SDP Novi Grad Aner Šuman
-
mesihtrko
#26 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ovaj Šuman se stalno slika a uopšte nije fotogeničan.
-
Doktor29
#27 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Manager lokalne zajednicemesihtrko wrote:Ovaj Šuman se stalno slika a uopšte nije fotogeničan.
- Čovjek
#28 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ja sam čuo da je u ovom mandatu dva puta smjenjivan sa pozicije predsjednika općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.hecimnadri wrote:Ulica Safeta Zajke sa prvom kišom Zakrčenje (lokve velike)
Dobroševići ,Sokolje ..često bez vode,
Vodoinstalacija i kanalizacija u većini MZ dotrajala.
A Opština smo sa najvećom budžetom,gdje se i kako troše naše pare.
Prvi put kad je smijenjen to je bilo zato jer su BPS, BOSS i neke druge strančice digle ruke za njegovu smjenu. Razlog tome mogu lako detektovati, a razlog može imati dva oblika:
1. Zbog protesta koje su ispred općine organizovali stanovnici padinskih dijelova općine, koji su pri tom blokirali glavnu cestu kroz grad.
2. Zbog toga što su pripadnici manjih strančica osjetili miris novca kojim ih je mirisao tadašnji načelnik Damir Hadžić.
Dakle vijeće ga prvi put smjenjuje, da bi ga, već na sljedećoj sjednici, isti oni koji su digli ruke za njegovu smjenu, opet izabrali za predsjednika općinskog vijeća.
Postavlja se pitanje: Kako je to moguće..? (Pa odgovor se sam nameće a glasi: Damir odriješio kesu.)
Drugi put ga smjenjuju zbog toga što je zajedno sa SDP-ovim vijećnicima tražio rebalans budžeta općine. Rebalans budžeta je predložen u cilju da se obezbijedi novac za izgradnju kružnog toka na Dobrinji. Međutim to nebi bio problem, da taj kružni tok nije bio već izgrađen po hitnom postupku iako to nije bilo planirano budžetom općine, dakle nelegalno i uz ozbiljan zahvat presjecanja žile kucavice za Vodovod u cijelom naselju Dobrinja. Ta cijev promjera 60 cm je morala biti presječena i izmještena, jer preko nje se, na osnovu urbanističkog plana i statičkih parametara, ne smiju graditi objekti poput tog kružnog toka.
Ja se još uvijek pitam, kako je moguće da, bez ikakvog finansijskog plana općine i bez ikakve izmjene urbanističkog plana, dođe do tako ozbiljnog pothvata na vrlo bitnoj lokaciji u Općini.
Vjerovatno je taj projekat potpomognut kantonalnom administracijom, sad već popunjenom SDP-ovim kadrom, koja je zažmirila na tako ozbiljne propuste, da bi se na otvorenju tog objekta mogao uslikati Šuman, Damir Hadžić i Fikret Musić.
Nakon što je smijenjen nije vraćen na sljedećoj sjednici, ali su opet male strančice nekim čudom zauzele borbeni stav da vrate Općinsko Vijeće pod kontrolu SDP-ove plaćeničke struje.
Tako se na prepad održaala sjednica bez prisustva nove predsjednice vijeća iz redova SDU-a i opet formirala struktura vijeća onako kako to Šumanu odgovara.
Zaista interesantno...
Takvo dizanje ruku po sistemu "dan-noć" može jedino biti uzrokovano mirisom novca iz Damirove kuhinje...
A ovako su neki reagovali na takvo ponašanje:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -novi-grad
http://sdu.ba/2012/02/20/mali-sanader-i ... azbojnika/
Dakle ja sam čuo i napisao ono što sam čuo, što bi rekao Balašević: "ako su lagali mene i ja lažem vas", ali kad uzmemo nedavnu izjavu Damira Hadžića da mu je "Partija od Države važnija", onda imamo još veći razlog da vjerujemo u sve ove spletke koje SDP-ova plaćenička struktura provodi u najmnogoljudnijoj općini u BiH koja ima 135.000 stanovnika.
Da ne zaboravim:
Građani općine Novi Grad po naređenju VD načelnika Šumana moraju početi da navijaju za FK Olimpic!
MOJ KLUB, MOJA OPĆINA!

-
Doktor29
#29 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Znao sam da je smjenjivan par puta i dosta cudnih stvari se desavalo, par vjecnika iz SDP-a su napustili to vijece (Drago Juric), ali Sumana svi na Dobrinji znaju, postao je popularan kada je Pipu (bivseg osudjenika za pljacku Intereksa) zaposlio za vozaca i ovaj mu lobira po Dobrinji i skuplja glasove vec danimaČovjek wrote:Ja sam čuo da je u ovom mandatu dva puta smjenjivan sa pozicije predsjednika općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.hecimnadri wrote:Ulica Safeta Zajke sa prvom kišom Zakrčenje (lokve velike)
Dobroševići ,Sokolje ..često bez vode,
Vodoinstalacija i kanalizacija u većini MZ dotrajala.
A Opština smo sa najvećom budžetom,gdje se i kako troše naše pare.
Prvi put kad je smijenjen to je bilo zato jer su BPS, BOSS i neke druge strančice digle ruke za njegovu smjenu. Razlog tome mogu lako detektovati, a razlog može imati dva oblika:
1. Zbog protesta koje su ispred općine organizovali stanovnici padinskih dijelova općine, koji su pri tom blokirali glavnu cestu kroz grad.
2. Zbog toga što su pripadnici manjih strančica osjetili miris novca kojim ih je mirisao tadašnji načelnik Damir Hadžić.
Dakle vijeće ga prvi put smjenjuje, da bi ga, već na sljedećoj sjednici, isti oni koji su digli ruke za njegovu smjenu, opet izabrali za predsjednika općinskog vijeća.
Postavlja se pitanje: Kako je to moguće..? (Pa odgovor se sam nameće a glasi: Damir odriješio kesu.)
Drugi put ga smjenjuju zbog toga što je zajedno sa SDP-ovim vijećnicima tražio rebalans budžeta općine. Rebalans budžeta je predložen u cilju da se obezbijedi novac za izgradnju kružnog toka na Dobrinji. Međutim to nebi bio problem, da taj kružni tok nije bio već izgrađen po hitnom postupku iako to nije bilo planirano budžetom općine, dakle nelegalno i uz ozbiljan zahvat presjecanja žile kucavice za Vodovod u cijelom naselju Dobrinja. Ta cijev promjera 60 cm je morala biti presječena i izmještena, jer preko nje se, na osnovu urbanističkog plana i statičkih parametara, ne smiju graditi objekti poput tog kružnog toka.
Ja se još uvijek pitam, kako je moguće da, bez ikakvog finansijskog plana općine i bez ikakve izmjene urbanističkog plana, dođe do tako ozbiljnog pothvata na vrlo bitnoj lokaciji u Općini.
Vjerovatno je taj projekat potpomognut kantonalnom administracijom, sad već popunjenom SDP-ovim kadrom, koja je zažmirila na tako ozbiljne propuste, da bi se na otvorenju tog objekta mogao uslikati Šuman, Damir Hadžić i Fikret Musić.
Nakon što je smijenjen nije vraćen na sljedećoj sjednici, ali su opet male strančice nekim čudom zauzele borbeni stav da vrate Općinsko Vijeće pod kontrolu SDP-ove plaćeničke struje.
Tako se na prepad održaala sjednica bez prisustva nove predsjednice vijeća iz redova SDU-a i opet formirala struktura vijeća onako kako to Šumanu odgovara.
Zaista interesantno...
Takvo dizanje ruku po sistemu "dan-noć" može jedino biti uzrokovano mirisom novca iz Damirove kuhinje...
A ovako su neki reagovali na takvo ponašanje:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -novi-grad
http://sdu.ba/2012/02/20/mali-sanader-i ... azbojnika/
Dakle ja sam čuo i napisao ono što sam čuo, što bi rekao Balašević: "ako su lagali mene i ja lažem vas", ali kad uzmemo nedavnu izjavu Damira Hadžića da mu je "Partija od Države važnija", onda imamo još veći razlog da vjerujemo u sve ove spletke koje SDP-ova plaćenička struktura provodi u najmnogoljudnijoj općini u BiH koja ima 135.000 stanovnika.
![]()
Da ne zaboravim:
Građani općine Novi Grad po naređenju VD načelnika Šumana moraju početi da navijaju za FK Olimpic!
MOJ KLUB, MOJA OPĆINA!
- Pasiflora
#30 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Mr. i Ms. Juric ti nisu potvrda ni za kakvu tezu: to je dvoje prelivoda koji prelaze iz stranke u stranku (mislim da im je ovo 4. prelazak - molim ispravku ako neko ima tacan broj) i mjenjaju nacionalnost prema potrebi (zavisno da li im treba da budu Srbi ili HrvatiDoktor29 wrote:Znao sam da je smjenjivan par puta i dosta cudnih stvari se desavalo, par vjecnika iz SDP-a su napustili to vijece (Drago Juric),
-
Innovation
#31 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Zar nije prerano ici po Alipasinom od vrata do vrata i preporucivati EV da glasaju za doticnog. Cak mislim da je to i kaznjivo. 
-
hecimnadri
#32 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
U jutarnjem programu TVSA Šuman izjavio da je podjeljeno 560 stipendija
Ia koliko me sjećanje služi nabrojah oko 480
http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... &Itemid=29
-
Doktor29
#33 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
To je jedino sto radi od kada je postavljan, dijeli Opstinsku lovu za kampanju, jadnim ljdima je obecao da ce poceti asvaltiranje puta u Buca Potoku ali nista od toga, nakon 12 godina vladavine SDP-a i potrosenih oko 350 miliona maraka Budzetskih sredstava on mjesec pred izbore pocinje navodno da radi taj put, kako ih nije sramota tako podcjenjivati inteligenciju tih ljudi, Prije neki dan je dijelio vatrogasne aparate, bicikla, dijeli nasu lovu za svoju kampanju,stoka bezobrazna.hecimnadri wrote:U jutarnjem programu TVSA Šuman izjavio da je podjeljeno 560 stipendija
- iPod
#34 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Narod opstine njemu nije ni na kraj pameti, jer se on vodi onom izjavom svog sefa Damira, da mu je ispred interesa drzave (naroda) uvijek interes partije. Time je sve receno....
Neki dan Veliki vodja javno pred kamerama prizna da je za Radoncica govorio tako samo tokom predizborne kampanje, a sada kad su gotovi izbori, niti tih famoznih politika, nit covjeka, nit zapadne njemacke....
Neki dan Veliki vodja javno pred kamerama prizna da je za Radoncica govorio tako samo tokom predizborne kampanje, a sada kad su gotovi izbori, niti tih famoznih politika, nit covjeka, nit zapadne njemacke....
-
greenpack2
#35 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ma ljudi dragi vi nemate pojma šta pričate!!!!!
-
brkoters
#36 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ne dirajte Anera, ne dirajte SDP .....
moguce je da dodje i neko gori od njih .......
i tako sve u krug ....
moguce je da dodje i neko gori od njih .......
i tako sve u krug ....
-
mesihtrko
#37 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Koliko košta zamjena pločnika na alpašinom polju ,i koja je firma dobila poso.
Umjesto da se osposobe firme koje upošljavaju koje su upošljavale oko 200 radnika ,kako bi obezbjedile primanja za 200 porodica .
Umjesto da se osposobe firme koje upošljavaju koje su upošljavale oko 200 radnika ,kako bi obezbjedile primanja za 200 porodica .
-
Doktor29
#38 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
To malo radova pred izbore, uzalud ih mjenjaju kada automobili mogu i dalje ici preko njih a pretpostavljam neka od Damirovih firmimesihtrko wrote:Koliko košta zamjena pločnika na alpašinom polju ,i koja je firma dobila poso.
-
kameni.spavac
#39 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Takvi kao ti zanemaruju da je na "tu" stranu Opcine ulozeno nekoliko puta vise budzetskih sredstava u posljednjih 12 godina, spaseno na hiljade bespravno izgradjenih kuca od rusenja, u nekoliko krugova legalizacije, da je ucinjeno sve da i ta strana Opcine bude ravnopravna sa ostalim dijelovima Novog Grada, da dobiju sve ono sto im SDA ratni podrumasi Cengic i Neimarlija nisu dali za svog mandata.Doktor29 wrote:To je jedino sto radi od kada je postavljan, dijeli Opstinsku lovu za kampanju, jadnim ljdima je obecao da ce poceti asvaltiranje puta u Buca Potoku ali nista od toga, nakon 12 godina vladavine SDP-a i potrosenih oko 350 miliona maraka Budzetskih sredstava on mjesec pred izbore pocinje navodno da radi taj put, kako ih nije sramota tako podcjenjivati inteligenciju tih ljudi, Prije neki dan je dijelio vatrogasne aparate, bicikla, dijeli nasu lovu za svoju kampanju,stoka bezobrazna.hecimnadri wrote:U jutarnjem programu TVSA Šuman izjavio da je podjeljeno 560 stipendija
Zalosno je kakve neistine iznosis i kakvim se nebulozama sluzis. Ali takvi kao ti se samo kriju iza nick-ova, nemajuci petlju da svoje lazi iznesu u javnost, oci u oci.
-
Bosnjak333
#40 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Zbog tebe cu kao mjesto prebivalista prijaviti Novi Grad i glasati za Anera Sumana!kameni.spavac wrote:Takvi kao ti zanemaruju da je na "tu" stranu Opcine ulozeno nekoliko puta vise budzetskih sredstava u posljednjih 12 godina, spaseno na hiljade bespravno izgradjenih kuca od rusenja, u nekoliko krugova legalizacije, da je ucinjeno sve da i ta strana Opcine bude ravnopravna sa ostalim dijelovima Novog Grada, da dobiju sve ono sto im SDA ratni podrumasi Cengic i Neimarlija nisu dali za svog mandata.Doktor29 wrote:To je jedino sto radi od kada je postavljan, dijeli Opstinsku lovu za kampanju, jadnim ljdima je obecao da ce poceti asvaltiranje puta u Buca Potoku ali nista od toga, nakon 12 godina vladavine SDP-a i potrosenih oko 350 miliona maraka Budzetskih sredstava on mjesec pred izbore pocinje navodno da radi taj put, kako ih nije sramota tako podcjenjivati inteligenciju tih ljudi, Prije neki dan je dijelio vatrogasne aparate, bicikla, dijeli nasu lovu za svoju kampanju,stoka bezobrazna.hecimnadri wrote:U jutarnjem programu TVSA Šuman izjavio da je podjeljeno 560 stipendija
Zalosno je kakve neistine iznosis i kakvim se nebulozama sluzis. Ali takvi kao ti se samo kriju iza nick-ova, nemajuci petlju da svoje lazi iznesu u javnost, oci u oci.
Daj covjece dodji sebi i ne prosipaj suplju...
-
Doktor29
#41 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
SDP je 12. godina na vlasti u Novom Gradu a ti i dalje pricas o SDA i dovodis je u kontekst te opstine, jesi ti pao sa Marsa covjece, pogledaj ulicu Buca Potok, kanalizaciju sto tece po njoj, ljudi nemaju vodu a ti pricas kako je za to kriv neki Cengic, come on, vjerovatno je Cengic uzimao i reket privatnicimakameni.spavac wrote:Takvi kao ti zanemaruju da je na "tu" stranu Opcine ulozeno nekoliko puta vise budzetskih sredstava u posljednjih 12 godina, spaseno na hiljade bespravno izgradjenih kuca od rusenja, u nekoliko krugova legalizacije, da je ucinjeno sve da i ta strana Opcine bude ravnopravna sa ostalim dijelovima Novog Grada, da dobiju sve ono sto im SDA ratni podrumasi Cengic i Neimarlija nisu dali za svog mandata.Doktor29 wrote:To je jedino sto radi od kada je postavljan, dijeli Opstinsku lovu za kampanju, jadnim ljdima je obecao da ce poceti asvaltiranje puta u Buca Potoku ali nista od toga, nakon 12 godina vladavine SDP-a i potrosenih oko 350 miliona maraka Budzetskih sredstava on mjesec pred izbore pocinje navodno da radi taj put, kako ih nije sramota tako podcjenjivati inteligenciju tih ljudi, Prije neki dan je dijelio vatrogasne aparate, bicikla, dijeli nasu lovu za svoju kampanju,stoka bezobrazna.hecimnadri wrote:U jutarnjem programu TVSA Šuman izjavio da je podjeljeno 560 stipendija
-
kameni.spavac
#42 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Taj tvoj famozni reket, da li je sudski dokazan????
Nebuloze širiš.
Nebuloze širiš.
-
Doktor29
#43 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Naravno da nije kada sredili da se blokira istraga ali postoje snimci tih razgovora, to nisu mogli unistiti, ali Pipa (Sumanov vozac) je svoje odlezao,kameni.spavac wrote:Taj tvoj famozni reket, da li je sudski dokazan????
Nebuloze širiš.
- novi.dan.nova.nafaka
#44 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ma kakvi dokazano - pravosuđe drže pod kontrolom, uređivali su i Dnevnik FTV-a, čudo bi bilo da je proces nastavljen do kraja. I hajde ti sad dokaži odakle hanumi Hadžić Audi A4 vrijedan 100 i kusur hiljada KM, a ona ima platu od milju i po. Ili, odakle Damiru stan u Hrvatskom primorju. Ima se, može se!Doktor29 wrote:Naravno da nije kada sredili da se blokira istraga ali postoje snimci tih razgovora, to nisu mogli unistiti, ali Pipa (Sumanov vozac) je svoje odlezao,kameni.spavac wrote:Taj tvoj famozni reket, da li je sudski dokazan????
Nebuloze širiš.![]()
-
suplja
#45 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
ovo treba uvrstiti u grupu saljiva strana izboradragonz wrote:LISTA REALIZOVANIH PRIORITETA KOJE JE BOSS-a PREDLOŽIO I REALIZOVAO U TOKU MANDATAmolim_ba wrote:Kakve oni imaju veze sa nabrojanim, nevjerovatnodragonz wrote:http://boss.blogger.ba/
- H4v4t4R
#46 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Kad je glavni tužitelj slučajno kuma "slučajnog prolaznika"Doktor29 wrote:Naravno da nije kada sredili da se blokira istraga ali postoje snimci tih razgovora, to nisu mogli unistiti, ali Pipa (Sumanov vozac) je svoje odlezao,kameni.spavac wrote:Taj tvoj famozni reket, da li je sudski dokazan????
Nebuloze širiš.![]()
-
herbion
#47 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Anere kralju pometi sve a narocito ove iz sda,ne znaju sta hoce sem
izgubljene vlasti.Dosta ce godina proci dok nekoga normalnog ne ubijede u
svoje namjere.Zar su svi ludi koji im otkazuju iz dana u dan povjerenje.
Ostaje jos samo jedna opcija kojoj koliko toliko moramo vjerovati.
Sve drugo je avantura bez cilja a ako je tako onda nam je svejedno ko ce pobijediti.
Sve drugo je avantura bez cilja a ako je tako onda nam je svejedno ko ce pobijediti.
-
Doktor29
#48 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
herbion wrote:Anere kralju pometi sve a narocito ove iz sda,ne znaju sta hoce sem
Pipa jesi li to ti
-
herbion
#49 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Ako nista nisam na plati agencije i sda.
-
Serdaronis
#50 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman
Kravić je doktor, a ne čistačica...Mironis wrote:IMA DA VAS DR KRAVIC-SBB POMETE 7,10,2012
OPERISAT ĆE IMA DEBELO CRIJEVO, PARDON ONI SU DEBELO CRIJEVO