R_v_P20 wrote:Neka vas dragi Bog uputi na pravi put Sarajlije. Shvatite da je momak ima pravo na Sarajevo isto kao ti na Sanski Most jer je SM tvoj grad kao i Sarajevo, niko mu ne moze osporiti to, kao ni onome iz Mostara, Zenice i slicno. Pa pobogu dragi sunarodnjaci, sta postajete !? Ispada da Sarajevo nije u BiH, sve je ovo BIH i to sto ti kada odes iz Sarajeva u SM ne mozes dobiti posao nije do SM, vec do drzave zvane BOSNE I HERCEGOVINE.
Sto je najgore, ona izjava Ratka Mladica (ili je Milosevic ?!) :" U Bosni i Hercegovini je bio gradjanski rati" Itekako ima smisla kada se procita par postova koji se ovde objavljuu. Pa je li vas stid !?
Napadate studente, napadate one koji dobiju posao u Sarajevu, koji se dosele i slicno. De razmisljajte malo sire, svi ti koji dodju u Sarajevo TU I OSTAVE NOVAC, taj novac IZGRADJUJE OVAJ GRAD, popravlja puteve, leze u razne fondove GRADA SARAJEVO i KANTONA SARAJEVO. Svi mi podjednako cinimo ovaj grad Sarajevom, te da bilo ko fali iz tog kruga Sarajevo ne bi bilo ono sto jeste. Nemojte razmislajti povrsno jer ce nam se desiti devetesete OPET!
blesava wrote:
i zasto mi niko ne odgovori? Kakve bih ja sanse za zaposlenje imala da dodjem u vas grad? da ste vi na nekoj poziciji, da ste poslodavac, da li bi prije zaposlili nekog "svog" ili mene koju nista ne veze za taj grad? Hajd iskreno! Udaljite se od teme sarajeva, obrnimo situaciju, kako bi se vi osjecali da ste u vasem rodnom gradu diskiminirani?
Jesi li kvalifikovana !? Ako jesi koliko si puta aplicirala na neki posao izvan Sarajeva !? Pretpostavljam ni jednom. Pa zasto onda pitas kada nisi ni mrdnula iz Sarajeva ? Pokusaj aplicirati, kao sto ljudi apliciraju bilo gdje, samo da rade pa na kraju i u Sarajevu zavrse. Ko hoce raditi naci ce posao
blesava wrote:da i plus uz sve to sto svi oni tamo po tim selima imaju zemlju i mogu se komotno baviti poljoprivredom i stocarstvom i od toga pristojno zivjeti (svakako je kriza za hranu), ali jok n ema sanse. Evo ja bih se mijenjala sa nekim, dacu mu svoju garsonjeru u starom gradu, nek mi da imanje na selu da idem radit. eto jel moze tako?
Ako ces zaista raditi, ja cu ti dati na konecisono upravljanje zemljistem u ZE-DO kantonu. Javi mi se na pp sa idejom o poslu.
Sto se tice ovog sto hoce da radi, svaka cast momak, way to go
Ne obaziri se da je skupo, covjek bi rekao da su cijene kao na moru. Neces ti visiti na kafi pa da ti je bitno jel' kafa 2 ili 3KM.
Smjestaj za dvije osobe, pristojan mozes naci za 200KM, ukoliko te interesuje gdje da trazis obrati mi se na pp.
Mozes naci i jeftinije, no treba se potruditi

Ja sam rodici nasao fin stan, sama stanuje za 150KM s grijanjem!
Posao trazi, uzmi sta ti se nudi za pocetak i onda trazi sebi druge opcije. Dok radis trazis drugi posao i tako se probijas.
Puno srece!
joj lika
prvo, nema mene sta niko upućivati, da me poznajes nikad to ne bi rekao! ja sam sebi pomazem dovoljno

a i sve sarajlija stoo znam su ljudi 1/1 sto ne bih mogao reci za par moih sefova koji se IŽIVLJAVAJU na radnicima...
ja nikad i nigdje nisam osporio da on treba doci u sarajevo i da nema pravo

naprotiv ! samo akd dođe neka mu posao ne nađe neki rođak koji se preko politike doselio ovdje i sad vlada nekom firmom i zaposlio je pola familije i pola sela i svi su ovdje...
isto tako, koliko su sposbni ti sa strane vidi se po firmama ovdje ... samo propadaju jedna za drugom, a po prezimenima direktora kunem se da ih je 98% rođeno van sarajeva...
dalje
sanski most je super grad a krajisnici su ljudine tese, malo je takvih

mozda i najhrabriji borci u ratu su bili bužimljani

imao sam i djevojk iz SM-a

tako da protiv njih nemam ama bas nista
ovu dvojicu idiota sto si naveo nemoj spominjati molim te ... jos im imena pises velikim slovima... fuj
KO BOLAN NAPADA STUDENTE????????? ODAKLE TI TO? jel te bolan stid to reći? pa ja jos nisam cuo studenta da je to rekao sto ti tvrdis a dosta ih znam iz svih krajeva bih .... ovo prvi put cujem u ZIVOTU... ako ima grada tolerantnijeg od sarajeva ja odoh tamo da zivim!
koji novac ostave? da cujem? znas li ko placa STUDENSTKE DOMOVE?
novac sto ostavljate privatnim licima ne idu nama u budžet vec u njihov džep! dakle ako si podstanar, onda SIGURNO ne plaćaš sarajevvu nego PRIVATNOM Licu
NE DIPR O 90' nije ovdje rat izbio sto su se oni koji su doselili u sarajevo ukorijenili u firme i zaposlajavaju pola svoga sela, rat je poceo iz nekih HILAJDITIH razloga koji veze nemaju sa temom,ne fataj raju na nostalgiju neku i te nebuloze poređenja sa ratom, i opet ti kazem , sarajlije nikad nisu zvizdale igracima iz drugih gradova bih na tekmama reppke, nisi na utamicama psovali KAPIJU, ZENICKE ZRTVE NITI NEKE DRUGE, dok su se sirom bih spovale markale, suada dilberović itd... svjedok svojim ušima!
zasto bi ona rođena sarajka išla da aplicira sa fakultetom zavrsenim u SARAJEVU u neki drugi grad? da ostavlja porodicu priajtelje koje zna od rođenja JER NA NJENO MJESTO DOĐE OSOBA KOJA IMA VEZE SA SARAJEVOM KAO JA SA ANĐELINOM ĐOLI? jos i da joj stan ustupi da se ne osjeća potlačenom od nas sarajlija?=?=?
zalosno je to razzmisljanje sto iiimas o ovoj djevojci koja sa faksom zavrsenim u svom gradu dobije odgovor da nije pozeljna u SVOM GRADU
koliko sam skontao i ti ovdje radis? u sarajevu ? a nisi iz sarajeva, pa te pitam zasto to zemljiste sto nudis za koncesiju nisi upotrijebio da radis tamo u ZE-DO a ne da uzmes ovdje nekome rano mjesto
hvala