bilo gore za izlaske u tz, dok opstinari pricaju o "razvoju turizma" kao ozbiljnom razvojnom potencijalu tuzle... wtf, pa nemamo ni planinu, ni rijeku, ni more nit koji kurac, a maloumnici ulazu u "turizam"... sigurno ce putnici namjernici (nesretnici) koji zalutaju u tz biti odusevljeni kada ih u po ljeta u 23h iz baste istjera murija ko kakve kriminalce... :D

fakat katastrofa, a najgore je sto nema alternative... srecom, tz nikad nece glasati za naci stranke, al jebiga, i ovi su daleko od idealnih i cini se da ih je upravo nedostatak ozbiljne opozicije uspavao... stvarno mi nije jasno kome padaju na pamet sve te fiks ideje... mislim, imamovic je samo personifikacija opstine kao organa i ponekad mi se cini da ti ljudi ne zive u istom gradu kao ja, vec u nekoj zemlji cudesa... ko da im neko uvaljuje dozu lsd-a svako jutro u kafu, pa se igraju s gradom od 170000 ljudi ko djeca s lutkama u obdanistu...

svaka cast na komentaru...u potpunosti podrzavam ovaj komentar...

prica se o nakim turistima na panonskom jezeru...neznam koga smatraju turistom, sve one izgleda koji kupe ulaznicu na panonsko...

tuzla i turizam dva razlicita pojma...
jefferson

#47 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by jefferson »

Hare_ze wrote:
emra_a wrote: Zenica-100% Smajlovic(SDA)..nisam cula apsolutno ni jednog zenicanina da se zali na njega,..gledam nedavno na lokalnoj tv stanici kako ga obicni gradjani hvale,isto Tita iliti Aliju :D
Nije bas tako. Smajlovic je izgubio dosta ugleda poslije ovog cirkusa sa koksarom i zeljezarom. Dzaba svi dobri potezi kad su na kraju Huso&co. dopustili Mitallu da nas truje i da koksara pocne raditi bez ikakvih filtera. Mada se nacelnik ubi pricajuci o filterima, svima je jasno da je to suplja. Jos sad kad podje raditi visoka pec u punom pogonu - blago nam se. Olova, kadmijuma i benzol-pirena koliko hoces, a ne zna se sta je kancerogenije.

Ali da se vratimo temi, Smajlovic opet pobjedjuje ubjedljivo, jer je uspio fino zamazati oci raji gradnjom shopping centra i slicnim sadrzajima. SDP je svoj ugled u Zenici trajno srozao u eri Zakira Pasalica. U principu, nema se za koga glasati...
Nije sve u ovoj prici do Smajlovica, ali, ele nez, i da jeste, nasi ljudi nikako da shvate jednu stvar, mi nemozemo birat ko ce doci.
Mana zenicke industrije poslije II sv. rata jeste sto je bila homogena i vezana za zeljezaru. Pa fakat da bi svi voljeli da vide Intelovu tvornicu chipova na mjestu zeljezare, ali to su davnooooooooooooooooooooo Kinezi uzeli tako sto godisnje skoluju oko 90,000 svojih studenata u Americi dok mi necemo ni da verifikujemo diplome onima koji zavrse fakultete u USA ili Zapadnoj evropi.
Znaci, nemamo prvo dovoljno obrazovanog kadra za cistu industriju, ali zato imamo dobar masinski i metalurski fakultet i fakat da ce Mittal tu soci, nece ici u Niksic.
sada, Mittal posluje cisto kapitalisticki, i ja mislim da je dobar potez sto se ovo radi iz razloga sto je cijena celika vrtoglavo porsala zbog potraznje iz Kine. Tu vazi ko je brzi, i da smo mi rekli, nemoze, prvo ovo ili ono, mittal bi taj novac ulozio u ukrajinu, Srbiju ili ko zna vec gdje, jer kada cijena ovako raste nema puno vremena za pricu, sve ostalo se moze u hodu rjesavati.
Sad fakat da nevalja sto ce svi hemijski spojevi koji postoje biti u zraku, ali isto tako se nekako sjecam da je raja vristala do prije par godina da zeljezara samo proradi, pa makar pusila ko prije rata.
Ako se sjecas situacije prije rata kada su sve 4 visoke peci radile bez filtera na koksari koji sada postoje, onda vrlo dobro znas o cemu pricam.
SDP u Zenici je sam sebi kriv. ja sam isto clan tog istog SDp-a i to mi vise lici na amatersku organizaciju koja kandiduje clanove za predsjendike kucnih savjeta. Nema niti jednog pravog politickog stratega koji bi oformio kampanju, nego se sve svodi na neku ad hoc kampanju.
janje_

#48 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by janje_ »

alem jusufagic - kandidat za opstinskog nacelnika u srebreniku ispred SDP je odlican momak.

jedino mislim da nema sansi pored SDA kandidata, ali bumo vidjeli.
amrica

#49 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by amrica »

Grozno, ali istinito, od 54 kandidata samo su 2 zene, ili 3, 7%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isto toliko nemuslimana!

Mislim da postoji neko pravilo da mora biti 30% zena, ali i to je neka nasa (muska) mucka, zena ima toliko na listi, ali od broja 2 pa nanize, na broj 1 samo muski stvor.
Hare_ze

#50 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Hare_ze »

jefferson wrote: Nije sve u ovoj prici do Smajlovica, ali, ele nez, i da jeste, nasi ljudi nikako da shvate jednu stvar, mi nemozemo birat ko ce doci.
Mana zenicke industrije poslije II sv. rata jeste sto je bila homogena i vezana za zeljezaru. Pa fakat da bi svi voljeli da vide Intelovu tvornicu chipova na mjestu zeljezare, ali to su davnooooooooooooooooooooo Kinezi uzeli tako sto godisnje skoluju oko 90,000 svojih studenata u Americi dok mi necemo ni da verifikujemo diplome onima koji zavrse fakultete u USA ili Zapadnoj evropi.
Znaci, nemamo prvo dovoljno obrazovanog kadra za cistu industriju, ali zato imamo dobar masinski i metalurski fakultet i fakat da ce Mittal tu soci, nece ici u Niksic.
sada, Mittal posluje cisto kapitalisticki, i ja mislim da je dobar potez sto se ovo radi iz razloga sto je cijena celika vrtoglavo porsala zbog potraznje iz Kine. Tu vazi ko je brzi, i da smo mi rekli, nemoze, prvo ovo ili ono, mittal bi taj novac ulozio u ukrajinu, Srbiju ili ko zna vec gdje, jer kada cijena ovako raste nema puno vremena za pricu, sve ostalo se moze u hodu rjesavati.
Sad fakat da nevalja sto ce svi hemijski spojevi koji postoje biti u zraku, ali isto tako se nekako sjecam da je raja vristala do prije par godina da zeljezara samo proradi, pa makar pusila ko prije rata.
Ako se sjecas situacije prije rata kada su sve 4 visoke peci radile bez filtera na koksari koji sada postoje, onda vrlo dobro znas o cemu pricam.
SDP u Zenici je sam sebi kriv. ja sam isto clan tog istog SDp-a i to mi vise lici na amatersku organizaciju koja kandiduje clanove za predsjendike kucnih savjeta. Nema niti jednog pravog politickog stratega koji bi oformio kampanju, nego se sve svodi na neku ad hoc kampanju.
Jebes te pare koje ce Mittal donijeti ako ce nas potrovati. Sto se tice situacije prije rata, opste je poznata cinjenica da su momci iz Zenice ubjedljivo najslabije prolazili na testiranju pri regrutaciji (provjeren podatak, dobijen od jednog od prijasnjih direktora jednog od pogona u zeljezari), sto bi reklo da ta prica "trovali smo se prije rata pa mozemo i sad" - ne stoji. Takodjer, poznata je i cinjenica da je nivo svih stetnih materija bio dvostruko pa cak i trostruko veci od dozvoljenog, ali da se ti podaci prije rata nisu smjeli iznijeti u javnost.

Sad je situacija jos gora, jer pitaj boga sta ce sagorijevati u visokoj peci koja tek treba proraditi. Sumpor dioksid je jos i najmanji problem, ali sta cemo za olovo, kadmijum i benzol-piren (talozi se u kostima). Takodjer, sve je veci broj kancerogenih oboljenja u Zenici, a bice jos i gore.

I na kraju najveci apsurd, grade UEFA kamp na Crkvickom brdu, ko biva da se reprezentacije spremaju a onda ih trujes teskim metalima i ostalim sranjem koje dolazi iz zeljezare.

I kako da ne krivim Husu i ostale vijecnike (SDA) koji su glasali za ovu sramnu odluku da se dopusti rad bez filtera do 2012. I pri tome kazu da ce se kvalitet vode provjeravati svake dvije godine??? Sve sto je Huso uradio (a sve su to "kozmeticki" projekti) je palo u vodu poslije ove sramotne odluke. Kratkorocno gledano - Zenici treba novac pa cak i od ovakvog kolonizatora kao sto je Mittal. Ali ja vise volim biti zdrav, nego trositi mukotrpno steceni novac na lijecenje. Otisli smo previse u offtopic, mozda smo trebali ovo na podforumu Zenica nastaviti.

Na zenicki SDP necu trositi ni rijeci - sramota!
Post Reply