SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post Reply
forza milan

#151 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

mostarac wrote:
palermo wrote:
mostarac wrote: palermo, zgembo, perajic

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2189399
Nisam te baš shvatio, al mislim da nije ni bitno.........
kupovina glasova i te spice

@forza milan jesi ti dobar u glavu? tebi je super da su ljudi protjerani iz mostara i bili u logorima samo da bi se srusio tebi omrazeni komunizam i super je da su oni vani jer tebi odgovara da se slucajno ne vrati ono sto je mostar kako bi ti sa svojim drustvom mogao HDZ, SDS i SDA proglasavati evropskim narodnim strankama.
WTF. Ako ovo sto ti govoris nije za ban ja sam avion
Pa u komunistickom sistemu i bi bilo za ban. Uopce nisam htio da kazem to sto ti zakljucujes jer to nema veze s mozgom.
forza milan

#152 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

mostarac wrote:
palermo wrote:
mostarac wrote: palermo, zgembo, perajic

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2189399
Nisam te baš shvatio, al mislim da nije ni bitno.........

@forza milan jesi ti dobar u glavu? tebi je super da su ljudi protjerani iz mostara i bili u logorima samo da bi se srusio tebi omrazeni komunizam i super je da su oni vani jer tebi odgovara da se slucajno ne vrati ono sto je mostar kako bi ti sa svojim drustvom mogao HDZ, SDS i SDA proglasavati evropskim narodnim strankama.WTF. Ako ovo sto ti govoris nije za ban ja sam avion
Ne proglasavam ja sta je narodna straka nego imaju neki kriteriji. A to sto izjednacavas ove tri stranke govori mnogo. One su jednake za tebe i za Milorada Dodika. Mogu ti rec i da nisi daleko od njega, tu ste nedje.
forza milan

#153 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2189399[/quote]

Nisam te baš shvatio, al mislim da nije ni bitno.........[/quote]

@forza milan jesi ti dobar u glavu? tebi je super da su ljudi protjerani iz mostara i bili u logorima samo da bi se srusio tebi omrazeni komunizam i super je da su oni vani jer tebi odgovara da se slucajno ne vrati ono sto je mostar kako bi ti sa svojim drustvom mogao HDZ, SDS i SDA proglasavati evropskim narodnim strankama.WTF. Ako ovo sto ti govoris nije za ban ja sam avion[/quote]

Ne proglasavam ja sta je narodna straka nego imaju neki kriteriji. A to sto izjednacavas ove tri stranke govori mnogo. One su jednake za tebe i za Milorada Dodika. Mogu ti rec i da nisi daleko od njega, tu ste nedje.
mostarac

#154 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by mostarac »

forza milan wrote:
winabike wrote:
forza milan wrote:Fala dragom Bogu da vise nema onog Mostara i da Bog da pa da ga vise nikad i ne bude. Nisu ga progutali nacionalisti nego ljudi koji su nacionalno osvijesteni za razliku od Mostaraca za kojima se lamentira u citiranom postu. Normalna je stvar da se revitalizira klub koji je osnovan prije 80-90 godina i da na sebi ima svoj nacionalni simbol - saharu (skidam im kapu do zemlje, mada nije normalno da ne daju Velezu da igra na BB). Morate shvatiti da je onaj Mostar bio plod restrikcija i nametanja cega danas NEMA i nikada vise nece ni biti!!! One mostarske *icke i pobjegulje koje nisu znale sta su ni ko su danas su mahom po Skandinaviji i mislim da je to s jedne strane jako pozitivna stvar.
Stari moj, nadam se da trenutno nisi u Mostaru, i da ekipa koju ja u Mostaru znam, a koja je 4 godine sa ARBiH bila po svim jebenim mostarskim sto urbanim sto padinskim frontovima, nece procitati ovaj post i skontati ko si ti. Inace bi najebo.

Mostarci su pomalo ludi ljudi, u najpozitivnijem smislu, i ja ih duboko cijenim. Pitaj Mehu Obradovica (nekadasnjeg direktora Elektroprivrede, u Mostaru poznatog i kao "Meho Potop") kako se proveo kad se usqrchio i rekao da sta mostarci gledaju HE Mostar kad su je i onako bez borbe prepustili HVO-u (sto je naravno bila notorna laz, koju mogu objasniti drugom prilikom). Tri dana je drzao ledene obloge ispod oka, a vazio je ko zajeban mu*onja kadar SDA. Ono sto su Mostarci i Mostar u ratu napravili treba im dignut spomenik do neba, a svo vrijeme su se kleli u Mostar, Starog, Velez i crvenu zvijezdu na Velezovom grbu.

A sada komentari na dvije tvoje izjave, koje pokusavam po treci put da sastavim pristojno, jer su se prva dva pokusaja zavrsila u psovkama:

1. Niko u Skandinaviju nije otisao 1992 svojevoljno, kao ni na Heliodrom, kao ni na Dretelj.

2. Oni koji su osnovali Heliodrom su osnovali i Zrinjski, pa ih sad hvali do neba.
Ja sam u Mostaru proveo cijeli rat i znam dobro o cemu pricam. Necu reci da nije bilo i rodjenih Mostaraca na borbenim linijama, jer ih je bilo ali je cinjenica da je puno vise bilo (i ginulo) raje iz Nevesinja, Gacka, Podvelezja itd. Danas ti pravi Mostarac sto puta vise voli prijeratnog komsiju koji je baco granate na njega vise nego one sto su ih odbranili samo zato sto su ovi sa sela. Sto se tice mostarske 441. (slavna ili viteska ne sjecam se sad) podsejtio bih te da su ispali najvece *picke 11.11.1994. kada je dobrim dijelom radi njih i propala akcija. Gdje su god trebali napasti samo su dosli do srpskih polozaja, odmorili se i vratili se nazad, dok su momci iz Stoca, Zukine jedinice i da sad ne nabrajam izginuli ko zecevi osvojivsi sve sto je trebalo ali zbog povlacenja Mostaraca cetnici se konsolidirali i pokokali ove. Zena komandanta mostarske brigade ARBiH cijeli rat provela u Nevesinju!! To samo da ti malo ilistriram situaciju. Haj mi pokazi jedan metar kvadratni kojeg su mostarci oslobodili i ja cu pojest taj kvadrat zemlje (osim s. logora. rahmet i svako priznanje Hujki koji je fakat bio borac a sminker kao sugradjani mu).

:shock: :shock: :shock: :shock:

ja fakat, al fakat ne mogu vjerovat koliki si ti idiot i kreten pa nek me sto puta baniraju

Iz mog naselja u srcu mostara su momci izginuli ko snoplje, a bili pripadnici 441. brigade, bas u toj akciji koju spominjes i taj komandant kojeg spominjes u sekundu zajedno sa mojim bratom nije zarobljen i zijanio glavu. Akcija je propala jer je bolesnik Drekovic koji od tad ne smije doci u Mostar pogresno isplanirao istu.
Ti fakat jesi bolesni kreten, a sad nek me baniraju, a ovo ti nisam mogao presutiti.
forza milan

#155 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

eto jos je trebalo da od skoro 100 poginulih nema bas niko iz Mostara. Iz stoca je poginulo 13 momaka, a nije se oslobadjalo nista oko Stoca nego teritorij mostarske opstine. A znam da je vecina njih izginula zato jer je 441. zakazala, to ne mozes porec nikako. E sad ako su na jednom mjestu pokusali uraditi ono radi cega su poslani i izginuli meni je zao ali to ne umanjuje krivicu za povlacenje s drugih mjesta. I ja ti kazem da mi navedes jedan kvadratni km kojeg je oslobodila 441. (osim s. logora). Ja mislim da nije postojala neuspjesnija brigada u cijeloj ARBiH. I nije to ni bitno, posebno ne za oviu temu, ali kad po Sarajevu cujem glorificiranje Mostara i mostarskih boraca dodje mi da se onesvijestim.
zubar

#156 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by zubar »

forza milan wrote:eto jos je trebalo da od skoro 100 poginulih nema bas niko iz Mostara. Iz stoca je poginulo 13 momaka, a nije se oslobadjalo nista oko Stoca nego teritorij mostarske opstine. A znam da je vecina njih izginula zato jer je 441. zakazala, to ne mozes porec nikako. E sad ako su na jednom mjestu pokusali uraditi ono radi cega su poslani i izginuli meni je zao ali to ne umanjuje krivicu za povlacenje s drugih mjesta. I ja ti kazem da mi navedes jedan kvadratni km kojeg je oslobodila 441. (osim s. logora). Ja mislim da nije postojala neuspjesnija brigada u cijeloj ARBiH. I nije to ni bitno, posebno ne za oviu temu, ali kad po Sarajevu cujem glorificiranje Mostara i mostarskih boraca dodje mi da se onesvijestim.
Morat cu se, bar za jedan post, spustiti na tvoj nivo i pitati te sta su ti iz Stoca radili u Mostaru. Po tvoj logici oni su trebali ostati u Stocu i braniti ga (oslobadjati ga).
I Velez kad je osovan, osnovan je sa petokrakom i osnovala ga je radnicka partija. To ti je isto kao sto je osnova grba Milana Engleska zastava jer su ga osnovali Englezi. Jesu li oni trebali izbaciti tu zastavu i staviti talijansku???? Po tvojoj logici jesu
winabike

#157 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by winabike »

mostarac wrote:ja fakat, al fakat ne mogu vjerovat koliki si ti idiot i kreten pa nek me sto puta baniraju

Iz mog naselja u srcu mostara su momci izginuli ko snoplje, a bili pripadnici 441. brigade, bas u toj akciji koju spominjes i taj komandant kojeg spominjes u sekundu zajedno sa mojim bratom nije zarobljen i zijanio glavu. Akcija je propala jer je bolesnik Drekovic koji od tad ne smije doci u Mostar pogresno isplanirao istu.
Ti fakat jesi bolesni kreten, a sad nek me baniraju, a ovo ti nisam mogao presutiti.
Pusti budalu. Vidis da kaze da je cijeli rat BIO u Mostaru, sto ce reci da je sada veselo negdje drugo... Te njegove "narodne stranke" koje on sada "podrzava" su iste one koje su nam 1990 i donijele ovu izvornu demokratiju, gdje je jedan vik'o da rata nece biti, drugi da Muslimana nece biti, a treceg ni njegovi nisu hebali ni 2 posto, i jedva cekali da uvale nekoga sto voli kad se magla supsta. Vjerovatno je mlad pa se ne sjeca da je tadasnja SDA gartnitura htjela 1993. "isporuciti" Mostar u HZ-HB. A da je druga od bratskih "narodnih stranaka" rokala godinu dana lijevu obalu Neretve svim projektilima.

Image
forza milan

#158 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

zubar wrote:
forza milan wrote:eto jos je trebalo da od skoro 100 poginulih nema bas niko iz Mostara. Iz stoca je poginulo 13 momaka, a nije se oslobadjalo nista oko Stoca nego teritorij mostarske opstine. A znam da je vecina njih izginula zato jer je 441. zakazala, to ne mozes porec nikako. E sad ako su na jednom mjestu pokusali uraditi ono radi cega su poslani i izginuli meni je zao ali to ne umanjuje krivicu za povlacenje s drugih mjesta. I ja ti kazem da mi navedes jedan kvadratni km kojeg je oslobodila 441. (osim s. logora). Ja mislim da nije postojala neuspjesnija brigada u cijeloj ARBiH. I nije to ni bitno, posebno ne za oviu temu, ali kad po Sarajevu cujem glorificiranje Mostara i mostarskih boraca dodje mi da se onesvijestim.
Morat cu se, bar za jedan post, spustiti na tvoj nivo i pitati te sta su ti iz Stoca radili u Mostaru. Po tvoj logici oni su trebali ostati u Stocu i braniti ga (oslobadjati ga).
I Velez kad je osovan, osnovan je sa petokrakom i osnovala ga je radnicka partija. To ti je isto kao sto je osnova grba Milana Engleska zastava jer su ga osnovali Englezi. Jesu li oni trebali izbaciti tu zastavu i staviti talijansku???? Po tvojoj logici jesu
Ovdje nije rijec o Stocu (i stolacka je brigada bila ofirna, pala za 20 minuta!!!) nego o Mostaru. Ne mogu da slusam neke stvari koje nemaju veze s realnoscu a ticu se slavnih trenutaka Mostara i njegovih gradjana. Ako cemo pravit usporedbe mozemo uzeti i primjer Hajduka. I njega su u Pragu osnovali momci koji su bili ljevicari pa sta danas HAjduk ima na grbu??? Za primejr Veleza puno je relevantniji Hajduk nego Milan. Da su Englezi uradili Talijanima sta su Srbi pod petokrakom Mostaru siguran budi da bi ga skinuli. I ne samo oni nego bi tako postupio svak u svijetu samo ne bi bosanskohercegovacki balidzani.
forza milan

#159 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

winabike wrote:
mostarac wrote:ja fakat, al fakat ne mogu vjerovat koliki si ti idiot i kreten pa nek me sto puta baniraju

Pusti budalu. Vidis da kaze da je cijeli rat BIO u Mostaru, sto ce reci da je sada veselo negdje drugo... Te njegove "narodne stranke" koje on sada "podrzava" su iste one koje su nam 1990 i donijele ovu izvornu demokratiju, gdje je jedan vik'o da rata nece biti, drugi da Muslimana nece biti, a treceg ni njegovi nisu hebali ni 2 posto, i jedva cekali da uvale nekoga sto voli kad se magla supsta. Vjerovatno je mlad pa se ne sjeca da je tadasnja SDA gartnitura htjela 1993. "isporuciti" Mostar u HZ-HB. A da je druga od bratskih "narodnih stranaka" rokala godinu dana lijevu obalu Neretve svim projektilima.

Image
Budala te je napravila i tako nasadila. Evo mene sad na Honoluluu, SDA mi platila put i 10-dnevni aranzman.
winabike

#160 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by winabike »

forza milan wrote:Budala te je napravila i tako nasadila. Evo mene sad na Honoluluu, SDA mi platila put i 10-dnevni aranzman.
Moram priznati, argumenti su ti mrak. Odavno nismo imali boljeg diskutanta na forumu.
zubar

#161 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by zubar »

forza milan wrote:
zubar wrote:
Ovdje nije rijec o Stocu (i stolacka je brigada bila ofirna, pala za 20 minuta!!!) nego o Mostaru. Ne mogu da slusam neke stvari koje nemaju veze s realnoscu a ticu se slavnih trenutaka Mostara i njegovih gradjana. Ako cemo pravit usporedbe mozemo uzeti i primjer Hajduka. I njega su u Pragu osnovali momci koji su bili ljevicari pa sta danas HAjduk ima na grbu??? Za primejr Veleza puno je relevantniji Hajduk nego Milan. Da su Englezi uradili Talijanima sta su Srbi pod petokrakom Mostaru siguran budi da bi ga skinuli. I ne samo oni nego bi tako postupio svak u svijetu samo ne bi bosanskohercegovacki balidzani.
Ti definitvno gluposti pricas. Pojma ti nemas ni sa cim. Mostaru (a i citavoj BiH) petokraka nista nije uradila ali sahovnica, kokarda i mjesec i zvijezda jesu samo u razlicitim procentima
elSaik

#162 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by elSaik »

zgembo_sa wrote:
elSaik wrote:
zgembo_sa wrote:Manje vijecnika ce imat, al su moralni pobjednici :lol:
Vala sto ga neki znaju lupit :D
Pa ukoliko dobiješ više glasova, naravno da si pobjednik.
Jashta si :D Procitaj malo izborni zakon :) I Gore je dobio vise glasova od Busha pa nista.
Znači, bolje je imati 2 nebitna vijećnika od 1 nego udvostručiti broj dobijvenih glasova. Ok.
forza milan

#163 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by forza milan »

I Velez kad je osovan, osnovan je sa petokrakom i osnovala ga je radnicka partija. To ti je isto kao sto je osnova grba Milana Engleska zastava jer su ga osnovali Englezi. Jesu li oni trebali izbaciti tu zastavu i staviti talijansku???? Po tvojoj logici jesu[/quote]

Ovdje nije rijec o Stocu (i stolacka je brigada bila ofirna, pala za 20 minuta!!!) nego o Mostaru. Ne mogu da slusam neke stvari koje nemaju veze s realnoscu a ticu se slavnih trenutaka Mostara i njegovih gradjana. Ako cemo pravit usporedbe mozemo uzeti i primjer Hajduka. I njega su u Pragu osnovali momci koji su bili ljevicari pa sta danas HAjduk ima na grbu??? Za primejr Veleza puno je relevantniji Hajduk nego Milan. Da su Englezi uradili Talijanima sta su Srbi pod petokrakom Mostaru siguran budi da bi ga skinuli. I ne samo oni nego bi tako postupio svak u svijetu samo ne bi bosanskohercegovacki balidzani.[/quote]
Ti definitvno gluposti pricas. Pojma ti nemas ni sa cim. Mostaru (a i citavoj BiH) petokraka nista nije uradila ali sahovnica, kokarda i mjesec i zvijezda jesu samo u razlicitim procentima[/quote]

NE MOGU DA VJERUJEM!!!!! UZAS!!! DJE NAS SVE NE POBISE MAJKU IM *EBEM CETNICKU!!!!
winabike

#164 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by winabike »

forza milan wrote:NE MOGU DA VJERUJEM!!!!! UZAS!!! DJE NAS SVE NE POBISE MAJKU IM *EBEM CETNICKU!!!!
Nisu nas pobili jer je gomila ljudi sa ovog foruma, eto medju njima i ja, kao i najveci broj ljudi u bh. patriota, uzeo pusku da se brani od paravojnih jedinica koje su organizovale ove tvoje "Narodne Stranke", sto organizovase logore i formirase nove nogometne klubove.
jeza u ledja

#165 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

Halo ba tema je o Sarajevu, ne o Mostaru, Aliji, Kljuicu i Karadzicu... :-x

Otvorite novu temu ako hocete o tome da diskutujete.
JBT

#166 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by JBT »

Nema grada ba svijetu ciji su gradjani nezadovoljniji a da pri tome manje gradjana izlazi na izbore. Jadno i tuzno. :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#167 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

JBT wrote:Nema grada ba svijetu ciji su gradjani nezadovoljniji a da pri tome manje gradjana izlazi na izbore. Jadno i tuzno. :?

Ja sam jedan od tih graadjana i to sam negdje objasnila. Nisam zadovoljna,jer nisam nepostena, nisam ni tajkun, nisam ni u politici. Zivim od svoje skole i od svoje plate i ne kradem. Dakle, nemam nikakvog racionalnog razloga da glasam ove na vlasti. Onda valjda da promijenim. O Lagumdziji mislim isto ili gore kao i o ovima na vlasti i nikakve bas nikakve indikacije da mi bilo bolje. Nasa stranka je tek oformljena, osim zastite prava homosexualaca sam malo cula a Danis Tanovic ne zivi u Sarajevu godinama. Tako da mi se nije niti dalo glasati. Da zivim u opcini Centar otisla bih da glasam KLjujica, ovako nisam imala koga. Uvijek imam osjecaj da ovo iscudjavanje dolazi od SDP, kao niste zadovoljni, glasajte za nas. Zvuci apsurdno, ali ja mislim da je nas veci problem od jadne vlasti neimanje opozicije. Mi nemamo opozicije, najmanje postene i tu je bezizlaznost. A te svoje propaganda stavi na plakat za covjeka, nemoj mi se cuditi.
i
Leonid Breznjev

#168 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by Leonid Breznjev »

forza milan wrote: Budala te je napravila i tako nasadila. Evo mene sad na Honoluluu, SDA mi platila put i 10-dnevni aranzman.
forza milan, jasno ti je da trebas pakovati kufere... kad se budes vracao iz stambola... :wink:

ostali, vratite se temi i pravite se kao da ga nije bilo.. :D

mostarac, hajd samo jos jednu uvredu..
Vozdra raja :-)

#169 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by Vozdra raja :-) »

winabike wrote:

Image
Ova slika nista ne govori! U stvari govori da je Alija pokusavao da iznadje mirno rjesenje situacije pa makar to znacilo i pregovore sa Karadzicem, koji usput receno na ovoj slici jos uvijek nije bio zlocinac!
Da se nije sastajao sa drugom stranom, ljudi poput tebe bi ga danas pljuvali i optuzivali da nije htjeo da pregovara i mozda iskoristi sansu za dogovor.

I partizani su pravili dogovore sa cetnicima, ali to ne znaci da su bili isti.
shown

#170 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by shown »

zbog ovih glasova za sda aj famili hoce da izvrsi koljektivno samoubistvo .grmalji samo nazad
Fair Life

#171 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by Fair Life »

forza milan wrote:...
Da su Englezi uradili Talijanima sta su Srbi pod petokrakom Mostaru siguran budi da bi ga skinuli. I ne samo oni nego bi tako postupio svak u svijetu samo ne bi bosanskohercegovacki balidzani.
U pravu si forza...

Potrebno je petokraku potopiti jer podsjeca na... partizaniju.

Sta mislis da sklepamo kakvu peticiju i uputimo zahtjev reisu da batali kojekakve petokrake ??!

Image
Vozdra raja :-)

#172 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by Vozdra raja :-) »

Fair,

Crvena petokraka na trobojnoj zastavi podsjeca na puno toga, izmedjuostalog na unistavanje Bijeljine, Vukovara, JNA, miting na Gazimestanu itd... Vrlo ruzna sjecanja!

P.S. Petokraka nije samo simbol crvenih, ali u ovom slucaju je rijec o trobojci!
elSaik

#173 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by elSaik »

Vozdra raja wrote:Fair,

Crvena petokraka na trobojnoj zastavi podsjeca na puno toga, izmedjuostalog na unistavanje Bijeljine, Vukovara, JNA, miting na Gazimestanu itd... Vrlo ruzna sjecanja!

P.S. Petokraka nije samo simbol crvenih, ali u ovom slucaju je rijec o trobojci!
Подсјећа на борбу против окупатора, усташа и четника; битци на Неретви; ослобађању Сарајева... можемо до сутра овако. Нисам комунист нити браним комузиам као идеологију, али се нећемо правити луди и заборављати један од најсвјетлијих периода у бх. хисторији.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#174 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by mIRCerka »

JBT wrote:Nema grada ba svijetu ciji su gradjani nezadovoljniji a da pri tome manje gradjana izlazi na izbore. Jadno i tuzno. :?
jesi li ti glasao?
JBT

#175 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu

Post by JBT »

Ne. Ne zivim u SA niti u BiH. Mislim da dijaspora ne bi trebala glasati. sit gladnoga ne razumije. ( :evil: za M.)
Post Reply