Bakir1 wrote:corolla02 wrote:Bakir1 wrote:jesi li za sobom dovukao dvicinu u tu zemlju u kojoj si sada??????
kolicina gluposti koje pises pokazuje da svi razmisljate po slicnom sablonu (ti i whow) valjda balkanski narodi brze zaglupe od amerikanaca

poznajem jednog u kanadi bosnju koji ima dvije cak dvije dvicine pa da vas povezemo naci cete zajednicki jezik brzo.
majko mila ti u americi mastas o dvicini i hvalis je,pored toliko dobrih auta,ti si nasao da mastas o konjskim kolima,voznja dvicinom je slicna voznji na konjskim kolima.
reci mi molim te jesi li sijeno tovario u svog golfa?
imt,zetor i ostali su mala maca sta je dvicina

@bakir
Ovaj portal je dosta spor danas, pa mi je izbrisao prvopisani post pa evo samo da ti sazeto saopstim nesto:
Mozda si prosao svijeta mozda ne, ali biti u inostranstvu je itekako daje podpuniju sliku o zivotu u opstem smislu pa i o samim autima, pa ti se slozio ili ne.
Vidis za taj tvoj Tipo, nikad nije dosegao do drugog kontinenta, dok se Golfovi pa i G2 i sad vozaju po Kanadi, USA, Mexico itd itd
I niko od mladjih generacija se nece niti sjecati nekog Tipa kad odrastu, dok Golfa da, to ipak nesto govori o kakvoj klasi se radi kad je rijec o Golfu
To su u Fijatu davno skontali, ali eto ti dijelujes pomalo uskraceno, nazalost
znaci treba vidjeti svijeta da bi se trebalo imati ukusa o automobilima aha,i u poplavi japanaca,pa i ponekih americkih automobila ti si ipak izabrao golfa,aha.
neki kultni automobili kao sto su razni modeli alfe i maseratija isto tako kao i tipo nisu dotakli to americko tlo pa su zbog toga vjerovatno neko smetlje u odnosu na golfa aha da dobro.
golfa se mozemo sjecati samo po gti izvedbi nikako o sporohodnim dizelima,tipa cemo se sjecati jer je bio mnogo toga sto golf nikada nije bio i nece biti.
sem toga ja ovdje raspravljam sa tobom o uzdizanju golfa u prevozno sredstvo bez premca i bez prave konkurencije,da i promjena imena govori u prilog tome kako da ne.
neko ti je postavio listu modela koji su obiljezavali klasu u kojoj se nalazio tipo.
zalosno je otici tako daleko izvan bosne i sa nostalgijom se prisjecati govneta koje su prerasli i u njemackoj i koje isto tako manje favoriziju i idealiziraju nego ex bosnje.
imao sam i ja golfa,pravo odlicije nacionalnih interesa,zelene boje,sa galerijom na krovu,uskom lajsnom i kultnim motorom 1.6 d.
moram ti reci da sam taj auto vozio kada je mogao biti aktuelan 96 do 97 i kutarisao se smetlja,svaki auto je imao vise duha,duse,komfora,privlacnosti od njega.
golf je bio dobar ali 92 u nasem slucaju recimo 97 da je bilo suprotno i sada bi izlazio iz fabrike sa znackom TAS ali nema vise,nego su nase bosnje ostale u filmu 96 i jos se uvijek kunu u istog.
bas me zanima zasto u tvom niku stoji ime japanskog bestselera a ne golfa,lijepo bi bilo da si odabrao nik golf1.6d :lol
Da upravo to, nasao sam Golfa u Corolli, jer i jedno i drugo daju spoj lijepog i korisnog, bez ikakvog stida kad ih vozis!
A ti i dalje zivi u iluziji da je Tipo odnosno neka Alfa......
P.S.
Slab si ti sales person i ostao bi bez hljeba u Americi, evo vidis covjek odabra ipak Golfa2
I sigurno nije pogrijesio