SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

...je opcija kojom...

...bi SDP dobio moj glas!
55
82%
Ne. Lagumdzija ili neko treci je rjesenje!
4
6%
Tu straku ne biram i nemam namjeru da je biram!
8
12%

Total votes: 67

Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Brojem više glasova, al' slično je to kad podvučeš crtu.

Iz jedinice pet gdje je glasalo cca 200.000 ljudi za SDP glasalo je 50.000, a za Denisa 23.000 dakle cca pola od njih, i još 10.000 za Selima Bešlagića, oba su glat ušli u parlament.
nineac

Post by nineac »

Hvala mostarac!
Ja to gledam drugacije. Da je Bogic postao predsjednik osuo bi se dio bosnjackog glasackog tjela sigurno, ma sta god mi mislili o SDP-u kao multietnickoj partiji (sto jeste) dio bosnjaka kojiglasaju za njih ipak i to gledaju. Sto se tice beograda, tada je bez obzira na konsultacije, trebalo smoci snage i glasati.
A ljudi koji izmedju Zlatka i ostalih budala, glasaju za te nacionalisticke kriminalce koji samo imaju malo perfriganije metode od najobicnijih sibicara, kao sto neko rece u tim ljudima je problem.
Evo dobio sam paket novina iz BiH i citam u SB kako je Hamdija Lipovaca u cazinu rekao "ako necete da dodje do privrednog preporoda, idite u tri p.... materine"
Nastranu bil to Hamdija mogao da uradi, sustina je u tom. Kod nas su ljudi glasali za koga jesu, a za 2 mjeseca ce ih pljuvati na sve strane, e pa ljudi sami sebi ste krivi. Ja bar glasajuci za SDP i Zeljka imam cistu savjest, i mogu pljuvati po ovim budalama, a osobe koje nemaju pojma gdje BiH u svjetskim tokovima mogli bi se zapitati konacno sta znaci glasanje i politicka odgovornost.
Evo USA je najbolji primjer. Mi uvjek se nadjemo pametni da govorimo o "glupim" amerikancima, ali ti glupi amerikanci kaznise republikance, zbog iraka, korupcije, socijalnog osiguranja itd. Imali su republikanci priliku, nisu je iskoristili i vozdra, hajmo malo sa demokratama, pa cemo i njih zmajeniti kada se uspavaju. A ne kao kod nas, 80% ljudi u vlasti tamo sjedi od 92 godine, koji su se obogatili prodavajuci puske za 1000km borcima, te tako "organizovali" otpor u ime SDA!
Jimmy_The_Saint

PS.

Nije, Valtere, jedinica 3 je samo DIO sarajevskog kantona, i goraždanski pride. Čini mi se da su te jedinice iscrtane po nekoj ofrljativnoj podjeli vezanoj za broj stanovnika na datoj teritoriji. I to prema brojkama iz 1991 jer zasad baš i nema drugih.
Last edited by Jimmy_The_Saint on 08/11/2006 14:43, edited 1 time in total.
joker

Post by joker »

Jimmy_The_Saint wrote:Zlatko Lagumdžija bio je kandidat u tzv. Izbornoj jedinici 3.

Tu je glasove dalo 194.671 ljudi.

Za SDP glasove je dalo 31.518 ljudi U TOJ JEDINICI. Od toga je Zlatko lično imao 16.151 glas. Svi ostali dobili su od dvije do pet hiljada po osobi.

Poređenja radi, šampion Beriz Belkić dig’o je 40.000 glasova, Azra Hadžiahmetović 12.000 I tako su njih dvoje ušli direktno u parlament – jer Za BiH je glasalo 71.486 radnih ljudi I građana.

Bakir IZETBEGOVIĆ osobno, također je kao i Zlatko, jedini u ime svoje stranke drito prošao u parlament, sa 23.505 glasova, od ukupno 42.673 glasa za SDA. Svi ostali imali su tri do šest hiljada.

E sad, niko, ama baš niko ne kaže da je Bakir ovakav, onakav, i da “šteti ugledu SDA”. Naprotiv, računa se da je uspio, njegova je zadnja u svim stranačkim poslovima, samo je još uvijek u polusjeni rahmetli oca svog.

Dakle, radi se o kombinaciji elementarnog bezobrazluka i najelementarnijeg nepoznavanja matematike. Naime, zavodljivo je porediti brojke, ali u matematici, ovoj izbornoj, bitnije su PROPORCIJE I PROCENTNI RAČUN.

A ti valtere ne vjeruj meni ako nećeš, al’ ne vjeruj ni Oslobođenju nego lijepo na http://www.izbori.ba pa gledaj rezultate, čitaj izborni zakon, radi šta god misliš da treba.
Sto se statistike tice Jimmy je u pravu, ali je upravo to zalosno sto je vise od pola SDP glasaca glas dalo upravo Lagumdziji. I onda neko jos ustvrdi kako mu smeta sto napadaju ovaj SDP, jer kao nije Lagumdzija SDP!?

Medjutim, Jimmy statistika jeste neumoljiva, ali je bitno i kako je citas. Jer ako je SDP ranije (2000) dobio dva i po puta vise glasova u KS, a danas svega 32 hiljade to sto je polovina tih glasova otisla njemu ne znaci da je on napravio uspjeh. Naprotiv, rastejrao je veliku vecinu glasaca. E to iz statistike ne mozes vidjeti, ali poredjenjem brojki i rezultata kroz razlicite godine mozes zakljuciti.

Takodje, u statistici se ne kaze ni koliko je love potroseno na promociju nekih kandidata, a na samog Zlatka je u KS potroseno gotovo koliko i na SDP citav. Ni to se u neumoljivoj statistici ne vidi. U njoj mozes vidjeti samo "rezultate" ali ne i uzroke takvih rezultata. O uzrocima zakljucujes nakon opseznih i sveobuhvatnih analiza.
Jara

Post by Jara »

Dolina avalona wrote:
Jara wrote: Jesi l' to sam skonto il' ti je neko rek'o? :D
Ne :) , vec cuo od Sefera Halilovica(rtvfbih)...!!

he,he, he, odmah je bilo očigledno...ovo se zove navođenje na odgovor... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

joker wrote: bla bla bla bla bla bla truc....

Takodje, u statistici se ne kaze ni koliko je love potroseno na promociju nekih kandidata, a na samog Zlatka je u KS potroseno gotovo koliko i na SDP citav. Ni to se u neumoljivoj statistici ne vidi.
:shock: pa ti znas i sta se desava kod Vozda? Wow...
nego, zar im ove godine nisu udarili tarabu i rekli NE SMIJETE VISE ODxz HILJADA MARAKA POTROSITI?
Jara

Post by Jara »

hak wrote: E vala mi je pun k..... više vas "da nije Lagumdžije, mi bi glasali za SDP".
Ne serite više.
Ako između Zlatka, Harisa, Tihića, Dodika, Čavića i Čovića neko može da glasa za bilo koga drugog osim za Zlatka, onda je problem u tome koji glasa.
Zato svi vi kojima je Zlaja trn u oku samo recite za koga bi vi glasali (ili jeste) i time ćete reći sve o sebi.
Kada vidim ko je sve protiv Lagumdžije, ne mogu da vjerujem da on toliko vrijedi.
Treba reći ono što svi znaju: U BiH postoje samo dvije opcije: SDP i "oni drugi" (nacionalisti naravno)
SDP je još jedina preostala stranka koja politiku ne gradi manipulišući nacionalnom i vjerskom pripadnošću.
I to je sva suština priče. To je ono što sve ove kritičare najviše boli.
SDP se još kako tako odupire ovoj nacionalnoj pošasti koja traje evo već 16 godina..
:thumbup:
hak wrote:I zato treba skinuti SDP sa scene, da bi ovi lopovi mogli vladati do vječnosti.
Ali, uz ovakve birače, i hoće.
Gluho bilo...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Allooo :shock: eno kažu na tv-u da piramide ipak postoje :faraon: :D
Jimmy_The_Saint

SLušaj, jokere. Ja sam dipl. politolog i mag'star društvenih nauka, u srednjoj mi je predav'o matematiku jedan jako zajeban vlah koji je mrzio i kinjio sve nas muslimančiće da učimo duplo više nego anamoni, u ovom trenutku sam profesionalno zaposlen na "sveobuhvatnom analiziranju" i stvarno mi nije jasno, po kojem osnovu si odlučio da me prosvijetliš?

Nikad nikom ne reče, gdje si ti svoje marifete izučio?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Jimmy_The_Saint wrote:PS.

Nije, Valtere, jedinica 3 je samo DIO sarajevskog kantona, i goraždanski pride. Čini mi se da su te jedinice iscrtane po nekoj ofrljativnoj podjeli vezanoj za broj stanovnika na datoj teritoriji. Raspitat ću se.
OK drug hvala ti sto si se potrudio !

U stvari ja sam zahvaljujuci analizama iz novina stekao pogresan utisak da mnogo vise ljudi misli da su u SDP-u potrebne promjene, a u stvari nije tako. sa cca 50% podrske clanova i simpatizera Lagumdzija moze komotno iskoristiti pogodnosti vladanja dok mu to omogucava statut. tako da pored njega: Bogicevic, Zeljko, Imamovic...nemaju nikakve sanse.

da li je to dobro? Ja mislim da nije, ali vecina odlucuje i to je demokratija i ja cu to na zalost morati prihvatiti.

Medjutim ova statistika pokazuje neumoljivo jos jednu stvar, na koju ja nisam obracao paznju jer mi je bilo mnogo lakse stvarati sebi sliku buduce vlasti kroz procente. A to je da je u toj mojoj izbornoj jedinici pored mene za SDP glasalo jos samo 32.000 glasaca, sto je (pa i ako ta izborna jedinica obuhvata samo pola Kantona Sarajevo) u najmanju ruku porazno.
Jimmy_The_Saint

Nije, valtere. Onih 70.000 koji su glasali za Hareta, to su po mom sudu u najvećem broju "swingeri", likovi koji bi se lahko nagnuli na SDP stranu kad bi kakav vjetar tuda zapuh'o.

Mislim da je Zlaja mog'o, sa dvije dobro plasirane izjave ispod pojasa, paktom sa Radončićem, i dvije kahve s reisom, okrenuti ovu priču u svoju korist. Al' to onda jebiga ne bi više bio SDP :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

Jimmy_The_Saint wrote:Nije, valtere. Onih 70.000 koji su glasali za Hareta, to su po mom sudu u najvećem broju "swingeri", likovi koji bi se lahko nagnuli na SDP stranu kad bi kakav vjetar tuda zapuh'o.

Mislim da je Zlaja mog'o, sa dvije dobro plasirane izjave ispod pojasa, paktom sa Radončićem, i dvije kahve s reisom, okrenuti ovu priču u svoju korist. Al' to onda jebiga ne bi više bio SDP :lol:
Kako ne bi. To bi baš onda bi sadašnji SDP, nije važno šta, ko, koga dok je Zlaji dobro.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Dolina avalona wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja uvijek glasam za SDP, bez obzira na Lagumdžiju, prvenstveno zbog politicke opcije koju ta stranka predstavlja.
A koju politicku opciju ta stranka predstavlja!? :roll:

I kako komentarises zlajino bijedno upucavanje "drugu Miletu"?? :-)

Dali je i to dio SDP-ovske gradjanske strategije?? Ili mozda mislis na onu strategiju iz pocetka '90 tih kada je SDP kazao da umjesto vojne pripreme protiv moguce agresije, treba organizovati gradjanske proteste dok su se po sumadijama ostrile kame!? :roll:
Sta to pricas bolan, bolan... Pa ja sam mislio a i cuo da je rahmetli Alija tako govorio... Ispravi me ako grijesim
O kakvo upusavanju Miletu govoris, ako misils na ono sa TV-a, pa, znas i sam da oni jedni sa drugima kada nisu na TV-u najnormalnije pricaju, cak sta vise veci su haveri nego sto to mozes i zamisliti, i Zlatko, i Mile, i Silajdzic, i Ivo Miro, a raja se uhvatila onog Lagumdzijinog dijaloga sa Milencetom.
Inace, ako ne znas koju politicku opciju zastupa SDP, onda ti i ja nemamo sta dalje pricati, nauci prvo koliko su 2+2 pa se javi...
arman1

Post by arman1 »

3 ako vožda kaže
5 ako osnivač kaže
joker

Post by joker »

Jimmy_The_Saint wrote:SLušaj, jokere. Ja sam dipl. politolog i mag'star društvenih nauka, u srednjoj mi je predav'o matematiku jedan jako zajeban vlah koji je mrzio i kinjio sve nas muslimančiće da učimo duplo više nego anamoni, u ovom trenutku sam profesionalno zaposlen na "sveobuhvatnom analiziranju" i stvarno mi nije jasno, po kojem osnovu si odlučio da me prosvijetliš?

Nikad nikom ne reče, gdje si ti svoje marifete izučio?
Drago mi je zbog tebe i tvoje naobrazbe i nisam ni mislio da te prosvijetlim (cak sam i rekao da si u pravu) nego da skrenem paznju da si presutio neke cinjenice.

A s obzirom da si profesionalno angazovan na "sveobuhvatnom analiziranju" pretpostavljam izbornih rezultata znas o cemu pricam i vjerovatno si shvatio sta hocu da kazem.

Ako sam u krivu evo daj ti navedi koliko je SDP osvojio glasova po godinama (1998, 2000, 2002 i 2006) i to u apsolutnim iznosima i u procentima. Ko je kriv za ovo? Dalje koliko je sam Lagumdzija osvajao glasova od izbora do izbora? Koliko je novca potroseno na promociju njega, a koliko na promociju drugih pojedinaca ili citave partije?

Ako uzmes u obzir samo ukupan broj (apsolutni iznos) osvojenih glasova SDP je jos i postigao bolji rezultat nego 2002-ge. Medjutim, to je zbog ukupnog porasta broja glasaca. U procentima za drzavni parlament iz FBiH SDP je 2002-ge osvojio 15,55%, a ove izbore je osvojio 15,40%.
S obzirom da je 2000-te izasao priblizan broj glasaca na izbore mozemo posmatrati i apsolutne brojeve i porediti ih bez velikih odstupanja, pa je tako 2000-te SDP osvojio oko 236 hiljada glasova (ili 27,30%), a 2006-te oko 130 hiljada glasova (ili 15,40%).

Zasto je doslo do ovakvog pada? Lagumdzija? Vrlo vjerovatno. Ali evo daj nam ti cifru koju je Lagumdzija osvojio 2000-te.

Becirovic je od Zlatka dobio vise gotovo 50% glasova. To je i bilo moguce jer je u Tuzli vise ljudi glasalo za SDP nego u Sarajevu. Ali upravo i jesu u vecem broju glasali za SDP zbog samog Becirevica i Beslagica, a u Sarajevu nisu zbog Zlatka Lagumdzije.

Znaci, statistika ti daje mogucnost za manipulisanje podacima, ali ne govori o uzrocima neke pojave, mada iz nje mozes stosta zakljuciti ako podatke koristis na pravi nacin.

Ako sam nesto pogresno naveo ispravi me. I ako nisam u pravu, objasni mi u cemu grijesim.
Jimmy_The_Saint

Nemam živaca. I nisam prešutio, samo mislim da su uzroci neke druge stvari. Nisam dogmata koji bi raspravlj'o o tome da li je mlijeko bijelo, u OVOM postu mislim da si iznio činjenice - pogledat ću ga.

Al' eto, drago tebi bilo ili ne, ti i dalje izbjegavaš odgovor na pitanje koje "makes a world of difference". Pa hajde, baci makar na private, šta si to tačno po struci, da znam. Neću to podijeliti ni sa kim.
joker

Post by joker »

Jimmy_The_Saint wrote:Nije, valtere. Onih 70.000 koji su glasali za Hareta, to su po mom sudu u najvećem broju "swingeri", likovi koji bi se lahko nagnuli na SDP stranu kad bi kakav vjetar tuda zapuh'o.

Ovdje se necemo nikako sloziti, jer ako gledas statistiku u koju se kunes, SDA i SBiH su od Koalicije za cjelovitu BiH do danas zajedno imali oko 48% osvojenih glasova u FBiH. Sa izuzetkom 2000-te kada su imali oko 43%. Samo su se ovi glasovi u strukturi mijenjali u korist SBiH, a na stetu SDA. Tako, ako govoris o "swingerima" na njih moze racunati samo SBiH ili SDA, ali SDP nikako.

Ova druga tvoja izjava nema nikakvo uporiste. Lijepo bi bilo kada bi Lagumdzija osim slijepim clanovima ovog SDP-a i par svojih novinara, mogao manipulisati i Radoncicem i Cericem, ali na njegovu, a izgleda i tvoju zalost, ne ide... :lol: Pricas o nemogucim stvarima...
arman1

Post by arman1 »

Jimmy_The_Saint wrote: Pa hajde, baci makar na private, šta si to tačno po struci, da znam. Neću to podijeliti ni sa kim.
Definitivno završio/studira filozofiju odsjek književnostisa jednom osobom s kojom se ovdje često sklapi ili pravo. Voli pisati literarne radove/postove, a voli i koristiti pravne pojmove i citate.
Nek me neko ispravi.

btw ja sam automehaničar-opelov program
Jimmy_The_Saint

joker wrote:

Ovdje se necemo nikako sloziti, jer ako gledas statistiku u koju se kunes, SDA i SBiH su od Koalicije za cjelovitu BiH do danas zajedno imali oko 48% osvojenih glasova u FBiH. Sa izuzetkom 2000-te kada su imali oko 43%. Samo su se ovi glasovi u strukturi mijenjali u korist SBiH, a na stetu SDA. Tako, ako govoris o "swingerima" na njih moze racunati samo SBiH ili SDA, ali SDP nikako.

Ova druga tvoja izjava nema nikakvo uporiste. Lijepo bi bilo kada bi Lagumdzija osim slijepim clanovima ovog SDP-a i par svojih novinara, mogao manipulisati i Radoncicem i Cericem, ali na njegovu, a izgleda i tvoju zalost, ne ide... :lol: Pricas o nemogucim stvarima...
E, ta ti je doooobra. Ako Radončić i Cerić ne spase narod od pošasti, odosmo svi u Honduras....

A na swingere, moj jarane, može računati svako ko našilji belegiju. Samo nije vjetar puhn'o. A puhnuće kad se magarcu nalije voda u uši: isto kao što je stado sa NEDOPUSTIVIM zakašnjenjem otkrilo da ima stranki i osim Stranke. otkriće i da od dvije stranke može odabrati treću, kad-tad.

U pravu si, pretjer'o sam. Swingera je vjerovatno samo pola od onoga. No, Radončić je već jedan tal im'o sa ZL. Strpi se i gledaj, ko će otvoriti Twist Tower, a koga će baciti s njega...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 10:08, edited 1 time in total.
MuaDib

Post by MuaDib »

SDP treba potpunu reformu jer poslije dva, po mom mišljenju neuspješna izborna rezltata Zlatko bi se trebao povući. Pustiti Bogića Bogićevića da vodi SDP, ali da ostane u predsjedništvu stranke.
Ne znam da li se slažete, ali SDP bi trebao promjeniti i vizuelne simbole! :) :)
Jimmy_The_Saint

Nancy Drew wrote:to make a long story short
- sa Lagumdžijom na čelu SDP će ići samo dalje prema dnu, definitivno.
- narod (baza, glasači) žele drugog lidera (Bogićević, Komšić, Imamović, ko god) izborni rezultati, pa i ovakve rasprave, poslednjih godina govore sve.
- kako neko napisa postoji SDP i nacionalisti - tačno! Pitanje zašto se SDP (Lagumdžija) svez'o s nacionalistima (ili Mićko i Tihi nisu ono što mi mislimo da jesu)
- Avaz možda jeste moćan al' da ne precjenjujemo ni Fahru. Na koncu to je stari Lagumdžijin taldžija pa nek istjeruju svoje zaostale račune. Ako je Fahro jači i od Bosne i Dana i Starta i Oslobodjenja i FTV-a i BHT-a zajedno onda Fahru za predsjednika!!!
- i na kraju, lako ćemo s Lagumdžijom, (otiće valjda nekad, majku mu, kad ističe taj drugi mandat?),
nego šta sa Strankom, ko će i kako vratiti one koji više ne glasaju za njih jer
isto kao što je stado sa NEDOPUSTIVIM zakašnjenjem otkrilo da ima stranki i osim Stranke. otkriće i da od dvije stranke može odabrati treću, kad-tad.
i još jedan detalj
izreka da je za rat potrebno dvoje je glupa i netačna kao i sve izreke uostalom,
za rat je potrebno jedno al' da ima topove, tenkove i sl, nije važno je l' s druge strane Alija, Zlatko ili Konan Simerijanac.
E, Nancy, sve si to fino skontala, ispekla, rekla, al' da znaš...

Jeb'o bi him Konan majku, da je bogd'o on bijo s našima :lol:
dripac

Post by dripac »

Nancy Drew wrote:to make a long story short
- sa Lagumdžijom na čelu SDP će ići samo dalje prema dnu, definitivno.
Vjerovatmo, ali ne i 100% tačno.
Nancy Drew wrote: - narod (baza, glasači) žele drugog lidera (Bogićević, Komšić, Imamović, ko god) izborni rezultati, pa i ovakve rasprave, poslednjih godina govore sve.
Tačno, ali bojim se onih koji o tome odlučuju.
Nancy Drew wrote: - kako neko napisa postoji SDP i nacionalisti - tačno! Pitanje zašto se SDP (Lagumdžija) svez'o s nacionalistima (ili Mićko i Tihi nisu ono što mi mislimo da jesu)
Mislim da ni Dodik, a ni Tihić nisu nacionalisti. Dodik bez obzira na njegovu predizbornu retoriku, po meni ipak ostaje nada za BiH, pogotovo s obzirom da boljeg od njega u RS-u ne vidim. Mislim da sve ono što smo čuli od njega za vrijeme predizborne kampanje je ustvari samo odgovor na Silajdžića i njegove izjave o ukidanju RS-a, i da se nije on pozivao na referendum, bi Dragan Čavić i bojim se da bi opet imali SDS kao najjaču stranku u RS-u. Što se tiće Tihića, vidimo da je od početka izborne kampanje izložen napadima sa svih strana, pa čak i od tvrde linije u svojoj stranci. Bez obzira šta ko mislio o njegovom izgledu i da li treba neko kao Tihić da bude član predsjedništva, mislim da je stranci SDA dao sasvim novi šmek i sasvim drugačiji izgled u odnosu na ono što je bila prije 10 godina.
Nancy Drew wrote: - Avaz možda jeste moćan al' da ne precjenjujemo ni Fahru. Na koncu to je stari Lagumdžijin taldžija pa nek istjeruju svoje zaostale račune. Ako je Fahro jači i od Bosne i Dana i Starta i Oslobodjenja i FTV-a i BHT-a zajedno onda Fahru za predsjednika!!!
Moje mišljenje je da Avaz jeste moćniji od svih ostalih medija koje si navela, a da to nije istina vjerujem da Silajdžić ne bi bio član predsjedništva, niti bi Stranka za BiH postigla takav izborni rezultat, a ni Lagumdžija ne bi "bio" ono što mnogi misle da jeste.
Nancy Drew wrote: - i na kraju, lako ćemo s Lagumdžijom, (otiće valjda nekad, majku mu, kad ističe taj drugi mandat?),
nego šta sa Strankom, ko će i kako vratiti one koji više ne glasaju za njih jer
A šta bi ti. Ja nebih da postane ono što je danas SNSD, a oni koji glasaju u našoj voljenoj domovini izgleda to očekuju od nje. Bojim se da bih u tom slučaju postao još jedan od onih koji apstiniraju u vrijeme izbora.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Kako komentarisete rezultate ankete?

Moj komentar: Ocekivano...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Samo vi nemojte glasati za SDP zbog Lagumdzije ili vec zbog cega ne... Da se razumijemo, ja sam glasao za njih, a bliski su mi i Liberali, ali ja mislim da za njih u BiH jos nije sazrelo, a odlicna su perspektivava...
Ipak, glasajte za SDA, HDZ1, HDZ2, SDS, SZBiH, i ostale, samo naprijed. Ako vam je sada bolje nego sto je bilo prije 5-6 godina, ili prije 7-8, samo naprijed, glasajte za ove sto su sada na vlasti (i njima slicne satelitske partije), pa ce nam svima zajedno biti jos bolje... Bljak!
Lopovi i bagra bili i ostali... Mafija

Ravno do dna!
Post Reply