Savrseni dom....
Moderator: anex
-
beta vulgaris
Ne, nedovoljno zemlje okolo
ali hvala na slici
ali hvala na slici
- Bumbar
coolbeta vulgaris wrote:Kuca na litici, recimo kao u dorsetu na istoku Engleske.
Litica visine nekih 50 pa na vise metara (zbog vlage).
Kuca minimalno na pola od kamena, do prvog sprata, nakon toga moze cigla ili beton, sa potkrovljem.
Velika zastakljena terasa sa pogledom na more, kao i bastica sa pogledom na more.
Boje? Iskljucivo da se stapaju sa okolinom, kamen tamniji, onaj sivkast.
Iznutra feng shui obavezno.
Bez susjeda po mogucstvu i BEZ kapije, bez ograde.
Samo prostor, samo sloboda
a da mi postavimo pitanje koliko je dalek vas trenutni dom od onoh iz snova...
- anais_nin
i ja sanjam dom s pogledom na more
imam vise snova....
ali u vecini pogled izgleda ovako:

posto sanjam, voljela bih da je veci dio kuce u staklima, puno puno punoooooooooo svijetlosti....ona stakla od plafona pa do poda, sa klizecim vratima koja idu na terasu....samo s jedne strane u zidu onaj starinski prozor divan, sa mekim podguznjacima da se mogu uvalit u prozor, rastvoriti sve i citati
unutra najbitniji elementi OGROMNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kuhinja, da se napokon mogu igrati Jamie Olivera u adekvatnom prostoru....i jedna soba samo za mene, sa policama za knjige do stropa, udobnim foteljama, kaminom, bez TVa, ono moj kreativni prostor za odmaranje, citanje, rad, bez da me iko ometa...
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh
lijepo je sanjati...
ali u vecini pogled izgleda ovako:

posto sanjam, voljela bih da je veci dio kuce u staklima, puno puno punoooooooooo svijetlosti....ona stakla od plafona pa do poda, sa klizecim vratima koja idu na terasu....samo s jedne strane u zidu onaj starinski prozor divan, sa mekim podguznjacima da se mogu uvalit u prozor, rastvoriti sve i citati
unutra najbitniji elementi OGROMNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kuhinja, da se napokon mogu igrati Jamie Olivera u adekvatnom prostoru....i jedna soba samo za mene, sa policama za knjige do stropa, udobnim foteljama, kaminom, bez TVa, ono moj kreativni prostor za odmaranje, citanje, rad, bez da me iko ometa...
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh
- Alfons Kauders

Evo pittove kuce...

... i bazena...
- Soul_Sista

...ovako mi se nesto svidja, da je na putu i da je stara gradnja, posebno mi se dopao balkon...samo ovaj da dodam, ne bih nikad posteljinu i gace onako otvoreno prostrla
- Soul_Sista
pa da pa da, jeste na putu ali zraci i "mahala" a cim je mahala onda mora da je toplo...sojka wrote:Soul sister,
zraci nekom toplinom.
A sto se tice vesha, nasmijala mi se do suza..![]()
i neka ne bi. Ne bih ni ja.
- sojka
Ma cesto se tako nekako upakovano izrazim sa sto manje rijeci. Toplina u ovom slucaju znaci zivahnost...
Mada cisto sumnjam da bih dugo mogla biti u takvoj sredini...
Ma vidi me:

Vise ovako nesto..van oka jaFnosti, mir, idilica...zasitila sam se buke gradova, sve vise me preriferije ili mirniji dijelovi grada privlace.
A jesam dosadna

Mada cisto sumnjam da bih dugo mogla biti u takvoj sredini...
Ma vidi me:

Vise ovako nesto..van oka jaFnosti, mir, idilica...zasitila sam se buke gradova, sve vise me preriferije ili mirniji dijelovi grada privlace.
A jesam dosadna

- Soul_Sista
moze ali preko dana ili dvaVise ovako nesto..van oka jaFnosti, mir, idilica...zasitila sam se buke gradova, sve vise me preriferije ili mirniji dijelovi grada privlace.
A jesam dosadna
- sojka
stan na 79. katu.

sa recimo ovakom bashtom:

I neTJu da chujem ustajala zhabokrechina, kad se naziru listovi lotusa..
i jos par patkica, fazana koji iznad lete
terasica

Bjezhi, mogla bih do ujutru ovako sanjariti...
Mada ja vec imam svoj sopstveni sancic i vrtic..sa veoma malo zamjerki;)

sa recimo ovakom bashtom:

I neTJu da chujem ustajala zhabokrechina, kad se naziru listovi lotusa..
i jos par patkica, fazana koji iznad lete
terasica

Bjezhi, mogla bih do ujutru ovako sanjariti...
Mada ja vec imam svoj sopstveni sancic i vrtic..sa veoma malo zamjerki;)
-
sunday_morning
moj savrseni dom mora biti u toplim bojama (dosta bez, svijetle i tamno smedje, bijele) i pastelnim varijantama (svijetlo zelena, svijetlo plava..sa jacim kontrasima kao detaljima).
obavezno brodski pod..zaljubljena sam u njegov izgled, toplinu, udobnost kojom zraci..prije svega mora ga biti u ogromnom i futuristickom, ali ipak udobnom dnevnom boravku. stolice japanskog dizajna, lezaljka i sofe sa debeli jastucima...sve bez sa drvenom konstrukcijom (mozda orah ili javor) ..niski stolic, sirok...jedan zid iznad male stilske komodice iz XVII st. sav oblozen minijaturama...ostali zidovi imaju velike slike (bez pejzaza, vocki i sl...vec onako neobicni oblici i psihodelicni motivi)
na stropu i okolo...dosta greda, prelakirane ali zadrzan krivudav, prirodan oblik...
ispod stola..perzijska tanka prostirka...neobicna lampa..dosta polica, knjiga i casopisa...neprimjetna tehnika, tv, dvd i ostali kiceraj..
spavaca soba..kao svetiste...plafon u staklu ali..nakosena dva velika komada stakla na stropu u sredini prazno...kreveti veliki, obavezno veliko uzglavlje..iznad uzglavlja..izboceni dio zida sa par zemljanih posuda..dva okvira sa slikama...dosta velikih debelih svijeca, neobicni prirodni stalci za aromaterapiju, etericna ulja i sl.
sa strana klizeci ormari...dvije kratke lampe..mala prostirka...nocni stolic u kutu..
kuhinja..nesto veliko, na L..boja tresnje drvo..zeleni zidovi sa dosta crvenih detalja
kupatilo..crno/sivo sa roze kombinacija..plocice, peskiri...u uglu jedan cup sa suhim cvijecem...na L kada...dosta prosotra za kozmetiku..lijepo veliko ogledalo za sminkanje..
predivan pogled sa prozora se podrazumijeva...klizna vrata u boravku sva u staklu...lijepa terakot terasa...sa koje vode polukruzne stepenice do bazena..bazen kao kada /mexico stil, zelim identican kao u filmu ''when a man loves a woman'' meg ryan & andy garcia...tu bi bilo kao u 1001 noci...okolo niske lampe, palme...mmmm
obavezno brodski pod..zaljubljena sam u njegov izgled, toplinu, udobnost kojom zraci..prije svega mora ga biti u ogromnom i futuristickom, ali ipak udobnom dnevnom boravku. stolice japanskog dizajna, lezaljka i sofe sa debeli jastucima...sve bez sa drvenom konstrukcijom (mozda orah ili javor) ..niski stolic, sirok...jedan zid iznad male stilske komodice iz XVII st. sav oblozen minijaturama...ostali zidovi imaju velike slike (bez pejzaza, vocki i sl...vec onako neobicni oblici i psihodelicni motivi)
na stropu i okolo...dosta greda, prelakirane ali zadrzan krivudav, prirodan oblik...
ispod stola..perzijska tanka prostirka...neobicna lampa..dosta polica, knjiga i casopisa...neprimjetna tehnika, tv, dvd i ostali kiceraj..
spavaca soba..kao svetiste...plafon u staklu ali..nakosena dva velika komada stakla na stropu u sredini prazno...kreveti veliki, obavezno veliko uzglavlje..iznad uzglavlja..izboceni dio zida sa par zemljanih posuda..dva okvira sa slikama...dosta velikih debelih svijeca, neobicni prirodni stalci za aromaterapiju, etericna ulja i sl.
sa strana klizeci ormari...dvije kratke lampe..mala prostirka...nocni stolic u kutu..
kuhinja..nesto veliko, na L..boja tresnje drvo..zeleni zidovi sa dosta crvenih detalja
kupatilo..crno/sivo sa roze kombinacija..plocice, peskiri...u uglu jedan cup sa suhim cvijecem...na L kada...dosta prosotra za kozmetiku..lijepo veliko ogledalo za sminkanje..
predivan pogled sa prozora se podrazumijeva...klizna vrata u boravku sva u staklu...lijepa terakot terasa...sa koje vode polukruzne stepenice do bazena..bazen kao kada /mexico stil, zelim identican kao u filmu ''when a man loves a woman'' meg ryan & andy garcia...tu bi bilo kao u 1001 noci...okolo niske lampe, palme...mmmm
- anais_nin
s razlogom...prelijepo...boje kao izmisljenje...a sunca na izvoz tokom godine....Ivy wrote:Santorini je moj san
sojka svidja mi se gore negdje ona slika sa puno prozora, i meni je to prelijepo, puno puno svijetlosti i topline iznutra
soul sista orginalno
- sojka

I usput jedna anegdotica P. Coelha, Putnik
o bogatstvu
Pozivu eremita na dvor jednog od najmocnijih kraljeva.
>Zavidim ti sveti covjece, da se sa tako malo zadovoljavash.<
>Zavidim i ja Vama, Vasa Visosti, koja se sa jos manje zadovoljava nego ja.<- odgovori eremit.
>Sta zelis sa tim reci? Cijela ova drzava pripada meni<, rece kralj pomalo bolecivo.
> Upravo tako, rece stari eremit. >Ja imam muziku sfera, imam rijeke i brda cijelog svijeta. Imam mjesec i zvijezde, zato sto nosim Boga u dusi.
Vase Visocanstvo ima samo kraljevstvo.
- Aurora Borealis
#48 Re: Savrseni dom....
.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:06, edited 1 time in total.
- Sunrise00
#49 Re: Savrseni dom....

(veeelika kucna biblioteka

itd.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50 Re: Savrseni dom....
joj hadzinice ovo je tako idealno...hadzinica wrote: