Ma namjerno je bold, zna se na koga se odnosi...VjecitiStudent wrote:Nisu to ni Bosnjaci vec bosnjaci.net, ksenofobona skupina prevodjena Fatmirom, ratnim herojem iz podruma tuzlanske opcine.Slo Burner wrote:Bosnjaci od svih neprijatelja bas znaju izabrati od koga da se brane
Satira samo ili nesto drugo
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#26 Re: Satira samo ili nesto drugo
-
pemanapemani
#27 Re: Satira samo ili nesto drugo
Od široke lepeze ksenofoba, šovinista i polufabrikovanih fašista ono izabralo blatiti Predraga Lucića.
Kladim se u odsjecanje ruke da taj isti Predrag više voli BiH od čitve ekipe bosnjaci.net
Melodije uma i Neuma.
Kladim se u odsjecanje ruke da taj isti Predrag više voli BiH od čitve ekipe bosnjaci.net
Melodije uma i Neuma.
- MuaDib
#28 Re: Satira samo ili nesto drugo
pemanapemani wrote:Od široke lepeze ksenofoba, šovinista i polufabrikovanih fašista ono izabralo blatiti Predraga Lucića.![]()
Melodije uma i Neuma.
Dežurni pljuvači ponovo su našli temu, za liječenje frustracija i samopotvrđivanje svojih ideoloških postavki.
-
Krushna mrva
#29 Re: Satira samo ili nesto drugo
raji bacis lafinu, moze bit najgluplja moguca (sto je ovdje i slucaj) i nema problema, uspjeh je zagarantovanSlo Burner wrote: Ma namjerno je bold, zna se na koga se odnosi...
-
nemoguce vruce
#30 Re: Satira samo ili nesto drugo
Rece Muadib, lik koji na svakoj temi posteno hrakne po islamu...MuaDib wrote:pemanapemani wrote:Od široke lepeze ksenofoba, šovinista i polufabrikovanih fašista ono izabralo blatiti Predraga Lucića.![]()
Melodije uma i Neuma.![]()
Dežurni pljuvači ponovo su našli temu, za liječenje frustracija i samopotvrđivanje svojih ideoloških postavki.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31 Re: Satira samo ili nesto drugo
e ako će vam i Lucić biti neprijatelj onda stvarno niste normalni
zapravo jesu ovdje i ti normalni al za nepismena insana koji i ne zna ko je čovjek i šta je pisao nego se otvorio prostor za hrak na kjafira koji napada Napaćenog Bošnju
zapravo jesu ovdje i ti normalni al za nepismena insana koji i ne zna ko je čovjek i šta je pisao nego se otvorio prostor za hrak na kjafira koji napada Napaćenog Bošnju
-
Krushna mrva
#32 Re: Satira samo ili nesto drugo
cirkus baJoseMujica wrote:e ako će vam i Lucić biti neprijatelj onda stvarno niste normalni![]()
- Optimist
#33 Re: Satira samo ili nesto drugo
Code: Select all
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B7ADx98ifwk#!- Optimist
#34 Re: Satira samo ili nesto drugo
Jos jedan video slicne tematike.
- JThomas
#35 Re: Satira samo ili nesto drugo
ko je ikad u životu pročitao par lucićevih napisa zna. a ko ne zna, otvara glupe teme na forumu.
- Mister Yes
#36 Re: Satira samo ili nesto drugo
+1JThomas wrote:ko je ikad u životu pročitao par lucićevih napisa zna. a ko ne zna, otvara glupe teme na forumu.
- seln
#37 Re: Satira samo ili nesto drugo
Predrag Lucic je prije svega antifasista i to je ono sto tebe zulja.webby-x wrote:Predrag Lucić je klasični jugonostalgičar.
Nažalost, sada je zakačio i Bošnjake.
Do nedavno je bio dobar.
Nazalost, nije zakacio Bosnjake, vec upravo fasiste medju Hrvatima.
I jos uvijek je dobar.
A ti, sitni provokatoru, nazad na poskok, prirodnu ti sredinu.
-
Suljaga
#38 Re: Satira samo ili nesto drugo
Sto vec neko rece, onaj koji je citao sta Lucic sve ove godine pise o ustasko-nastrojenim hrvatima ce odmah shvatiti da je ova kritika na to razbojnistvo i nikakvo velicanje zlocinaca. Nazalost, sve sto se moze vidjeti iz ovog snimka se lagano moze izvesti iz namjere, i zato bi samom Lucicu bilo dobro da objasni (samo zrtava radi, ne mora objasnjavati svima koji ne razumiju) zasto je izabrao ove rijeci.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: Satira samo ili nesto drugo
sad sve to što ste napisali i objasnili trebate objasniti porodicama žrtava u ahmićima
najpreče je njima objasniti poentu ovog performansa pa ako oni kažu u redu je ...
spisak
najpreče je njima objasniti poentu ovog performansa pa ako oni kažu u redu je ...
spisak
-
tintilinic
#40 Re: Satira samo ili nesto drugo
Kamo sreće da je puno više ljudi čitalo i razumjevalo VIVA LUDEŽ.....
Nažalost mi smo intelektualno inferiorni narodi i povodljivi smo i lako je s nama manipulirati.Istorijska dešavanja na ovim prostorima to pokazuju.
Ljudi učite, čitajte, slušajte, idite u pozorušte / kino.....U zivotu je najbitnija sirina znanja / informiranost.....
P.S. Pročitajte: "Jebo sada hiljadu dinara"....antiratna priča,pa vam mozda bude jasniji Dežulović i cijela ekipa.
Nažalost mi smo intelektualno inferiorni narodi i povodljivi smo i lako je s nama manipulirati.Istorijska dešavanja na ovim prostorima to pokazuju.
Ljudi učite, čitajte, slušajte, idite u pozorušte / kino.....U zivotu je najbitnija sirina znanja / informiranost.....
P.S. Pročitajte: "Jebo sada hiljadu dinara"....antiratna priča,pa vam mozda bude jasniji Dežulović i cijela ekipa.
- JoseMujica
#41 Re: Satira samo ili nesto drugo
opet kjafira predlažeštintilinic wrote:Kamo sreće da je puno više ljudi čitalo i razumjevalo VIVA LUDEŽ.....
-
tintilinic
#42 Re: Satira samo ili nesto drugo
JoseMujica wrote:opet kjafira predlažeštintilinic wrote:Kamo sreće da je puno više ljudi čitalo i razumjevalo VIVA LUDEŽ.....
P.S. Pročitajte: "Jebo sada hiljadu dinara"....antiratna priča,pa vam mozda bude jasniji Dežulović i cijela ekipa.... pik tito i Jovanka nemre tako! sve dok ne nađete nekog na pravom putu ko se vako dobro zahebava
Nazalost majne,zato sam rekao, da smo inferiorni.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#43 Re: Satira samo ili nesto drugo
nije muadibu lako ...nemoguce vruce wrote:Rece Muadib, lik koji na svakoj temi posteno hrakne po islamu...MuaDib wrote:
sa arakisa na planetu zemlju valja se adaptirati
- JoseMujica
#44 Re: Satira samo ili nesto drugo
ma isto bolan...u oba slučaja ga veliki crvi čekaju
- seln
#45 Re: Satira samo ili nesto drugo
Eto, Allah te nagradio, preuzmi ti to na sebe.japin_mutapi wrote:sad sve to što ste napisali i objasnili trebate objasniti porodicama žrtava u ahmićima
spisak
Treba li i svako ko tematizira Auschwitz da objasnjava porodicama 6 000 000 zrtava sta je mislio reci?
-
maher
#46 Re: Satira samo ili nesto drugo
pa ne znam da li je ovo bas satira...ako se pjesma pazljivije procita vidi se da je svaka strofa u hagu dokazana...mogu se i godine robije izbrojati...ne vidim sta je u pjesmi netacno ili sta se nije desilo iz ugla lika o kome je pjesma ....
mislim da je ovo prva pjesma o ahmicima, ko kome brani da napise bolju...
lucic se citav zivot zajebavao sa stvarima sa kojima se ne zajebaje...tako da i to moraju znati svi oni koji su sada kao zacudjeni...
a u svijetu to nije rijetka pojava...neki su slicne stvari vidjeli i u beninijevom filmu zivot je lijep...kao zajebancija sa holokaustom...tarantino se u dva zadnja filma zajebaje i sa drugim svjetskim ratom, i sa hitlerom i sa jevrejima, i sa rasizmom i sa crncima i sa bijelcima...
jos jednom meni se cini da su u pjesmi samo cinjenice, vecinom pravomocno dokazane...za one koji su taj zlocin napravili
lucic se citav zivot zajebavao sa stvarima sa kojima se ne zajebaje...tako da i to moraju znati svi oni koji su sada kao zacudjeni...
a u svijetu to nije rijetka pojava...neki su slicne stvari vidjeli i u beninijevom filmu zivot je lijep...kao zajebancija sa holokaustom...tarantino se u dva zadnja filma zajebaje i sa drugim svjetskim ratom, i sa hitlerom i sa jevrejima, i sa rasizmom i sa crncima i sa bijelcima...
jos jednom meni se cini da su u pjesmi samo cinjenice, vecinom pravomocno dokazane...za one koji su taj zlocin napravili
- JoseMujica
#47 Re: Satira samo ili nesto drugo
jel treba ponovo Krležu dići iz groba da ovim novim "partizanima" čita ljubljanski referat i objasni neke stvari glede sloboda u nauci i umjetnosti ?
- seln
#48 Re: Satira samo ili nesto drugo
Ma jasno je to svakome ko nije iskljucio mozak, ali neki su ocigledno na casu prepisivali od Srba, pa sad posvuda vide antibosnjastvo i islamofobiju.maher wrote:pa ne znam da li je ovo bas satira...ako se pjesma pazljivije procita vidi se da je svaka strofa u hagu dokazana...mogu se i godine robije izbrojati...ne vidim sta je u pjesmi netacno ili sta se nije desilo iz ugla lika o kome je pjesma ....
-
sredoje
#49 Re: Satira samo ili nesto drugo
Istina je da je Lučić uvijek išao kontra mainstram mišljenja i kontra vladajućih.
Sa druge strane sam naslov "Ići, mići, Ahmići" implicira nekakvo nasladjivanje, zadovoljstvo. Pretpostavljam da se autor nasladjuje i da je zadovoljan što je pronašao nekakvu slabu točku (kod Tuđmana i vlasti vjerojatno).
S tim u vezi ne može se nikako reći da autor odaje počast i dužni pijetet žrtvama nego mu je očito drago da takvo nešto postoji kako bi mogao to prišiti onima kojima oponira.
Ukratko - radi se o zluradosti vezanoj uz unutarnjopoliticka razracunavanja na hrvatskoj sceni.
Sad da li je Bosnjacima vazno to razracunavanje uz igrokaz-stihove vezane uz Ahmice, nek odluce sami.
Sa druge strane sam naslov "Ići, mići, Ahmići" implicira nekakvo nasladjivanje, zadovoljstvo. Pretpostavljam da se autor nasladjuje i da je zadovoljan što je pronašao nekakvu slabu točku (kod Tuđmana i vlasti vjerojatno).
S tim u vezi ne može se nikako reći da autor odaje počast i dužni pijetet žrtvama nego mu je očito drago da takvo nešto postoji kako bi mogao to prišiti onima kojima oponira.
Ukratko - radi se o zluradosti vezanoj uz unutarnjopoliticka razracunavanja na hrvatskoj sceni.
Sad da li je Bosnjacima vazno to razracunavanje uz igrokaz-stihove vezane uz Ahmice, nek odluce sami.
- seln
#50 Re: Satira samo ili nesto drugo
Ukratko - nisam od tebe ni ocekivao pozitivnu ocjenu za Lucica.sredoje wrote:Istina je da je Lučić uvijek išao kontra mainstram mišljenja i kontra vladajućih.