SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
- jeza u ledja
#201 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
A evo jos malo, u opcini Novi Grad SDA je do sada imala 16 mandata, sada ima 11, SBiH je imala 4, sada ima 3. SDP je ostala na 10.
U opcini Novo Sarajevo SDA je do sada imala 11, sad ima 10 mandata, SBiH je imala 5, a sada ima 3 mandata. SDP je ostao na 11 mandata.
U opcini Centar SDA je imala 12, sada ima 10 mandata, SBiH je imala 4, sada ima 3 mandata. SDP je ostao na 12 vijecnickih mandata.
U opcini Stari Grad SDA je do sada imala 14 mandata, a sada ima 10. SBiH je imala 5, sada ima 3. SDP je imala 6, sada ima 8.
Dakle sve u svemu, SDA je u svakoj opcini izgubila barem 1 vijecnika, ukupno 12 njih. Isto vazi za SBiH koja je ukupno izgubila 6 mandata. SDP je ostao haman na istom, osim sto je u Starom Gradu dobio 2 nova mandata.
U opcini Novo Sarajevo SDA je do sada imala 11, sad ima 10 mandata, SBiH je imala 5, a sada ima 3 mandata. SDP je ostao na 11 mandata.
U opcini Centar SDA je imala 12, sada ima 10 mandata, SBiH je imala 4, sada ima 3 mandata. SDP je ostao na 12 vijecnickih mandata.
U opcini Stari Grad SDA je do sada imala 14 mandata, a sada ima 10. SBiH je imala 5, sada ima 3. SDP je imala 6, sada ima 8.
Dakle sve u svemu, SDA je u svakoj opcini izgubila barem 1 vijecnika, ukupno 12 njih. Isto vazi za SBiH koja je ukupno izgubila 6 mandata. SDP je ostao haman na istom, osim sto je u Starom Gradu dobio 2 nova mandata.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#202 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Da i iz ovoga se moze zakljuciti da su NS i PBS uzeli mandate od SDA i SBIH. SDP je napravio porast samo u Starom gradu (ako gledamo vjecnike).jeza u ledja wrote:A evo jos malo, u opcini Novi Grad SDA je do sada imala 16 mandata, sada ima 11, SBiH je imala 4, sada ima 3. SDP je ostala na 10.
- jeza u ledja
#203 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Pa, BPS mozda, ali tesko da je NS uzela glasove SDA. Prije bih rekao da je NS privukla odredjeni broj ljudi koji do sada nisu glasali ili su ranije glasali za SDP, dok je odredjeni broj glasaca SBiH otisao ka SDA, a drugi ka BPS. To je neko moje subjektivno vidjenje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#204 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
pici wrote:Ma hajde de nije mu prvi putjeza u ledja wrote:Tihic se zajebo.Tihi pretendent na clana predsjednistva za dvije godine
joj majko jes ga ruzno gledat.....nevalja se rugat al to je nesto jace od mene
Ružno ga je i gledat i slušat
-
klixober
#205 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
@jeza...
Promijeni naslov teme
Promijeni naslov teme
- jeza u ledja
#206 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ali naslov teme nije netacan, SDA jeste uzela najvise glasova u Sarajevu.
-
klixober
#207 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Koliko vise,jesi izbrojao konacne rezultate?jeza u ledja wrote:Ali naslov teme nije netacan, SDA jeste uzela najvise glasova u Sarajevu.
- Air Ramiz
#208 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Nije tacno da je SDA dobila najvise vjecnica u Sarajevu i da ima pravo na gradonacelnika, jer tako kaze FTV i Sanjin Beciragic na dnevniku prije nekoliko dana! 
-
klixober
#209 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
SDP i SDA imaju jednak broj mandata,sluzbeno.Air Ramiz wrote:Nije tacno da je SDA dobila najvise vjecnica u Sarajevu i da ima pravo na gradonacelnika, jer tako kaze FTV i Sanjin Beciragic na dnevniku prije nekoliko dana!
- jeza u ledja
#210 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
SDA 29209komeba wrote:Koliko vise,jesi izbrojao konacne rezultate?jeza u ledja wrote:Ali naslov teme nije netacan, SDA jeste uzela najvise glasova u Sarajevu.
SDP 27288
Razlika 1921 glasova.
-
klixober
#211 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
I kakve koristi od toga?jeza u ledja wrote:SDA 29209komeba wrote:Koliko vise,jesi izbrojao konacne rezultate?jeza u ledja wrote:Ali naslov teme nije netacan, SDA jeste uzela najvise glasova u Sarajevu.
SDP 27288
Razlika 1921 glasova.
- jeza u ledja
#212 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Moralna satisfakcija?komeba wrote:I kakve koristi od toga?jeza u ledja wrote:
SDA 29209
SDP 27288
Razlika 1921 glasova.
-
klixober
#213 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Hajde dobrojeza u ledja wrote:Moralna satisfakcija?komeba wrote:I kakve koristi od toga?jeza u ledja wrote:
SDA 29209
SDP 27288
Razlika 1921 glasova.
- Air Ramiz
#214 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Pa i u fudbalu ima gol razlika kad je jednak broj bodova. Znaci pravo na gradonacelnika ima SDAkomeba wrote: Hajde dobroAli naslov teme je krajnje tendenciozan...covjek bi rekao da je SDA razvalila u Sarajevu,nesto kao SDP u Tuzli,a ne da imaju jednak broj vijecnika kao i SDP,a trunkicu glasova vise,koji im nista ne koriste.
-
klixober
#215 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Pravo na gradonacelnika ima svaka stranka koja skupi dovoljno glasova od drugih stranaka.Obzirom na isti broj vijecnika,SDP ima puno vece sanse da izabere gradonacelnika jer:Air Ramiz wrote:Pa i u fudbalu ima gol razlika kad je jednak broj bodova. Znaci pravo na gradonacelnika ima SDAkomeba wrote: Hajde dobroAli naslov teme je krajnje tendenciozan...covjek bi rekao da je SDA razvalila u Sarajevu,nesto kao SDP u Tuzli,a ne da imaju jednak broj vijecnika kao i SDP,a trunkicu glasova vise,koji im nista ne koriste.
a) Niko osim sestrinske stranke,SBiH,nece podrzati SDA gradonacelnika
b) Gradonacelnik konacno treba biti ne-Bosnjak,a SDP ima daleko bolje kandidate od SDA
-
easy
#216 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
pa ako je ovo tacno i ako su osvojili jednak br mandata, a SDA vise glasova, onda SDA ima prednost za mjesto gradonacelnika.
- Air Ramiz
#217 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Eh sad, zasto mijenjamo principe? Lagumdzija je rekao nakon izbora da pravo na gradonacelnika prema nepisanom medjuljudskom i kosmopolitskom a samim tim i dzentlmenskom dogovoru ima ona stranka koja pobijedi u 4 gradske opcine. Ako me oci ne varaju SDA je pobijedila suma sumarum. Nece valjda sad Lagumdzija mijenjat pravila koja je sam zagovarao, isto kao i HDZ u Mostaru. Zasto gradonacelnik treba biti ne-Bosnjak?! Ja mislim da gradonacelnik treba biti iskljucivo neko sposoban, a moj prijedlog je Lamija Tanovic koja ne pripada ni jednoj od ove dvije stranke.komeba wrote:Pravo na gradonacelnika ima svaka stranka koja skupi dovoljno glasova od drugih stranaka.Obzirom na isti broj vijecnika,SDP ima puno vece sanse da izabere gradonacelnika jer:Air Ramiz wrote:Pa i u fudbalu ima gol razlika kad je jednak broj bodova. Znaci pravo na gradonacelnika ima SDAkomeba wrote: Hajde dobroAli naslov teme je krajnje tendenciozan...covjek bi rekao da je SDA razvalila u Sarajevu,nesto kao SDP u Tuzli,a ne da imaju jednak broj vijecnika kao i SDP,a trunkicu glasova vise,koji im nista ne koriste.
a) Niko osim sestrinske stranke,SBiH,nece podrzati SDA gradonacelnika
b) Gradonacelnik konacno treba biti ne-Bosnjak,a SDP ima daleko bolje kandidate od SDA
Koristim ovu priliku da podsjetim @Dadu dijasporitusa da u gradskom vijecu Banja Luke nema ni jednog Bosnjaka, s obzirom da sam mu savjetovao da glasa za SDA posto je imala najvise sansi da u vijece udje barem jedan Bosnjak.Ocigledno ljudi su eksperimentisali i ni jedan Bosnjak nije usao u vijece drugog po velicini grada u BiH (sto je fakat sramota nad sramotama, ali ne iznenadjuje posto su posljedice genocida jos na snazi). Tada su me ovdje napali zbog toga sto sam govorio da Bosnjaci moraju imati jedinstvenu listu za gradove gdje ih nema, gdje im ne vracaju imovinu i opstruisu zivot, kao sto je vecina gradova u RS. Zao mi je sto sam bio u pravu, valjda ce biti pameti i manje sujete drugi put.
- amrica
#218 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Danasnje Oslobodjenje
Formiranje gradskih vlasti PDF štampa E-mail
Piše: Amina VATREŠ - NEZIREVIĆ - Elvedin HROMO
21/10/08
Imena kandidata za gradonačelnika i dalje skrivena
Već nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata lokalnih izbora u našoj zemlji počele su špekulacije oko imena novog gradonačelnika Sarajeva. Naime, kako se u posljednje vrijeme moglo čuti, prvi čovjek grada Sarajeva mogao bi postati predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija. No, u razgovoru za Oslobođenje takve spekulacije jučer je otklonio Damir Hadžić, novi-stari načelnik Općine Novi Grad i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a, koji je uvjeren da će novog gradonačelnika Sarajeva dati upravo ova stranka.
Prebrojavanje glasova
- To je sigurno, smatra Hadžić, koji nam, ipak, nije mogao reći imena eventualnih kandidata za to mjesto.
- Sasvim je sigurno da gradonačelnik neću biti ja, Željko Komšić, Dževad Bećirević ili Zlatko Lagumdžija, dok su svi ostali kandidati u igri, istakao je Hadžić, ne želeći otkriti ko su “ostali“ kandidati za prvog čovjeka Sarajeva, ali je naglasio da SDP ima veoma kvalitetne kadrove koji bi mjesto gradonačelnika obavljali odgovorno i na najbolji mogući način.
- To će biti osoba kojoj će građani biti na prvom mjestu, a SDP ima nekoliko takvih ljudi, istakao je Hadžić, dodajući kako će se novi gradonačelnik morati boriti da se konačno reguliše status Sarajeva kao glavnog grada naše zemlje.
Prema Hadžićevim riječima, čim Centralna izborna komisija BiH potvrdi izborne rezultate, odnosno kada se prebroje glasovi i prođe žalbeni rok, ući će se u dogovore i pregovore oko kandidata za gradonačelnika.
Međutim, mjestu gradonačelnika nada se i Stranka demokratske akcije. Kako nam je jučer rekao Amir Zukić, generalni sekretar SDA, grad treba dobiti reprezentativnog gradonačelnika.
“SDA ima najveći broj osvojenih vijećničkih mjesta (42). U koaliciji smo sa SBiH, kako u Kantonu, tako i u cijeloj državi. U narednom periodu ćemo obaviti razgovore oko mogućeg koaliranja i sa drugim partijama, tako da očekujemo kako će upravo kandidat SDA biti čelni čovjek grada“, istakao je Zukić.
No, s obzirom da četiri gradske općine delegiraju kandidate za Gradsko vijeće, a da je situacija po broju osvojenih vijećničkih mjesta u gotovo svim općinama dosta izjednačena, jasno je da će se praviti razne špekulacije ko će s kim koalirati. Jedna od takvih općina je i Stari Grad. Preliminarni rezultati su pokazali da je SDA u Starom Gradu osvojila deset vijećničkih mjesta, SDP osam, SBiH četiri, Pokret mladih tri koliko i BPS, Naša stranka je osvojila dva vijećnička mjesta, a SPU jedno.
Konačni rezultati
Po ovome je jasno da će postizborne koalicije biti neophodne, s obzirom da SDA i SDP nemaju potrebnu većinu.
O mogućnostima postizbornog koaliranja još je rano govoriti, a prije svega potrebno je sačekati da Izborna komisija saopći konačne rezultate izbora. Ovo nam je jučer rekao Haris Lulić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Stari Grad i kandidat za načelnika ove općine na netom završenim lokalnim izborima.
- Općinski odbor SDP-a Stari Grad će ispoštovati odluku Kantonalnog odbora naše stranke na kojem je i konačna odluka, istakao je Lulić, te dodao da je o eventualnim koalicijama još rano govoriti.
Formiranje gradskih vlasti PDF štampa E-mail
Piše: Amina VATREŠ - NEZIREVIĆ - Elvedin HROMO
21/10/08
Imena kandidata za gradonačelnika i dalje skrivena
Već nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata lokalnih izbora u našoj zemlji počele su špekulacije oko imena novog gradonačelnika Sarajeva. Naime, kako se u posljednje vrijeme moglo čuti, prvi čovjek grada Sarajeva mogao bi postati predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija. No, u razgovoru za Oslobođenje takve spekulacije jučer je otklonio Damir Hadžić, novi-stari načelnik Općine Novi Grad i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a, koji je uvjeren da će novog gradonačelnika Sarajeva dati upravo ova stranka.
Prebrojavanje glasova
- To je sigurno, smatra Hadžić, koji nam, ipak, nije mogao reći imena eventualnih kandidata za to mjesto.
- Sasvim je sigurno da gradonačelnik neću biti ja, Željko Komšić, Dževad Bećirević ili Zlatko Lagumdžija, dok su svi ostali kandidati u igri, istakao je Hadžić, ne želeći otkriti ko su “ostali“ kandidati za prvog čovjeka Sarajeva, ali je naglasio da SDP ima veoma kvalitetne kadrove koji bi mjesto gradonačelnika obavljali odgovorno i na najbolji mogući način.
- To će biti osoba kojoj će građani biti na prvom mjestu, a SDP ima nekoliko takvih ljudi, istakao je Hadžić, dodajući kako će se novi gradonačelnik morati boriti da se konačno reguliše status Sarajeva kao glavnog grada naše zemlje.
Prema Hadžićevim riječima, čim Centralna izborna komisija BiH potvrdi izborne rezultate, odnosno kada se prebroje glasovi i prođe žalbeni rok, ući će se u dogovore i pregovore oko kandidata za gradonačelnika.
Međutim, mjestu gradonačelnika nada se i Stranka demokratske akcije. Kako nam je jučer rekao Amir Zukić, generalni sekretar SDA, grad treba dobiti reprezentativnog gradonačelnika.
“SDA ima najveći broj osvojenih vijećničkih mjesta (42). U koaliciji smo sa SBiH, kako u Kantonu, tako i u cijeloj državi. U narednom periodu ćemo obaviti razgovore oko mogućeg koaliranja i sa drugim partijama, tako da očekujemo kako će upravo kandidat SDA biti čelni čovjek grada“, istakao je Zukić.
No, s obzirom da četiri gradske općine delegiraju kandidate za Gradsko vijeće, a da je situacija po broju osvojenih vijećničkih mjesta u gotovo svim općinama dosta izjednačena, jasno je da će se praviti razne špekulacije ko će s kim koalirati. Jedna od takvih općina je i Stari Grad. Preliminarni rezultati su pokazali da je SDA u Starom Gradu osvojila deset vijećničkih mjesta, SDP osam, SBiH četiri, Pokret mladih tri koliko i BPS, Naša stranka je osvojila dva vijećnička mjesta, a SPU jedno.
Konačni rezultati
Po ovome je jasno da će postizborne koalicije biti neophodne, s obzirom da SDA i SDP nemaju potrebnu većinu.
O mogućnostima postizbornog koaliranja još je rano govoriti, a prije svega potrebno je sačekati da Izborna komisija saopći konačne rezultate izbora. Ovo nam je jučer rekao Haris Lulić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Stari Grad i kandidat za načelnika ove općine na netom završenim lokalnim izborima.
- Općinski odbor SDP-a Stari Grad će ispoštovati odluku Kantonalnog odbora naše stranke na kojem je i konačna odluka, istakao je Lulić, te dodao da je o eventualnim koalicijama još rano govoriti.
-
klixober
#219 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ne znam ja sta je Lagumdzija govorio i to ne mogu komentarisati.Gradonacelnika ce izabrati onaj ko dobije podrsku drugih stranaka.SDP i SDA imaju jednak broj vijecnika,ali SDP moze racunati na naklonost drugih stranaka,dok SDA moze racunati jedino na sestrinsku SBiH,sto nije dovoljno da se izabere gradonacelnik.Air Ramiz wrote: Eh sad, zasto mijenjamo principe? Lagumdzija je rekao nakon izbora da pravo na gradonacelnika prema nepisanom medjuljudskom i kosmopolitskom a samim tim i dzentlmenskom dogovoru ima ona stranka koja pobijedi u 4 gradske opcine. Ako me oci ne varaju SDA je pobijedila suma sumarum. Nece valjda sad Lagumdzija mijenjat pravila koja je sam zagovarao, isto kao i HDZ u Mostaru. Zasto gradonacelnik treba biti ne-Bosnjak?! Ja mislim da gradonacelnik treba biti iskljucivo neko sposoban, a moj prijedlog je Lamija Tanovic koja ne pripada ni jednoj od ove dvije stranke.
Koristim ovu priliku da podsjetim @Dadu dijasporitusa da u gradskom vijecu Banja Luke nema ni jednog Bosnjaka, s obzirom da sam mu savjetovao da glasa za SDA posto je imala najvise sansi da u vijece udje barem jedan Bosnjak.Ocigledno ljudi su eksperimentisali i ni jedan Bosnjak nije usao u vijece drugog po velicini grada u BiH (sto je fakat sramota nad sramotama, ali ne iznenadjuje posto su posljedice genocida jos na snazi). Tada su me ovdje napali zbog toga sto sam govorio da Bosnjaci moraju imati jedinstvenu listu za gradove gdje ih nema, gdje im ne vracaju imovinu i opstruisu zivot, kao sto je vecina gradova u RS. Zao mi je sto sam bio u pravu, valjda ce biti pameti i manje sujete drugi put.
Gradonacelnik bi napokon trebao biti ne-Bosnjak jer je Sarajevo glavni grad drzave i trebamo biti primjer suzivota i tolerancije.SDP svakako ima najbolje kandidate ne-Bosnjake i nema sumnje da ima mnogo vece sanse da izabere gradonacelnika,u odnosu na SDA.
- Air Ramiz
#220 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ti govoris logicno, naravno da bi pravo na to mjesto imao onaj ko osigura podrsku kao sto je svugdje u svijetu, medjutim ja govorim o principima SDP-a za koje se ta stranka (ne)zalaze. Nisam jedini pratio izbore odnosno otvoreni program, pa me mozete komotno demantovat ako lazem, ali podsjecam da je Lagumdzija takodjer rekao da su oni i prosli put mogli izabrat gradonacelnika odnosno osigurat podrsku (zbog vise vjecnica ne-Bosnjaka), ali da su se drzali svog principa (sto je ocigledno suplja) da gradonacelnika treba dat ona stranka koju su najvise podrzali gradjani, a to je tad kao i sad SDA.komeba wrote:Ne znam ja sta je Lagumdzija govorio i to ne mogu komentarisati.Gradonacelnika ce izabrati onaj ko dobije podrsku drugih stranaka.SDP i SDA imaju jednak broj vijecnika,ali SDP moze racunati na naklonost drugih stranaka,dok SDA moze racunati jedino na sestrinsku SBiH,sto nije dovoljno da se izabere gradonacelnik.Air Ramiz wrote: Eh sad, zasto mijenjamo principe? Lagumdzija je rekao nakon izbora da pravo na gradonacelnika prema nepisanom medjuljudskom i kosmopolitskom a samim tim i dzentlmenskom dogovoru ima ona stranka koja pobijedi u 4 gradske opcine. Ako me oci ne varaju SDA je pobijedila suma sumarum. Nece valjda sad Lagumdzija mijenjat pravila koja je sam zagovarao, isto kao i HDZ u Mostaru. Zasto gradonacelnik treba biti ne-Bosnjak?! Ja mislim da gradonacelnik treba biti iskljucivo neko sposoban, a moj prijedlog je Lamija Tanovic koja ne pripada ni jednoj od ove dvije stranke.
Gradonacelnik bi napokon trebao biti ne-Bosnjak jer je Sarajevo glavni grad drzave i trebamo biti primjer suzivota i tolerancije.SDP svakako ima najbolje kandidate ne-Bosnjake i nema sumnje da ima mnogo vece sanse da izabere gradonacelnika,u odnosu na SDA.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#221 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ma, nije čini ti se, ali da su se drzali svog principa (sto je ocigledno suplja
-
ld
#222 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
[/quote]Hajde dobroAli naslov teme je krajnje tendenciozan...covjek bi rekao da je SDA razvalila u Sarajevu,nesto kao SDP u Tuzli,a ne da imaju jednak broj vijecnika kao i SDP,a trunkicu glasova vise,koji im nista ne koriste.
sda je razvalila ubjedljivo u zenici,zahvaljujuci husi smailovicu
- valterbranisarajevo
#223 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ovo zbrku je izgleda napravio CIK. Oni su sinoć prije Tihića rekli da SDA ima 42, SDP 41, SBiH 12 i Naša stranka 10. Današnje Oslobođenje tvrdi SDA 42, SDP 42, SBiH 12, Naša stranka 11. Slovenci su izbrojali sve glasove na proteklim izborima za 3 sata,a ovi naši..Nemam komentara...
Uglavnom znam da je još BOSS osvojio dva mandata, radom za boljitak 1.. Ne znam da li neko sa dva mandata može ući u Gradsko vijeće. Čini mi se da svaka opština daje po 7 vijećnika od od ukupno 28...
Uglavnom znam da je još BOSS osvojio dva mandata, radom za boljitak 1.. Ne znam da li neko sa dva mandata može ući u Gradsko vijeće. Čini mi se da svaka opština daje po 7 vijećnika od od ukupno 28...
Last edited by valterbranisarajevo on 22/10/2008 00:05, edited 2 times in total.
- Maystor
#224 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Air Ramize, ne lupetaj. SDA nije pobijedila na podrucju grada Sarajeva (jer je 41:41 sa SDP-om) i ni po kojem principu joj ne pripada automatski mjesto gradonacelnika. Ta prica ko je ovojio vise glasova za opstinska vijeca nema nikakve veze. Npr. kad se saberu glasovi za opstinske nacelnike, SDP je osvojio vise glasova od SDA, a konacan rezultat je 2:2 (iako i tu je veca tezina rezultata SDP-a jer opstine Centar i Novi Grad imaju mnogo vise stanovnika nego opstine Stari Grad i Novo Sarajevo). SDA nema pravo na gradonacelnika, ako nista drugo, ono zbog semihe borovac, koja treba da zavrsi kao i tajo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#225 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
I moje je misljenje da Sarajevo dobije gradonacelnika iz reda druga dva naroda ili cak iz reda ostalih.Sarajevo treba da bude multietnicni,otvoren i europski orjentiran.Dosta je vise sa nacional-konzervatistickim stavovima i nekakvim tradicionalnim-mahalskim vrijednostim,ako zelimo u EU moramo se tako i ponašat inace .........odosmo svi skupa u MP3.komeba wrote:
Ne znam ja sta je Lagumdzija govorio i to ne mogu komentarisati.Gradonacelnika ce izabrati onaj ko dobije podrsku drugih stranaka.SDP i SDA imaju jednak broj vijecnika,ali SDP moze racunati na naklonost drugih stranaka,dok SDA moze racunati jedino na sestrinsku SBiH,sto nije dovoljno da se izabere gradonacelnik.
Mislim da je sazrjelo da mjesto A,B i C vitamina pocnemo koristiti multivitamin,puno je bolji i zdraviji