SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

*mima*

#51 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by *mima* »

Ovo je stvarno bruka da bilo ko ...bilo koju stranku promovira na forumu....a narocito SDA....koja nas je zavila u crno...... :(
Last edited by *mima* on 21/08/2008 15:11, edited 1 time in total.
Banksy

#52 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:
ja.neron wrote: profesorica je bila već od prije član SDA neka ne seru jer je već 1997 bila kandidat SDA na izborima
Pa poslije toga bila visokopozicionirani clan SBiH, pa se potkacila licno sa par ostalih clanova, pa se malo vratila u SDA...
Nešto ko Pepi Kljujić :D
LAIBACH KUNST

#53 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by LAIBACH KUNST »

emra_a wrote:
Osnivaci te stranke su kao prvo bili islamski fundamentalisti
ah da islamski fundamentalisti...pohvaljeni i od istoka i od zapada

previse citas serbiancafe
SDA nije politička stranka nego pokret.Ja nikada ne mogu glasati za pokrete nego samo za političke stranke sa ljudima i programima.Istini za volju nije ni SDA najgora (Molim pogledati šta rade ovi iz SBiH).Ako bih morao birati između SDA "i" njenog ogranka SBiH ja bih izabrao ono slovo "I" u sredini.Izvini,previše sam patriotski nastrojen da bih sudbinu svoje zemlje prepustio Halidu Genjcu,Hasanu Čengiću,Melihi Alić,Safetu Haliloviću i ostalim iz tog jednog pokreta koji sebe naziva "koalicija SDA-SBiH).Kad shvatiš da su SDA i SBiH ustvari jedan te isti pokret,nećeš započinjati ovakve teme. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
LAIBACH KUNST

#54 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by LAIBACH KUNST »

Uh,umalo da zaboravim:Može li mi neko od prisutnih napisati,čega je u ovom mandatu Safet Halilović ministar (otkad znam za sebe on je ministar nečega).
sheilak

#55 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by sheilak »

:lol: jest vala bas! od ministra obrazovanja u KS preko predsjednika Federacije do ...ministarstva. Toliko bezizrazajna licnost, uvijek kadar nekih stranaka,od SDA do SBiH. Nazvacemo ga " Cuvar Fotelja "
amrica

#56 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by amrica »

Prpa.ba wrote:
Obama wrote:SDA ne zastupa interes bosnjackog naroda, da je tako, bošnjaci bi sada puno bolje živjeli!

SDA jeste interesna skupina, dakle zastupa vlastite interese i svojih članova. S obzirom da im je glavna djelatnost hapanje državne imovine i zapošljavanje članova svojih porodica u državne firme, priču o tome da je SDA nacionalna stranka možete okačitii mačku o rep! SDA je zapravo kriminalno interesna grupa, uglavnom slabo obrazovanih ljudi sa izrazito tankim moralnim kodeksom, grupa ljudi koji ne zaslužuju ni da se brinu o većoj farmi krava a kamoli o jednoj državi! Također, to je grupa jako licemjernih ljudi koji se tobože predstavljaju kao vjernici, patriote i moralni čistunci, a zapravo je to obična banda!
Daću sebi za pravo da kažem da bi se svaki iole inteligentan čovjek koji vjerujeu BOGA, trebao zapitati da li je SDA "od dva zla, ono manje" ili je SDA zapravo najveće zlo koje nas je moglo snaći.
:thumbup: :thumbup:
I ovaj opis stranke se moze upotrijebiti za sve stranke koje su na vlasti zadnjih 15 godina.
mima wrote:Toliko vam se osoba uclanilo...i nije vam dosta pa i na forumu trazite clanove.....
Pun forum SDA-asa :D Zatrpace joj PP sa prijavama. :lol:

:thumbup:
amrica

#57 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by amrica »

LAIBACH KUNST wrote:Uh,umalo da zaboravim:Može li mi neko od prisutnih napisati,čega je u ovom mandatu Safet Halilović ministar (otkad znam za sebe on je ministar nečega).

Bio je ministar civilnih poslova, ne znam je li jos uvijek....
homo_sapiens

#58 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by homo_sapiens »

Fair Life wrote:Ne otvarao vam ja oci sa 20.000 km udaljenosti...

Recenica (stav) je za diskusiju . . .
Fair Life

#59 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Fair Life »

homo_sapiens wrote:
Fair Life wrote:Ne otvarao vam ja oci sa 20.000 km udaljenosti...
Recenica (stav) je za diskusiju . . .
Da pojasnim:

Daleko sam od vatre... necu se opeci.

Ponekad mi smeta dim... izdrzacu.
Soul_Sista

#60 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Soul_Sista »

emra_a wrote:U proteklih mjesec dana više od hiljadu osoba se učlanilo u Stranku demokratske akcije .
Svakodnevno to čine u svim gradovima Bosne i Hercegovine ugledni građani, profesori, doktori, te znatan broj studenata.

Upravo danas u prostorijama Centrale SDA pristupnicu u članstvo SDA potpisala je i Prof. Dr. Mediha Filipović, profesorica Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Svi oni su prepoznali značaj i kvalitete najjače bh. stranke te njene ciljeve kao što su , između ostalog, suverena, cjelovita Bosna i Hercegovina kao demokratska država multietničkih regija , ravnopravnih naroda i građana.

Stranka demokratske akcije je bosanska narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine koji prihvate njene programske ciljeve
De se malo uozbilji! SDA je bosnjacka stranka a bosanska daleko od toga! Bosanskohercegovacnka stranka uopste ni ne postoji, ako mene pitas..
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#61 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by grunt »

amrica wrote:
LAIBACH KUNST wrote:Uh,umalo da zaboravim:Može li mi neko od prisutnih napisati,čega je u ovom mandatu Safet Halilović ministar (otkad znam za sebe on je ministar nečega).

Bio je ministar civilnih poslova, ne znam je li jos uvijek....
Nesto ga nema u zadnje vrijeme odkada je sa ljubavnicom zavrsio u kukuruzima :D

Image
JMJ

#62 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by JMJ »

Emra_a, draga, u pravu si, ne mogu oni na ovom forumu ubirati clanstvo, oni ubiru clanstvo po dzamijama.Je li i tebi dobro kao jednom mom poznaniku koji veli da je i sebe i sinove obezbjedio clanstvom u SDA?
Posto vidim da si bliska sa tim ljudima iz ne-patuljaste stranke, Boga ti, priupitaj ih, dokle ce nas vise magarciti i prenesi im od mene da oni nikad, ama bas nikad ne mogu mene zastupati, u moje ime govoriti, ili ne daj Boze, da me opet oni brane!I poruci im, da je moja drzava BiH, od Une do Drine, i od Save do Jadranskog mora.Neka svoju babovinu rasparcavaju , a ne moju drzavu.Pitaj ih, onako usput, sto to izmisljaju toplu vodu i kome.Pa nismo mi (bas svi) budale.

:bih: VRATITE :bih: NAM :bih: REPUBLIKU :bih: BOSNU i HERCEGOVINU :bih: I :bih: NJEN :bih: USTAV :bih:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:42, edited 3 times in total.
JMJ

#64 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by JMJ »

Tacno, nije SDA branila i odbranila(?) ovu drzavu, ali zato ubiru plodove, i sada tom osakacenom i oboljelom i ponizenom borcu koji je prezivio, djeli sadaku, a Boga mi , i auta
FUJ !
Fair, kakvih 20.000 km, radi se o 17 godina!
Abacija

#65 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Abacija »

@Obamu za predsjednika! :thumbup:
dix106

#66 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by dix106 »

SDA je stranka proslosti koja fokusira i uzima si za pravo da stiti interese samo jednog naroda. to je konfliktna stranka koja svoje glasace, svoju snagu i svoj cijelokupni svijetonazor crpi iz konstantnog fajta sa drugim nacionalnim strankama, i na taj nacin sebi osigurava vlast dok se zemlja u potpunosti ne opljacka. na kraju krajeva jel nam bolje s sda na vlasti? nije.

zvijela bih bez -izma, a s malo vise vjere u nove ljude. :bih: :bih: :bih:
omar little

#67 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by omar little »

emra_a wrote: HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?
Samo sam do ovdje dosla citajuci ovu temu i tu cu i stati. Ti mora da se zajebavas kad pokusavas oslikati SDA kao ne-nacionalisticku stranku. Kazi da se shalish, molim te...Ne zelim vjerovati da zaista moze postojati ljudsko bice koje ovako nakaradno (ne?!?!)razmislja.
kokakolas

#68 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by kokakolas »

dix106 wrote:SDA je stranka proslosti koja fokusira i uzima si za pravo da stiti interese samo jednog naroda. to je konfliktna stranka koja svoje glasace, svoju snagu i svoj cijelokupni svijetonazor crpi iz konstantnog fajta sa drugim nacionalnim strankama, i na taj nacin sebi osigurava vlast dok se zemlja u potpunosti ne opljacka. na kraju krajeva jel nam bolje s sda na vlasti? nije.

fino popljuvaste vecinu liderskih stranaka u BiH
bas me zanima za koga ces ti glasati - nes za SDP, nes za SDA, vjerovatno nes ni za lepog...
preostaje ti dodo il hdz jer za BPS, Našu Stranku i ostale je realno mala mogucnost da dobiju izbore - nazalost... 8-)

znaci cisto po bosanski...

1. Nijedna stranka ne valja
2. Necu glasati
3. Pobjeda nacionalistickih stranaka
4. Jovo na novo

normalno - sta bi co'ek mjenjo kad nam je super
:thumbup: :bih:
Banksy

#69 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Banksy »

Sve dok je država uređena kao država 2 entiteta i tri naroda, a ne svih građana koji u njoj žive, sve dok se u Predsjedništvo biraju Bošnjak, Srbin i Hrvat, i sve dok ustav i zakon to nalažu - ne ostavljajući mogućnost i prostor za drugačije - biće tu i SDA i SDS i HDZ i slične jednonacionalne partije.
I svi će glasati za svoje.
Zato što ih zakon limitira i što ih automatski instruira da glasaju za svoje.

Dok se ne promjeni ustav i ovu zemlju ne učini funkcionalnom, i rastereti je nacionalnog naboja i nacionalnih okvira, biće ovako kako jeste.
Ma koliko mi pisali da je SDA stranka prošlosti i koješta. Sa ovakvim ustavnim rješenjima ne može biti drugačije.
Abacija

#70 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Abacija »

omar little wrote:
emra_a wrote: HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?
Samo sam do ovdje dosla citajuci ovu temu i tu cu i stati. Ti mora da se zajebavas kad pokusavas oslikati SDA kao ne-nacionalisticku stranku. Kazi da se shalish, molim te...Ne zelim vjerovati da zaista moze postojati ljudsko bice koje ovako nakaradno (ne?!?!)razmislja.
Moze, i to zato sto odbija da pomisli da bi svijet oko nje mogao da bude drugaciji od, u njenoj glavi, zamisljenog. U stvarnom svijetu, ona nebi imala tog odbrambenog mehanizma. Ovako, ona kroz lazi stvara sebi iluziju da je sve u redu, sve se tumaci po unaprijed ukorijenjenim definicijama. Ako nesto odudara od tih definicija, onda je problem kod drugih a ne kod nje.
Kod takvih osoba ne postoji ono pitanje u podsvijesti "A mozda sam ja u krivu?". Ne, takve osobe nisu u stanju da vode suzivot sa ljudima koji drugacije razmisljaju (odatle i naziv istomisljenici). Cak sto vise, u ekstremnim slucajevima takve osobe imaju problema i sa prirodom i prirodnim zakonima (kao sto imaju evangelisti http://www.creationism.org/).
Maystor

#71 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Maystor »

Pridružio bih se komentaru koji je napisao dzemmo - pošteno me nasmija! Kakvi ba ugledni profesori, doktori u SDA? Bilo ih je nekoliko, ali Izetbegović je to rastjero još u ratu. Postoji milion razloga zbog kojih narod ne bi trebao glasati za SDA. Međutim, ovi preostali sdaovci se ne trebaju još brinuti za svoja mjesta: dok ovako nepismenom narodu dođe iz guzice u glavu, proći će još neko vrijeme.
homar

#72 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by homar »

Kako to sad pred izbore da se prijave novi članovi? Pa tu se može izvesti slijedeći zaključak: gdje su do sada bili ti oronuli profesori, koje su oni političke orijentacije, šta ih je to ponukalo da se poslije toliko godina učlane u SDA? Samo je jedan odgovor, a to je lični interes, tj. vlast ili očuvanje nečega što su pokrali. Program stranke ih ne interesuje, niti ono što je SDA postigla u BiH u ovih 18 godina patnje. Kad se tiče mladih, oni su se prijavili kako bi se dočepali neke izborne liste te na taj način se na mala vrata uvukli u neko općinsko vijeće. Treću skupinu novih članova bi moglo činiti "slobodni srijelci" iz S za BiH koji se nisu dočepali planiranog plijena u toj stranci i bježe u svoju maticu.U krajnjem slučaju 1000 novih članova ne predstavlja ništa, kolko ih je otišlo iz SDA to dotični/a ne kaže, a ono ih je sigurno više nego što ih je novoprimljenih.

A što se tiče rezultata rada stranke SDA za ovih 18 godina kako su na vlasti, oni su očigledni: BiH kao država je postala upitna (podijeljena; opljačkana; raseljeni građani; ubijeno oko 200 hiljada ljudi; oko 100.000 invalida; oko 45 % nezaposleno radno sposobnog stanovništva; penzioneri kopaju po kontejnerima; narodne kuhinje svakodnevno se šire; sigurnost građana je svakim danom sve ugroženija; i da ne nabrajam...to bi trajalo do ujutru).

Da samo napomenem i rezultate rada sadašnje vlasti u F BiH na čelu sa Premijerom Nedžadom Brankovićem: Privatizacija katastrofalna (svakodnevni štrajkovi radnika); Pljačka javnih preduzeće ( telekom,elektroprivreda, energoinvest, željeznice...); Neriješen status boračke populacije(nezaposlenost, stambena pitanja, lična primanja...); Enormno visoka primanja u administraciji (parlamentarci, članovi vlade, ostala administracija na nivou F BiH); neriješena stambena problematika(nacionalizovani stanovi; nezakonito korištenje stanova i poslovnih prostora bivšeg Federalnog ministarstva odbrane...i ovo bih mgao nabrajati do ujutru).

IMALI JOŠ NEKO PAMETAN KO ĆE SE UČLANITI U STRANKU SDA. Ova stranka ima i konkurenciju u svemu navedenom gore, to je Stranka za BiH.
tranquil

#73 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by tranquil »

emra_a wrote:
IceQueen wrote:
emra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjaka
Isn`t that cute?! :D

I jeste, nacionalna je! Ako nije onda to nije niti HDZ, niti SNSD! Drugim rijecima, pa mi i nemamo nacionalno orijentiranih stranaka! :shock: Wooooow
HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?
Neko je već citirao one dijelove povelje SDA gdje se izričito navodi da se radi o stranci sa bošnjačkim nacionalnim predznakom, a ja želim da dodam nešto o porijeklu imena.

SDA je prva nacionalna stranka u BiH. Formirani su u vrijeme kada su u Hrvatskoj već postojali HDZ i SDS, a u Srbiji Draškovićev SNO. Za razliku od susjednih republika, u BiH je tada bila na snazi uredba da se ne smiju osnivati stranke sa nacionalnim i vjerskim predznakom (mislim da je to ograničenje doneseno zajedno sa odlukom o dopuštanju formiranja političkih stranki).

SDA je formirana dok je to ograničenje još bilo na snazi, tako da nisu smjeli da stave predznak "muslimanska". Poslije kada je to ograničenje uklonjeno osnivaju se SDS i HDZ, a SDA ne mijenja ime jer su po njemu već postali prepoznatljivi još od prvog dana - sjećam se naslova u "Našim Danima" - OSNOVANA STRANKA "ZELENIH" :lol: - i u podnaslovu "Alija Izetbegović sa 40 istomišljenika osnovao SDA".

Nakon ove skoro dvije decenije, ne znam kako neko uopće može tvrditi tako nešto kao "SDA nije bošnjačka stranka" :-)
Fair Life

#74 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Fair Life »

JMJ wrote:Tacno, nije SDA branila i odbranila(?) ovu drzavu, ali zato ubiru plodove, i sada tom osakacenom i oboljelom i ponizenom borcu koji je prezivio, djeli sadaku, a Boga mi , i auta
FUJ !
Fair, kakvih 20.000 km, radi se o 17 godina!
O 17 svjetlosnih godina...
dix106

#75 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by dix106 »

kokakolas wrote:
dix106 wrote:SDA je stranka proslosti koja fokusira i uzima si za pravo da stiti interese samo jednog naroda. to je konfliktna stranka koja svoje glasace, svoju snagu i svoj cijelokupni svijetonazor crpi iz konstantnog fajta sa drugim nacionalnim strankama, i na taj nacin sebi osigurava vlast dok se zemlja u potpunosti ne opljacka. na kraju krajeva jel nam bolje s sda na vlasti? nije.

fino popljuvaste vecinu liderskih stranaka u BiH
bas me zanima za koga ces ti glasati - nes za SDP, nes za SDA, vjerovatno nes ni za lepog...
preostaje ti dodo il hdz jer za BPS, Našu Stranku i ostale je realno mala mogucnost da dobiju izbore - nazalost... 8-)

znaci cisto po bosanski...

1. Nijedna stranka ne valja
2. Necu glasati
3. Pobjeda nacionalistickih stranaka
4. Jovo na novo

normalno - sta bi co'ek mjenjo kad nam je super
:thumbup: :bih:

Evo, vrlo konkretno: glasacu za Nasu stranku. Realni su, nude nove ljude, programski ciljevi su im izvanredni, ne laksaju nikome, i na kraju krajeva - imaju muda da se suprotstave velikim nacionalistickim hordama sa svojim demagoskim, terorizirajucim pamfletima o konstantnoj ugrozenosti...!!!!

NASA STRANKA - ljudi, osvjestite se...

P.S. da me neko sad ne bi (opet) propitivo jesam li na listi i slicna sranja:
1. nisam na listi
2. vjerujem u politicki aktivizam
3. zalazem se za iskreno i otvoreno argumentiranje (nadjite vi neku prljavstinu kandidatima Nase stranke, od Sakica, Bajica, Gratza pa do onog lika sto je kandidat za nacelnika za Srebrenicu, a predvodi MJESOVITU listu (!)...
4. vjerujem u Bosnu i Hercegovinu u 2008. godini, punu ogorcenih, zapostavljenih ljudi koji nisu htjeli glasati jer nisu imali za koga... SADA IMATE ZA KOGA
Post Reply