Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

chuchumbamayumbe

#26 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by chuchumbamayumbe »

Sarajevcac wrote:Ja ne znam kako Bosnjaci mogu prijetiti nekom ratom, i to narodu koji je 4 puta brojniji, i u mnogo boljem ekonomskom, vojnom pa i u politickom polozaju nego Bosnjaci.
Jeste vala, kosovskih Albanaca milion-dva, jes vidio koje su oni dzohe, kako se samo usudise da vam prijete?!
I jos drzavu dobise.
A vi po nosu dobiste, sada se sunjate kao psi po "administrativnoj granici", saljete zandare da lafo nesto cuvaju, gluposti...
Kakve ublehe vi prosipate, prvo sami sebi, a drugo ostalima, pa to nigdje nema.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by pici »

Sarajevcac wrote:Ja ne znam kako Bosnjaci mogu prijetiti nekom ratom, i to narodu koji je 4 puta brojniji, i u mnogo boljem ekonomskom, vojnom pa i u politickom polozaju nego Bosnjaci.
Image
and

#28 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by and »

ti baš kao da si s marsa pao.vidjeli smo svu ekonomsku,vojnu i političku moć sada na primjeru kosova.
chuchumbamayumbe

#29 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Sarajevcac wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sarajevcac,
RS ne odlucuje ko ce uci u NATO a ko nece, isto kao sto ne odlucuje ni Federacija, nego drzava Bosna i Hercegovina, a u sklopu te drzave jedinstvene oruzane snage.
Za tvoju informaciju, i politicari iz RS se slazu sa ulaskom BiH u NATO, tako da mora da ti znas nesto sto niko drugi ne zna?!
Otkrij nam tajnu.
BiH cine RS i Federacije, a nisu RS i Federacije sastavljene od BiH. BiH je spoj federacije i konfederacije tj. neka vrsta unije izmedju RS i Federacije, nesto kao Evropska Unija.
Ma nemoj?! Ma sta mi kazes?! :D :D :D
Brate Srbine, nemam komentara na ovo.
Prejako!
Nisam ni znao da zivimo, skoro pa u Evropskoj uniji!
Joj, evo me pod stolom! :D :D :D
and

#30 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by and »

Sarajevcac wrote:
RS ne odlucuje ko ce uci u NATO a ko nece, isto kao sto ne odlucuje ni Federacija, nego drzava Bosna i Hercegovina, a u sklopu te drzave jedinstvene oruzane snage.
Za tvoju informaciju, i politicari iz RS se slazu sa ulaskom BiH u NATO, tako da mora da ti znas nesto sto niko drugi ne zna?!
Otkrij nam tajnu.
BiH cine RS i Federacije, a nisu RS i Federacije sastavljene od BiH. BiH je spoj federacije i konfederacije tj. neka vrsta unije izmedju RS i Federacije, nesto kao Evropska Unija.
opštine,mjesne zajednice,kao neka konfederacija mjesnih zajednica.
chuchumbamayumbe

#31 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Sarajevcac wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Jeste vala, kosovskih Albanaca milion-dva, jes vidio koje su oni dzohe, kako se samo usudise da vam prijete?!
I jos drzavu dobise.
A vi po nosu dobiste, sada se sunjate kao psi po "administrativnoj granici", saljete zandare da lafo nesto cuvaju, gluposti...
Kakve ublehe vi prosipate, prvo sami sebi, a drugo ostalima, pa to nigdje nema.
Albanci nisu mogli ni metra zauzeti i da se povuce KFOR , srpska vojska bi mogla osloboditi Kosovo u roku od 48 h.
Ah, ma da, naravno.
Ja mislim da ne bi ste stali do Tokija, pretpostavljam?
iz dna duše

#32 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by iz dna duše »

Otkrij nam tajnu.
Ne misli on bolan na RS nego na Srbiju, možda i Rusiju...čovjek živi u prošlosti, možda je bio u komi...
Vara se ako se uzda u Srbiju, nije uspjela svoje Kosovo sačuvati, a kamoli...Imaju ljudi svojih problema
Sem toga, Srbija se bori i sama za svoje mjesto u Evropi, ne može ona se brinuti pobogu o svim Srbima, čak do Tokija :-)
Nego, nema nama druge nego jedni sa drugima dalje, htjeli to neki ili ne...
Niti je RS država, niti Herceg Bosna, a bogme neće biti nikakve ni Džamahirije, opustite se i ne morate se voljeti i živjeti jedni sa drugima (Vi koji nećete), ali jedni pored drugih ćete bogme morati...
chuchumbamayumbe

#33 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Sarajevcac wrote:Na isti nacin tako i Kurdi mogu reci da su pobijedili Sadama Huseina pa sad imaju svoju drzavu u Iraku. Da ne bi NATO-a, kurac bi oni sad imali.
Prvo provjeri koju teritoriju zauzima "Kurdistan", na teritoriji kojih zemalja se prostire, pa se javi.
Namjerno sam napisao Kurdistan pod navodnicima, jer to nije nikakva drzava, a i sumnjam da ce biti u skorije vrijeme.
chuchumbamayumbe

#34 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

iz dna duše wrote:
Otkrij nam tajnu.
Ne misli on bolan na RS nego na Srbiju, možda i Rusiju...čovjek živi u prošlosti, možda je bio u komi...
Vara se ako se uzda u Srbiju, nije uspjela svoje Kosovo sačuvati, a kamoli...Imaju ljudi svojih problema
Sem toga, Srbija se bori i sama za svoje mjesto u Evropi, ne može ona se brinuti pobogu o svim Srbima, čak do Tokija :-)
Nego, nema nama druge nego jedni sa drugima dalje, htjeli to neki ili ne...
Niti je RS država, niti Herceg Bosna, a bogme neće biti nikakve ni Džamahirije, opustite se i ne morate se voljeti i živjeti jedni sa drugima (Vi koji nećete), ali jedni pored drugih ćete bogme morati...
Pa naravno, uci ce i Srbija u NATO savez, prije ili kasnije. :)
Hoce li uci Srbija u NATO Sarajevcac, ili nece, sta ti mislis?!
pici

#35 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by pici »

Sarajevcac wrote:Samo se idiot moze veseliti sto mu drzava pristupa NATO-u jer ce to clanstvo finansijski dodatno opteretiti drzavu, morace slati vojsku tamo gdje mu Bush odredi...a jos ce omrznuti novim svjetskim silama kao sto je Rusija, Kina, Brazil, Indija...

Četvrtak, 14. decembar 2006

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/ ... isel.shtml

Srbija u Partnerstvu za mir

Samit NATO u Rigi
Srbija je primljena u 'Partnerstvo' na samitu NATO-a u Rigi
Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je u četvratak u sedištu Nato-a okvirni sporazum o pristupanju Srbije Partnerstvu za mir.

Govor Borisa Tadića

U svom govoru na sednici Severnoatlantskog saveta predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da ulazak Srbije u Partnerstvo za mir predstavlja "samo prvi korak u procesu koji će kulminirati potpunom integracijom regiona u NATO":

"Ovo je kraj izolacije, ne samo za Srbiju, već i druge zemlje u regionu – Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Želim da kažem da je Balkan bio deo problema u prošlosti, posebno u jezivoj deceniji devedesetih", rekao je Tadić. "Nove inicijative i novi odnosi sa NATO-om će doprineti stabilnosti i prosperitetu regiona u budućnosti. I dalje imamo neke probleme u regionu, ali smo optimistični da ćemo ih rešiti i da ćemo doprineti stabilnosti Evrope. Kraj izolacije znači da ponovo imamo saveznike, i smatram da je to važno za Srbiju. Trenutno sprovodimo reforme u sistemu odbrane i ekonomiji, i činimo sve da postanemo moderna evropska država", rekao je predsednik Srbije.

Image
jeza u ledja

#36 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by jeza u ledja »

Sarajevcac wrote:
and wrote:
OHR treba zatvoriti što prije
naravno,što prije treba ojačati državu bih i njene institucije i zatvoriti taj ohr
Jel ti shvatas, da ce BiH biti onoliko jaka koliko Srbi, Hrvati i Bosnjaci budu zeljeli da bude jaka?Nece ti OHR niti bilo ko u tome pomoci. Gradjani ne postoje radi drzave, nego drzave radi gradjana, pa ako jednog dana gradjani odluce da im ta drzava nije potrebna onda ce ona i prestati postojati.

Jedini nacin da BiH opstane i prosperira je dogovor izmedju ta tri naroda u BiH a ako se ne mogu oko niceg dogovoriti, onda nema svrhe ni da BiH postoji na silu jer ce svi imati stete.
Ne treba OHR da pomaze. Bosna se moze samo raspasti vojno. Ako hocete raspad - bujrum onda. Sta cekate?

Cijeli svijet vas gleda sta radite i znaju da nemate ni moralno ni historijsko pravo za takvo nesto. Dali su vam i previse. Mrdnite prstom u pogresnom smjeru i zajebacete se ko Slobo s Kosovom, zar ne kontas da svi samo cekaju na tako nesto? I mislis da ce vam ko izaci u susret nakon svega sto ste ucinili?

Vazda se kurcite i vazda dobijete po glavi i nikako da naucite. I vazda vam je na celu stada neka ortodoksna seljacina sa debelim provincijskim kompleksima, koje siguran sam i ti imas jer vidim da zudis za pravim Sarajevom, al te strah GRADA.

Niko vise ne stoji iza vas, mozete samo srat do iznemoglosti. Sve dok vam neko (opet) cvoku ne opali.

Mene bi ba bilo stid da mi jedan vodja pjeva turbo folk pod satrama, tuce djecu po tribinama, prica ko kocijas i izgleda ko coban, dok bivsi vodja gleda u kristalne kugle i popravlja pundzu. Cijela plejada bolesnika i sizofrenih ideja.
Sto je najtuznije za 5 godina cete pricati o nekom tamo Dodiku i ublehama kojim vas je zavodio sa gnusanjem i prezirom, isto kao sto sada pricate o Karadzicu. A znajuci za vas neiscrpni izvor gluposti 5 godina nakon toga izabracete si opet istog takvog novog Dodika, jer vi izgleda ne mozete zivjet bez nekog chobana.
pici

#37 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by pici »

Sarajevcac wrote:Kakve to ima veze? Pa i Rusija je clanica partnerstva za mir iako joj je NATO suparnik.

http://www.voanews.com/croatian/archive ... 0-14-1.cfm

Deseta obljetnica Partnerstva za mir

10/01/2004

Danas se navršava deset godina otkako je NATO savez na summitu u Bruxellesu pokrenuo svoje program Partnerstvo za mir, kako bi pojačao suradnju sa zemljama koje nisu članice saveza. Partnerstvo je uspostavljeno, kada su čelnici Saveza 10. siječnja 1994. prvog dana dvodnevnog summita pozvali bivše zemlje-članice Varšavskog pakta da se uključe u "partnerstvo za mir".

Danas je u Partnerstvo uključeno 27 zemalja, uključujući Hrvatsku, Rusiju i druge sovjetske republike.

Svoju posetu Briselu Tadić je želeo da iskoristiti i za pokušaj da ubedi zvaničnike Evropske unije da na Samitu donesu odluku o nastavku pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Srbije evropskoj zajednici.

On je telefonom razgovarao sa Kondolizom Rajs, koja mu je, kako se navodi u saopštenju, prenela "snažnu podršku SAD srpskim demokratskim snagama na putu evroatlantskih integracija".

Image
and

#38 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by and »

Sarajevcac wrote:A sto se tice Dodika. U odnosu na Srbe u BiH, on je pravi multietnicar jer vecina Srba iz BiH mrzi BiH i ne zeli nikakav suzivot sa Bosnjacima, ako cemo iskreno.
pa šta vas zadržava u bih?
pici

#39 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by pici »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote: Ne treba OHR da pomaze. Bosna se moze samo raspasti vojno. Ako hocete raspad - bujrum onda. Sta cekate?

Cijeli svijet vas gleda sta radite i znaju da nemate ni moralno ni historijsko pravo za takvo nesto. Dali su vam i previse. Mrdnite prstom u pogresnom smjeru i zajebacete se ko Slobo s Kosovom, zar ne kontas da svi samo cekaju na tako nesto? I mislis da ce vam ko izaci u susret nakon svega sto ste ucinili?

Vazda se kurcite i vazda dobijete po glavi i nikako da naucite. I vazda vam je na celu stada neka ortodoksna seljacina sa debelim provincijskim kompleksima, koje siguran sam i ti imas jer vidim da zudis za pravim Sarajevom, al te strah GRADA.

Niko vise ne stoji iza vas, mozete samo srat do iznemoglosti. Sve dok vam neko (opet) cvoku ne opali.

Mene bi ba bilo stid da mi jedan vodja pjeva turbo folk pod satrama, tuce djecu po tribinama, prica ko kocijas i izgleda ko coban, dok bivsi vodja gleda u kristalne kugle i popravlja pundzu. Cijela plejada bolesnika i sizofrenih ideja.
Sto je najtuznije za 5 godina cete pricati o nekom tamo Dodiku i ublehama kojim vas je zavodio sa gnusanjem i prezirom, isto kao sto sada pricate o Karadzicu. A znajuci za vas neiscrpni izvor gluposti 5 godina nakon toga izabracete si opet istog takvog novog Dodika, jer vi izgleda ne mozete zivjet bez nekog chobana.
Najmanje istorijskog prava na BiH imaju Muslimani ili sadasnji Bosnjaci. Muslimani su ti koji su izdali vjeru, naciju... i pokusali da zatru sve sto ima veze sa nekadasnjom BiH, i koji su petsto godina cinili genocid i zlocine nad hriscanima u BiH. Svi narodi su pobili ili protjerali svoje islamizovano stanovnistvo nakon oslobadjana od islamske vladavine, a nemojte mi sad pripisivati da ja to zagovoaram nego samo konstatujem istorijske cinjenice. A u vrijeme NDH su bili najzesce ustase. A to dobro znaju ljudi u kraju u kojem zivim.
Bosnjaci bi trebali biti srecni da su uopste opstali u BiH jer drugi islamizovani narodi u Evropi nisu imali te srece
.
Image
dugacki

#40 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by dugacki »

Ekskluzivno iz Laktasa:

"Prva faza izgradnje traktorskog puta B.Luka-Gradiska je zavrsena.Kokosima su odsjeceni nokti da ne isceprkaju asfalt"
pici

#41 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by pici »

Sarajevcac wrote:
and wrote:
Sarajevcac wrote:A sto se tice Dodika. U odnosu na Srbe u BiH, on je pravi multietnicar jer vecina Srba iz BiH mrzi BiH i ne zeli nikakav suzivot sa Bosnjacima, ako cemo iskreno.
pa šta vas zadržava u bih?
Realno gledajuci, jedini nacin da se RS otcijepi je kad BiH bude u EU. Ko sad moze sprijeciti raspada Belgije? Niko.
Isto tako, RS u konfederaciji sa ostalim administrativnim jedinicima u okviru BiH je podnosljiva za Srbe.
Image
Image
karanana

#42 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by karanana »

moja pretpostavka je da hrvatima u federaciji nije nista losije nego sto je bosnjacima, nego petokolonaske struje iz rs-a kojima je u cilju raspadanje bih po etnickim jedinicama da bi ostvarili svoje ciljeve i imali izgovor za otcjepljenje, "potpaljuje i napucaje" hrvatski narod. moje misljenje je da srpska linija hoce da zavadi i jos vise razjedini bosnu i hercegovinu da bi ostvarila svoje secesionisticke ciljeve zapocete od strane radovana karadzica i mate bobana.
jeza u ledja

#43 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by jeza u ledja »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote: Ne treba OHR da pomaze. Bosna se moze samo raspasti vojno. Ako hocete raspad - bujrum onda. Sta cekate?

Najmanje istorijskog prava na BiH imaju Muslimani ili sadasnji Bosnjaci. Muslimani su ti koji su izdali vjeru, naciju... i pokusali da zatru sve sto ima veze sa nekadasnjom BiH, i koji su petsto godina cinili genocid i zlocine nad hriscanima u BiH. Svi narodi su pobili ili protjerali svoje islamizovano stanovnistvo nakon oslobadjana od islamske vladavine, a nemojte mi sad pripisivati da ja to zagovoaram nego samo konstatujem istorijske cinjenice. A u vrijeme NDH su bili najzesce ustase. A to dobro znaju ljudi u kraju u kojem zivim.
Bosnjaci bi trebali biti srecni da su uopste opstali u BiH jer drugi islamizovani narodi u Evropi nisu imali te srece.
Znaci i Srbi su izdali svoju pagansku vjeru (onu iz doba ameba) onda kad su postali pravoslavci? Posto su oni time izdali svoju vjeru (i naciju?! :-) ) smatram da oni nemaju historijskog prava na Srbiju. :oops:

Treba napraviti naucnu sociolosku studiju kad raspravljate sa Srbinom nacionalistom o trenutnim politickim zbivanjima koliko ce mu trebati da spomene historiju srednjeg vijeka.
and

#44 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by and »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote:
Banja Luka je jedno 100 puta na vecem civilizacijskom nivou u odnosu na kasabu zvano Sarajevo.
http://img145.imageshack.us/my.php?imag ... aj2lo9.jpg
karanana

#45 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by karanana »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote: Znaci i Srbi su izdali svoju pagansku vjeru (onu iz doba ameba) onda kad su postali pravoslavci? Posto su oni time izdali svoju vjeru (i naciju?! :-) ) smatram da oni nemaju historijskog prava na Srbiju. :oops:

Treba napraviti naucnu sociolosku studiju kad raspravljate sa Srbinom nacionalistom o trenutnim politickim zbivanjima koliko ce mu trebati da spomene historiju srednjeg vijeka.
Poredis neuporedive stvari i ti to dobro znas, tako je suvisno da ti objasnjavam. To robovanje hriscana u BiH tj Srba i Hrvata, taj genocid, danak u krvi je trajao 500 godina i to je utkano u svakog Srbina i Hrvata u BiH.

hahaha, nije mene briga sta su tvoje pra bake radile.
jeza u ledja

#46 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by jeza u ledja »

Sarajevcac wrote:Zasto Bosnjaci ne mogu da realno pogledaju BiH i da konstatuju realno stanje u BiH a to je da se narodi u BiH mrze, da je BiH trajno sastavljena od tri etnicke ciste cjeline jer su manjinski narodi rasprodali ili zamjenili svoju imovinu, i da jedino BiH moze opstati kao Unija te tri etnicke administrativne jedinice.
Zasto ti ne mozes realno sagledati situaciju i shvatiti da vas cijeli svijet ne podnosi jer sirite mrznju, fasizam i smrt oko sebe?
and

#47 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by and »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote: Znaci i Srbi su izdali svoju pagansku vjeru (onu iz doba ameba) onda kad su postali pravoslavci? Posto su oni time izdali svoju vjeru (i naciju?! :-) ) smatram da oni nemaju historijskog prava na Srbiju. :oops:

Poredis neuporedive stvari i ti to dobro znas, tako je suvisno da ti objasnjavam. To robovanje hriscana u BiH tj Srba i Hrvata, taj genocid, danak u krvi je trajao 500 godina i to je utkano u svakog Srbina i Hrvata u BiH.
da smo mi genocidan narod vjerovatno bi se za 500 godina riješili srba i hrvata,a mi još dodali i jevreje.
iz dna duše

#48 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by iz dna duše »

Sarajevcac wrote:

Haj'mo malo u srednji vijek... :zzzz:
Čovječe, živi danas, ne prekjučer...pusti Turke, Srbe, Hrvate....Šta misliš ako dodju i potomci Ilira i podju tražiti uzroke svog nestanka sa naših prostora, po kome će oni udariti? :-)
Ti si običn Bosančeros, kao i svi u BiH, pitaj u Beogradu ljude, ja znam da je tako, a ti, znaš i ti, ali sebi nećeš priznati... ;-)
jeza u ledja

#49 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by jeza u ledja »

Sarajevcac wrote:

A kako onda objasnjavas zlocine i mrznju izmedju Srba i Hrvata, NDH, cetnike, ustase, Vukovar, itd? Volite se pravo jelde? Jel i to ima veze sa muslimanima ili vam je jednostavno generalno divljastvo i mrznja prema svima utkana u krv?
klixober

#50 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit

Post by klixober »

Besmisleno je diskutovati sa trollcinom.Takvi ce uvijek naci opravdanje za svoj fasizam i primitivizam.Kad nema argumenata,uvijek se pribjegne na srednji vijek ili prije nove ere.
Locked