berenice wrote:(ne)forumas wrote:Pa ima li i'ko u ovom gradu da mu se nesto lijepo desilo u kaHvicu?
Ja nisam imao problema sa konobarima... il' je do mene il' je do konobara...
Ne znam, ali ni meni se nisu dešavale baš neke posebno negativne scene...ili ih jednostavno nisam bila u stanju registrovati ili sam ja uvijek bila problem?! hmmmm...
Scene u kaficima
-
(ne)forumas
#251 Re: Scene u kaficima
ma sta ja znam, ja vala nemam kockastu glavu al' valjda imam dobar "scenski nastup" pa smo svi sretni i zadovoljni 
- berenice
#252 Re: Scene u kaficima
Samo pozitivnu energiju širiti! Nego!

-
mirzonisa
#253 Re: Scene u kaficima
E ovako,da i ja malo dodam,al necu o vodi,nego o temi scene u kaficima...dakle,prije koju godinu,dodjemo nas cetvero u palmu,u po bijela dana...Zima,ali suncano,stolovi vani,sjedi jedan par za susjednim stolom...Sad se mi malo zapricali,al ja vidim da konobara/ice nema,pa nema...Pitam ovo drustvo do nas,je dolazi konobar,kazu oni dolazi...I sjedimo mi tako,i pukne mi film,i ja lagano pozovem prvo informacije...Dobijam broj kafe slasticarne Palma...Zovem i h,javlja se muski glas..Dobar dan,dobar dan..Kafic Palma? jeste,izvolite..Mozete li molim vas poslati konobara napolje,da nas posluzi,jer ima bar 20 minuta da sjedimo,a niko nista?! Tajac...Knedla u grlu...I onda odgovor: Naravno gospodine,eto nekoga odmah!!!
A ova moja raja zacudjeno gledaju,i kad su skontali,sta sam uradio,sa nevjericom upitase,da li sa stvarno pozvao Palmu...Ja kazem,naravno,eto nekog!!! Popadali od smijeha!!!
Mislim da se u roku od par sekundi pojavio sef sale,ili gazda,ko vec...I kazem mu ja hladno,da ja sam vas zvao...Mzemo li da narucimo? Titrali su oko nas,sve dok nismo otisli! 
- JosePB
#254 Re: Scene u kaficima
Trebaju usluziti a ne sluziti...Nekad i gosti pretjeraju posebno oni jako frustrirani i nadobudni sto su navikli sve parama da kupuju...pogotovu poslije rata. Radio sam kao koonobar 8 g i uglavnom posteno, mogu se pohvaliti da mi nikad niko nije prigovorio na racun a znalo se i malo zakinuti. To sam radio samo u slucajevima kad su se gosti bukvalno izivljavali i trazili da im izmislim nesto po cemu bi oni bili posebni i koristili svoj novac da im neko glumi roba a ne nekog ko je tu da ih samo ljubazno posluzi...Radio sam na elitnom mijestu i ne bih ga imenovao radi reklame i plata mi je bila 500KM a imao sam baksisa 4 puta vise od plate a sve to dok je bilo stranaca, sad mi bivsi kolega kaze da ne mogu svi zajedno da izadju toliko a imaju isto posla...haj pa tako

-
Static-X
#255 Re: Scene u kaficima
Tako ja cekao jedno 10min samo da naplatim. Stoji zemska pred kasom i kaze izvini ne smijem ti ja to naplatiti, cekaj da dodje konobarica koja te posluzila.mirzonisa wrote:E ovako,da i ja malo dodam,al necu o vodi,nego o temi scene u kaficima...dakle,prije koju godinu,dodjemo nas cetvero u palmu,u po bijela dana...Zima,ali suncano,stolovi vani,sjedi jedan par za susjednim stolom...Sad se mi malo zapricali,al ja vidim da konobara/ice nema,pa nema...Pitam ovo drustvo do nas,je dolazi konobar,kazu oni dolazi...I sjedimo mi tako,i pukne mi film,i ja lagano pozovem prvo informacije...Dobijam broj kafe slasticarne Palma...Zovem i h,javlja se muski glas..Dobar dan,dobar dan..Kafic Palma? jeste,izvolite..Mozete li molim vas poslati konobara napolje,da nas posluzi,jer ima bar 20 minuta da sjedimo,a niko nista?! Tajac...Knedla u grlu...I onda odgovor: Naravno gospodine,eto nekoga odmah!!!A ova moja raja zacudjeno gledaju,i kad su skontali,sta sam uradio,sa nevjericom upitase,da li sa stvarno pozvao Palmu...Ja kazem,naravno,eto nekog!!! Popadali od smijeha!!!
Mislim da se u roku od par sekundi pojavio sef sale,ili gazda,ko vec...I kazem mu ja hladno,da ja sam vas zvao...Mzemo li da narucimo? Titrali su oko nas,sve dok nismo otisli!
- dottore
#256 Re: Scene u kaficima
ako iko navrne u onaj Grand Centar na Ilidzi, i unutra onaj kafic premium, neka pita konobara imaju li ledenu kafu....
znam da nemaju, al nije steta priupitat....
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#257 Re: Scene u kaficima
bila je ona skrivena kamera kad dolaze onom konobaru uvijek u toku dana i pitaju dali imaju ledeni caj od manga. jedno 30 ljudi u toku 2 sata. tip poludio, vristao sam od smijeha.dottore wrote:ako iko navrne u onaj Grand Centar na Ilidzi, i unutra onaj kafic premium, neka pita konobara imaju li ledenu kafu....![]()
ha,ha,ha...ili ona djeca sto idu na kios da pitaju prodavaca dali ima najnoviji roman od velikog bleka? tako njih desetak u roku 1 sat priupitali i na kraju dodje 11 i kaze: ja sam veliki blek je me ko trazio?!!
- Noddle
#258 Re: Scene u kaficima
U Wisi na Stupu prije par godina dodjem sa drugaricom da pojedemo palacinke. Narucimo mi palacinke i prvo nam konabor donese racun. Pricamo nas dvije, tracamo onako zenski i tako prodje 45 minuta, a palacinaka nema pa nema. Ja ponovo zovnem konobara i napomenem ga da nam je zaboravio donijeti palacinke i on kaze: "Evo sad ce." Mi opet u pricu i prodje jos pola sata, mi se spremimo i krenemo kuci bez palacinaka. Kaze nama konobar na izlasku: "Oprostite, ali vi niste platili racun!" Ja i prijateljica izbecile oci i gledamo u njega i ja mu kazem: "Oprostite, ali sta da vam platim." On meni mrtav hladan: "Pa palacinke, naravno." Reko: "One koje nismo pojele, ja ih necu platiti, cekala sam da mi donesete palacinke i nikad ih nisam dobila. Da ste isli ubrati psenicu i da ste je morali samljeti i napraviti brasno, do sada ste mi mogli donijeti palacinke. Ponavljam, necu platiti nesto sto nisam dobila." Konobar kaze: "Ali sta ja da radim, ja sam vam racun otkucao, ko ce sad to da plati?????"
Na kraju sam mu samo rekla: "To mene ne interesuje, ja ne placam nesto sto nisam dobila." I odem, ne moram vam reci da nakon toga nikad vise nisam dole otisla.
Na kraju sam mu samo rekla: "To mene ne interesuje, ja ne placam nesto sto nisam dobila." I odem, ne moram vam reci da nakon toga nikad vise nisam dole otisla.
- dottore
#259 Re: Scene u kaficima
sad je on popusio....Noddle wrote:U Wisi na Stupu prije par godina dodjem sa drugaricom da pojedemo palacinke. Narucimo mi palacinke i prvo nam konabor donese racun. Pricamo nas dvije, tracamo onako zenski i tako prodje 45 minuta, a palacinaka nema pa nema. Ja ponovo zovnem konobara i napomenem ga da nam je zaboravio donijeti palacinke i on kaze: "Evo sad ce." Mi opet u pricu i prodje jos pola sata, mi se spremimo i krenemo kuci bez palacinaka. Kaze nama konobar na izlasku: "Oprostite, ali vi niste platili racun!" Ja i prijateljica izbecile oci i gledamo u njega i ja mu kazem: "Oprostite, ali sta da vam platim." On meni mrtav hladan: "Pa palacinke, naravno." Reko: "One koje nismo pojele, ja ih necu platiti, cekala sam da mi donesete palacinke i nikad ih nisam dobila. Da ste isli ubrati psenicu i da ste je morali samljeti i napraviti brasno, do sada ste mi mogli donijeti palacinke. Ponavljam, necu platiti nesto sto nisam dobila." Konobar kaze: "Ali sta ja da radim, ja sam vam racun otkucao, ko ce sad to da plati?????"
tako prosle godine u mostaru u pizzeriji, dodje konobar, sta cete ovo ono
mi trazimo margaritu, kaze on nama nema pizza vise, nestalo
- Edin H.
#260 Re: Scene u kaficima
JosePB wrote:Trebaju usluziti a ne sluziti...Nekad i gosti pretjeraju posebno oni jako frustrirani i nadobudni sto su navikli sve parama da kupuju...pogotovu poslije rata. Radio sam kao koonobar 8 g i uglavnom posteno, mogu se pohvaliti da mi nikad niko nije prigovorio na racun a znalo se i malo zakinuti. To sam radio samo u slucajevima kad su se gosti bukvalno izivljavali i trazili da im izmislim nesto po cemu bi oni bili posebni i koristili svoj novac da im neko glumi roba a ne nekog ko je tu da ih samo ljubazno posluzi...Radio sam na elitnom mijestu i ne bih ga imenovao radi reklame i plata mi je bila 500KM a imao sam baksisa 4 puta vise od plate a sve to dok je bilo stranaca, sad mi bivsi kolega kaze da ne mogu svi zajedno da izadju toliko a imaju isto posla...haj pa tako![]()
![]()
E kada konobari ne mogu oteti ode sve do djavola
- dinoxy
#261 Re: Scene u kaficima
ma ovo što pišete oko toga da nece kafu da donesu u kasnijim satima...vjerujete sve ovo zavisi od toga ko trazi kafu...ja sam isto imao takvih "problema" oko kafe recimo oko 21h, al jarane dođe faca i kaze kafu ma donesu mu je odmah i upale aparat i sve sto treba...
- ladyada
#262 Re: Scene u kaficima
da nije ona pizzerija kod starog mosta ..... tamo sam ja takav odgovor dobila ........ pa sta imate pitam ja a konobarica sok kafu ......... a mi razguli i trazi dalje .....dottore wrote: sad je on popusio....![]()
tako prosle godine u mostaru u pizzeriji, dodje konobar, sta cete ovo ono
mi trazimo margaritu, kaze on nama nema pizza vise, nestalo
![]()
- karbofix
#263 Re: Scene u kaficima
kazu dvije cure hoce kaFučino i livanu kolu - sad kakva je to kola, nisam siguran 
- dinoxy
#264 Re: Scene u kaficima
ili "ekspreso" kafukarbofix wrote:kazu dvije cure hoce kaFučino i livanu kolu - sad kakva je to kola, nisam siguran
-
zemo_online
#265 Re: Scene u kaficima
ne pijem kafu uopce. nemam potrebu da pijem u kaficu ni pivo ni vino ni bilo sta drugo.
- dinoxy
#266 Re: Scene u kaficima
al tema je scene u kaficimatest01 wrote:ne pijem kafu uopce. nemam potrebu da pijem u kaficu ni pivo ni vino ni bilo sta drugo.
-
LongDong
#267 Re: Scene u kaficima
A znači na tebe i takve kao ti se odnosio onaj natpis u kafani u "Kuduzu" ... "zabranjeno sjedit 'nako!"test01 wrote:ne pijem kafu uopce. nemam potrebu da pijem u kaficu ni pivo ni vino ni bilo sta drugo.
- Edin H.
#268 Re: Scene u kaficima
Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu 
- law2
#269 Re: Scene u kaficima
Zasto ne pitas konobara koji ti donese diet koluEdin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
- Edin H.
#270 Re: Scene u kaficima
Ma ne bendaju me dva postolaw2 wrote:Zasto ne pitas konobara koji ti donese diet koluEdin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
- red387
#271 Re: Scene u kaficima
Možda zato što ne nude Coca Colu Zero!?Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
- Edin H.
#272 Re: Scene u kaficima
Pa u tome i jeste problem, zasto je ne nude, diet coce i zero coke nisu ni slicne.red387 wrote:Možda zato što ne nude Coca Colu Zero!?Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
- BSn
#273 Re: Scene u kaficima
Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
Vjerovatno iz istog razloga sto ih dobar dio misli da su Pepsi i Coca-Cola isto.
- Edin H.
#274 Re: Scene u kaficima
Onda je u reduBSn wrote:Edin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu
Vjerovatno iz istog razloga sto ih dobar dio misli da su Pepsi i Coca-Cola isto.
- black
#275 Re: Scene u kaficima
pa kazes mu hvala lijepo ali ja to nisam naruchio i nosi sa stolaEdin H. wrote:Zasto u sarajevskim kaficima ako narucis kolu zero nude ti diet kolu