Savjet za kupovinu mobitela??

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

belami1111

#51 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by belami1111 »

supercali wrote:
belami1111 wrote:Jeli dovoljno da kazem da je huawei treci ili cetvrti proizvođač smartfona na svijetu. Imam jedan p7 odlican smartphone p8 bi trebao biti korak naprijed. Mate7 je vec pvrlik 6 inca.
Nije dovoljno reci
Isto kao sto je najveci proizvodjac auto guma lego pa ti vidi
Ne rise mišlajn pa bridžston
supercali

#52 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by supercali »

belami1111 wrote:
supercali wrote:
belami1111 wrote:Jeli dovoljno da kazem da je huawei treci ili cetvrti proizvođač smartfona na svijetu. Imam jedan p7 odlican smartphone p8 bi trebao biti korak naprijed. Mate7 je vec pvrlik 6 inca.
Nije dovoljno reci
Isto kao sto je najveci proizvodjac auto guma lego pa ti vidi
Ne rise mišlajn pa bridžston
Potrazi nije tesko
Lego sa 390 miliona komada guma pa tek onda dal miselin dal gy dal bridgestone sa 190 miliona i to cak prije 4 godine sada je razlika vjerovatno i veca
banjaluka078

#53 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by banjaluka078 »

A ako biste za neku istu lovu imali priliku kupiti Huawei P8 i Xperia Z3 compact, za koji biste se odlučili?
febo_acm

#54 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by febo_acm »

banjaluka078 wrote:A ako biste za neku istu lovu imali priliku kupiti Huawei P8 i Xperia Z3 compact, za koji biste se odlučili?
P8
weltschmertz

#55 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by weltschmertz »

Da i ja priupitam ove iskusnije koji su koristili ove modele, koji bi uzeli?

LG G3 (3GB/32GB) ili Huawei P8
winkiewinkie

#56 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by winkiewinkie »

weltschmertz wrote:Da i ja priupitam ove iskusnije koji su koristili ove modele, koji bi uzeli?

G3 je bolji u svakom pogledu od tog kineskog bloatanog smeća
weltschmertz

#57 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by weltschmertz »

winkiewinkie wrote:
weltschmertz wrote:Da i ja priupitam ove iskusnije koji su koristili ove modele, koji bi uzeli?

G3 je bolji u svakom pogledu od tog kineskog bloatanog smeća
:D ;-)
zateznistub

#58 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by zateznistub »

Koji god da izababeres od ova dva, neces se zeznuti. P8 cak ima 8MP prednju kameru ako je to nekome zanimljivo!
Capsicum

#59 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Capsicum »

banjaluka078 wrote:A ako biste za neku istu lovu imali priliku kupiti Huawei P8 i Xperia Z3 compact, za koji biste se odlučili?
Zavisi sta trazis od mobitela. Malo ti je cudno poredjenje posto se radi o dosta razlicitim mobitelima u pogledu velicine ekrana (5,2 i 4,6 incha). Nekom ce veci ekran biti velika prednost, a nekom ce generalno smetati velicina tolikog mobitela. Sto se tice performansi, vjerujem da ni sa jednim ne bi trebao imati problema. Meni licno Sony ima najljepsi UI od svih androida, tako da bih mu tu dao prednost.

Generalno, Z3C prakticno nema konkurencije u toj kompakt klasi. Ne znam da ijedan drugi proizvodjac nudi flagship performanse u kompaktu. Takodje, s ovim modelom, nisu podlegli trendu besmislenog pumpanja rezolucije ekrana, sto se odrazilo u vrlo dobrim performansama i fantasticnim trajanjem baterije.

Ja koristim vec skoro godinu Z3C i ne bih ga mijenjao za bilo koji drugi telefon koji je trenutno na trzistu. Vise ne vucaram eksterne baterije po dzepovima :D
Nothing

#60 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Nothing »

Koji nov telefon za oko 300 KM ?
:kiss:
Nostromo

#61 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Nostromo »

Nothing wrote:Koji nov telefon za oko 300 KM ?
Prije dva dana sam u Univerzalno kupio http://www.leagoo.com.my/Lead5.html za 195 KM, godina garancije. Sve radi kako treba, ja sam super zadovoljan korisnik.
Sebe smatram power userom, imam potrebu za mobitelom sa dvije kartice, a nakon prvog kupljenog Kineza (UMI X1) prije tri godine odlučio sam da nikada više za telefon ne dam više od 200KM.
Just my 2 cents...
Nothing

#62 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Nothing »

ma imao sam negativna iskustva sa kinezima :roll: preskocio bi ovaj put
Maharadza

#63 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Maharadza »

Vidim imaju ovi huawei i u telecom-u pa po nekoj logici znači da ima oficijelni distributer/serviser za iste?! Zna li neko koja je to firma u BiH?
winkiewinkie

#64 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by winkiewinkie »

Nothing wrote:Koji nov telefon za oko 300 KM ?

LG Spirit H440N(H420 je slabija verzija sa mediatek procesorom i 5mpx kamerom) , a ako ne mora biti android onda Lumia 640 sve pohvale :thumbup:
Capsicum

#65 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by Capsicum »

Za te pare Lumia 640 definitivno.
forrest gump

#66 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by forrest gump »

Izvinjavam se ako već ima slično pitanje ili neka druga tema na kojoj je već ovo obrađeno, ali pošto nemam vremena da pretražujem postaviću pitanje ovdje. S obzirom da planiram uzeti mobitel preko BH Telekoma, gledajući njihovu ponudu za oko su mi zapela 3 telefona:
1. Samsung Galaxy S6
2. HTC One M9
3. Sony Xperia Z3
Cijenom su tu negdje, pa me zanima koji od ovih uzeti (ili neki drugi iz ponude BH Telekoma). Već par godina nisam u toku dešavanja i šta se trenutno traži/nudi kad su "pametni" telefoni u pitanju, a došlo vtijeme zamijeniti Galaxy S3 :-D
avaks

#67 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by avaks »

LG G4 po meni najbolja opcija, jeftiniji je i od S6 i od Z3.
Zavisi opet šta ti treba, LG ima najbolju kameru (i prednju i zadnju), zamjenjivu bateriju, najveći ekran, sd karticu, najnoviji je od navedenih...
S6 je najveća šminka, dimenzijama manji od navedenih, senzor otiska prsta (ako ti šta znači u životu).
Z3 je vodootporan, ima najbolju bateriju, stereo zvučnike (po meni drugi pik mada mu je cijena minus).
HTC ima najslabiju kameru od navedenih, meni lično i izgled nije nešto ali o ukusima se nećemo raspravljati, ima grijalicu od procesora (sd810) a još u aluminiju pa kad to zažari :D
forrest gump

#68 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by forrest gump »

Hvala na odgovoru. Otprilike sam istog misljenja kad je S6 u pitanju iako sam na prvu mislio uzeti.
Kad su cijene u pitanju, Sony je jeftiniji od LG-a. Medjutim, ne igra mi ulogu hocu li mjesecno platiti vise 5-10 KM za neki od navedenih telefona. Posto planiram koristiti mobitel bar naredne 3 godine zelja mi je da uzmem nesto sto valja i sto je u ovom trenutku u vrhu ponude
zateznistub

#69 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by zateznistub »

forrest gump wrote:Hvala na odgovoru. Otprilike sam istog misljenja kad je S6 u pitanju iako sam na prvu mislio uzeti.
Kad su cijene u pitanju, Sony je jeftiniji od LG-a. Medjutim, ne igra mi ulogu hocu li mjesecno platiti vise 5-10 KM za neki od navedenih telefona. Posto planiram koristiti mobitel bar naredne 3 godine zelja mi je da uzmem nesto sto valja i sto je u ovom trenutku u vrhu ponude
Da sam na tvome mjestu razmislio bih i o huawei mate 7
forrest gump

#70 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by forrest gump »

O tim mobitelima nista ne znam, cak ne znam ni kako se tacno izgovara :lol:
Po cemu se on izdvaja u odnosu na navedene (osim po nizoj cijeni)?
winkiewinkie

#71 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by winkiewinkie »

forrest gump wrote:Izvinjavam se ako već ima slično pitanje ili neka druga tema na kojoj je već ovo obrađeno, ali pošto nemam vremena da pretražujem postaviću pitanje ovdje. S obzirom da planiram uzeti mobitel preko BH Telekoma, gledajući njihovu ponudu za oko su mi zapela 3 telefona:
1. Samsung Galaxy S6
2. HTC One M9
3. Sony Xperia Z3
Cijenom su tu negdje, pa me zanima koji od ovih uzeti (ili neki drugi iz ponude BH Telekoma). Već par godina nisam u toku dešavanja i šta se trenutno traži/nudi kad su "pametni" telefoni u pitanju, a došlo vtijeme zamijeniti Galaxy S3 :-D

LG G4 je najbolji telefon i koliko ja znam dostupan je u telekomu , Xperia Z3 je druga najbolja a samsung je smeće kojem baterija traje 2 sata korištenja a M9 je grijalica
zateznistub wrote: Da sam na tvome mjestu razmislio bih i o huawei mate 7

U premium segmentu sa flagship telefonima preporucit Huawei :thumbup:
zateznistub

#72 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by zateznistub »

forrest gump wrote:O tim mobitelima nista ne znam, cak ne znam ni kako se tacno izgovara :lol:
Po cemu se on izdvaja u odnosu na navedene (osim po nizoj cijeni)?
Metalno kuciste, fantasticna kamera, fingerprint senzor...6 incni displej

Winkie

nesto si napisao?
avaks

#73 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by avaks »

Dobar je Huawei [wah-wey] - uauvei (tako se izgovara po engleski) na naški slobodno huaveji :D
Samo je ono fablet (6 inča ekran) i poveliko je za nošenje, opet kažem meni lično. Ne bi ni sa njim pogriješio jer je dosta dobra konfiguracija, u rangu flagshipova kao i izrada. Ustvari ne bi pogriješio ni sa jednim od navedenih, do tebe je na kraju kako god se odlučiš :thumbup:
Gabariti LG G4 su mjera za 5.5 inča i on ti je trenutno najbolja kupnja ako gledaš za budućnost (naveo si 3 godine) po meni.
Da ne kažem da mu i ti možeš zamijeniti bateriju ako slučajno ode ili zadnji poklopac, kupiš sebi kožni i furka :D
SD karticu ubaciš ako zafali prostora i mirna Bosna :bih:
walk_M-A-N

#74 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by walk_M-A-N »

Nostromo wrote: Prije dva dana sam u Univerzalno kupio http://www.leagoo.com.my/Lead5.html za 195 KM, godina garancije. Sve radi kako treba, ja sam super zadovoljan korisnik.
Sebe smatram power userom, imam potrebu za mobitelom sa dvije kartice, a nakon prvog kupljenog Kineza (UMI X1) prije tri godine odlučio sam da nikada više za telefon ne dam više od 200KM.
Meni baš treba telefon do 200 radi poklona.
Nezgodno sa ovim Leagoo, je što ga nema na Areni da uporedim, jer tako kupujem sve modele.

Usput, Huawei su odlični mobiteli, a među njima Ascend P i Mate vrhunski, sa razlikom u veličini Phone/Phablet. Glupo im se smijati i još gluplje davati puno više para za druge.
Last edited by walk_M-A-N on 10/09/2015 22:36, edited 1 time in total.
zateznistub

#75 Re: Savjet za kupovinu mobitela??

Post by zateznistub »

Preko 4 Ampera baterija nije sala
Post Reply