SCG - BiH (sudije iz Grcke)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Od '92 :D :D ako može ikako :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Gospodine Stari, izvolite...objektivno, vjerodostojno (iz prve ruke?) i precizno... :D
upala

Post by upala »

kako mi se cini na redu je jos jedna farsa....nakon utakmice bih-danska na kojoj su sudili englezi.....vrlo vjerovatno ce i grcke kolege slijediti primjer "sudiske objektivnosti", a mi cemo kao i uvijek cupati kosu vristati plakati...i sta sve ne

uzalud NAM trud........... :x

p.s. svejedno ja cu opet navijati za :bih:
car-x

Post by car-x »

ovo vec sad pocinju izgovori za eventualni poraz..

sudija bi kao i u svakoj fudbalskoj tekmi trebi biti nevazan, pa sve i da nam novo panic iz doboja sudi..

treba igrati.. raditi svoj poso.. greska nasih fudbalera i jeste sto 30% utakmice provedu raspravljajuci sa sudijom i ukazujuci mi na nelogicnosti..

u svojoj dugoj karijeri gledaca fudbalskih utakmica ne sjecam se da je ijedan sudio promijenio svoju odluku.. ne treba biti nesto ekstra pametan da se to skonta.. ali eto, nasim fudbalerima to nije jasno..

elem, igrati lopte.. i dati vise golova od SCG.. to je kljuc uspjeha..
upala

Post by upala »

car-x wrote: u svojoj dugoj karijeri gledaca fudbalskih utakmica ne sjecam se da je ijedan sudio promijenio svoju odluku.. ne treba biti nesto ekstra pametan da se to skonta.. ali eto, nasim fudbalerima to nije jasno..

zato i jesu fudbaleri :lol: :D
Stari

Post by Stari »

Evo kratkog uvida u nekoliko ranijih losih partija nasih suparnika ....hronoloski:

Beograd, Stadion Crvene zvezde, Nov. 30. 1977. Kvalifikacije za SP 1978 u Argentini.

Jugovici: (ojacani dvojcom-trojcom pripadnika bosanskohercegovacke nacije) su nastupali u sastavu
Ivan Katalinic (Hajduk)
Drazen Muzinic (Hajduk)
Mario Boljat (Hajduh)
Aleksandar Trifunovic (Partizan)
Nenad Stojkovic (Partizan)
Jusuf Hatunic (Partizan…ranije cinimi se ali nisam siguran Sloboda Tuzla)
Danilo Popivoda (Eintracht B, Zapadna Njemacka)
Sead Susic (Crvena zvezda)
Miodrag Kustudic (Rijeka)
Ivica Surjak (Hajduk)
Safet Susic (Sarajevo)

Zamjene:Vahid Halilhodzic (Velez)umjesto for Popivode…i …Momcilo Vukotic (Partizan) umjesto Seada Susica

Spanjolska nastupala u sastavu:
Miguel Ángel, Marcelino, Camacho, Pirri (Olmo), Migueli, San José, Juanito (Dani), Leal, Rubén Cano, Asensi, Cardeñosa Scorer: 0-1 Rubén Cano Martinez
Utakmica je ostala zapamcena i po tome da su jugovici bili posve kilavi…i nemocni..ali razigrana publika je razbila glavu (preciznim hicem sa trobina) Juanitu(Daniju) bocom Coca-cola...staklene...od 0,33l od siline i preciznosti razbila se i boca ...mislim... ne samo Juanitova celenka.

Idemo dalje
Beograd, Stadion JNA, Sep 28 1985, Kvalifikacije za SP 1986 u Mexicu

Jugoslavija – Demokratska republika Njemacka (DDR). 1-2 (0-0)

Jugovici (i ovog puta je bilo sa njima pripadnika BiH nacije :D) su nastupali u sastavu
Zivan Ljukovcan (Crvena Zvezda)
Nenad Gracan (Rijeka)
Mirza Kapetanovic (Sarajevo)
Ivan Gudelj (Hajduk)
Marko Elsner (Crvena zvezda)
Ljubomir Radanovic (Partizan)
Jovica Nikolic (Crvena zvezda)
Haris Skoro (Zeljeznicar)
Milos Bursac (Sutjeska)
Mehmed Bazdarevic (Zeljeznicar)
Zlatko Vujovic (Hajduk)
Zamjene: Milko Djurovski (Czv) umjesto Nikolica i Vlado Capljic (Zeljeznicar) umjesto Gudelja

DDR je igrao u sastavu Müller,F.Rohde, Kreer, Sänger, Zötzsche, Pilz, Minge, Liebers, Thom, Kirsten, Ernst, Thom.
Strijelci Ernst 0-1… Thom 0-2 , 1-2 Haris Skoro nakon sto je golman Müller odbranio Neni Gracanu penal

Jugosi nisu u toj utakmici mogli nijemcima ni vode donositi….kasnije se pricalo da su DDR-ovci svi listom bili dopingovani nekakvim sirupom protiv kaslja... sto je naravno pokusaj klevete.

Jos malo
Beograd, Stadion Crvene zvezde, Nov 11 1987, Kvalifikacije EP 1988 u Zapadnoj njemackoj
Jugoslavia - Engleska 1-4 (0-4)
JUGOSI su tad imali slijedecu postavu:
Mauro Ravnic (Rijeka)
Zoran Vujovic (Bordeaux, Fra)
Mirsad Baljic (Zeljeznicar)
Srecko Katanec (Partizan…ranije Olimpija)
Marko Elsner (C. zvezda)
Faruk Hadzibegic (Sochaux, Fra…ranije Sarajevo)
Dragan Stojkovic (C. Zvezda)
Marko Mlinaric (Dinamo)
Fadil Vokrri (Partizan…ranije FK Pristina)
Mehmed Bazdarevic (Sochaux, Fra…ranije Zeljeznicar)
Zlatko Vujovic (Bordeaux, Fra)
Zamjene Vladan Radaca (Rad) umjesto na toj utakmici kriminalnog Ravnica …i kasnije Milan Jankovic (Real Madrid) umjesto Elsnera

Englezi : Shilton, G.M. Stevens, Sansom, Steven, Adams, Butcher, Robson (Reid), Webb (Hoddle), Beardsley, Lineker, Barnes

Strijelci.... redom za nekih 15-ak minuta : 0-1 Peter Beardsley, 0-2 John Barnes, 0-3 Bryan Robson, 0-4 Terry Adams, …..i 1-4 Srecko Katanec. Enlgezi su u prvom poluvremenu a i u dobrom dijelu drugog …mogli dati jos golova…dominirali su na terenu….Vjerovatno nisu mogli vise (od smijeha) pred kraj drugog poluvremena je uspostavljena kakva –takva ravnoteza na terenu.
Last edited by Stari on 22/09/2005 10:53, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Stari :D ovo o čemu ti pišeš nema veze sa utakmicom 12.10.2005 iz jednog prostog razloga :oops: a taj je ........tada nismo bili a ni mogli biti protivnici :D :D .
Dakle , SRJ , pa SCG pa kako je krenulo biće Srbija bez Crne Gore ........jednostavno vrijeme će pokazati da te dvije bivše republike bivše SFRJ ne mogu se poistovjećivati sa šest republika i dvije autonomne pokrajine od kojih jedna :D više nije u sastavu Srbije.
Pa eto :D ako možeš da počneš od SRJ :D .
Stari

Post by Stari »

Naravno...manijace1. One ekipe (SFRJ) kojih sam se sjetio u mom proslom komnetaru nisu isto sto i ova sadasnja ekipa SCG...naime ova sadasnja ekipa je losija jer (vrlo ispravno si to primjetio) ova sadasnja ekipa je oslabljena ..jelte ..neigranjem pripadnika bosanskohercegovacke nacije (ili ..je ono bilo bosanskohercegovackog etniciteta... :-? ...izvini skljoco nisam uspio ponoviti gradivo ..pa mi se neke stvari mijesaju).

Zamisao s mojim komentarom je bila da ukazem na mogucnosti osvajanja tri boda u Begeshu...kako? Pa jednostavno ko grah s kobasicama. Nasi momci trebaju odigrati isto ko sto su recimo DDR-ovci odigrali....cak i slabije od toga (imajuci u vidu da je i SCG sada slabija od one nekadasnje ekipe ...nesto oko cega smo se upravo slozili.)

Ulogu Ernsta bi mogao uzeti Barbarez....A Thom ce biti Beslija (ako igra ...a ako ne onda onaj brzi momak ...zaboravio sam kako se zove...jel ono bi Bartolovic?) ...i imamo slican razvoj situacije ...oni mogu stvoriti sansu samo iz penala...ali nemaju jednog H. Skoru da ubaci onu odbijenu loptu.
manijak1

Post by manijak1 »

Bartolović je otkrovenje :D spoja brzine , tehnike i pameti , s Grlićem :oops: Bešlijom i liscem Bolićem :D može se desiti da sve bude kako treba.
Volio bih da Belgijanci oderu Špance :D a ovo ostalo .......važno je da smo u igri i što onaj smrado od Haketa :D koji mijenja nickove kao Selma Bajrami gaćice :D kaže za naše jadne reprezentacije :D .
Kako nisi naučio sve lekcije ? :D
Godine čine svoje ili novo znanje potire staro ? :D
Šta misliš danas za Đugarden Elsfborg ? Polufinale kraljičinog kupa ?
1 ? ili X ili 2 ? :D Sude li Norvežani ? :D :D
Stari

Post by Stari »

Djurgarden Elfsborg ? :D ?...Heej a sto ce ti to... :D. ...Ok hajd ako je vec dotle doslo ....objektivno Stokholmcani su bolja ekipa, makar ih ja ne gotivim previse... Vec su osigurali sampionsku titulu i nemaju visoku motivaciju uoci ovog meca....i jedino ih to moze skrenuti sa puta da rutinski pobijede Borosane...koji opet su nesto poput splitskog hajduka...sto-ce reci- otkako su konacno napravili potpuno nov i prelijep stadion ....nikako da proigraju kako treba. Da sam na tvom mjestu (ako se radi o sportskoj prognozi)...kategoricki ...pobjeda Stokholmcana (znaci Djurgardena) ...bi bila moja prognoza.

Nego otkud ti podaci koji daju uvid u ucestalost mijenjanja donjeg rublja...jedne od najpopularnijih ( :D sudeci po broju otvaranja teme posvecene njoj :D ) .... :-? pjevacica :?
alek

Post by alek »

jel to znaci da ce sudija presuditi? :D ili je vec presudio? nisam u toku i ne znam o cemu pricate :D
Stari

Post by Stari »

alek wrote:jel to znaci da ce sudija presuditi? :D ili je vec presudio? nisam u toku i ne znam o cemu pricate :D
Pa zar nije posao svakog sudije da sudi i presudjuje...?
manijak1

Post by manijak1 »

Eto sad ja trebam reći otkud to znam ? :D :D
Ma , čuo sam od raje :D :D Stari pa rekoh da postavim figuru .
Alek :oops: pričamo kako nije slučajno da Grci sude ovu vrlo važnu utakmicu .......na našim igračima je da budu jači i od sudbine :D :D .
Jesam li ti rekao da će Gefle ući i opstati u Superetanu ? :D .
Žao mi Landskrone :( :( .
Asiriska :D kako ušla tako će i ispasti :D .
Kad počinje Royal Liga ? :D
Norveška Danska Švedska a možda se uključi i Finska :D :D
alek

Post by alek »

nije, ima tu i porote :D
preformulisacu :D jel to znaci da ce ovo 'iz grcke' presuditi? ili je vec presudilo? nisam u toku i ne znam o cemu pricate :D
alek

Post by alek »

odgovor na moje pitanje bi dakle bio :D znaci, da se ne kladim, namjestaljka? :D
manijak1 wrote:Alek :oops: pričamo kako nije slučajno da Grci sude ovu vrlo važnu utakmicu .......na našim igračima je da budu jači i od sudbine :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Znači ako oni budu morali i budu imali priliku da tako što učine ........da će i pored direktnog prijenosa to i učiniti . :D
A sad ti vidi :D :D ko će u takvoj konstelaciji najebati :D
Stari

Post by Stari »

Porota...ne egzistira..u pravosudnom sistemu o kojem se radi. Imas ...samo sudiju, dvojcu pomocnika i jednog zaduzenog za knjigovodstvo i dokumentaciju.
Last edited by Stari on 22/09/2005 11:28, edited 1 time in total.
alek

Post by alek »

a mozemo li ih sprijeciti mi ispred malih ekrana :D snagom volje? :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Možemo :D
alek

Post by alek »

merde, nije li porota na tribinama, spremna za boj? :D slabi ste mi vi navijaci :D :D
Stari

Post by Stari »

Nego ..manijace1...imam li kakve sanse vidjeti tu utakmicu ...pa makar i na RTS_Sat1? Rekao sam ti vec da BH1 nemam? OBN i NTV Hayat...u nogometnom smislu ...promasena investicija (ne znaju ni indirekt napraviti kako treba).
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Eh za RTS je moguće ali najsigurnije je na BHT-u . :D :D .
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari wrote:Djurgarden Elfsborg ? :D ?...Heej a sto ce ti to... :D. ...Ok hajd ako je vec dotle doslo ....objektivno Stokholmcani su bolja ekipa, makar ih ja ne gotivim previse... Vec su osigurali sampionsku titulu i nemaju visoku motivaciju uoci ovog meca....i jedino ih to moze skrenuti sa puta da rutinski pobijede Borosane...koji opet su nesto poput splitskog hajduka...sto-ce reci- otkako su konacno napravili potpuno nov i prelijep stadion ....nikako da proigraju kako treba. Da sam na tvom mjestu (ako se radi o sportskoj prognozi)...kategoricki ...pobjeda Stokholmcana (znaci Djurgardena) ...bi bila moja prognoza.

Nego otkud ti podaci koji daju uvid u ucestalost mijenjanja donjeg rublja...jedne od najpopularnijih ( :D sudeci po broju otvaranja teme posvecene njoj :D ) .... :-? pjevacica :?
Stari...oprostices sto se usudjujem podsjetiti te...nisu jos...jer...cetiri su kola do kraja serije, a 6 bodova prednosti...hoce rec' nije sve gotovo...tako da im motivacija ne bi trebala bit' problem...
Ne gotivim ih ni ja :D ...ali nemoj mislit' da je zbog bivseg im trenera 8) ...
Jos da dodam...ova utakmica je iz kup takmicenja...polufinale, ako se ne varam....
Stari

Post by Stari »

U pravu si IbnHome ...teorijski gledano jos mogu izgubiti sampionsku titulu....medjutim mislim da je ona pobjeda nad Geteburgom prije neki dan bila..... to sto im je falilo.

A sto se tice Z. Lukica.... :? .... ne nikako ....protiv njega nemam nista dok je bio u Djurgardenu radi je svoj posao dobro ...no penzionisanjem S. Rehna te odlaskom Kjälströma i Elmandera iz kluba u inostranstvo... treba priznati, nisu vise onako jaki kao prije 2-3 godine. Neki bi cesto znali reci da bi sa ovom trojcom u ekipi svako mogao osjojiti prvenstvo Svedske ....no ipak Lukic ih je otkrio (ovu zadnju dvojicu)...i to uvazavam.

no tema je
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( sudije iz Hellas :( :(
Post Reply