Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BosanaC wrote:
Molim drugaricu @mIRCi da ovo kao strucno lice prevede, po mogucnosti trojezicno, kako bi vascjelo pucanstvo moglo da razumije o cemu se u ovom hororu radi
Ne pada mi na pamet vise ista besplatno raditi!
A veliki haretovi fanovi trebaju biti poligloti ko i sef im
_BosanaC wrote:
Da u dobrom @jokerovom maniru boldiram...
Ono što tada nije uspio uspjeće u naredne četiri godine.
Pa u tekstu se kaze da su Izetbegovic i Silajdzic insistirali na jednoj drzavi, a da se Silajdzic boji da nije prekasno za ovo sto su Amerikanci pokusavali sad uraditi...
jeza u ledja wrote:U najnovijoj epizodi 'Trazili ste - gledajte'
SDA i SBiH formiraju koaliciju
----------------------------------------------
Iz Nezavisnih:
SDA u koaliciji sa Strankom za BiH
N. Krsman
11.10.2006 19:51
SARAJEVO - Rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) donijelo je juče zaključak da počnu pregovore sa Strankom za BiH o formiranju koalicije, potvrdio je za "Nezavisne" Amir Zukić, generalni sekretar SDA.
Na jučerašnjem sastanku, na kojem su uz najuže rukovodstvo stranke prisustvovali predsjednici kantonalnih i regionalnih odbora SDA, Zukić kaže da su odlučili da uđe u koaliciju sa Strankom za BiH, "pod uslovom da se jasno poštuju izborni rezultati i pitanje digniteta SDA".
"Sa predsjednicima kantonalnih i regionalnih odbora analizirali smo rezultate izbora i platformi o konstituisanju vlasti. Odlučeno je da počnu pregovori sa Strankom za BiH, uz naša osnovna opredjeljenja ka evropskim integracijama, a to su izmjene Ustava, reforma obrazovanja, zdravstva i sva druga važna pitanja", kazao je Zukić. On je istakao da su na jučerašnjem sastanku podržali predsjednika SDA Sulejmana Tihića i rukovodstvo stranke kao jasan dokaz stranačkog jedinstva.
Zukić je kazao da će se o ustavnim reformama i različitom viđenju ovog procesa između SDA i Stranke za BiH razgovarati na bazi stranačke platforme, kada počnu pregovori između dvije stranke.
"Otvoreni smo za saradnju sa svim partijama koje su postigle uspjeh na ovim izborima. Ostajemo pri ponudi da se osnuje koncentracijska vlada na nivou BiH, u koju bi ušli predstavnici svih stranaka koje su ostvarile dobre rezultate na izborima", kazao je Zukić, dodavši da to podrazumijeva i saradnju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) BiH.
Zukić je kazao da će se o svim detaljima raspravljati na sjednici Predsjedništva SDA, koja će biti održana nakon objavljivanja konačnih rezultata izbora.
Radojičić: Radikalizacija političke scene
Igor Radojičić, generalni sekretar SNSD-a, smatra da koalicija SDA i SBiH vodi potpunoj radikalizaciji političke scene u BiH.
"Zabrinjava to što očito počinje okupljanje na jednom konceptu koji je koncept suprotstavljanja predloženim promjenama Ustava koji su lideri dogovorili proljetos i zauzimanje radikalnijih stavova koje je personifikovala SBiH. Čini se da SDA postepeno napušta ustavne promjene koje je bila prihvatila, koncept ustavnih amandmana na Ustav BiH, i da će nakon izbornog poraza koji je doživio predsjednik SDA Sulejman Tihić približava političkoj poziciji SBiH i HDZ 1990 koje se, takođe, protive ustavnim promjenama", kaže on i dodaje da ukoliko bi se ovaj koncept koaliranja ostvario to bi značilo da su ustavne promjene koje su lideri ranije dogovorili mrtve.
"SNSD je podržao paket amandmana i bilo kakav pokušaj redefinisanja toga na štetu RS za nas je apsolutno neprihvatljiv i mi u takvim razgovorima ne bi imali razloga da učestvujemo, jer se ovdje radi o radikalizaciji političke scene i novog prisupa Ustavu BiH", kazao je on.
Radojičić je rekao da "svako ima pravo da bira svoje koalicione partnere u bh. parlamentu, ali da u ovom momentu u FBiH niko sam, niti dvije partije zajedno nemaju većinu, za koju će trebati najmanje tri partije".
--------------------------------------------
Eh eto ga, karte su na stolu. JOS 4 GODINE POTPUNO ISTOG!!!!! Jupiiiii!!!!
Malo odoste od teme, dosta vise o ratu, Dejtonu i Haretovom potpisu. Dajte da pricamo o naredne 4 godine. Ili mozda nista novo nema da se kaze? Hoce li nam ova nova/stara vlast donjeti ikakve promjene? Da li ce odnos SDA i SBiH biti drukciji? Po cemu se uopste razlikuju ove dvije stranke?
Helem wrote:Aman hante malo,zar je koalicija uzrok svih problema,zar to nije prirodna stvar?
nadasmo se da bit ce bolje.. klinac ce biti
lepi hare posra sve sto je pricao protiv SDA ovom koalicijom, kao i 100 puta do sad.. da ne kazem 100%..
mladi, nema posla, a i ako ga bude obecao hare dovesti dijasporu, da nam pokazu kako se radi;)
penzioneri, peMzija nema ko ni do sad.. objasnjenje vam i dalje ne treba..
preduzeca cemo i dalje prodavati budzasto, namjestanjem haretovih "poslovnih" kontakata...
5C cemo graditi uspjesno.. jos 10Km puta za naredne 4 godine :d
ma isto sranje frugo pakovanje da prostite... naravno da je uzrok problema, jer se promjene kojima smo se nadali nece desiti..
Predsjednik Glavnog odbora SDA Irfan Ajanović o razlozima
ostavke
Piše: A. OMERAGIĆ
19/10/06
Irfan Ajanović: drugi traže krivca za izborni neuspjehNakon podjele funkcija SBiH će opet po svome
Predsjednik Glavnog odbora SDA Irfan Ajanović nakon ostavke kazao je u srijedu za Oslobođenje da to nije učinio pod pritiskom, nego zbog bolesti, ali i odluke vrha stranke da dogovori koaliciju sa SBiH.
“Nisam mogao prihvatiti da SBiH bude sa nama u vlasti, nakon što nas je više puta iznevjerila. Kad to kažem, mislim na Harisa Silajdžića jer u SBiH ima finih ljudi”, kaže Ajanović.
On je potvrdio da je njegovu ostavku tražio KO SDA Zenica zbog pisma reisu Mustafi Ceriću, no kaže da to nije razlog što se povukao sa funkcije.
“To je bilo privatno pismo Irfana Mustafi i mogu pitati kako je objavljeno”, kaže Ajanović, koji smatra da zenička SDA traži krivca za izborni neuspjeh u drugim, a ne sebi samom.
Naglašavajući da je kao kandidat za Parlament FBiH dobio dvostruko više glasova nego na prošlim izborima, Ajanović kaže da je “očito da su birači podržali mene, pa i pismo reisu”. Zato, smatra, argumenti KO Zenica nisu dobri.
On je ponovio da nije sklon koaliciji s SBiH, te pojašnjava da “Silajdžić ne može voditi BiH na način na koji bi to činio predsjednik SDA Sulejman Tihić”.
“Silajdžić je samoljubiv, ne može voditi BiH mirno, staloženo, kao staloženi Tihić”, ocjenjuje.
Pozivajući se na prošlost, Ajanović kaže da je SBiH “nakon raspodjele pozicija uvijek odlazila u opoziciju”, te procjenjuje da će tako dogoditi i ovaj put.
“Čim se raspodjele mjesta, SBiH će u opoziciju i raditi svoj posao. To je društvo jednog lica”, kaže.
Ajanović smatra da je koaliciju SBiH - SDA “namenuto Avaz koji želi vlast po svojoj mjeri”. Na pitanje da li je unutar SDA bilo dvojbi i sukoba oko toga s kim će stranka u koaliciju, kaže da nije i da je saradnja s SBiH “ćutke prihvaćena”.
“Čak i oni koji su bili za koaliciju sa drugim strankama to su ćutke prihvatili. Ne može se protiv tri najjača čovjeka koje neki zovu i šejtanima”, veli Ajanović, ne precizirajući o kome govori.
Predsjednik GO vjeruje da je za SDA bolja koalicija s SDP u FBiH, a na državnom nivou ekspertska vlada, sa svim strankama, u omjeru koji imaju na izborima.
“Zagovarao sam koaliciju sa SDP ili vladu svih stranaka, u kojoj bi bili eksperti, a ne stranački ljudi, ali će sada sve biti po diktatu”, kaže Ajanović, koji će ostati član GO SDA.
Ekstremna SDA ne može braniti BiH
Komentirajući zahtjev KO Zenica za Tihićevu ostavku, Ajanović kaže da “neki ljudi ne mogu shvatiti da SDA više nije nacionalistička, nego narodna stranka i žele povratak vremena kada je bila isključivo muslimanska”.
“Kao nacionalistička, muslimanska SDA nema šansu da brani BiH, niti da bude faktor stabilnosti”, smatra Ajanović i da “neće biti vanrednog kongresa, niti smjene Tihića jer on ima potpunu podršku u RS, te osam KO u FBiH”.
Predsjednik KO SDAZDK Mirsad Zaimović
Nismo radili protiv Tihića kao drugi
Predsjednik KO SDA Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Zaimović kazao je u srijedu za Oslobođenje da je loš izborni rezultat isključivi razlog zašto su zenički zvaničnici tražili ostavku predsjednika stranke Sulejmana Tihića, a pismo reisu Mustafi Ceriću razlog traženja ostavke predsjednika GO Irfana Ajanovića.
Komentirajući tvrdnje da traženjem ostavki KO Zenica želi u drugima naći krivca za loš izborni rezultat, Zaimović je kazao da to nije tačno.
“Mi smo podijeli u ZDK, iako nismo ispunili zacrtane ciljeve. Napravićemo analizu i vidjeti zašto je to tako. Tihić je u ZDK, pored naše iskrene kampanje, jer mi nismo, kao drugi, radili za njegovog protukandidata, imao dva i po puta manje glasova nego Silajdžić”, kaže Zaimović.
On dodaje da KO SDA Zenica “na predizbornim skupovima čak nije htio imati ljude za koje se sumnjalo da mogu raditi protiv Tihića”.
“Već se špekulira šta su motivi naše odluke, ali mi smo jasno rekli da niko ko je radio protiv Tihića na izborima neće dobiti našu podršku za bilo kakvu funkciju. Ali, smatramo da Tihić treba da ponudi ostavku i prođe test kroz stranačke organe, da se vidi kolika je njegova podrška. Isključiv je razlog izborni rezultat”, kaže Zaimović.
Govoreći o Ajanoviću, on je pojasnio da je zenički odbor njegovu ostavku tražio i prije izbora, zbog pisma Ceriću. Na konstataciju da se radi o privatnom pismu, Zaimović je kazao “da svi u politici moraju shvatiti da su javne ličnosti i da nemaju pravo na privatnost”.
“Opća je osuda i ocjena da Ajanović to nije trebao uraditi. Mi smo i prije izbora usmeno tražili njegovu ostavku”, kazao je Zaimović.
lepi hare posra sve sto je pricao protiv SDA ovom koalicijom, kao i 100 puta do sad..
Vidim, i dalje vam Hare opsesija. Pa, prosli su izbori, narod je rek'o svoje, sta sad hocete???
A sto se tice "pljuvanja", izgleda da nismo pratili iste predizborne kampanje... Ja bih prije nasao za Tihica milion citata, koji govore da je isao "djonom" na svog politickog suparnika.
By the way, u "Avazovom" broju od petka,29.septembra, dakle uoci izbora, na pitanje s kim ce SDA ici u koaliciju, Tihic odgovara: "Sigurno nece ici sa strankama za fotelje!!!".
E,sad, ako pretpostavimo da znamo na koga je Tihi mislio, jer on,Ajanovic,S.Avdic,B.Hadziomerovic i vecina vas na ovom forumu koristi iste izraze koji, da budemo iskreni,postaju vec otrcani, postavlja se pitanje: ko koga laze???
doktor78 wrote:
Vidim, i dalje vam Hare opsesija. Pa, prosli su izbori, narod je rek'o svoje, sta sad hocete???
A sto se tice "pljuvanja", izgleda da nismo pratili iste predizborne kampanje... Ja bih prije nasao za Tihica milion citata, koji govore da je isao "djonom" na svog politickog suparnika.
By the way, u "Avazovom" broju od petka,29.septembra, dakle uoci izbora, na pitanje s kim ce SDA ici u koaliciju, Tihic odgovara: "Sigurno nece ici sa strankama za fotelje!!!".
E,sad, ako pretpostavimo da znamo na koga je Tihi mislio, jer on,Ajanovic,S.Avdic,B.Hadziomerovic i vecina vas na ovom forumu koristi iste izraze koji, da budemo iskreni,postaju vec otrcani, postavlja se pitanje: ko koga laze???
A i zanimljivo je da se Tihic, Ajanovic & Co vise pojavljuju u Slobodnoj Bosni, Danima, Oslobodjenju, postaju im blagonakloni i u "60 minuta" nego bilo gdje drugo, da i ne spominjemo to sto sve "bombe", "ekskluzivne intervjue" i "pisma" plasiraju upravo preko gore pomenutih.
joker wrote:
A i zanimljivo je da se Tihic, Ajanovic & Co vise pojavljuju u Slobodnoj Bosni, Danima, Oslobodjenju, postaju im blagonakloni i u "60 minuta" nego bilo gdje drugo, da i ne spominjemo to sto sve "bombe", "ekskluzivne intervjue" i "pisma" plasiraju upravo preko gore pomenutih.
Mozda su se potajno uclanili kod Lagumdzije?!
Hajd sad fino, meni neinteligentnoj, objasni sta je tema ove emisije?
Koju god temu otvorim da procitam, povraca mi se. Samo hare, zlaja, tihi, prle i kompanija...
pa foteljasi ce u koaliciju stupiti sa crnim djavlom samo da guza ostane u koznjaku. Cemu onda srdzba i jed i zivciranje?
Nemoj se sekirati jokeru, naborace ti se celo.
Lijep pozdrav
joker wrote:
Mozda su se potajno uclanili kod Lagumdzije?!
Hajd sad fino, meni neinteligentnoj, objasni sta je tema ove emisije?
Koju god temu otvorim da procitam, povraca mi se. Samo hare, zlaja, tihi, prle i kompanija...
pa foteljasi ce u koaliciju stupiti sa crnim djavlom samo da guza ostane u koznjaku. Cemu onda srdzba i jed i zivciranje?
Nemoj se sekirati jokeru, naborace ti se celo.
Lijep pozdrav
Sto bi Heraklit rekao: "ne moze se dva puta u istu rijeku uci". Hocu reci, celo mi je vec naborano...
Pearl,
fino smo se dogovorili na pocetku da radi povezivanja glasaca razvodnimo SDA na dvije stranke, ostaje SDA kao bazna stranka i Stranka za BiH, da kupi ostale.
Svi smo mi stranka za BiH ali samo to je trebalo uvezati.
Haris je u stranci zaduzen za zene, politicki je vrlo tesko sa zenama.
joker wrote:
Sto bi Heraklit rekao: "ne moze se dva puta u istu rijeku uci". Hocu reci, celo mi je vec naborano...
koliko sam ja uspjela vidjeti, nije...al et, vjerovacu tebi, valjda ti bolje znas svoje celo od mene...
nego sta bi za koaliSn?
Jebo te, vi svi kao da me poznajete...
pa eto, mogao bi tishe pricati ulicom kad hodas i kad se hvalis forumanjem
lijepo te pozdravljam, odo klati sove...
PS Ako zaista mislis da treba toliko da se entiteti ukinu, zasto Haris nije cekao slijedece zibore dok mu se stvore preduslovi, nego ce goozeetee do iducih izbora i reci NISAM MOGAO NISTA ko sto govori deceniju cijelu...
Kako bi volio da vas vidim ovaj forum za stolom da se vi nesto dogovorite
vama niko nevalja
a vi svi valjate posto samo komentirate necije greske ovaj ovo ovaj ono a nevidite nista dobra sto je uradzeno
A vi samo sjedite iza kompijutera a pola vas nezna abecedu napamet
a ljudi koji su doktori advokati koji su se skolovali za nesto oni nevaljaju a vi zidari bravari sve znate
covjek kome je bosna i hercegovina dala glas 230 hiljada ljudi
vi te ljude smatrate budalama a vas 16 na forumu ste tako pametni dabi vi sve probleme rjesili za 2 dana
JAZMIR wrote:Kako bi volio da vas vidim ovaj forum za stolom da se vi nesto dogovorite
vama niko nevalja
a vi svi valjate posto samo komentirate necije greske ovaj ovo ovaj ono a nevidite nista dobra sto je uradzeno
a ljudi koji su doktori advokati koji su se skolovali za nesto oni nevaljaju a vi zidari bravari sve znate
vi te ljude smatrate budalama a vas 16 na forumu ste tako pametni dabi vi sve probleme rjesili za 2 dana
Nakon teskog radnog dana zidajuci i baveci se bravarijom ..ovaj nam forum dode ko relaksacija
JAZMIR (citat):
Kako bi volio da vas vidim ovaj forum za stolom da se vi nesto dogovorite
vama niko nevalja
Nakon teskog radnog dana zidajuci i baveci se bravarijom ..ovaj nam forum dode ko relaksacija Very Happy
Jazmire, u pokusaju da te smirim i utjesim mogu te obavjestiti da mi slobodni trgovci mjesovitom robom ipak i na forumu dolazimo sa konstruktivnim rijesenjima izrazito komplikovane bosanskohercegovacke politicke stvarnosti te podrzavamo slijedecu koaliciju: SDA-SDS-HDZ-SBiH-SDP-SNSD-PDP-PDV-Piljarnicama za boljitak-CPC-Nezavisni kandidat Himzo Citav-HNI-HDZ1992-2006
A sve u nadi da ce se ukinuti entiteti te svi trgovci biti konstitutivni na cijeloj teritoriji BiH i podrzati novi deetnificirani izborni zakon na progresivnom principu: jedna tezga na pijaci-jedan glas!
JAZMIR wrote:Kako bi volio da vas vidim ovaj forum za stolom da se vi nesto dogovorite
vama niko nevalja
Jazmir je strasno dobar momak....
Znam Jazmira sa Bosnjaka.net gdje je ucestvovao sa veoma iskrenim komentarima i ispoljio svoje razocarenje sa stranicom pa je poslije toga sikaniran od strane Esada Krcica....
Jazmir ima puno iskustva sa podrucja Kozarca i Omarske, pa salusajte Jazmira i ne zarivajte ga.
mIRCerka wrote:
pa eto, mogao bi tishe pricati ulicom kad hodas i kad se hvalis forumanjem
lijepo te pozdravljam, odo klati sove...
PS Ako zaista mislis da treba toliko da se entiteti ukinu, zasto Haris nije cekao slijedece zibore dok mu se stvore preduslovi, nego ce goozeetee do iducih izbora i reci NISAM MOGAO NISTA ko sto govori deceniju cijelu...
Malo me bolje pogledaj drugi put. Vidjeces da imam bore. Ali mi je drago da si vidjela s kim polemises.
Mozda me sada malo vise uvazavas. Drugi put se javi...
vama niko nevalja