Satelitski program BHRT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Edin H.

#26 Re: Satelitski program BHRT prekinut

Post by Edin H. »

Kakvog bolan belaja dugme, ja gledao utakmice Premiershipa preko njih prosle sedmice, a taman su poceli prenositi i jednu utakmicu nase lige sedmicno nekodirano,
Last edited by Edin H. on 14/03/2009 00:45, edited 1 time in total.
bijelo_dugme

#27 Re: Satelitski program BHRT

Post by bijelo_dugme »

Edin H. wrote:Kakvog bolan belaja dugme, ja gledao utakmice Premiershipa preko njih prosle sedmice, a taman su poceli prenositi i jednu utakmicu nase lige sedmicno nekodirano,

:?

Kod mene bili ukinili i zamjenili za hayat, nisu nista ni rekli. Ja ih nazvo kazu bilo problema sa licenzom premiershipa i onda prekinili ugovor sa PBSBIH:?

Budel nasa liga kodirana na satelitu jer nisam vise pretplatnik a volio bi gledat?
Edin H.

#28 Re: Satelitski program BHRT

Post by Edin H. »

Je li to ti govoris za neki kablovski sistem?

Premijer liga nije bila kodirana, ali sada nema veze, ako ukinu signal.
juan

#29 Re: Satelitski program BHRT

Post by juan »

to garant neki kablovski sistem, jer na sat-u je bila premiership codiran od vajkada :)
Program im bio usporedu sa hayat 10000 puta bolji, bar nisu pokazivali one spanske u srbijanske sapunice, to je sad tamo INN!!
Hayatov satelitski programm je dno dna, dzaba im onaj marjanovic i fola prenosa tekme B-BiH!!

kako mi je onda godra bilo kad je bila emisija o sevdalinki, pa pustali prahistorijske snimke rahm himze, Zamia i Saje... milina! Drazi mi ti dokumentarci iz '80 nek ovo sranje tipa "zvijezda mozes biti ti itd" il jukebox, dnodna! Pa s enista ne cudi sto je DM najgledaniji program i dijaspori, 11000000000%

e hebiga, niko ne reaguje a nasi foteljasi se svadjaju oko njihove plate....
macan prvi

#30 Re: Satelitski program BHRT

Post by macan prvi »

juan wrote: Program im bio usporedu sa hayat 10000 puta bolji, bar nisu pokazivali one spanske u srbijanske sapunice, to je sad tamo INN!!
Hayatov satelitski programm je dno dna, dzaba im onaj marjanovic i fola prenosa tekme B-BiH!!

kako mi je onda godra bilo kad je bila emisija o sevdalinki, pa pustali prahistorijske snimke rahm himze, Zamia i Saje... milina! Drazi mi ti dokumentarci iz '80 nek ovo sranje tipa "zvijezda mozes biti ti itd" il jukebox, dnodna! Pa s enista ne cudi sto je DM najgledaniji program i dijaspori, 11000000000%

e hebiga, niko ne reaguje a nasi foteljasi se svadjaju oko njihove plate....
:thumbup:
Edin H.

#31 Re: Satelitski program BHRT

Post by Edin H. »

macan prvi wrote:Sarajevo - 13. marta u ponoć EUTELSAT je najavio gašenje satelitskog signala BHT 1 i BH radija 1. Razlog gašenja satelitskog signala BHRT-a su neizmirena dugovanja prema ovom satelitskom provajderu za 2007. i 2008. godinu u vrijednosti od 924 hiljade eura. Zbog najavljenog gašenju satelitskog signala, bosanskohercegovačka dijaspora ostaje bez mogućnosti praćenja programa BHT 1 i BH radija 1. Također, i na značajnom dijelu teritorije BiH neće se moći pratiti programi BHRT, jer 38 zemaljskih tv-predajnika i repetitora, koji se napajaju putem satelitskog signala, večeras od ponoći biće van funkcije. To, praktično znači da će u Bosni i Hercegovini oko 270 hiljada stanovnika ostati bez signala BH T 1, te oko 82 hiljade bez signala BH radija 1.
Gašenjem satelitskog signala, od sutra će Bosna i Hercegovina biti jedina zemlja u Evropi koja nema program javnog emitera na satelitu.
Vijeće ministara BiH je najavilo da će na narednoj sjednici 19. marta razmatrati načine rješavanja duga za satelit BHRT-a.
Programi BHT 1 i BH radija 1 biće i dalje dostupni preko naše web stranice http://www.bhrt.ba . Također, na našoj web stranici u narednim danima objavićemo i informaciju o statusu satelitskih kartica BHRT-a koje posjeduju naši pretplatnici.

v.d. Generalnog direktora

Jakša Jurjević

http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=434

Nevjerovatno. :roll: :roll: :roll:

Evo jos ih nisu iskljucili :-)

Prenose skijanje, a onda ide Manchester United - Liverpool
juan

#32 Re: Satelitski program BHRT

Post by juan »

Pa ti si za Mustuluka!!!
ja bas kontao to bi to bilo!! Kad prenos tekme to!!

vidi drzavni problem i bruka, samo 2 stranice, a da je tema neko blacenje bilo kojeg politicara il uspjeshnog Covjeka, odmah bi bilo 1000 stranica! Toliko o nama i tome koliko smo svjesni!!
Mezzo-x

#33 Re: Satelitski program BHRT

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:25, edited 1 time in total.
video

#34 Re: Satelitski program BHRT

Post by video »

Marmelan wrote:Hajd` sta se bunite sto mi u dijaspori ne gledamo BHRT svaki dan, sta ima da gledamo? Mislis one reportere sto govore``Tisuca,ozujak,prosinac..........``
Oni moraju ovaj BHRT da podjele na BHRT1 i BHRT2,BHRT3, nesto kao sta je HRT, a ne ovaj dzumbus. :bih:

Zaboravio si TOP MUSIC........vrlo dobra TV........ :thumbup:
Ma nema se love ni za ovaj jedan a kamoli jos dodatna dva :run:
Televizija je skupa igracka, i da bi se iole priblizili (bar na 70% HRT-a) treba joooos puno, puno, puno novca, kadra i naravno :
TREBA UREDITI DRZAVU-i opet ponavljam - bez drzave (mislim u pravo smislu)nema ni BHRT-a !!!!
BarbaDue

#35 Re: Satelitski program BHRT

Post by BarbaDue »

video wrote:
Marmelan wrote:Hajd` sta se bunite sto mi u dijaspori ne gledamo BHRT svaki dan, sta ima da gledamo? Mislis one reportere sto govore``Tisuca,ozujak,prosinac..........``
Oni moraju ovaj BHRT da podjele na BHRT1 i BHRT2,BHRT3, nesto kao sta je HRT, a ne ovaj dzumbus. :bih:

Ma nema se love ni za ovaj jedan a kamoli jos dodatna dva :run:
Televizija je skupa igracka, i da bi se iole priblizili (bar na 70% HRT-a) treba joooos puno, puno, puno novca, kadra i naravno :
TREBA UREDITI DRZAVU-i opet ponavljam - bez drzave (mislim u pravo smislu)nema ni BHRT-a !!!!
to je svima jasno ko dan!
macan prvi

#36 Re: Satelitski program BHRT

Post by macan prvi »

Marmelan wrote:
bach wrote:Mislim da bosanskoj dijaspori ne znači gotovi ništa jer satelitskog signala BHRT ima ili nema. Na njihovim ekranima u ovom trenutku drmaju BN, PINK i DM SAT.

Cile mile Ceca Šiki Viki žena zmija i ciganče da ti kupim zlatno lanče, to sluša bošnjačka dijaspora. Plus Merlin i Hari.
Hajd` sta se bunite sto mi u dijaspori ne gledamo BHRT svaki dan, sta ima da gledamo? Mislis one reportere sto govore``Tisuca,ozujak,prosinac..........``

Koristenje raznovarijantnih izraza nije slabost, nego snaga BHRT-a.

SAOPĆENJE RADIOTELEVIZIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Unatoč ranijoj najavi da će biti obustavljeno emitiranje televizijskog i radijskog programa BHT1 i BH Radija 1 za građane Bosne i Hercegovine u inozemstvu i za dijelove države koji nisu pokriveni zemaljskim signalom, do toga za sada neće doći zahvaljujući velikom razumijevanju međunarodnog provajdera Eutelsata. Naime, ta je svjetska kompanija, s kojom Radiotelevizija BiH surađuje ukupno deset godina, uvažila činjenicu da se u rješavanje dosadašnjeg duga za satelitsko emitiranje, uključilo i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić i ministar prometa i komunikacija Božo Ljubić na sastanku s izaslanstvom Upravnog odbora i Uprave radiotelevizije BiH najavili su da će Vijeće, već na ovonedjeljnoj sjednici, razmatrati odluku o izmirenju duga za prvih sedam mjeseci 2007. godine uz mogućnost da tom odlukom bude obuhvaćena i čitava 2007. godina kako bi taj dio duga prema Eutelsatu bio izmirem do kraja ovog mjeseca. Upored s tim, i uprava Radiotelevizije BiH radi na pronalaženju rješenja za preostali dio duga.

Vjerujemo da naši gledatelji i slušatelji, posebno građani Bosne i Hercegovine u inozemstvu, sa zahvalnošću cijene razumijevanje Eutelsata i aktivan angažman Vijeća ministara Bosne i Hercegovine čija je očekivana odluka, inače, na tragu prakse u evropskim zemljama.

Sarajevo, 16.03.2009. godine

Ured generalne direkcije BHRT

http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=434

Satelitski signal, dakle, ostaje, ali i sama cinjenica da je dosao u pitanje je nevjerovatna. :roll:
Edin H.

#37 Re: Satelitski program BHRT

Post by Edin H. »

Jedna stvar mi nije jasna, kada vec imaju imaju problema zastro ne poboljsaju marketing.
Znam ljude koji samo zbog komplikovanog sistema nisu kupili satelitsku karticu.
Te moras popuniti formular sa besmislenim podacima (npr. u kojoj zemlji ces gledati program - sta te briga :D , koji uredjaj posjedujes - imaju prodavaci satelitskih sistema drugih nacina da saznaju koja struktura ljudi kupuje njihove uredjaje), detalje licne karte, pasosa, otici na Banku uplatiti (cuj na Banku kao da ne postoje kreditne kartice, paypal). Znaci moras cekati u redu, zezati se sa konverzijama, pa se onda vratiti nazad u zgradu Televizije, gdje te obezbjedjenje pretresa kao da si terorista i cekati na doticnu da se smiluje i sa tobom porazgovara. Nakon toga moras organizovati nekoga da ti karticu posalje vani.

Zivio socijalizam, ali gospodo iz BHRT-a (ako ovo iko cita) ne trebamo mi vas, vi trebate nas. Stoga ne insistirajte na socijalistickim principima marketinga gdje je to besmisleno.

Stavite ponudu na website, placanje kreditnom karticom ili u losijoj varijanti povezite se sa paypal-om, platis, vi posaljete karticu i gotova prica. Prva opcije je bolja za vas, jer po isteku mozete automatski produziti pretplatu ukoliko korisnik ne otkaze.

Onda ce vam manje trebati Spiric :-)
paral0c0

#38 Re: Satelitski program BHRT

Post by paral0c0 »

Bila bi steta da se ukine BHRT i ako im program nije sada nesto, ali budu utakmice.

Ja imam Hayat karticu nisu losi, uskoro se sele u novu zgrada pa ocekujem nove i bolje emisije.

Kako to da je BNTV tako jak????

Sto nema ni jedan BH kanal koji nije kodiran????
mmostar

#39 Re: Satelitski program BHRT

Post by mmostar »

bijelo_dugme wrote:
burekodsira wrote:sta osim dnevnika i vremenske prognoze smiju emitovati? cak ni utakmice reprezentacije ne smiju prenositi nego po cijeli dan crna slika...
Hajd sad si i ti malo pretjero...

Prenose sve domace utakmice u fudbalu, rukometu i kosarki.

A ovo je stvarno sramota, BN-Televizija more a drzava nemere :x
BN je privatna a BHTV nije :-)
vjestica_bez_metle

#40 Re: Satelitski program BHRT

Post by vjestica_bez_metle »

Cini mi se da ste se malo pogubili u raspravi. Duznost je drzave da placa Eutelsat jer je u njenom interesu da se program javnog servisa emituje i van zemlje. Nikakav marketing BHT-a to nece promijeniti.

Svaka tv stanica na satelitu uglavnom emituje vlastiti program (koji je sama napravila), pa je BHT jedna od rijetkih tv stanica koja ima iole dobar program (kad samo pomislim sta sve hayat emituje - repriza reprize)...

S druge strane istina jeste da BHT nema bas neki kvalitetan program, ali BH Radio 1 sigurno ima i slusan je sirom svijeta (u program se javljaju ljudi iz Amerike, Australije....).

Licno smatram da je tragedija da se onima koji zele slusati ili gledati program javnih emitera isti uskrati!

Nazalost mi mali ljudi tu nista ne mozemo uraditi osim da mirno sjedimo i govorimo: Jao uzasa....!!!!
Post Reply