SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

...je opcija kojom...

...bi SDP dobio moj glas!
55
82%
Ne. Lagumdzija ili neko treci je rjesenje!
4
6%
Tu straku ne biram i nemam namjeru da je biram!
8
12%

Total votes: 67

mostarac

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:
mostarac wrote:Redovan kongres partije ide u februaru ili martu tako da se ne sekirate, a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi SDP-ovci dali povjerenje, a mi znamo zasto. Jednom me mozes zajebat ali 2 puta vec teze
recimo da si rekao: a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi mostarac dao povjerenje, ali generalizovati - ja znam jako puno SDP-ovaca koji bi mu bas dali povjerenje... :shock:

Bogic izdajnik, Pecanac izdajnik, ima li ih jos? pa ovo je ko 1941 u SSSR-u... :(

Sve su to posteni i casni ljudi koji su ostavili trag i doprinijeli popularnosti SDP-a.

Uzas :(
ja ne znam sa kavim se sdpovcima ti druzis ali ja ne poznajem nijednog koji bi svoj glas stavio pored imena BOGIC BOGICEVIC.
Jednostavno taj covjek je prokockao svo nase povjerenje kad je bilo najteze i izdao nas kad smo to najmanje ocekivali, a sa tim je kod clanstva zaradio ogromne antipatije i zaista nije covjek kojeg bi neko od nas volio viditi na celu partije.
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Slazem se s valterom. Mislim da bi mu mnogi dali glas. Znam da ja bih. dovelo bi do promjene klime u BiH. Osim toga, javnost ga veoma cijeni.
mostarac

Post by mostarac »

lindjo wrote:
mostarac wrote:
Titov_pionir wrote: Ko je koga zajebo? :?

De fakat pojasni.
Bogicevic nije covjek koji je spreman uci u bilo kakav sukob i koji voli biti fin sa svima pa i sa onima sa kojima se to ne smije biti i kao takav po meni nema sta da trazi na celu SDP-a.
:lol:

fakat si presmjesan...tako o velikosrpskom veleizdajniku...svasta :-)
O ovome necu komentarisati jer jednostavno je tema za sebe kako je doslo do bogijevog dizanja ruke u beogradu, ali se sigurno zna jedno, a to je da on sam nije donio tu odluku
zzzzz

#29 Re: SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

Post by zzzzz »

klif wrote:Ukoliko bi Zeljko Komsic postao lider SDP-a, da li bi to promijenilo Vas odnos prema toj stranci i ako da, na koji nacin?

Smatrate li da bi u takvoj situaciji SDP dobio na popularnosti i stekao nove birace ili pitanje rukovodstva SDP-a ne smatrate kljucnim pitanjem buducnosti ove stranke?
Mislim da je Zeljko tanak za tu funciju
lindjo

Post by lindjo »

ehh...nema smisla dalje...Veliki Brat je ipak no1 :D

Zlatko forever :bih:

zabravi domacine...:oops:
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

chuchumbamayumbe wrote:Ja uvijek glasam za SDP, bez obzira na Lagumdžiju, prvenstveno zbog politicke opcije koju ta stranka predstavlja.
A koju politicku opciju ta stranka predstavlja!? :roll:

I kako komentarises zlajino bijedno upucavanje "drugu Miletu"?? :-)

Dali je i to dio SDP-ovske gradjanske strategije?? Ili mozda mislis na onu strategiju iz pocetka '90 tih kada je SDP kazao da umjesto vojne pripreme protiv moguce agresije, treba organizovati gradjanske proteste dok su se po sumadijama ostrile kame!? :roll:
Last edited by Dolina avalona on 08/11/2006 01:45, edited 2 times in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Jebo te stvarno. pa on je 1991 u sred Beograda pljunuo u lice Jovicu, i Kadijevicu. Mogli su ga taj isti dan objesiit na Terazijama, ali ih je vjerovatno izbacio iz takta i cipela njegov za njih neocekivan cin.

I sada on ne voli da se zamjera..

da li se to Zlaja boji Bogija pa mu zabada noz u ledja i salje poruke preko glasnika, kao sto je to uradio Pecancu, i Ljubisi Markovicu svojim protivkandidatima na kongresu? )i ko zna kome jos nije) u strahu za svoju stolicu? :?

je.... ga stolica, eto neka se zavari za nju.. :x
valterbranisarajevo

Nazvati takvog covjeka izdajicom. Sramota Fujjjjjj... :x
mostarac

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:Nazvati takvog covjeka izdajicom. Sramota Fujjjjjj... :x
izdajnika partije SDP to bogi svakako jeste, a drzave, ja to nigdje nisam rekao.
Gledaj mozes spasiti milion ljudi, a ako dodjes nakon toga i ubijes hiljadu, na kraju tvog zivota nece stajati humanista nego zlocinac. Poredjenje je glupo, ali dobro objasnjava da se losa djela u sadasnjosti ne mogu pravdati jednim dobrim djelom u proslosti.

E da i ja sam svakako glasnik Zlatka Lagumdzije. Bas veceras smo pricali i izdiktirao mi je sta trebam da pisem.
dashing

Post by dashing »

komsic na celu sdp-a bila bi dobra stvar - prvenstveno za tu stranku. za najdalje 12 mjeseci cemo moci uvidjeti da li ce zeljko moci neovisno obavljati svoju funkciju, a time biti i ozbiljan kandidat ze celnu funkciju svoje stranke. zelim mu sve najbolje.

osobno, iako jaka (ali prava) socijaldemokratska opcija je dobra stvar jer je cinjenica da su oko 20-30% naseg naroda skloni toj opciji, ipak nikad niti sam, niti cu glasati za sdp (bez obzira na lidera), ni bilo koju drugu strogo lijevo-orjentiranu stranku. jednostavno, nisam proponent glomazne vlade, birokracije i ogromnih javnih trosenja (lova koju uzmu od biznisa i onda daju za sve i svasta - tipa "grant za biciklo".
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

valterbranisarajevo wrote:Jebo te stvarno. pa on je 1991 u sred Beograda pljunuo u lice Jovicu, i Kadijevicu. Mogli su ga taj isti dan objesiit na Terazijama, ali ih je vjerovatno izbacio iz takta i cipela njegov za njih neocekivan cin.

I sada on ne voli da se zamjera..

da li se to Zlaja boji Bogija pa mu zabada noz u ledja i salje poruke preko glasnika, kao sto je to uradio Pecancu, i Ljubisi Markovicu svojim protivkandidatima na kongresu? )i ko zna kome jos nije) u strahu za svoju stolicu? :?

je.... ga stolica, eto neka se zavari za nju.. :x
A šta ćemo, valtere, ako je mostarac u pravu? Ako je, recimo, i taj hvale vrijedan čin Bogi napravio samo zato... Da se ne zamjeri. Širokim narodnim masama koje znaju nepredviđeno reagirati na vlast koja na njih krene tenkovima....Mnogi su hrabri činovi iznuđeni preusmjeravnjem kukavičluka... Špekuliram, poigravam se. I ne, nije izdajica. Ni izdajica partije: da jeste, slikao bi se s onim Mirnesovim klovnovima.
Jara

Post by Jara »

Dolina avalona wrote:
A koju politicku opciju ta stranka predstavlja!? :roll:
Pročitaj him program :) , sve su ti oni tamo napisali.
Dolina avalona wrote: I kako komentarises zlajino bijedno upucavanje "drugu Miletu"?? :-)
Upucava ti se on svima, dragi avalone... :D ...godinama... te Mile, te Suljo, te Harise, umjesto gospodine Dodiče :D , Tihiću; Silajdžiću... Nije ništa novo sto i sada Dodika zove "Mile, Mićo". Isto ko da su obojica još u opoziciji, nema nimalo poštovanja prema pobjedniku...
Dolina avalona wrote: Dali je i to dio SDP-ovske gradjanske strategije?? Ili mozda mislis na onu strategiju iz pocetka '90 tih kada je SDP kazao da umjesto vojne pripreme protiv moguce agresije, treba organizovati gradjanske proteste dok su se po sumadijama ostrile kame!? :roll:
Jesi l' to sam skonto il' ti je neko rek'o? :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Jara wrote: Jesi l' to sam skonto il' ti je neko rek'o? :D
Ne :) , vec cuo od Sefera Halilovica(rtvfbih)...!!
nineac

Post by nineac »

Mostarac de prestani kakiti i objasni sto to bogicevic nevalja. Ti znas ovo, ti znas ono, pa de nas prosvjetli da i mi znamo, a ne to je posebna tema, pa eto otvori tu posebnu temu!
mostarac

Post by mostarac »

nineac wrote:Mostarac de prestani kakiti i objasni sto to bogicevic nevalja. Ti znas ovo, ti znas ono, pa de nas prosvjetli da i mi znamo, a ne to je posebna tema, pa eto otvori tu posebnu temu!
pa rekao sam, zato sto je pizda, sto kad je na vanrednom kongresu trebao preuzeti SDP rekao je ja necu to da uradim, ali nije rekao bilo kada, nego pred samo glasanje i sve nas doveo pred svrsen cin i jos odrzao jedan onako pateticni srceparajuci govor nakon kojeg su mu izdani i prevareni, a i ponizeni delegati aplaudirali jebiga. Bogi jednostavno nema hrabrosti za bilo kakav sukob sa bilo kim, a kao politicar nekad ipak i to moras. I to sto je on digao ruku tamo u Beogradu je ipak bilo nakon konsultacija sa Sarajevom, a ne njegova hrabrost ili pamet. Taj covjek je jednostavno dobro zivio dugo vremena na racun te ruke koja nije njegova pamet, ako cemo posteno.
dripac

Post by dripac »

Dolina avalona wrote:
Dali je i to dio SDP-ovske gradjanske strategije?? Ili mozda mislis na onu strategiju iz pocetka '90 tih kada je SDP kazao da umjesto vojne pripreme protiv moguce agresije, treba organizovati gradjanske proteste dok su se po sumadijama ostrile kame!? :roll:
Da, i šta je tu problem. I Alija je 92 govorio da rata biti neće, da je za rat potrebno dvoje pa ga opet bi. Ko je od nas tih godina vjerovao da će 92 biti rat.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

dripac wrote:
Dolina avalona wrote:
Da, i šta je tu problem. I Alija je 92 govorio da rata biti neće, da je za rat potrebno dvoje pa ga opet bi. Ko je od nas tih godina vjerovao da će 92 biti rat.
Razlika je u tome sto je Alija ilegalno pripremao odbranu BiH (bez obzira na sve nedostatke), a SDP nije htio ni da cuje o odbrani, jer je to bila samo iluzija za njih, "retorika nacionalnih stranaka", jer ako slijepo vjerujes u bratstvo i jedinstvo onda si high, mozak na pasu...
mostarac

Post by mostarac »

SDP I ZLATKO SU KRIVI ZA RAT.
SDP JE GLAVNI I ODGOVORNI ZA RAT KAO I ZLATKO LAGUMDZIJA.
SDP JE NAPRAVIO SREBRENICU PO NAREDJENJU ZLATKA LAGUMDZIJE.
SDP JE PROTJERAO MILIONE UZ ZLATKOVU POMOS.
IZETBEGOVICEV VELIKI PRIJATELJ KARADZIC JE HUMANISTA PREMA BIH i BOSNJACIMA U ODNOSU NA SDP I TOG ZLIKOVCA ZLATKA LAGUMDZIJU.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI BI JELI ZLATNIM KASIKAMA.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI MOZDA, ALI SAMO MOZDA, NE BI BILI TOLIKO LIJENI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BOSNJACI BI MOZDA I DOZVALI SE PAMETI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BRACA ARAPI BI NAM SREDILI DA NEMAMO VIZE I PUTUJEMO SVUDA REKAVSI DA SU NJIHOVI ZLIKOVCI KOD NAS NAJSIGURNIJI U NASIM BRDIMA I SELIMA.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA NE BI BILO POTREBE DA SE UVODE POREZI, BIO BI MIR, BLAGOSTANJE I SRECA U ZEMLJI I SVI BI ZIVILI SRETNO DO KRAJA ZIVOTA.
Eto sad se moze zakljucati tema
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44 STRAKA

Post by arman1 »

KLIF samo jedno pitanje
Šta je straka? Iz anketetreća stavka?
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

Titov_pionir wrote:Nisam nesto u toku. Je li predvidjen kongres nakon ovih izbora. Mislim da je krajnje potreban...

jeste ali samo izvjestajni, ne i izborni...
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

mostarac wrote:SDP I ZLATKO SU KRIVI ZA RAT.
IZETBEGOVICEV VELIKI PRIJATELJ KARADZIC JE HUMANISTA PREMA BIH i BOSNJACIMA U ODNOSU NA SDP I TOG ZLIKOVCA ZLATKA LAGUMDZIJU.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI MOZDA, ALI SAMO MOZDA, NE BI BILI TOLIKO LIJENI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BRACA ARAPI BI NAM SREDILI DA NEMAMO VIZE I PUTUJEMO SVUDA REKAVSI DA SU NJIHOVI ZLIKOVCI KOD NAS NAJSIGURNIJI U NASIM BRDIMA I SELIMA.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA NE BI BILO POTREBE DA SE UVODE POREZI, BIO BI MIR, BLAGOSTANJE I SRECA U ZEMLJI I SVI BI ZIVILI SRETNO DO KRAJA ZIVOTA.
U tvojim karikiranjima ima dosta gluposti. Inace, fanatizam je opasna bolest kako u lijevoj tako i u desnoj opciji.

Ono sto se treba reci jeste: da je SDP bio pobjednik 90-te, BiH bi nestala, Bosnjaci bi bili istrebljeni (ocigledno bi to nekima bas odgovaralo), osim ako kojim cudom "gradjanski protesti" i pjesme "druze tito mi ti se kunemo" koje su se u delirijumu pjevale po skupstinskim kuloarima ne bi urazumile bracu iz Karadjordjeva...
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

mostarac wrote:
Titov_pionir wrote:
mostarac wrote:Redovan kongres partije ide u februaru ili martu tako da se ne sekirate, a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi SDP-ovci dali povjerenje, a mi znamo zasto. Jednom me mozes zajebat ali 2 puta vec teze
Ko je koga zajebo? :?

De fakat pojasni.
Bogi je zajebo sve nas koji smo bili na kongresu tog novembra 2002. godine i sve one organizacije koje su ga predlozile, a cinile su 70 procenata ako se ne varam SDP/ovih organizacija. U najkriticnijem momentu po partiju je po mom misljenju izdao i partiju i clanstvo te partije koje je u njega vjerovalo i zbog toga po meni nije zasluzio da bude predsjednik opstinskog odbora a ne cijele partije.
Bogicevic nije covjek koji je spreman uci u bilo kakav sukob i koji voli biti fin sa svima pa i sa onima sa kojima se to ne smije biti i kao takav po meni nema sta da trazi na celu SDP-a.

potpis
valterbranisarajevo

SDP Hrvatske godinama vodi Ivica Racan, miran, tih, nenametljiv covjek koji ne ulazi u sukobe sa drugim a i bas se ne zamjera previse nekom. Rezultat njegovog vodjenja je taj da je SDP Hrvatske u samom vrhu popularnosti medju glasacima... :shock:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

mostarac wrote:SDP I ZLATKO SU KRIVI ZA RAT.
Baš divno, haj to izrecituj i LJubi Bešliću.
mostarac

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:SDP Hrvatske godinama vodi Ivica Racan, miran, tih, nenametljiv covjek koji ne ulazi u sukobe sa drugim a i bas se ne zamjera previse nekom. Rezultat njegovog vodjenja je taj da je SDP Hrvatske u samom vrhu popularnosti medju glasacima... :shock:
u hrvatskoj ne postoji medijski reket kao u BiH sa avazom i njihova politicka situacija se ne moze porediti sa nasom ni u kom smislu,a oni tamo itekako ulaze u sukobe i popularnost samog Racana nije ni blizu popularnosti SDP-a u Hrvatskoj ali se u njih ljudi ocito odlucuju za programe, a ne za ono sta im Radoncic i Hadzifejzovic serviraju. Dok su slusali svoje Radoncice i Hadzifejzovice Tudjman ih je vukao svaku godinu nize, a onda su odlucili da kazu da tako vise ne ide.
Post Reply