ja sve cekam, pa cekam....ElDzidziIbnDzo wrote:Tačno je. Ja živim i radim evo u Norveškoj i tačno je da su prosječne satnice 25 eura,ali ne i sve. Imas i manjih satnica(McDonalds,kasirke u nekom od marketa)npr. jedan paradoks,frizerke imaju skoro najmanje satnice i ako sisanje kosta minimum 150 kruna,pa do 800kruna( 4 krune-1 marka,arapski frizerski saloni i norveski). Znaci ne isplati se kao frizer raditi za drugog,jedino da radis za sebe onda si gospodin.bosanceros_ wrote:Sinoc na TV gledam i nemogu da vjerujem da je satnica u Evropi najjaca u Danskoj i Norveskoj 25 eura,a najmanja u Bugarskoj i Rumuniji 1,5 euro a kao mi u Bosni I Hercegovini imamo prosjek od 3 eura taj rejting naravno najvise drze politicari jer mislim da mi imamo najniza primanja u Evropi.Znam da su zemlje u Skandinaviji vrlo vrlo uredjene i da je sve "cakum pakum" vjerujem da ima dosta slicnih tema ali me zanima od nasih ljudi koji su gore na "hladnom sjeveru" da li je to zaista tako jer sam ja mislio da su ipak najvece satnice u Svici,ali izgleda da nije tako...
Isto tako imas velikih satnica kada bih ti rekao koliko se krecu,pao bi u depresiju
Evo ti plata pomoćnog radnika,koji radi 5-6 sati dnevno,vikendi slobodni.
hoce li se bilo ko iz norveske javiti i potvrditi ovo !...
5-6 sati dnevno.,, i 5000 usd NETO mjesecno...
realno recite,, koliko je lagio ??
pa software inzinjer u norveskoj toliko zaradjuje.
kako moze on sa 5-6 sati dnevno,, sa bezveze poslom imati ovo?