SBIH
- Lokman
#726 Re: SBIH
Harisa Silajdžića zbog rušenja aprilskog paketa i mandata njegove stranke u periodu 2006-2010 treba sudski procesuirati. Nemoralni i pokvareni Silajdžić nema grižnje savjesti i niti osijećaj krivice zbog haosa i nesreće koju je ostavio iza sebe i sada bi da se nakon četiri godine uživanja na turskoj rivijeri i Londonu vrati u politički život i napravi još više zla i nesreće.
- Banksy
#727 Re: SBIH
Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Danas to i slijepac vidi.
-
bob_rock
#728 Re: Odg: SBIH
Bilo je dosta dobrih poteza pogotovo kada je u pitanju opstanak drzave,pokretanje proizvodje u zeljezari Zenica ( pitanje sta bi bilo od iste da se nije privatizirala),spasavanje Divjaka i Ganica,borba za drzavnu imovinu, dovodjenje velike investicije u energetski sektor kada su sda i sdp oborili na parlamentu ...Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Ono sto je moja velika zamjerka je skupljanje losih likova oko sebe koji su su iskoristeni u propagandu protiv njega i stranke. Druga stvar je veoma los pr stranke gdje nastupi nisu prilagodjeni sirim masama te cesto koristenje terminologije koja je vecini nije jasna. Osim toga, zar nije porazna cinjenica da prije par mjeseci procitam na portalu slobodne bosne da u trenutku preuzimanja vlasti 2010 na racunu Elektroprivrede je bilo oko 300 miliona KM + obezbjedjena sredstva za gradnju dionica autoputa u iznosu 900 miliona KM. Zar nemoze smatrati uspjehom vladw gdje su resorni ministar i direktor EP bili iz SBIH?
Jeli borba za prava Ilijasa Pilava los potez?
Tog istog covjeka je na kraju vrbovao sdp i postavio za prvog covjeka vogosce. Jeli to poruka srebrenicanima i ostalim povratnicima?
Za lokoma: Procitaj prijedlog amandmana aprilskog paketa i ako nerazumijes,pronadji nekoga da ti rastumaci. Vjeruj da nisi upravu.
-
VjecitiStudent
#729 Re: SBIH
Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
I slijepac vidi da smo upravo od tog trenutka krenuli nizbrdo.
- Havatar
#730 Re: SBIH
Mislili su da mogu da natjeraju Bosnjake da urade ono sto je suprotno njihovim interesima pa su pomagali srpske i hrvatske ekstremiste ali im je vec postalo jasno da to nece ici zato i mijenjaju polahko svoju politiku.VjecitiStudent wrote:Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Danas to i slijepac vidi.![]()
- Lokman
#731 Re: Odg: SBIH
Nakon iskustva zadnjih deset godina iluzorno je raspravljati o Silajdžićevom rušenju aprilskog paketa. On je zarad pohlepe za vlašću žrtvovao zapadni konsenzus u BiH, ponizio Ameriku i otvorio pandorinu kutiju Dodikovog divljanja u javnom životu. Srušio je poslednji jedinstveni zapadni prijedlog, a kao alternativu ponudio status quo bez ograničenog roka trajanja. I vlast koju je tako skupo platio iskoristio je zarad koristi stotina nesposobnih kadrova SBiH. Danas je jedina opcija probosanskih snaga da mole USA za ponovni angažman, ali zašto bi to Amerikanci uradili i trošili svoj kredibilitet i energiju da bi ih neki tamo Silajdžić ponizio i srušio njihovu akciju, a da na kraju Bošnjaci nisu dobili ništa osim pjesničkih teorija o zavjerama i lošim rješenjima. Bošnjaci prvo razbiju jaje i proliju kajganu pa poslije traže da se kajgana ponovo vrati u jaje.bob_rock wrote:Bilo je dosta dobrih poteza pogotovo kada je u pitanju opstanak drzave,pokretanje proizvodje u zeljezari Zenica ( pitanje sta bi bilo od iste da se nije privatizirala),spasavanje Divjaka i Ganica,borba za drzavnu imovinu, dovodjenje velike investicije u energetski sektor kada su sda i sdp oborili na parlamentu ...Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Ono sto je moja velika zamjerka je skupljanje losih likova oko sebe koji su su iskoristeni u propagandu protiv njega i stranke. Druga stvar je veoma los pr stranke gdje nastupi nisu prilagodjeni sirim masama te cesto koristenje terminologije koja je vecini nije jasna. Osim toga, zar nije porazna cinjenica da prije par mjeseci procitam na portalu slobodne bosne da u trenutku preuzimanja vlasti 2010 na racunu Elektroprivrede je bilo oko 300 miliona KM + obezbjedjena sredstva za gradnju dionica autoputa u iznosu 900 miliona KM. Zar nemoze smatrati uspjehom vladw gdje su resorni ministar i direktor EP bili iz SBIH?
Jeli borba za prava Ilijasa Pilava los potez?
Tog istog covjeka je na kraju vrbovao sdp i postavio za prvog covjeka vogosce. Jeli to poruka srebrenicanima i ostalim povratnicima?
Za lokoma: Procitaj prijedlog amandmana aprilskog paketa i ako nerazumijes,pronadji nekoga da ti rastumaci. Vjeruj da nisi upravu.
-
bob_rock
#732 Re: SBIH
Vidi majstore, isto tako sam mislio prateci medije. Onda sam se malo potrudio i procitao predlozene amandmane te analizirao pogotovo dio oko izbora mandatara vijeca ministara i raspustanja parlamenta na drzavnom nivou. Amandmani su omogucavali beskonacnu blokadu na drzavnom nivou. Zasto mislis da ono sto su nam nudili kao rijesenje je dobro za nas?
Sjecas li se govora Baydena u parlamentu BiH? Jeli stvarno mislis da je prepoznao Tihica kao velikog lidera te ga zato spomenuo u govoru?
Sjecas li se govora Baydena u parlamentu BiH? Jeli stvarno mislis da je prepoznao Tihica kao velikog lidera te ga zato spomenuo u govoru?
- Lokman
#733 Re: SBIH
Budi malo jasniji. Želiš da kažeš da je Amerika neprijatelj Bosne, prosrpski orijentisana, i da je čitav projekt aprilskog paketa bio zamka za Bošnjake kako bi se BiH napravila disfunkcionalnom, onda je Silajdžić reagovao, srušio američki projekt, spasio BiH paralize i beskrajne političke krize, tako što je cementirao Dayton na beskonačni rok?bob_rock wrote:Vidi majstore, isto tako sam mislio prateci medije. Onda sam se malo potrudio i procitao predlozene amandmane te analizirao pogotovo dio oko izbora mandatara vijeca ministara i raspustanja parlamenta na drzavnom nivou. Amandmani su omogucavali beskonacnu blokadu na drzavnom nivou. Zasto mislis da ono sto su nam nudili kao rijesenje je dobro za nas?
-
bob_rock
#734 Re: SBIH
Mislim da sam bio veoma jasan. Ali evo da ponovim: Aprilski paket u formatu koji je ponudjen nije bio dobro rijesenje i kao takav je dobro sto nije prosao. Ako ti smatras da je dobar, volio bi da izneses argumente.
-
VjecitiStudent
#735 Re: SBIH
Wtf, beskonačnu blokadu na državnom nivou i sada može napraviti bilo ko ko dovoljno ruku za to. Vidi npr. pod Zakon o prebivalištu, ko zadnji primjer.bob_rock wrote:Vidi majstore, isto tako sam mislio prateci medije. Onda sam se malo potrudio i procitao predlozene amandmane te analizirao pogotovo dio oko izbora mandatara vijeca ministara i raspustanja parlamenta na drzavnom nivou. Amandmani su omogucavali beskonacnu blokadu na drzavnom nivou. Zasto mislis da ono sto su nam nudili kao rijesenje je dobro za nas?
-
VjecitiStudent
#736 Re: SBIH
Dobri argumenti paketa su milion puta i spomenuti i uredno ignorisani od aprilske bratije.bob_rock wrote:Mislim da sam bio veoma jasan. Ali evo da ponovim: Aprilski paket u formatu koji je ponudjen nije bio dobro rijesenje i kao takav je dobro sto nije prosao. Ako ti smatras da je dobar, volio bi da izneses argumente.
Vrijedni ponoviti Lokmana
Nakon što smo izradili našeg jedinog moćnog saveznika na ovoj planeti, saveznik nas je pustio niz vodu.On je zarad pohlepe za vlašću žrtvovao zapadni konsenzus u BiH, ponizio Ameriku i otvorio pandorinu kutiju Dodikovog divljanja u javnom životu. Srušio je poslednji jedinstveni zapadni prijedlog, a kao alternativu ponudio status quo bez ograničenog roka trajanja. I vlast koju je tako skupo platio iskoristio je zarad koristi stotina nesposobnih kadrova SBiH. Danas je jedina opcija probosanskih snaga da mole USA za ponovni angažman, ali zašto bi to Amerikanci uradili i trošili svoj kredibilitet i energiju da bi ih neki tamo Silajdžić ponizio i srušio njihovu akciju, a da na kraju Bošnjaci nisu dobili ništa osim pjesničkih teorija o zavjerama i lošim rješenjima.
Plodove Harisovog aprilskog umijeća uživamo svakog dana ...
- Havatar
#737 Re: SBIH
Pustio nas je niz vodu posto je tad bila aktuelna prica oko Kosova pa da bi privolili Srbe ka zapadu i EU onda su ih pustili da divljaju po Bosni i prema manjinama u Srbiji a da na Kosovu odrade ono sto se trazi i tako bi bilo i da je prihvacen aprilski paket samo sto bi to tad znacilo raspad Bosne. Mogla je Amerika i da trazi i da se Srbija potpuno odrekne politike iz 90-tih ali gdje ce to posto onda nece imati konstantno zariste da ga iskoriste kad god him je potrebno.VjecitiStudent wrote:Dobri argumenti paketa su milion puta i spomenuti i uredno ignorisani od aprilske bratije.bob_rock wrote:Mislim da sam bio veoma jasan. Ali evo da ponovim: Aprilski paket u formatu koji je ponudjen nije bio dobro rijesenje i kao takav je dobro sto nije prosao. Ako ti smatras da je dobar, volio bi da izneses argumente.
Nakon što smo izradili našeg jedinog moćnog saveznika na ovoj planeti, saveznik nas je pustio niz vodu.On je zarad pohlepe za vlašću žrtvovao zapadni konsenzus u BiH, ponizio Ameriku i otvorio pandorinu kutiju Dodikovog divljanja u javnom životu. Srušio je poslednji jedinstveni zapadni prijedlog, a kao alternativu ponudio status quo bez ograničenog roka trajanja. I vlast koju je tako skupo platio iskoristio je zarad koristi stotina nesposobnih kadrova SBiH. Danas je jedina opcija probosanskih snaga da mole USA za ponovni angažman, ali zašto bi to Amerikanci uradili i trošili svoj kredibilitet i energiju da bi ih neki tamo Silajdžić ponizio i srušio njihovu akciju, a da na kraju Bošnjaci nisu dobili ništa osim pjesničkih teorija o zavjerama i lošim rješenjima.
-
VjecitiStudent
#738 Re: SBIH
Da je to tako, onda se ne bi nikada ni upuštali u cijelu priču.Havatar wrote:Pustio nas je niz vodu posto je tad bila aktuelna prica oko Kosova pa da bi privolili Srbe ka zapadu i EU onda su ih pustili da divljaju po Bosni i prema manjinama u Srbiji a da na Kosovu odrade ono sto se trazi i tako bi bilo i da je prihvacen aprilski paket samo sto bi to tad znacilo raspad Bosne. Mogla je Amerika i da trazi i da se Srbija potpuno odrekne politike iz 90-tih ali gdje ce to posto onda nece imati konstantno zariste da ga iskoriste kad god him je potrebno.
Također, ko da su Srbi uopće bili faktor u tom trenutku, ruke su im bili zavrnute na sve moguće načine, i mrkve i štapa je tih dana bilo u izobilju, uz vrlo malu cijenu.
A ovo za "konstantno žarište po potrebi", ne znam da li da se smijem ili plačem. Jel' čitaš uopće vijesti sa globusa zadnjih godina? Žarišta ko salate, no Bošnjo, ko i obično, konta da se cijeli svijet oko njega vrti.
-
bob_rock
#739 Re: Odg: SBIH
Da prvo rascistimo, da li zelis reci da je zakon prebivalistu dobar ?VjecitiStudent wrote:Wtf, beskonačnu blokadu na državnom nivou i sada može napraviti bilo ko ko dovoljno ruku za to. Vidi npr. pod Zakon o prebivalištu, ko zadnji primjer.bob_rock wrote:Vidi majstore, isto tako sam mislio prateci medije. Onda sam se malo potrudio i procitao predlozene amandmane te analizirao pogotovo dio oko izbora mandatara vijeca ministara i raspustanja parlamenta na drzavnom nivou. Amandmani su omogucavali beskonacnu blokadu na drzavnom nivou. Zasto mislis da ono sto su nam nudili kao rijesenje je dobro za nas?
Sto se tice aprilskog paketa, mislim da sam bio jasan ali eto jos jednom da ponovimo: Aprilski paket je imao dobrih stvari ali u kompletu kakav se nudio na glasanje je bio los.
Blokada zakona koji je stetan, a izglasan od strane sdp-a nece moci biti dovijeka. Neizbor mandatara u trecem pokusaju automatizmom raspusta parlament.
Ili mozda da pustimo sdp da i ovo pojasni kako je dobro za nas?
-
VjecitiStudent
#740 Re: Odg: SBIH
Sam primjer je uzet zbog njegove svježine, sadržaj primjera je nebitan.bob_rock wrote:Da prvo rascistimo, da li zelis reci da je zakon prebivalistu dobar ?VjecitiStudent wrote: Wtf, beskonačnu blokadu na državnom nivou i sada može napraviti bilo ko ko dovoljno ruku za to. Vidi npr. pod Zakon o prebivalištu, ko zadnji primjer.
Sto se tice aprilskog paketa, mislim da sam bio jasan ali eto jos jednom da ponovimo: Aprilski paket je imao dobrih stvari ali u kompletu kakav se nudio na glasanje je bio los.
Blokada zakona koji je stetan, a izglasan od strane sdp-a nece moci biti dovijeka. Neizbor mandatara u trecem pokusaju automatizmom raspusta parlament.
Suština je da i sada, ako nema političke volje, nema ni parlamenta.
-
bob_rock
#741 Re: Odg: SBIH
Zelis reci da smo trebali prihvatiti aprilski koji nije dobar zato sto je trazeno od nas?VjecitiStudent wrote:Dobri argumenti paketa su milion puta i spomenuti i uredno ignorisani od aprilske bratije.bob_rock wrote:Mislim da sam bio veoma jasan. Ali evo da ponovim: Aprilski paket u formatu koji je ponudjen nije bio dobro rijesenje i kao takav je dobro sto nije prosao. Ako ti smatras da je dobar, volio bi da izneses argumente.
Tu se vidi razlika izmedju politicara i drzavnika.
-
VjecitiStudent
#742 Re: Odg: SBIH
WTF "traženo"????bob_rock wrote:Zelis reci da smo trebali prihvatiti aprilski koji nije dobar zato sto je trazeno od nas?
Tu se vidi razlika izmedju politicara i drzavnika.
Beriz Belkić (SBiH) je bio dio ekipe koja je pregovarala oko paketa od prvog dana, da bi iz nje izašao nakon što je maneken iskoristio cijelu stvar za 'come back', ne bi li konačno postao nešto u Bošnjaka.
Tu se vidjela razlika između manekena i državnika.
-
bob_rock
#743 Re: SBIH
Znači, prema tvom mišljenju, je trebalo prihvatiti amandmane iako su bili nešto preko čega se ne smije preći ?
-
bob_rock
#744 Re: Odg: SBIH
Zakon o prebivalištu nije bitan ?VjecitiStudent wrote:Sam primjer je uzet zbog njegove svježine, sadržaj primjera je nebitan.bob_rock wrote:Da prvo rascistimo, da li zelis reci da je zakon prebivalistu dobar ?VjecitiStudent wrote: Wtf, beskonačnu blokadu na državnom nivou i sada može napraviti bilo ko ko dovoljno ruku za to. Vidi npr. pod Zakon o prebivalištu, ko zadnji primjer.
Suština je da i sada, ako nema političke volje, nema ni parlamenta.
Želim mi reći da zakon koji omogućava poništavanje prebivališta povratnicima nije bitan na čijem izglasavanju insistiraju stranke iz RS zbog Prvog marta i projekta Domovina ?
Još navodiš kako ukoliko nema političke volje nema ni parlamenta i to je tvoje poređenje sa uvođenjem mogućnosti blokade formiranja parlamenta na državnom nivou ?
Majstore, braniš neodbranjivo...
-
VjecitiStudent
#745 Re: SBIH
Amandmani su postali nešto preko čega se ne smije preći tek kad je maneken skontao da zbog izmjene načina izbora članova predsjedništva (nakon amandmana, članove predsjedništva bi birao parlament), on više nikada ne bi postao član predsjedništva. Tek nakon toga kreće ublehozna propaganda, koja je zanimljivo je, u danima odbijanja se vrtila isključivo oko toga što se ne ukida entitetsko glasanja. Svi ostali detalji su dodati tek poslije, kao obični, jebeni, izgovor.bob_rock wrote:Znači, prema tvom mišljenju, je trebalo prihvatiti amandmane iako su bili nešto preko čega se ne smije preći ?
Da su amandmani prošli, famozni slučaj Sejdić-Finci bi bio riješen za pet minut a, jednostavno bi se u parlamentu dodalo još jedno ime iz redova ostalih u listu za glasanje članova predsjedništva.
U svakom slučaju, OSAM godina poslije,
- ama baš NIKAKVIH šansi za suštinske izmjene ustava više nema,
- RS jača no ikada,
- Haris se slikao ko član Predsjedništva četiri godine,
- hrpa njegovih sjecikesa se nakrala.
-
-
bob_rock
#746 Re: SBIH
Da ponovim :VjecitiStudent wrote:Amandmani su postali nešto preko čega se ne smije preći tek kad je maneken skontao da zbog izmjene načina izbora članova predsjedništva (nakon amandmana, članove predsjedništva bi birao parlament), on više nikada ne bi postao član predsjedništva. Tek nakon toga kreće ublehozna propaganda, koja je zanimljivo je, u danima odbijanja se vrtila isključivo oko toga što se ne ukida entitetsko glasanja. Svi ostali detalji su dodati tek poslije, kao obični, jebeni, izgovor.bob_rock wrote:Znači, prema tvom mišljenju, je trebalo prihvatiti amandmane iako su bili nešto preko čega se ne smije preći ?
Da su amandmani prošli, famozni slučaj Sejdić-Finci bi bio riješen za pet minut a, jednostavno bi se u parlamentu dodalo još jedno ime iz redova ostalih u listu za glasanje članova predsjedništva.
U svakom slučaju, OSAM godina poslije,
- ama baš NIKAKVIH šansi za suštinske izmjene ustava više nema,
- RS jača no ikada,
- Haris se slikao ko član Predsjedništva četiri godine,
- hrpa njegovih sjecikesa se nakrala.
-
Zakon o prebivalištu nije bitan ?
Želim mi reći da zakon koji omogućava poništavanje prebivališta povratnicima nije bitan na čijem izglasavanju insistiraju stranke iz RS zbog Prvog marta i projekta Domovina ?
Još navodiš kako ukoliko nema političke volje nema ni parlamenta i to je tvoje poređenje sa uvođenjem mogućnosti blokade formiranja parlamenta na državnom nivou ?
Majstore, braniš neodbranjivo...
Još da dodam tvoje komentare:
Ublehozna propaganda,maneken, neprihvatljivi amandmani ustava kao obični jebeni izgovor...
Nevjerovatno
- Banksy
#747 Re: SBIH
Krenuli smo nizbrdo otkad je: Dodik inauguriran u lidera bosanskih Srba, američka administracija, zabavljena Alkaidom, prekrižila simpatije prema muslimanima, uz to sasvim zaboravila gdje je Bosna, OHR prestao nametati rješenja, Putin dobio drugi mandat i postao najmoćniji čovjek planete, a MZ smislila da preko Bosne Srbiji kompenzira Kosovo.VjecitiStudent wrote:Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Sad kad smo porasli veliki, pa znamo da je kovanica ''blizanci zla (Dodik/Silajdžić)'' smišljena u Centrali, pa plasirana putem medija Centrale u javnost, a sve s ciljem da koalicija Tihić&Lagumdžija preotme vlast da bi, umjesto Silajdžića, dobila pristup prirodnim resursima, te ona, a ne on, harčila državno pa prodavala struju, elektrane, telekome, autoputeve, dakle, kad nam je reklo da su ta dva isto, a mi, kako ko, progutali tu ublehu, e sad kad je sve prošlo i kad nam zadnje tri godine brutalno svjedoče o tome šta je zapravo bio plan i s kojim ciljem se išlo,
sad valjda možemo hladne glave sagledati tadašnje prilike i cijelu tu priču oko ''Aprilskog paketa'', pa pokušati objasniti sebi, putem vrlo jednostavnog testa, kako je to bilo moguće da u tom trenutku navijamo za Boru Paravca, Mileta Dodika, Čovića, Ivu Miru Jovića s jedne strane, a protiv Kljujića, Lazovića, B. Bogićevića, Stjepana Mesića, Ive Banca i drugih.
Jedino što nam je mutilo um tih dana bio je Lagudmžija koji je stao uz prve i ubijedio nas da su ovi drugi neprijatelji države BiH, a mi mu, kako ko, povjerovali.
Nije ovo prilika da se o paketu ponovo razgovara niti je danas bilo kome više važno šta je neki trećerazredni diplomata (McElhaney) predlagao za rješenje političke krize u BiH, ali ako postoji jedna jedina stvar koju je Silajdžić (iz bilo kojih razloga) dobro uradio za svojih mandata, to je obaranje Aprilskog paketa.
-
HA HA
#748 Re: SBIH
Banksy wrote:Krenuli smo nizbrdo otkad je: Dodik inauguriran u lidera bosanskih Srba, američka administracija, zabavljena Alkaidom, prekrižila simpatije prema muslimanima, uz to sasvim zaboravila gdje je Bosna, OHR prestao nametati rješenja, Putin dobio drugi mandat i postao najmoćniji čovjek planete, a MZ smislila da preko Bosne Srbiji kompenzira Kosovo.VjecitiStudent wrote:Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
Sad kad smo porasli veliki, pa znamo da je kovanica ''blizanci zla (Dodik/Silajdžić)'' smišljena u Centrali, pa plasirana putem medija Centrale u javnost, a sve s ciljem da koalicija Tihić&Lagumdžija preotme vlast da bi, umjesto Silajdžića, dobila pristup prirodnim resursima, te ona, a ne on, harčila državno pa prodavala struju, elektrane, telekome, autoputeve, dakle, kad nam je reklo da su ta dva isto, a mi, kako ko, progutali tu ublehu, e sad kad je sve prošlo i kad nam zadnje tri godine brutalno svjedoče o tome šta je zapravo bio plan i s kojim ciljem se išlo,
sad valjda možemo hladne glave sagledati tadašnje prilike i cijelu tu priču oko ''Aprilskog paketa'', pa pokušati objasniti sebi, putem vrlo jednostavnog testa, kako je to bilo moguće da u tom trenutku navijamo za Boru Paravca, Mileta Dodika, Čovića, Ivu Miru Jovića s jedne strane, a protiv Kljujića, Lazovića, B. Bogićevića, Stjepana Mesića, Ive Banca i drugih.
Jedino što nam je mutilo um tih dana bio je Lagudmžija koji je stao uz prve i ubijedio nas da su ovi drugi neprijatelji države BiH, a mi mu, kako ko, povjerovali.
Nije ovo prilika da se o paketu ponovo razgovara niti je danas bilo kome više važno šta je neki trećerazredni diplomata (McElhaney) predlagao za rješenje političke krize u BiH, ali ako postoji jedna jedina stvar koju je Silajdžić (iz bilo kojih razloga) dobro uradio za svojih mandata, to je obaranje Aprilskog paketa.
-
oakville
#749 Re: SBIH
Ovo ti se zove "iz dobrih namjera popločati put u pakao."Banksy wrote:Krenuli smo nizbrdo otkad je: Dodik inauguriran u lidera bosanskih Srba, američka administracija, zabavljena Alkaidom, prekrižila simpatije prema muslimanima, uz to sasvim zaboravila gdje je Bosna, OHR prestao nametati rješenja, Putin dobio drugi mandat i postao najmoćniji čovjek planete, a MZ smislila da preko Bosne Srbiji kompenzira Kosovo.VjecitiStudent wrote:Banksy wrote:Možda i jedino pametno i pozitivno što je uradio u cijeloj svojoj karijeri je zaustavljanje Aprilskog paketa.
- Lokman
#750 Re: SBIH
Temu o posljedicama rušenja Aprilskog paketa ima smisla otvarati samo u kontekstu najavljenog Harisovog povratka, odnosno podsjećanja o kakvom diletantu i štetoćini se radi.Neće valjda Haris Silajdžić i Beriz Belkić određivati planove i prioritete američke politike na Balkanu, to je posao i ovlaštenje američkog ambasadora i politika američkog ambasadora je politika Amerike. Rušenjem Aprilskog paketa Bošnjaci su doživjeli političku katastrofu od koje se neće nikada oporaviti. Otkazati poslušnost američkoj inicijativi iza koje je stala i državna sekretarka Rice jeste diletantizam i sebičnost bez presedana. Uostalom najbolji demanti svih teorija o opravdanosti suludog Silajdžićevog poteza jeste period od rušenja do danas. Amerika je indiferentna i zašto bi se ponovno angažovala kada su joj Bošnjaci hazarderski zabili nož u leđa. Takve greške se ne praštaju i dobro se sijećam riječi tadašnjeg američkog ambasadora koji je nakon dramatične noći u parlamentu kada su Silajdžić i Božo Ljubić
sružili aprilski paket, na pitanje novinara šta dalje, odgovorio neka vam je Bog na pomoći Dodik je pušten sa lanca....