SDP i mostarski gradonačelnik

Locked
latentnicinik

#401 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by latentnicinik »

Vodenjak wrote:Uh, sto ste se raspisali... :-) Jel to ima neke sustinske razlike izmedju SDA i HDZ kad je Bosna i Hercegovina u pitanju? :? Nadati se da je SDP napokon shvatio da je zapravo nikad nije ni bilo... :oops:
ma jok ba, neJma ni među onim hiljadama koji su glasali za SDA na zadnjim izborima i onih hiljada koji su glasali za HDZ. I jedni i drugi su, 93. udruženim snagama napadali mostar i rušili stari most. A grad je branio Sveti duh lično himself.

Kaka ba razlika, jesi lud
Nićifor

#402 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Nićifor »

latentnicinik wrote:
Vodenjak wrote:Uh, sto ste se raspisali... :-) Jel to ima neke sustinske razlike izmedju SDA i HDZ kad je Bosna i Hercegovina u pitanju? :? Nadati se da je SDP napokon shvatio da je zapravo nikad nije ni bilo... :oops:
ma jok ba, neJma ni među onim hiljadama koji su glasali za SDA na zadnjim izborima i onih hiljada koji su glasali za HDZ. I jedni i drugi su, 93. udruženim snagama napadali mostar i rušili stari most. A grad je branio Sveti duh lično himself.

To ti kažem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#403 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

latentnicinik wrote:

SDA odbranio?

dobro nisi reko da nas je Dino Merlin sve prehranio :roll:

"dole su ruke koje brane, da vidim one koje hrane" :zjev:
blue_sky

#404 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by blue_sky »

@latentniciik kao prvo jesi li ti iz Mostara?
Na osnovu cega ti govoris da je neko ovdje "zijanio Mostar" od nekoga?

Moji sugradjani i ja nista ni od koga,sto se tice ove situacije, nismo zijanili.Sta smo izgubili? Sta smo dobili? Bio je Ljubo i protekli mandat,pa sta?nikome zbog toga ovdje nije bolje sto je bio,nece sada biti ni bolje,a ni gore.Jes' zbog nas i dosao na tu funkciju ahaaaa.
Mi smo zijanili i gubimo konstantno proteklih 15 god. upravo zbog ove dvije nacionalisticke spodobe na vlasti.Bez obzira s koje strane oni dolazili.
Nama bolan nedostaje kino(hej 2009. je),evo sad i pozoriste,dvorane,stadioni.Nedostaje sve ono sto svaki normalan grad na svijetu ima.Ma sta grad,carsija.
Evo propada kultura,nedostaju i radna mjesta,grad je pun rusevina,smeca....ma da ne nabrajam.Ko je tu kriv? Vlast! cija je da je,i ko god ona bila.Ti kreteni ne zele ovom gradu nista dobro,samo je zalosno sto uspijevaju svoju pricu jos uvijek prosuti "biracima".

Zalosno je sto jos uvijek postoje isprani mozgovi,pa kad se god Covicu cefne da laje i prosipa pricu istim tim nezaposlenim Hrvatima kako su jadni ako im Bosnjo bude gradonacelnik,i obecava im (mosh mislit) treci entitet,a ovi jos padaju na lazi obicnog kriminalca.
Ista situacija je i sa SDA-om-kuku se tebi Bosnjo ako ti Hrvat bude gradonacelnik,eto ti treceg entiteta,nestajes buuu.
Pa najveca budala vidi sta je u pitanju.Njihovo puko surovanje za fotelje i nastavak lopovluka na svim nivoima vlasti.

Davno sebi rekoh,niko me vise nece "prepadati" tim izlizanim pricama i demagogijom kako sam ja toboze nacionalno ugrozena.Niti trecim entitetom,jer moja drzava nije nicija babovina/cacevina da se dijeli kako im je ceif!!!
Kada vidim konkretne programe,ko god da ih bude imao,imat ce moj glas.Do tada oni mogu da materi svojoj prosipaju ovu pricu,koja jedio i iskljucivo sluzi njima da bi se odrzali tu gdje jesu evo skoro punih 20 god.

E dok to ne dodje svakom "Bosnjaku" i "Hrvatu" (ja bih rekla Mostarcu) iz guzice u glavu,imat cemo ovakve rasprave od kojih ni ti, ni ja,ni Mostar,a bome ni BiH nema ama bas nikakve fajde.

P.S. Samo da napomenem da ja vrlo dobro znam ko je branio,a ko rusio moj grad.Ja vrlo dobro znam ko je srusio Stari.
Ali vjeruj mi za tu ISTINU mi ne treba SDA,niti bilo ko drugi,da mi je prica.
Last edited by blue_sky on 20/12/2009 02:12, edited 1 time in total.
latentnicinik

#405 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by latentnicinik »

Toto wrote:
latentnicinik wrote:
valterbranisarajevo wrote:HDZ je dobio mjesto gradonačelnika, ali je u isto vrijeme izgubio drugu važnu funkciju u gradu-predsjedavajućeg gradskog vijeća jer njihov kandidat Vidović mora odmah podnijeti ostavku. Najozbiljniji kandidat za ovu funkciju je Murat Ćorić iz SDA. Tako da nema sekiracije, HDZ i SDA će nastaviti upropaštavati Mostar zajedno i u narednom periodu, a svi dobro znamo da će Mostar postati "hrvatski stolni grad" kad na vrbi rodi grožđe, jer kada to nije postao 1993 uz svu onu Tuđmanovu i Šuškovu vojnu mašineriju, neće sigurno ni 2009. :run:
mogu li ti se molim te izvinuti sad što napadoh sdp ? mir, mir, mir, niko nije kriv. Nismo mi zajebali, mi smo samo malo zajebali :oops:
jel ti znas koji je ovaj Murat Coric
jel to onaj prvi covjek Centralnog Komiteta SKJ Mostara
Pojma nemam, al on ne predade Mostar vranjovcima u ruke, taman da je Marx, lanet ga bilo, himself
Vodenjak

#406 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Vodenjak »

Nićifor wrote:
Vodenjak wrote:
kamen spoticanja wrote: nema,nema
ko sto je nema ni s ovim crvenim
sve je to ista bagra... :x
Koliko znam, za "crvenih" bi Mostar jedinstven grad. I prekrasan, moram to ko cistokrvni Bosanac priznati. :wink: Ti si u svom postu vjerovatno mislio na SDP pa me zanima kad si to imao priliku da tu stranku vidis na vlasti u Mostaru (a i u cijeloj BiH uostalom!) u zadnjih dvadeset godina da bi to mogao tvrditi. Ili si ti to samo tako... lucidan neki tip pa sve znas i prije nego sto probas. Ko ono, napijes se od pive dok na flasi vidis etiketu na kojoj pise "piva"? :oops:
Za crvenih je i i sistem bio jedinstven, a ne samo Mostar.
A jel? Mora da im je to bog bio dao? Mi se srecom izborismo, na celu sa SDA i HDZ i za suverenu i medjunarodno priznatu zemlju. Ma sta zemlju? DRZAVA je to covjece! 8-) :wink:
Vodenjak

#407 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Vodenjak »

latentnicinik wrote:

Jel tu racunas i na uspjehe SDA u podjeli Mostara na zapadni i istocni te podjelu zemlje (u prethodnom postu sam se salio za ono "drzave" jer toga kod nas nema) na Republiku Sprcku i Pederaciju? Ako je tako, onda je SDA stvarno i PLAHO probosanska stranka...
latentnicinik

#408 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by latentnicinik »

Chmoljo wrote:
latentnicinik wrote:

SDA odbranio?

gosn' chmoljo, ne mijenjajte teze, petokrake vam

Za SDA i SBiH, na tvoju veliku žalost, u Mostaru je glasalo cca 70 % građana iz naroda koji je branio Mostar, SDP je dobio 15-ak, a 15-ak su prodali duše kobasičarima. Pametnom i ideološki neraspamećenom dosta. Ma i previše.
Jel tu racunas i na uspjehe SDA u podjeli Mostara na zapadni i istocni te podjelu zemlje (u prethodnom postu sam se salio za ono "drzave" jer toga kod nas nema) na Republiku Sprcku i Pederaciju? Ako je tako, onda je SDA stvarno i PLAHO probosanska stranka...
ma ja bolan, sda je bila direktni komandant jedinicama HVO-a i Vojske RS-a. SDA je to podijelila, nisu oni. I da, da ne zaboravim, SDA i Bošnjaci su i rat zakuhali, beter ih ne našo. Pu Bošnjaci, pu, poganog li naroda, ne mere ni sa kim mirno živjeti.
Chmoljo

#409 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

Vodenjak wrote:
latentnicinik wrote:

ne treba zaboraviti ni podjelu Elektroprivrede koju dozvoli preCjednik Sabora IZ :oops: :mrgreen:
Chmoljo

#410 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

latentnicinik wrote:

Za SDA i SBiH, na tvoju veliku žalost, u Mostaru je glasalo cca 70 % građana iz naroda koji je branio Mostar, SDP je dobio 15-ak, a 15-ak su prodali duše kobasičarima. Pametnom i ideološki neraspamećenom dosta. Ma i previše.
čuj? ja mijenjam? :? nego kako je sad kod Amera? u Irak idu republikanci a u Afganistan demokrate... :-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol: kaže ja mijenjam teze... :) ali bitno je da si ti petokraku primjetio ;-)
latentnicinik

#411 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by latentnicinik »

blue_sky wrote:@latentniciik kao prvo jesi li ti iz Mostara?

Moji sugradjani i ja nista ni od koga,sto se tice ove situacije, nismo zijanili.................................
merhaba druže demagože
blue_sky

#412 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by blue_sky »

latentnicinik wrote:
blue_sky wrote:@latentniciik kao prvo jesi li ti iz Mostara?

Moji sugradjani i ja nista ni od koga,sto se tice ove situacije, nismo zijanili.................................
merhaba druže demagože
Ocekivano.Al' hajd' nebitno,nije mi cilj svoditi raspravu na ovaj nivo.
valterbranisarajevo

#413 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by valterbranisarajevo »

MOSTAR - Gradski odbor SDA Mostar se podijelio na dvije frakcije okupljene oko Suada Hasandedića, kandidata ove stranke za gradonačelnika Mostara, te Faruka Ćupine, vijećnika u Gradskom vijeću, potvrđeno je "Nezavisnim" iz više izvora.

Ibrahim Roha Rahimić, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Mostara, kazao je kako je članovima SDA okupljenim oko Hasandedića krajnji cilj podjela Mostara na dvije općine, bošnjačku i hrvatsku, dok vijećnici okupljeni oko Ćupine žele po svaku cijenu zadržati jedinstven grad.

''Unutar GO SDA Mostar imamo problema i pojavila se podjela na dvije frakcije. Jedna je okupljena oko Hasandedića i predsjednika GO SDA za Mostar Zije Hadžiomerovića, dok je druga okupljena oko Ćupine. Hasandedićeva frakcija kao krajnji cilj ima podjelu Mostara na dvije općine, čemu se druga skupina, kojoj i sam pripadam, oštro protivi'', ispričao je Rahimić.

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/hron ... otive.html

A šta je ovo, sada nađoh? :D Ni oni se baš ne slažu međusobno..
Bosnolog

#414 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Bosnolog »

Chmoljo wrote:
latentnicinik wrote:

SDA odbranio?

BiH je odbranila sirotinja koja je platila ogromnu cijenu zbog nesposobne i laicki slijepe SDA stranke koja zeli iskljucivo sebi pripisati kredit, ciji pojedinci su se obogatili prodajuci puskice i okvir metaka da mogu prepas medvjeda i nakon dva rafala ostati svorc.Mnogo bi bilo bolje da su formirali opsenarodni odbrambeni front svih BH snaga bez stranackog nametannja time bi ojacali odbranu RBiH ,smanjili zrtve i skratili panje uz oslobodenu zemlju bez Deytonske ludacke kosulje.Rat u BiH je dobio drugu dimenziju 93 ulogom izdajnickog i ustasoidnog HDZ-a.

Mnogi nisu bili voljni uzeti pusku da brane svoje kuce i gradove na pocetku rata 92 nepripremljeni onim sto slijedi ,kada je voda dosla do usiju nakon pobijene polovine familije i sprzenog ognjista tada su mnogi shvatili da je davo odni salu i niko vise nije pitao u kojoj si strnci vec je stvoren front BH /ARBiH/ patriota za odbrana BiH protiv i ovih sto su je rusili i rasturali ukljucujuci i ustasoidni HDZ i njen HVO koji je razarao grad u kome dans zele povampirenu zapadnokamenjasku Bobaniju ,koja je bila kaoliciona saveznik anti BH armade Karadordevog plana skupa sa zlocinacko genocidnom VRS.
Chmoljo

#415 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

Bosnolog wrote:
BiH je odbranila sirotinja koja je platila ogromnu cijenu zbog nesposobne i laicki slijepe SDA stranke koja zeli iskljucivo sebi pripisati kredit, ciji pojedinci su se obogatili prodajuci puskice i okvir metaka da mogu prepas medvjeda i nakon dva rafala ostati svorc.Mnogo bi bilo bolje da su formirali opsenarodni odbrambeni front svih BH snaga bez stranackog nametannja time bi ojacali odbranu RBiH ,smanjili zrtve i skratili panje uz oslobodenu zemlju bez Deytonske ludacke kosulje.Rat u BiH je dobio drugu dimenziju 93 ulogom izdajnickog i ustasoidnog HDZ-a.

Mnogi nisu bili voljni uzeti pusku da brane svoje kuce i gradove na pocetku rata 92 nepripremljeni onim sto slijedi ,kada je voda dosla do usiju nakon pobijene polovine familije i sprzenog ognjista tada su mnogi shvatili da je davo odni salu i niko vise nije pitao u kojoj si strnci vec je stvoren front BH /ARBiH/ patriota za odbrana BiH protiv i ovih sto su je rusili i rasturali ukljucujuci i ustasoidni HDZ i njen HVO koji je razarao grad u kome dans zele povampirenu zapadnokamenjasku Bobaniju ,koja je bila kaoliciona saveznik anti BH armade Karadordevog plana skupa sa zlocinacko genocidnom VRS.
pa to lijepo reci ljudini koji kaže da "mijenjam teze"... on očito u vojsku šalje prema biračkom spisku :-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#416 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Toto »

blue_sky wrote: Kada vidim konkretne programe,ko god da ih bude imao,imat ce moj glas.Do tada oni mogu da materi svojoj prosipaju ovu pricu,koja jedio i iskljucivo sluzi njima da bi se odrzali tu gdje jesu evo skoro punih 20 god.
od ovih stolujucih neces dozivjet da napsu i jedan program... nit smiju nit znaju ...svi nekud zvjeraju i nekud gledaju niko da se pogleda u ogledalo, u Mostar i u oci.
SDA i SDP gledaji preko Ivana. HDZ i Lijanovici gledaju preko Zoovnice.
Nego treba napravit stranku za Mostar ciji ce program ici od Dreznice do Gubavice i od Fortice do Zovnice. I treba jamit Mostar u svoje narucje. Ovi su popuzani koji bi i rodjenu mater prodali za parce vlasti a ne par stotina duluma babovine.
Chmoljo

#417 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

valterbranisarajevo wrote:MOSTAR - Gradski odbor SDA Mostar se podijelio na dvije frakcije okupljene oko Suada Hasandedića, kandidata ove stranke za gradonačelnika Mostara, te Faruka Ćupine, vijećnika u Gradskom vijeću, potvrđeno je "Nezavisnim" iz više izvora.

Ibrahim Roha Rahimić, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Mostara, kazao je kako je članovima SDA okupljenim oko Hasandedića krajnji cilj podjela Mostara na dvije općine, bošnjačku i hrvatsku, dok vijećnici okupljeni oko Ćupine žele po svaku cijenu zadržati jedinstven grad.

''Unutar GO SDA Mostar imamo problema i pojavila se podjela na dvije frakcije. Jedna je okupljena oko Hasandedića i predsjednika GO SDA za Mostar Zije Hadžiomerovića, dok je druga okupljena oko Ćupine. Hasandedićeva frakcija kao krajnji cilj ima podjelu Mostara na dvije općine, čemu se druga skupina, kojoj i sam pripadam, oštro protivi'', ispričao je Rahimić.

bitno je da je SDP kriv, za ostalo, tu je Avaz :oops: :mrgreen:
Toto

#418 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Toto »

Chmoljo wrote: čuj? ja mijenjam? :? nego kako je sad kod Amera? u Irak idu republikanci a u Afganistan demokrate... :-) :-) :-)
Ćuj to??
Znaći i u Mostaru isto ko u Americi.
Republikenjci sa lijeve glasaju za SDA, a demonkrate za SDP...
Republikenjci sa desne glasuju za ADZ, A demonkrate za Lijane
latentnicinik

#419 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by latentnicinik »

Chmoljo wrote:
latentnicinik wrote:

čuj? ja mijenjam? :? nego kako je sad kod Amera? u Irak idu republikanci a u Afganistan demokrate... :-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol: kaže ja mijenjam teze... :) ali bitno je da si ti petokraku primjetio ;-)
jesi se ismijo dobro, ispunio kvotu smjeholikih it ? Mogul' ja sad.

Gosn' chmoljo, ako ne mijenjate tezu, onda se bojim da imate malo većih nedostataka. Ne bih o njima javno, bojim se da sam u neravnopravnom položaju ipak ;-)

Ali da pomognem, sevab je ipak neukom ( u mjetefu nas 'vako učili, šućur Allahu ). Kad neko kaže da je SDP izdao one koji su se borili za Mostar, to vam, znate, koliko god se vi upirali da to tako predstavite, ne znači da su izdali SDA. Jel me pratite ? To vam, gosn' chmoljo znači da su izdali one koji su u hiljadama poklonili svoj glas sda-u, a koji su bili na pravoj strani u fašističkoj ( more bit da ćeš se ovdje malo zbunit jer se družiš sa rajom koja ovo fašističko, po svom višedecenijskom običaju, interpretira kako joj denisu ćeif, al mrsko mi sad objašnjavat) agresiji na BiH, a s obzirom da ovdje, jelte, pričamo o Mostaru, onda u fašističkoj agresiji na Mostar.

Znate, gosn' chmoljo, ti ljudi ne glasaju za SDA ili neku drugu bošnjačku ili probosansku stranku, jel me pratite, baš 'nako. Ti ljudi glasaju za tu stranku ili neku drugu bošnjačku ili probosansku stranku jer ne žele da im dojučerašnje ubice njihove djece ( ne baš slučajno u Mostaru poznajem deda kome su pred njegovim očima ubili 2-godišnjeg unuka kojeg je u predahu raketiranja izveo u šetnju i onda se njemu derali da se ne boji, da ga neće ubit jer je bolje da ostane da pati ) vladaju gradom.

Zbog tog deda, i ostalih deda, majki, očeva, braće i sestara se poserem u usta svakom onom koji je jučer dopustio da politički predstavnici tog snajpersite koji ubi to dijete, jučer dođu na vlast. A posebno se poserem u usta svakom onom koji taj potez pokušava opravdati. Jer su ovi drugi gori od prvih. Prvi su samo političari, od njih se nje čuditi. Drugi su govna sa pedigreom.

A sad slobodno iskoristi te činovew pod petokrakom.
Toto

#420 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Toto »

valterbranisarajevo wrote:MOSTAR - Gradski odbor SDA Mostar se podijelio na dvije frakcije okupljene oko Suada Hasandedića, kandidata ove stranke za gradonačelnika Mostara, te Faruka Ćupine, vijećnika u Gradskom vijeću, potvrđeno je "Nezavisnim" iz više izvora.

Ovo ti je davno obajatilo. Pogledaj semafor u Gradskoj vijecnici
valterbranisarajevo

#421 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

“Mi smo i tada bili protiv gašenja općina i smatrali smo da grad trebaju činiti najmanje dvije općine. Bili smo zagovornici da može biti više općina sve do jednog normalnog prelaska na grad koji je trebao preuzeti ingerencije općina. Nažalost, sve se naglo presjeklo 2004. i napravljen je grad koji je samo jedinstven na papiru”, kaže Hasandedić, koji i danas smatra kako bi Mostar bolje funkcionirao s više općina.

“Mislim da bi to bilo puno bolje rješenje. Ja ne dijelim grad, on je već podijeljen. I dan-danas imamo paralelne vodovode i parkove”, kaže Hasandedić.

Upravo je ovo njegovo mišljenje, navodi nadalje Dnevni list, dovelo do razilaženja jednog dijela mostarskog SDA, jer postoji određena radikalnija struja ove stranke koja se zalaže za podjelu grada.

Prema izvorima ove dnevne novine, iz najjače bošnjačke stranke u državi ova struja ima i blagu podršku prvog čovjeka mostarskog SDA Zijada Hadžiomerovića. Hadžiomerović je nedavno u telefonskom razgovoru za ovu novinu demantirao da je za podjelu grada, ali se prije pet godina, također, zalagao za podjelu grada na općine.

Znači jedni hoće hrvatski stolni grad, a drugi grad podijeljen na "bošnjački" i "hrvatski" dio. Upravo su kadrovi SDA bili glavni protivnici ujedinjenja tadašnjih 6 mostarskih opština u jednu jedinstvenu..Ima na Internetu dosta materijala o tome...kakav SDP, kakvi bakrači. Ovo je u stvari jedna predizborna tema, kakvih će Avaz biti pun sljedećih mjeseci.. ne želim i nemam više pravo komentarisati, svoj sud o svemu ovome ipak imaju pravo dati sami Mostarci....Oni najbolje znaju ko ih zeza, i ko ih je sada zeznuo...
Chmoljo

#422 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

latentnicinik wrote:
jesi se ismijo dobro, ispunio kvotu smjeholikih it ? Mogul' ja sad.

Gosn' chmoljo, ako ne mijenjate tezu, onda se bojim da imate malo većih nedostataka. Ne bih o njima javno, bojim se da sam u neravnopravnom položaju ipak ;-)

Ali da pomognem, sevab je ipak neukom ( u mjetefu nas 'vako učili, šućur Allahu ). Kad neko kaže da je SDP izdao one koji su se borili za Mostar, to vam, znate, koliko god se vi upirali da to tako predstavite, ne znači da su izdali SDA. Jel me pratite ? To vam, gosn' chmoljo znači da su izdali one koji su u hiljadama poklonili svoj glas sda-u, a koji su bili na pravoj strani u fašističkoj ( more bit da ćeš se ovdje malo zbunit jer se družiš sa rajom koja ovo fašističko, po svom višedecenijskom običaju, interpretira kako joj denisu ćeif, al mrsko mi sad objašnjavat) agresiji na BiH, a s obzirom da ovdje, jelte, pričamo o Mostaru, onda u fašističkoj agresiji na Mostar.

Znate, gosn' chmoljo, ti ljudi ne glasaju za SDA ili neku drugu bošnjačku ili probosansku stranku, jel me pratite, baš 'nako. Ti ljudi glasaju za tu stranku ili neku drugu bošnjačku ili probosansku stranku jer ne žele da im dojučerašnje ubice njihove djece ( ne baš slučajno u Mostaru poznajem deda kome su pred njegovim očima ubili 2-godišnjeg unuka kojeg je u predahu raketiranja izveo u šetnju i onda se njemu derali da se ne boji, da ga neće ubit jer je bolje da ostane da pati ) vladaju gradom.

Zbog tog deda, i ostalih deda, majki, očeva, braće i sestara se poserem u usta svakom onom koji je jučer dopustio da politički predstavnici tog snajpersite koji ubi to dijete, jučer dođu na vlast. A posebno se poserem u usta svakom onom koji taj potez pokušava opravdati. Jer su ovi drugi gori od prvih. Prvi su samo političari, od njih se nje čuditi. Drugi su govna sa pedigreom.

A sad slobodno iskoristi te činovew pod petokrakom.
i kaže ne branim SDA... :) raščisti ti prvo sa sobom stvari pa onda dođi ovdje... :) i ne treba mi tvoj sevap :) glava me od njega može zaboliti ;-)
Chmoljo

#423 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

valterbranisarajevo wrote:“Mi smo i tada bili protiv gašenja općina i smatrali smo da grad trebaju činiti najmanje dvije općine. Bili smo zagovornici da može biti više općina sve do jednog normalnog prelaska na grad koji je trebao preuzeti ingerencije općina. Nažalost, sve se naglo presjeklo 2004. i napravljen je grad koji je samo jedinstven na papiru”, kaže Hasandedić, koji i danas smatra kako bi Mostar bolje funkcionirao s više općina.

“Mislim da bi to bilo puno bolje rješenje. Ja ne dijelim grad, on je već podijeljen. I dan-danas imamo paralelne vodovode i parkove”, kaže Hasandedić.

Upravo je ovo njegovo mišljenje, navodi nadalje Dnevni list, dovelo do razilaženja jednog dijela mostarskog SDA, jer postoji određena radikalnija struja ove stranke koja se zalaže za podjelu grada.

Prema izvorima ove dnevne novine, iz najjače bošnjačke stranke u državi ova struja ima i blagu podršku prvog čovjeka mostarskog SDA Zijada Hadžiomerovića. Hadžiomerović je nedavno u telefonskom razgovoru za ovu novinu demantirao da je za podjelu grada, ali se prije pet godina, također, zalagao za podjelu grada na općine.

Znači jedni hoće hrvatski stolni grad, a drugi grad podijeljen na "bošnjački" i "hrvatski" dio. Upravo su kadrovi SDA bili glavni protivnici ujedinjenja tadašnjih 6 mostarskih opština u jednu jedinstvenu..Ima na Internetu dosta materijala o tome...kakav SDP, kakvi bakrači. Ovo je u stvari jedna predizborna tema, kakvih će Avaz biti pun sljedećih mjeseci.. ne želim i nemam više pravo komentarisati, svoj sud o svemu ovome ipak imaju pravo dati sami Mostarci....Oni najbolje znaju ko ih zeza, i ko ih je sada zeznuo...
:oops: sve su to KOS-ovci zakuhali :oops:
Geronimo81

#424 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Geronimo81 »

KatarinaKosaca wrote:
Geronimo81 wrote:Pa dobro koja je onda tvoja stranka prema kojoj gajis neke osjecaje ili glasas.
Osjećaje gajim prema mužu, mami i svojih par prijatelja. Nisam vjeran glasač. Napisala sam ovdje koga ću glasati iduće izbore i ne bih da se ponavljam. Ali, zašto sam ja bitna?
Jesi i ti neka filozovka :) a onako radoznao sam :)
valterbranisarajevo

#425 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

A posebno se poserem u usta svakom onom koji taj potez pokušava opravdati.

Usput ovaj SDA-ovac očigledno nije pročitao pravila foruma... :x
Locked