pa sad...hadzinica wrote: zna teta hadzinica s'a valja, pa ja , ba![]()
a bilesi bi samo opusteno razgovarao![]()
Savrseni dom....
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#51 Re: Savrseni dom....
- anais_nin
#52 Re: Savrseni dom....
kad selimo?hadzinica wrote:
- Chmoljo
#53 Re: Savrseni dom....
baš si bezveze
što se tiče savršenstva, ja sam se davno opredjelio... jezero Ženeva... ali je veeeeeeeeeeeeliki minus što je okupljalište holivudskih debila... to mrzim... ali ako bih mogao birati, tu bi mi bio savršeni dom
-
breuer
#54 Re: Savrseni dom....
hmm....za mene savrsen dom bi svakako morao biti savrseno umjetnicko djelo samo po sebi pa evo liste postojecih uz prigodan spisak arhitekata 
vila rotonda - paladio
vila savoy - edouard janneret l' corbusier
vila tugendhat - mies van de rohe
vila rotonda - paladio
vila tugendhat - mies van de rohe
- Chmoljo
#55 Re: Savrseni dom....
nek nisi, puklo bi srce kad bih s ekrana pogeld skrenuo na Alipašino Poljehadzinica wrote:
ma zaboravih ubaciti izmedju img
- Sunrise00
#56 Re: Savrseni dom....
joj, zamisli kad bube pocnu izlazit iz onog zbunjaChmoljo wrote:
joj hadzinice ovo je tako idealno...sjo, za opuštene razogovore from akšam 'til sabah
perfektno
Inace je divno
- Chmoljo
#57 Re: Savrseni dom....
najedeš se graha i nema buba... samo ne prilaziti otvorenom plamenu 
- anais_nin
#58 Re: Savrseni dom....
ja bih jedno ovako prozorce, ne za asik, nego za udobno sjedenje s knjigom na krilu

kamin i punoooooooooooo prostora za knjige

ne bi smetao ovakav pogled

fotke moje kuhinje iz snova ne mogu da nadjem...valjda sto mi je jos u snovima

kamin i punoooooooooooo prostora za knjige

ne bi smetao ovakav pogled

fotke moje kuhinje iz snova ne mogu da nadjem...valjda sto mi je jos u snovima
-
ichliebedichtung
#60 Re: Savrseni dom....
giordania bas mi treba nesto slicno, kucica iz snova
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#61 Re: Savrseni dom....
Potpis.ichliebedichtung wrote:giordania bas mi treba nesto slicno, kucica iz snova
- Zlata M.
#62 Re: Savrseni dom....
hadzinica wrote:ma kakve vile kakvi bakracibreuer wrote:hmm....za mene savrsen dom bi svakako morao biti savrseno umjetnicko djelo samo po sebi pa evo liste postojecih uz prigodan spisak arhitekata
vila rotonda - paladio
vila tugendhat - mies van de rohe..ovo je savrsenstvo
nema vala nista toplije od ovakve kuce i avlije
- triton
#63 Re: Savrseni dom....
uff kako je ovo dobro, pocinjem na proljece, hvala na idejihadzinica wrote:
- Sunrise00
#64 Re: Savrseni dom....
taman da bude gotovo za forumskog sijela naljetotriton wrote:uff kako je ovo dobro, pocinjem na proljece, hvala na idejihadzinica wrote:
- maybelline
#65 Re: Savrseni dom....
Uhhh, savrsena tema 
Ja sam vise osoba za stan, a ne kucu. Ali veliki, prostrani stan sa velikim prostranim balkonom gdje pogled puca na more, jezero, rijeku, potocic - neku vodenu povrsinu. Ovaj moji koji sanjam ima veliki dnevni boravak/trpezariju s velikim prozorom tj vratima ka balkonu; ima prelijepe paravane njezno zelene ili njezno narandzaste boje... Ima puno jastuka na udobnim foteljama i kaucima (ne volim one ugaone garniture, bas su mi bezze)... Ima stolice, drvene, vecina toga je u drvetu; mnogo je polica i fotografija/slika po zidovima. Mnogo mirisnih svijeca i knjiga... Jedan pjescani sat... Americki plakar... Puno lampa i lampica, podnih, stolnih... manjih tepiha...
Nesto ne volim ogromne kuhinje pa bih se opredijelila za manju, nekako mi intimnije djeluje... Puno mirisa, zacina, tople boje...crvena, narandzasta, boja pjeska...
Srednje veliko kupatilo sa dva umivaonika, velikom kadom, ogromnim ogledalom...rasvjeta je i ovdje bitna, nesto lezernije...mrzim lustere...
Velika spavaca u bojama lavande i plavim nijansama... otoman...fotelja...stolic za sminku...garderober...posebnim kupatilom...
Jos dvije dodatne sobe od kojih bi jedna (do dolaska djece, ofkors
) bila moja radna soba, a jedna njegova...Nista futuristicko, laptopi, mnogo slika, polica, manjih tepiha... mirisnih svijeca...ugodnih stolica...
MMmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................

Ja sam vise osoba za stan, a ne kucu. Ali veliki, prostrani stan sa velikim prostranim balkonom gdje pogled puca na more, jezero, rijeku, potocic - neku vodenu povrsinu. Ovaj moji koji sanjam ima veliki dnevni boravak/trpezariju s velikim prozorom tj vratima ka balkonu; ima prelijepe paravane njezno zelene ili njezno narandzaste boje... Ima puno jastuka na udobnim foteljama i kaucima (ne volim one ugaone garniture, bas su mi bezze)... Ima stolice, drvene, vecina toga je u drvetu; mnogo je polica i fotografija/slika po zidovima. Mnogo mirisnih svijeca i knjiga... Jedan pjescani sat... Americki plakar... Puno lampa i lampica, podnih, stolnih... manjih tepiha...
Nesto ne volim ogromne kuhinje pa bih se opredijelila za manju, nekako mi intimnije djeluje... Puno mirisa, zacina, tople boje...crvena, narandzasta, boja pjeska...
Srednje veliko kupatilo sa dva umivaonika, velikom kadom, ogromnim ogledalom...rasvjeta je i ovdje bitna, nesto lezernije...mrzim lustere...
Velika spavaca u bojama lavande i plavim nijansama... otoman...fotelja...stolic za sminku...garderober...posebnim kupatilom...
Jos dvije dodatne sobe od kojih bi jedna (do dolaska djece, ofkors
MMmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................
-
breuer
#66 Re: Savrseni dom....
oprostit ces mi al' kako kojem intelektuhadzinica wrote:ma kakve vile kakvi bakracibreuer wrote:hmm....za mene savrsen dom bi svakako morao biti savrseno umjetnicko djelo samo po sebi pa evo liste postojecih uz prigodan spisak arhitekata
vila rotonda - paladio
vila tugendhat - mies van de rohe..ovo je savrsenstvo
nema vala nista toplije od ovakve kuce i avlije
- Bumbar
#67 Re: Savrseni dom....
hadzinica wrote:oprostices i ti menibreuer wrote:oprostit ces mi al' kako kojem intelektuhadzinica wrote: ma kakve vile kakvi bakraci..ovo je savrsenstvo
nema vala nista toplije od ovakve kuce i avlije![]()
![]()
...kao umjetnik, "zamjereke nemam ni na vilu rotondo ni na vilu savoy ni na vilu tugendhat, cak naprotiv slozicu se da su "savrseno umjetnicko djelo"...ali kao zena sa ovim bosanskim mentalitetom, sa dusom "seljackom", merakom u srcu..ova kucica mami uzdah iz dubine grudi
![]()
sa merakom te potpisujem
- bosniandizdar
#68 Re: Savrseni dom....
hadzinica wrote: e vala kad si mi vako plah, pametan i bistar...da Bog da te svako dobro snaslo
.....i moj ti dom daleko bio od mene.
Rekoh da zavrsim tvoju misao' hadzinice".Hvala dalekovidnoj i dubokoumnoj.No...Svevisnji se vec pobrinuo za isto.Neka bude tako!
Last edited by bosniandizdar on 12/12/2009 21:30, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#69 Re: Savrseni dom....
u čemu li je tvoj problem? vehabije? ateisti? hronična nejebica?bosniandizdar wrote:hadzinica wrote: e vala kad si mi vako plah, pametan i bistar...da Bog da te svako dobro snaslo
.....i moj ti dom daleko bio od mene.Rekoh da zavrsim tvoju misao' hadzinice".Hvala dalekovidnoj i dubokoumnoj.No...Svevisnji se vec pobrinuo za isto tako da nema potrebe da svoje kulinarsko umijece demostriras po tudzem dodavajuci masnocu.Takvo je kavo je i kapi masnoce iz tvoje ,carobne ,drenovine ne cijedi po tudzem.Biti ces prirodnija!! Pozdrav ...i zaustavi to mlatalo(kako se vec zove) na avataru!Nervira sestro!
-
suspect_zero
#70 Re: Savrseni dom....
Možda.........ovo trećeChmoljo wrote:u čemu li je tvoj problem? vehabije? ateisti? hronična nejebica?bosniandizdar wrote:hadzinica wrote: e vala kad si mi vako plah, pametan i bistar...da Bog da te svako dobro snaslo
.....i moj ti dom daleko bio od mene.Rekoh da zavrsim tvoju misao' hadzinice".Hvala dalekovidnoj i dubokoumnoj.No...Svevisnji se vec pobrinuo za isto tako da nema potrebe da svoje kulinarsko umijece demostriras po tudzem dodavajuci masnocu.Takvo je kavo je i kapi masnoce iz tvoje ,carobne ,drenovine ne cijedi po tudzem.Biti ces prirodnija!! Pozdrav ...i zaustavi to mlatalo(kako se vec zove) na avataru!Nervira sestro!
- bosniandizdar
#71 Re: Savrseni dom....
Zar vidis problem kod mene??? Prije bih rekao da tvoja radoznalost pise probleme.Al' hajde ....nije za suditi!Chmoljo wrote:
u čemu li je tvoj problem? vehabije? ateisti? hronična nejebica?
-
devet.
#72 Re: Savrseni dom....
hadzinica wrote:mojoj sreci nema kraja...kazes nerviram?bosniandizdar wrote:hadzinica wrote: e vala kad si mi vako plah, pametan i bistar...da Bog da te svako dobro snaslo
nisam niti mogu biti sestra ti
jesu te tukli i zlostavljali kao malog..majka je zeljela djevojcicu , a rodio se ti...otac je oduvijek htio sina,a dobio tebe...sta je tvoj problem, brother?
Jeste li vi ustali na lijevu nogu?
Svasta...
Nego hajde Hanumice pristavi da jednu popijemo...a eto Dizdara sa rahatlokumom....
-
delightful
#73 Re: Savrseni dom....
bosniandizdar, chmoljo, hadzinica, molim vas da se ophodite kulturno u medjusobnoj komunikaciji i komunikaciji sa drugim forumasima. hvala.
-
devet.
#74 Re: Savrseni dom....
hadzinica wrote:
pametan je jasta...zna on sta valja....A ovde bi rado kahvenisala
-
zelenashica
#75 Re: Savrseni dom....
Eh kad bi još imala sličan kamin..
....i samo jednu foteljicu....mmmmm...pored kamina ....