Pa ukoliko dobiješ više glasova, naravno da si pobjednik.zgembo_sa wrote:Manje vijecnika ce imat, al su moralni pobjednici![]()
Vala sto ga neki znaju lupit
SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
-
elSaik
#126 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
- zgembo_sa
#127 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Jashta sielSaik wrote:Pa ukoliko dobiješ više glasova, naravno da si pobjednik.zgembo_sa wrote:Manje vijecnika ce imat, al su moralni pobjednici![]()
-
mostarac
#128 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
U Mostaru je toliko zapetljan izbor vijecnika da to sa 3 jos nije sigurno i uz samo malo srece penjemo se na 4, a uz veoma mnogo srece penjemo se na 5zgembo_sa wrote:Manje vijecnika ce imat, al su moralni pobjednici![]()
Nismo mi moralni pobjednici i mi u mostaru nismo ocekivali nista spektakularno, al nacin izbora vijecnika u Mostaru nije bas najobicnija raspodjela mandata na osnovu dobijenih glasova pa da ono mozes sad reci ah ipak ste pali. Broj glasova koje smo osvojili je zaista iznenadjujuci i veliki i mi smo ishodom izbora po nas prezadovoljni.
- don vito
#129 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ovo objasnjava i ogroman broj klonova na forumu registrovanih u zadnjih mjesec-dva sa postovima tipa "svi su oni isti", "ma, nema se za koga glasati", "zasto uopste glasati, k'o da ce nam biti bolje".jeza u ledja wrote:veci izlazak glasaca na izbore donosi manji procenat glasaca SDA.
Evo, gledajuci unazad 3 izborna ciklusa (2000, 2004, 2008)
Obratite paznju na ukupan broj glasaca te na procenat koji je osvojila SDA
2000 godine glasalo 112370 glasaca u Sarajevu - SDA dobija podrsku 18.44% njih.
2004 godine glasao 61801 glasac (duplo manje) - SDA dobija podrsku 37.01%
2008 godine glasalo 96056 glasaca - SDA dobija podrsku 29.84%
Znaci kako raste ukupan broj glasaca - tako opada procentualna podrska SDA i obratno. Kad je glasalo najmanje ljudi SDA je bila na vrhuncu moci, kad je glasalo najvise - SDA je bila najslabija.
-
The__Doctor
#130 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Siguran sam da je govorio o vijecnicima i nekim postotcima kako su bolji od SDA za 20%, ja se bas obradovao kad sutradan dodjem na forum kad tamo tema SDA pobjedila u SarajevuelSaik wrote:Jeste kada se gledaju glasovi koji su išli načelnicima, ali broj glasova koje su dobile stranke je na strani SDA.The__Doctor wrote:Ne kontam sada, zar ne rece Zlaja da je SDP jaci od SDA u Sarajevu???
-
VjecitiStudent
#131 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ponese tako njega nakon svakih izbora ...The__Doctor wrote:Siguran sam da je govorio o vijecnicima i nekim postotcima kako su bolji od SDA za 20%, ja se bas obradovao kad sutradan dodjem na forum kad tamo tema SDA pobjedila u SarajevuelSaik wrote:Jeste kada se gledaju glasovi koji su išli načelnicima, ali broj glasova koje su dobile stranke je na strani SDA.The__Doctor wrote:Ne kontam sada, zar ne rece Zlaja da je SDP jaci od SDA u Sarajevu???
-
palermo
#132 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Uvjeren sam da govoriš istinu i da su u mostarskom SDP-u zaista prezadovoljni rezultatima izbora.U tome i jeste problem, zadovoljno je malobrojno članstvo SDP-a zbog toga što su ušli u gradsko vijeće, i što će imati priliku da disktuju na sjednicama, doduše nitko ih neće slušati, ali šta ima veze.Uspjeh Lijanoićevih mesara najbolje zapravo pokazuje bijedu SDP-ove mostarske politike, i propuštenu šansu koja im se nudila na tacni. Ko su svi ti silni ljudi koji su glasali za Lijanoviće,uvjeren sam mnogi od njih su oni koji shvataju da vladavina nacionalnih stranaka ne donosi dobro, mnogi od njih su oni kojima je dosadila nefunkcionalnost gradske vlade, mnogi do njih bi vjerovatno rado glasali za SDP.Nisu, upitate li se zašto nisu, ili slavite uspjeh.U izbornoj jedinici Strai grad,Lijanovići uzimaju mandat a Sdp jok, ma daj.mostarac wrote:[
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si lud meni se cini. U Mostaru je SDP poduplao broj glasova i ostvario bolji rezultat nego 2000. godine.
Ako ti mislis da je SDP u Mostaru ocekivao pobjedu na izborima onda si ti stvarno zalutao na podforum politika. To je isto kao da kazes da je ocekivao da ce pobjediti u Bijeljini. SDP u Mostaru je prezadovoljan ostvarenim rezultatom koji je nadmasio sva ocekivanja i prognoze. Imamo vijecnika manje nego u proslom mandatu al to je nakaradni izborni inzinjering u Mostaru koji je prosli put isao na ruku nama, a ovaj put nekome drugom. Sve u svemu SDP u Mostaru ima jednu odlicnu polaznu osnovu za naredne opste izbore i svi u Mostaru smatraju velikim iznenadjenjem i uspjehom broj glasova koje je dobio SDP.
Jedno su tvoje zelje, a drugo je realnost.
Jedino mi je žao Selme preko čijih leđa se prebijaju dugovi stare SDP-ovsko mostarske politike, plus centrale u Sarajevu.Uvjeren sam da i ovo što vi zovete uspjehom se ne bi desilo da srećom Selma nije bila nosilac liste.
-
mostarac
#133 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
palermo wrote:Uvjeren sam da govoriš istinu i da su u mostarskom SDP-u zaista prezadovoljni rezultatima izbora.U tome i jeste problem, zadovoljno je malobrojno članstvo SDP-a zbog toga što su ušli u gradsko vijeće, i što će imati priliku da disktuju na sjednicama, doduše nitko ih neće slušati, ali šta ima veze.Uspjeh Lijanoićevih mesara najbolje zapravo pokazuje bijedu SDP-ove mostarske politike, i propuštenu šansu koja im se nudila na tacni. Ko su svi ti silni ljudi koji su glasali za Lijanoviće,uvjeren sam mnogi od njih su oni koji shvataju da vladavina nacionalnih stranaka ne donosi dobro, mnogi od njih su oni kojima je dosadila nefunkcionalnost gradske vlade, mnogi do njih bi vjerovatno rado glasali za SDP.Nisu, upitate li se zašto nisu, ili slavite uspjeh.U izbornoj jedinici Strai grad,Lijanovići uzimaju mandat a Sdp jok, ma daj.mostarac wrote:[
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si lud meni se cini. U Mostaru je SDP poduplao broj glasova i ostvario bolji rezultat nego 2000. godine.
Ako ti mislis da je SDP u Mostaru ocekivao pobjedu na izborima onda si ti stvarno zalutao na podforum politika. To je isto kao da kazes da je ocekivao da ce pobjediti u Bijeljini. SDP u Mostaru je prezadovoljan ostvarenim rezultatom koji je nadmasio sva ocekivanja i prognoze. Imamo vijecnika manje nego u proslom mandatu al to je nakaradni izborni inzinjering u Mostaru koji je prosli put isao na ruku nama, a ovaj put nekome drugom. Sve u svemu SDP u Mostaru ima jednu odlicnu polaznu osnovu za naredne opste izbore i svi u Mostaru smatraju velikim iznenadjenjem i uspjehom broj glasova koje je dobio SDP.
Jedno su tvoje zelje, a drugo je realnost.
Jedino mi je žao Selme preko čijih leđa se prebijaju dugovi stare SDP-ovsko mostarske politike, plus centrale u Sarajevu.Uvjeren sam da i ovo što vi zovete uspjehom se ne bi desilo da srećom Selma nije bila nosilac liste.
Prvo da ti kazem LAZES da SDP u starom gradu nije uzeo mandat. SDP je u izbornoj jedinic stari grad dobio 3 puta vise glasova nego prosle izbore, osvojio mandat i zauzeo drugo mjesto iza SDA. Dakle prvo smo konstatovali da si lazov i da siris propagandu.
Drugo Lijanovici su kupili svoje glasove i najmanje su glasova oteli SDP-u i ti meni ovde pricas pricu kako je neko glasao za Lijanovice jer je htio promjene. Ma da kako da ne. Glasalo se jer su dobijali po 100 KM, ustvari jos nisu dobili, al obecano je
Trece - u uslovima zivota kakvi vladaju u Mostaru, u opstoj politickoj klimi i atmosferi koja je prisutna u gradu, uz cinjenicu da je grad debelo podijeljen i da se jos uvijek vecina njegovih stanovnika lako pali na pricu ove i one strane, ustasa i balija i slicno, uz cinjenicu da je tu centar novca i moci HDZ-a u BiH, a isto tako centar novca i moci SDA u Hercegovini i uz cinjenicu da u Mostaru ne postoji apsolutno nijedno nezavisno glasilo ili medij koji ima makar neki uticaj na gradjane i uz uslove u kojima se odvija politicka borba u gradu (ucjene, prijetnje, otkazi) SDP Mostara je napravio drama veliki iskorak i rezultat i jesi li ti svjestan sta znaci dobiti jedan jedini glas, a ne povecati svoj broj glasova 2 puta. Ocito se nikad nisi borio za glasove pa ne znas.
Samo budala i naivan covjek ili onaj koji je debelo zlonamjeran moze ocekivati da SDP ostvari pobjedu u Mostaru ili nesto slicno. Mostar za tu pobjedu jos dugo nece biti spreman jer Mostar je podijeljen grad u kojem suvereno sve konce drze SDA, SBiH i HDZ i svojom strahovladom, kriminalom, prijetnjama, ucjenama i ostalim necasnim radnjama drze grad u tami i apsolutnom podanistvu. Znaci SDP u Mostaru je napredovao, napredovao je znacajno i to je super i naravno da ce svi u SDP-u biti prezadovoljni, a ti ako mislis da moze SDP pobjediti u Mostaru dodji pa nam objasni kako. poslusacemo te sigurno. Okani mi se suplje price i izjava narod je prepoznao Lijanovice. Nije narod prepoznao Lijanovice nego Nikolu Shopa i Petra Kocica na 100 KM
- zgembo_sa
#134 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Yebote vazda neko drugi kriv za izborni neuspjeh. Ili je narod glup ili neko kupuje glasove... Ima li igdje lose politike, lose kampanje, losih kadrova i sl?
Pazi ti suplje o kupovini glasova. Pa kako ce neko znat za koga si ti glasao, cak i da ti plati tih 100 KM?! Smijesno.
Pazi ti suplje o kupovini glasova. Pa kako ce neko znat za koga si ti glasao, cak i da ti plati tih 100 KM?! Smijesno.
-
palermo
#135 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Što se tiče mandata u Starom gradu, drago mi je ako si u pravu, i ako je to istina.Makar mi ti kazao da lažem.mostarac wrote: Prvo da ti kazem LAZES da SDP u starom gradu nije uzeo mandat. SDP je u izbornoj jedinic stari grad dobio 3 puta vise glasova nego prosle izbore, osvojio mandat i zauzeo drugo mjesto iza SDA. Dakle prvo smo konstatovali da si lazov i da siris propagandu.
Drugo Lijanovici su kupili svoje glasove i najmanje su glasova oteli SDP-u i ti meni ovde pricas pricu kako je neko glasao za Lijanovice jer je htio promjene. Ma da kako da ne. Glasalo se jer su dobijali po 100 KM, ustvari jos nisu dobili, al obecano jeSamo zato su dobili koliko su dobili, a da si malo bio u prilici da pogledas ko je i gdje glasao za Lijanovice vidio bi da je to hardcore SDA, SBiH i HDZ biracko tijelo koje je za 100 KM dalo glas Lijanovicima i nema tu nikakve ideologije nego cisto koristoljublje. Nijedan glas Lijanovicima nije otisao jer neko zeli promjene, nego zato jer su obecali platiti po 100 KM po glasu. Na kraju krajeva niko nije ni znao sta Lijanovici nude, jer u Mostaru nisu imali ni skup, ni program, ni letak, ni plakat ni bilo sta drugo, al su ljudima rekli dat stoju za glas i dobili su glasove.
Trece - u uslovima zivota kakvi vladaju u Mostaru, u opstoj politickoj klimi i atmosferi koja je prisutna u gradu, uz cinjenicu da je grad debelo podijeljen i da se jos uvijek vecina njegovih stanovnika lako pali na pricu ove i one strane, ustasa i balija i slicno, uz cinjenicu da je tu centar novca i moci HDZ-a u BiH, a isto tako centar novca i moci SDA u Hercegovini i uz cinjenicu da u Mostaru ne postoji apsolutno nijedno nezavisno glasilo ili medij koji ima makar neki uticaj na gradjane i uz uslove u kojima se odvija politicka borba u gradu (ucjene, prijetnje, otkazi) SDP Mostara je napravio drama veliki iskorak i rezultat i jesi li ti svjestan sta znaci dobiti jedan jedini glas, a ne povecati svoj broj glasova 2 puta. Ocito se nikad nisi borio za glasove pa ne znas.
Samo budala i naivan covjek ili onaj koji je debelo zlonamjeran moze ocekivati da SDP ostvari pobjedu u Mostaru ili nesto slicno. Mostar za tu pobjedu jos dugo nece biti spreman jer Mostar je podijeljen grad u kojem suvereno sve konce drze SDA, SBiH i HDZ i svojom strahovladom, kriminalom, prijetnjama, ucjenama i ostalim necasnim radnjama drze grad u tami i apsolutnom podanistvu. Znaci SDP u Mostaru je napredovao, napredovao je znacajno i to je super i naravno da ce svi u SDP-u biti prezadovoljni, a ti ako mislis da moze SDP pobjediti u Mostaru dodji pa nam objasni kako. poslusacemo te sigurno. Okani mi se suplje price i izjava narod je prepoznao Lijanovice. Nije narod prepoznao Lijanovice nego Nikolu Shopa i Petra Kocica na 100 KM
A što se tiče ostalog dijela posta,on se valjda može sublimirati u rečenici, promijeninmo narod.............
Nikad SDP neće dobiti izbore sa takvim podcjenjivanjem i omalovažavanjem naroda: Uostalom , ako su Lijanovići postigli toliki uspjeh ( kako ti kažeš)zahvaljujući novčanici od 100 KM, zašto brate onda ni SDP nije podigao kredit pa isto dijelio po 100 KM.Isplatilo bi se. I SDP-u i narodu.
-
perajic
#136 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
I ja se stalno pitam, kako da dokazem da sam glasao za Lijanovice i dobijem tu stoju
ima nas jos samo nam recite kako da dokazemo !!! Prica je toliko gplitka da je nevjerovatno. Ali navikli smo mi do Zlaje i Zlajinih malih da im je uvijek neko drugi kriv sto su zijanili.
-
mostarac
#137 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ti stvarno ko da ne zivis u BiH i mislis da je ovdje stanovnistvo edukovano. Cak je postojao problem i pismenijim ljudima objasniti da Lijanovici ama bas nikako nece moci znati da li je neko glasao za njih ili nije, a kamoli onim manje pismenim. Prica o kupovini glasova u Mostaru tek treba da postane afera i ta prica najmanje pogadja SDP jer nama Lijanovici nisu uzeli glasove, al jesu HDZ-u najvise i ovi im to sigurno nece oprostiti.zgembo_sa wrote:Yebote vazda neko drugi kriv za izborni neuspjeh. Ili je narod glup ili neko kupuje glasove... Ima li igdje lose politike, lose kampanje, losih kadrova i sl?
Prvo to sto je lijanovic radio po mostaru je PROTIVZAKONITO i SDP cak i kad bi htio stupiti u tu prljavu rabotu nema tih milion i po maraka ni da kredit digne jer ih ne moze vratiti. SDP apsolutno ne podcjenjuje i ne omalovazava narod al ti ocito nemas pojma o politickom marketingu. SDP je svjestan koliko gradjanska opcija u Mostaru ima, a koliko nema sanse. Te sanse su trenutno minimalne i u ovom trenutku SDP da napravi sve apsolutno idealno i da postavi idealne i savrsene ljude za svakoga na listu u Mostaru ne moze preci 7.000 glasova i to je mostarska realnost. Grad u kojem se ljudi loze na fasizam nije plodno tlo za bilo koju lijevu ideju. Fakat SDP Mostara nije idealan i ja sam to rekao i u prvom postu, al reci da je ovo sto je SDP u Mostaru napravio neuspjeh moze samo neko ko nikad nije vodio politicku borbu protiv trenutnih struktura koje vladaju Mostarom. Pa koga god pitas i u samom gradu od obicnih ljudi, a i od politickih faktora kaze da ga iznenadjuje rezultat i velik broj glasova SDP-a. Nisi ti valjda pametniji od cijelog grada.palermo wrote: to se tiče mandata u Starom gradu, drago mi je ako si u pravu, i ako je to istina.Makar mi ti kazao da lažem.
A što se tiče ostalog dijela posta,on se valjda može sublimirati u rečenici, promijeninmo narod.............
Nikad SDP neće dobiti izbore sa takvim podcjenjivanjem i omalovažavanjem naroda: Uostalom , ako su Lijanovići postigli toliki uspjeh ( kako ti kažeš)zahvaljujući novčanici od 100 KM, zašto brate onda ni SDP nije podigao kredit pa isto dijelio po 100 KM.Isplatilo bi se. I SDP-u i narodu.
- Banksy
#138 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Primjenjivo za sve teme o izborima.zgembo_sa wrote:
vazda neko drugi kriv za izborni neuspjeh. Ili je narod glup ili neko kupuje glasove... Ima li igdje lose politike, lose kampanje, losih kadrova i sl?
Ali, sad nemamo tih problema. Svi su pobjednici.
-
mostarac
#139 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Pa ja zaista ne mogu da vjerujem da neko moze da se pravi lud i kaze da Lijanovici nisu kupovali glasove i kupili komplet sve glasove koje su dobili. Je li fakat vi zivite na marsu ili gdje god? Ocito je da u BiH samo vegetirate. Pa Lijanovic su pisali ljude i uzimali im maticni broj i broj licne karte i na taj nacin vrsili popis i regrutovali ljude uz obecanje da ce nakon izbora svako dobiti 100 KM, a ako dovedem jos nekoga da glasa i upise se na njihov spisak ja cu dobiti uz onih 100 jos dodatnih 30 KM. Cak se i zna datum kad je izvrseno zakljucivanje spiska, a to je 23.09.2008. godine.perajic wrote:I ja se stalno pitam, kako da dokazem da sam glasao za Lijanovice i dobijem tu stojuima nas jos samo nam recite kako da dokazemo !!! Prica je toliko gplitka da je nevjerovatno. Ali navikli smo mi do Zlaje i Zlajinih malih da im je uvijek neko drugi kriv sto su zijanili.
Lijanivici u Mostaru apsolutno nisu postojali u izbornoj kampanji i niko nije ni cuo za njih niti su se gdje oglasili niti su bilo gdje uradili nesto javno. Nikad niko nije izbore dobio na sutnji i bjezanju od javnosti. Lijanovici izgleda jesu, a kako zna se, al kao sto rekoh vi ne morate vjerovati SDP-u, al SIPA ce svakako imati brdo posla sto dokazuje i ovaj dio clanka o mostarskim izborima
Iako će se konačni podaci znati iza 15. listopada ono o čemu se spekulira proteklih dana u Mostaru je kako će zbog navodne kupovine glasova u Mostaru od strane članova i simpatizera jedne od stranka posla imati SIPA i SIP-a.
Dodatni razlog je i nevjerojatan podatak da prema podacima koje je iznijelo Izborno povjerenstvo Grada Mostara da je bilo čak 5790 nevažećih glasova ili oko 12 posto od birača, a što u mnogome dovodi regularnost izbora u Mostaru.
http://www.bljesak.info
-
palermo
#140 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Pa sad kako ti okarakterizira mostar i mostarce, ne bi mi izgleda bilo teško ni biti pametniji od cijeloga grada.Al dobro, nisam ipak toliko samoljubiv.Ne mislim ja da je mostarski SDP nešto gori od drugih organizacija SDP, ja samo mislim da je on ogledalo cjelokupne SDP-ovske politike, unutar kojeg se fokusira stalno na istu ciljanu grupu ( prosvijećene urbanistemostarac wrote:Prvo to sto je lijanovic radio po mostaru je PROTIVZAKONITO i SDP cak i kad bi htio stupiti u tu prljavu rabotu nema tih milion i po maraka ni da kredit digne jer ih ne moze vratiti. SDP apsolutno ne podcjenjuje i ne omalovazava narod al ti ocito nemas pojma o politickom marketingu. SDP je svjestan koliko gradjanska opcija u Mostaru ima, a koliko nema sanse. Te sanse su trenutno minimalne i u ovom trenutku SDP da napravi sve apsolutno idealno i da postavi idealne i savrsene ljude za svakoga na listu u Mostaru ne moze preci 7.000 glasova i to je mostarska realnost. Grad u kojem se ljudi loze na fasizam nije plodno tlo za bilo koju lijevu ideju. Fakat SDP Mostara nije idealan i ja sam to rekao i u prvom postu, al reci da je ovo sto je SDP u Mostaru napravio neuspjeh moze samo neko ko nikad nije vodio politicku borbu protiv trenutnih struktura koje vladaju Mostarom. Pa koga god pitas i u samom gradu od obicnih ljudi, a i od politickih faktora kaze da ga iznenadjuje rezultat i velik broj glasova SDP-a. Nisi ti valjda pametniji od cijelog grada.
-
mostarac
#141 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Eto ti samo opstina Stari Grad za koju si rekao da SDP u njoj nije osvojio mandat. U toj opstini SDP je osvojio 25% glasova vise nego 2000. godine i u cijelom gradu je osvojio vise glasova nego 2000. godine. Nemoguce je u Mostaru napraviti mnogo vise. Do 7.000 se moze i mora doci, al preko toga ce bar jos neko vrijeme biti nemoguce preci legalnim putem, a valjda mora bit legalno, a ne kao kod lijanovica. I ja bi volio da SDP u Mostaru osvoji 20.000 glasova, al ja znam sta je realno, a sta je bajka. Bajka je da SDP u Mostaru moze biti vlast. To je bajka, koja ce na moju zalost jos dugo biti bajka.palermo wrote:Pa sad kako ti okarakterizira mostar i mostarce, ne bi mi izgleda bilo teško ni biti pametniji od cijeloga grada.Al dobro, nisam ipak toliko samoljubiv.Ne mislim ja da je mostarski SDP nešto gori od drugih organizacija SDP, ja samo mislim da je on ogledalo cjelokupne SDP-ovske politike, unutar kojeg se fokusira stalno na istu ciljanu grupu ( prosvijećene urbanistemostarac wrote:Prvo to sto je lijanovic radio po mostaru je PROTIVZAKONITO i SDP cak i kad bi htio stupiti u tu prljavu rabotu nema tih milion i po maraka ni da kredit digne jer ih ne moze vratiti. SDP apsolutno ne podcjenjuje i ne omalovazava narod al ti ocito nemas pojma o politickom marketingu. SDP je svjestan koliko gradjanska opcija u Mostaru ima, a koliko nema sanse. Te sanse su trenutno minimalne i u ovom trenutku SDP da napravi sve apsolutno idealno i da postavi idealne i savrsene ljude za svakoga na listu u Mostaru ne moze preci 7.000 glasova i to je mostarska realnost. Grad u kojem se ljudi loze na fasizam nije plodno tlo za bilo koju lijevu ideju. Fakat SDP Mostara nije idealan i ja sam to rekao i u prvom postu, al reci da je ovo sto je SDP u Mostaru napravio neuspjeh moze samo neko ko nikad nije vodio politicku borbu protiv trenutnih struktura koje vladaju Mostarom. Pa koga god pitas i u samom gradu od obicnih ljudi, a i od politickih faktora kaze da ga iznenadjuje rezultat i velik broj glasova SDP-a. Nisi ti valjda pametniji od cijelog grada.) i kojem je jedino bitno da se dobije u opštini Centar Sarajevo i Tuzla, pa da se onda sa njima slavodobitno maše i pričaju priče o tome kako se postižu uspjesi.Mislim, nemam ja problema sa tim da vi to zovete uspjehom,al ja neću,na izborima 2000 (koje li već bjehu) bio sam zadovoljan kada je SDP dobio vijećnike.Sada mi to malo........da ga jebeš
-
forza milan
#142 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Fala dragom Bogu da vise nema onog Mostara i da Bog da pa da ga vise nikad i ne bude. Nisu ga progutali nacionalisti nego ljudi koji su nacionalno osvijesteni za razliku od Mostaraca za kojima se lamentira u citiranom postu. Normalna je stvar da se revitalizira klub koji je osnovan prije 80-90 godina i da na sebi ima svoj nacionalni simbol - saharu (skidam im kapu do zemlje, mada nije normalno da ne daju Velezu da igra na BB). Morate shvatiti da je onaj Mostar bio plod restrikcija i nametanja cega danas NEMA i nikada vise nece ni biti!!! One mostarske *icke i pobjegulje koje nisu znale sta su ni ko su danas su mahom po Skandinaviji i mislim da je to s jedne strane jako pozitivna stvar.kekec wrote:Nije SDP dozivio debakl, nego je MOSTAR to dozivio. Nazalost.Kralj Tvrtko XXVIII wrote: ...U Mostaru (da mi je znati kako je sad nasem Mostarcu) SDP je dozivio totalni debakl. ...![]()
Nema vise "onog" Mostara.
Proguta ga nacionalizam,...
A mozda ima nade, "zna se" polako tone...
- winabike
#143 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Oplakah, fenomenalan post, mostarac!!!mostarac wrote: Drugo Lijanovici su kupili svoje glasove i najmanje su glasova oteli SDP-u i ti meni ovde pricas pricu kako je neko glasao za Lijanovice jer je htio promjene. Ma da kako da ne. Glasalo se jer su dobijali po 100 KM, ustvari jos nisu dobili, al obecano jeSamo zato su dobili koliko su dobili, a da si malo bio u prilici da pogledas ko je i gdje glasao za Lijanovice vidio bi da je to hardcore SDA, SBiH i HDZ biracko tijelo koje je za 100 KM dalo glas Lijanovicima i nema tu nikakve ideologije nego cisto koristoljublje. Nijedan glas Lijanovicima nije otisao jer neko zeli promjene, nego zato jer su obecali platiti po 100 KM po glasu. Na kraju krajeva niko nije ni znao sta Lijanovici nude, jer u Mostaru nisu imali ni skup, ni program, ni letak, ni plakat ni bilo sta drugo, al su ljudima rekli dat stoju za glas i dobili su glasove.
-
mostarac
#144 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Danasnji Mostar je zato po tvojoj mjeri a za ovu zadnju recenicu pozvacu mircerku u pomocforza milan wrote:Fala dragom Bogu da vise nema onog Mostara i da Bog da pa da ga vise nikad i ne bude. Nisu ga progutali nacionalisti nego ljudi koji su nacionalno osvijesteni za razliku od Mostaraca za kojima se lamentira u citiranom postu. Normalna je stvar da se revitalizira klub koji je osnovan prije 80-90 godina i da na sebi ima svoj nacionalni simbol - saharu (skidam im kapu do zemlje, mada nije normalno da ne daju Velezu da igra na BB). Morate shvatiti da je onaj Mostar bio plod restrikcija i nametanja cega danas NEMA i nikada vise nece ni biti!!! One mostarske *icke i pobjegulje koje nisu znale sta su ni ko su danas su mahom po Skandinaviji i mislim da je to s jedne strane jako pozitivna stvar.kekec wrote:Nije SDP dozivio debakl, nego je MOSTAR to dozivio. Nazalost.Kralj Tvrtko XXVIII wrote: ...U Mostaru (da mi je znati kako je sad nasem Mostarcu) SDP je dozivio totalni debakl. ...![]()
Nema vise "onog" Mostara.
Proguta ga nacionalizam,...
A mozda ima nade, "zna se" polako tone...
@palermo, zgembo, perajic
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2189399
-
palermo
#145 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Nisam te baš shvatio, al mislim da nije ni bitno.........
-
forza milan
#146 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Da dodam jos i ovo: Samo u Mostaru zrtva nosi znak zlocinca koji ju je pokusao ubiti (Velez i petokraka pod kojom je JNA htjela srusiti Most ali nije mogla jer ga nije vidila). A grad danas vode nacionalno osvijesteni ljudi koji pripadaju opciji evropskih narodnih stranaka (stranke centra i desnog centra) sto postoji u cijeloj Evropi i sto svaki normalan i savremen covjek prihvata, osim nasih komunjara koji bi da se i sada radi po uzusima ozne, udbe i kosa.
A sto se tice mostarske dijaspore i karakteristika sto sam ih naveo na mjestu je sve svidjalo se kome ili ne. Prihvatam ako neko kaze da nije pozitivno to da se nalaze vani.
A sto se tice mostarske dijaspore i karakteristika sto sam ih naveo na mjestu je sve svidjalo se kome ili ne. Prihvatam ako neko kaze da nije pozitivno to da se nalaze vani.
- winabike
#147 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Stari moj, nadam se da trenutno nisi u Mostaru, i da ekipa koju ja u Mostaru znam, a koja je 4 godine sa ARBiH bila po svim jebenim mostarskim sto urbanim sto padinskim frontovima, nece procitati ovaj post i skontati ko si ti. Inace bi najebo.forza milan wrote:Fala dragom Bogu da vise nema onog Mostara i da Bog da pa da ga vise nikad i ne bude. Nisu ga progutali nacionalisti nego ljudi koji su nacionalno osvijesteni za razliku od Mostaraca za kojima se lamentira u citiranom postu. Normalna je stvar da se revitalizira klub koji je osnovan prije 80-90 godina i da na sebi ima svoj nacionalni simbol - saharu (skidam im kapu do zemlje, mada nije normalno da ne daju Velezu da igra na BB). Morate shvatiti da je onaj Mostar bio plod restrikcija i nametanja cega danas NEMA i nikada vise nece ni biti!!! One mostarske *icke i pobjegulje koje nisu znale sta su ni ko su danas su mahom po Skandinaviji i mislim da je to s jedne strane jako pozitivna stvar.
Mostarci su pomalo ludi ljudi, u najpozitivnijem smislu, i ja ih duboko cijenim. Pitaj Mehu Obradovica (nekadasnjeg direktora Elektroprivrede, u Mostaru poznatog i kao "Meho Potop") kako se proveo kad se usqrchio i rekao da sta mostarci gledaju HE Mostar kad su je i onako bez borbe prepustili HVO-u (sto je naravno bila notorna laz, koju mogu objasniti drugom prilikom). Tri dana je drzao ledene obloge ispod oka, a vazio je ko zajeban mu*onja kadar SDA. Ono sto su Mostarci i Mostar u ratu napravili treba im dignut spomenik do neba, a svo vrijeme su se kleli u Mostar, Starog, Velez i crvenu zvijezdu na Velezovom grbu.
A sada komentari na dvije tvoje izjave, koje pokusavam po treci put da sastavim pristojno, jer su se prva dva pokusaja zavrsila u psovkama:
1. Niko u Skandinaviju nije otisao 1992 svojevoljno, kao ni na Heliodrom, kao ni na Dretelj.
2. Oni koji su osnovali Heliodrom su osnovali i Zrinjski, pa ih sad hvali do neba.
-
mostarac
#148 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
kupovina glasova i te spicepalermo wrote:Nisam te baš shvatio, al mislim da nije ni bitno.........
@forza milan jesi ti dobar u glavu? tebi je super da su ljudi protjerani iz mostara i bili u logorima samo da bi se srusio tebi omrazeni komunizam i super je da su oni vani jer tebi odgovara da se slucajno ne vrati ono sto je mostar kako bi ti sa svojim drustvom mogao HDZ, SDS i SDA proglasavati evropskim narodnim strankama.
WTF. Ako ovo sto ti govoris nije za ban ja sam avion
-
forza milan
#149 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Ja sam u Mostaru proveo cijeli rat i znam dobro o cemu pricam. Necu reci da nije bilo i rodjenih Mostaraca na borbenim linijama, jer ih je bilo ali je cinjenica da je puno vise bilo (i ginulo) raje iz Nevesinja, Gacka, Podvelezja itd. Danas ti pravi Mostarac sto puta vise voli prijeratnog komsiju koji je baco granate na njega vise nego one sto su ih odbranili samo zato sto su ovi sa sela. Sto se tice mostarske 441. (slavna ili viteska ne sjecam se sad) podsejtio bih te da su ispali najvece *picke 11.11.1994. kada je dobrim dijelom radi njih i propala akcija. Gdje su god trebali napasti samo su dosli do srpskih polozaja, odmorili se i vratili se nazad, dok su momci iz Stoca, Zukine jedinice i da sad ne nabrajam izginuli ko zecevi osvojivsi sve sto je trebalo ali zbog povlacenja Mostaraca cetnici se konsolidirali i pokokali ove. Zena komandanta mostarske brigade ARBiH cijeli rat provela u Nevesinju!! To samo da ti malo ilistriram situaciju. Haj mi pokazi jedan metar kvadratni kojeg su mostarci oslobodili i ja cu pojest taj kvadrat zemlje (osim s. logora. rahmet i svako priznanje Hujki koji je fakat bio borac a sminker kao sugradjani mu).winabike wrote:Stari moj, nadam se da trenutno nisi u Mostaru, i da ekipa koju ja u Mostaru znam, a koja je 4 godine sa ARBiH bila po svim jebenim mostarskim sto urbanim sto padinskim frontovima, nece procitati ovaj post i skontati ko si ti. Inace bi najebo.forza milan wrote:Fala dragom Bogu da vise nema onog Mostara i da Bog da pa da ga vise nikad i ne bude. Nisu ga progutali nacionalisti nego ljudi koji su nacionalno osvijesteni za razliku od Mostaraca za kojima se lamentira u citiranom postu. Normalna je stvar da se revitalizira klub koji je osnovan prije 80-90 godina i da na sebi ima svoj nacionalni simbol - saharu (skidam im kapu do zemlje, mada nije normalno da ne daju Velezu da igra na BB). Morate shvatiti da je onaj Mostar bio plod restrikcija i nametanja cega danas NEMA i nikada vise nece ni biti!!! One mostarske *icke i pobjegulje koje nisu znale sta su ni ko su danas su mahom po Skandinaviji i mislim da je to s jedne strane jako pozitivna stvar.
Mostarci su pomalo ludi ljudi, u najpozitivnijem smislu, i ja ih duboko cijenim. Pitaj Mehu Obradovica (nekadasnjeg direktora Elektroprivrede, u Mostaru poznatog i kao "Meho Potop") kako se proveo kad se usqrchio i rekao da sta mostarci gledaju HE Mostar kad su je i onako bez borbe prepustili HVO-u (sto je naravno bila notorna laz, koju mogu objasniti drugom prilikom). Tri dana je drzao ledene obloge ispod oka, a vazio je ko zajeban mu*onja kadar SDA. Ono sto su Mostarci i Mostar u ratu napravili treba im dignut spomenik do neba, a svo vrijeme su se kleli u Mostar, Starog, Velez i crvenu zvijezdu na Velezovom grbu.
A sada komentari na dvije tvoje izjave, koje pokusavam po treci put da sastavim pristojno, jer su se prva dva pokusaja zavrsila u psovkama:
1. Niko u Skandinaviju nije otisao 1992 svojevoljno, kao ni na Heliodrom, kao ni na Dretelj.
2. Oni koji su osnovali Heliodrom su osnovali i Zrinjski, pa ih sad hvali do neba.
-
LAIBACH KUNST
#150 Re: SDA dobila najvise glasova u Sarajevu
Obzirom da je tema o izborima u Sarajevu,evo moj mali doprinos (činjenice naravno):
Rezultati općinskih izbora 2004. u Sarajevu:
Stari Grad:
SDA: 4012 glasova,
SDP: 1667 glasova,
SBiH 1576 glasova.
Centar:
SDP 5785 glasova,
SDA 5395 glasova,
SBiH 1696 glasova.
Novo Sarajevo:
SDP 4854 glasova,
SDA 4629 glasova,