Sastanci naslijepo

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Hierarchia

Post by Hierarchia »

tempora wrote:Izgleda da niko od vas nije u "kriticnim godinama" pa vas rodbina, prijatelji i ostali ne zaskacu sa dobrim prilikama. :) A kad dodjete u godine, da vasi najmiliji pocnu oplakivati vasu sudbinu usidjelice, nezenje, osobe sa falinkom, ponuda i spektar profila pocne da vam se nudi na izuzetno lude nacine!
Sto bi rekla moja prijateljica;" Boze, osjecam se kao krava na sajmu!"

Zato, ako vam je cejf da se upoznajete preko neta i sl ili na bilo koji nacin, cinite to, bez ustezanja i predrasuda ( jer svako vrijeme ima svoj nacin udvaranja/upoznavanja) -jer sve dok je to vas izbor, uredu je. :D
To je ocito postao stereotip. Znam more zena u ranim 30-tim (radnih kolegica, rodica, poznanica) koje su dosle u tu "fazu" samooplakivanja i prihvatanja svakog sastanka pod svakim uvjetima. Vjerovatno je to vrijeme kada ih pocne hvatati panika, a sto je uzrokovano tim nasim stereotipom - zena koja se ne uda do 30-te je vec stara cura koju niko nece.
Ja sam se udala vrlo mlada i ne kajem se, ali bih sebe mogla zamisliti neudatom i sa 30, pa i 35 godina. Ne vjerujem da bih imala neke komplekse.
Najveci stereotip koji sam cula od jedne 32-godisnje "stare cure" jeste:
- do 25 zelis da je zanimljiv, pametan, lijep, po mogucnosti iz dobre porodice i dobrostojeci, tvojih godina
- sa 27 se izbor suzava na onog koji je zanimljiv, pametan i dobrostojeci, tvojih godina
- sa 30 je bitno samo da je pametan i dobrostojeci, moze i 5 godina mladji :D
- sa 32 ti je nebitno - samo nek je o sebi pri sebi. :D :D :D

Uzas.
Lace

Post by Lace »

tempora wrote:Izgleda da niko od vas nije u "kriticnim godinama" pa vas rodbina, prijatelji i ostali ne zaskacu sa dobrim prilikama. :) A kad dodjete u godine, da vasi najmiliji pocnu oplakivati vasu sudbinu usidjelice, nezenje, osobe sa falinkom, ponuda i spektar profila pocne da vam se nudi na izuzetno lude nacine!
Sto bi rekla moja prijateljica;" Boze, osjecam se kao krava na sajmu!"

Zato, ako vam je cejf da se upoznajete preko neta i sl ili na bilo koji nacin, cinite to, bez ustezanja i predrasuda ( jer svako vrijeme ima svoj nacin udvaranja/upoznavanja) -jer sve dok je to vas izbor, uredu je. :D
meni se to nikad nece desiti

1. nisam bliska s rodbinom...nit kome idem nit mi ko dolazi pa ni ne pricamo o mom zivotu

2. mojim roditeljima sam jos mala curica...ni ne pomisljaju da bih se ja jednom mogla udati i otici

3. to znaci da sam prepustena samoj sebi i svojim opcijama...sto znaci s mojom azurnoscu 0 bodova

:D
black

Post by black »

koliko predrasuda na jednom mjestu :oops: nije ni cudo sto je toliko samaca i shuplje ovde... :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Za takvo razmišljanje same ste krive!

(Muskarac ima onoliko godina kako se osjeca a zena onoliko kako izgleda.) :oops: :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

prleitihi wrote:Za takvo razmišljanje same ste krive!

(Muskarac ima onoliko godina kako se osjeca a zena onoliko kako izgleda.) :oops: :D
e lafineee :lol:
tigris

Post by tigris »

koji sam ja onda avion :-) :D ...sto se godina i izgleda tice :oops: :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Tihi, ni jedne. :D Mani se aforizama. :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

Image

tigiris u elementu :oops: :D :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Hierarchia wrote:

Tihi, ni jedne. :D Mani se aforizama. :-)
Je li ovo boldirano aforizam? :D :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

:x nazad na temu :x
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ja to nisam nikad praktikovao ... meni izlazak dodje ko neko loviste ..... snimis, izaberes i napadas .... iako se svaki moze svrstati pod "blind" poslije par piva ... :D
amalka

Post by amalka »

Jednom je moja prijateljica trebala ici na spoj naslijepo. Dosla ona, ulazi neki lik, i sad zove on nju na mobilni. Kad ga je vidjela, samo ugasila mob, da ne skonta da je to ona :D Nije bio njen tip :D niti iciji :D osim ako...ma nema veze :D
debela

Post by debela »

jako interesantno. sve neki dozivljaji od prijatelja, prijateljica, prico mi jedan vamo... :D
maccarona

Post by maccarona »

ja nisam nikad....nije mi bilo potrebno :D
ali reci ne bi nikad je glupo :oops: :D zato ko zna....mozda ipak :oops: :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Murat kaze da je to gotov jedini nacin da se upozna neki gay za bilo sta, kaze ta je to uzas pravi! :D
kad bi zapisivo njegove pripovijesti o tim sastancima mogo bi citava roman napisat! :lol: :D

a kod nas jedan tip se dopisivo s curom preko SMSporuka mjesec i nesto, i konacno odluce da se nadju, tip doso i samo proso kraj nje, veli ne svidja mu se! :shock:
hebote da je on makar neki ljepotan...
a inace kad sam ja bio u srednjoj, kod nas su ti sastanci bili na slijepo popularni sa djevojcicama iz ljevse polovice skole, bilo je i tu svasta, ja sa curom iziso, ja oko 2 metra visok a ona metar i frtalj! :lol: samo kad se sjetim! :lol: :lol:
WirelessGirl

Post by WirelessGirl »

Imala sam ih par :roll: (preko net-a), ali samo na jednom je bilo neke hemije.
Ovo ostalo su bili regularni momci, ali nisu bili za mene, a ni ja za njih :-)
black

Post by black »

WirelessGirl wrote:Imala sam ih par :roll: (preko net-a), ali samo na jednom je bilo neke hemije.
svaka cast..ovo je iskreno
maccarona

Post by maccarona »

i ja sam iskrena bila :x :D
WirelessGirl

Post by WirelessGirl »

black wrote:
WirelessGirl wrote:Imala sam ih par :roll: (preko net-a), ali samo na jednom je bilo neke hemije.
svaka cast..ovo je iskreno
Mislim da me je iskrenost na net-u i dovela do takvih momaka, ali i sreća :) , a i moja intuicija :D Ma mogla bih priručnik napisati "kako upoznati regularnog momka preko net-a" :D
tempora

Post by tempora »

debela wrote:jako interesantno. sve neki dozivljaji od prijatelja, prijateljica, prico mi jedan vamo... :D
Da, to je posebno interesantna cinjenica, ali joj je praksa nesto kontradiktorna. Po tome se moze vidjeti koliko smo jos stegnuti zastarjelim normama.

Ljudi se danas vrlo cesto upoznaju preko neta, sto dokazuje i milionsko clanstvo stranica za upoznavanje i profitabilnost istih. Pa sta?
Neke vuce znatizelja, neke avantura, neke zelja da upoznaju nekoga jer su u nemogucnosti zbog mjesta u kojem zive itd itd. I sta je u tome lose???

Obicno se ljudima koji se na ovaj nacin upoznaju, prisiva stereotipno misljenje da su luzeri ili ocajnici koji na "normalan" nacin ne mogu upoznati nikoga. Smijesna pomisao, da ne kazem glupa.
A zbog iste etikete, mnogi nece izjaviti da su ikada imali susrete ovakve vrste.
Ja jesam. I kroz to sam upoznala sto finih ljudi sa kojima sam i dan danas u prijateljstvu/kontaktu ( u ovo se naravno podrazumjevaju i zene) sto kojekakvih likova koji mi nisu odgovarali.Kao i u "normalnom" svijetu, sa tom razlikom, da se u viritualnom svijetu covjek oslanja na rijec, napisano i licnu interpretaciju pa to moze dovesti i do razocaranja jer ma kako bila lijepa vanjska slika,ona ne moze odgovarati unutrasnjoj. Ali te se stvari desavaju i u stvarnome svijetu.

I zar je potrebno praviti dramu oko istoga? Ili ljudima nabijati komplekse ismijavajuci ih?
Neki se jeze na pomisao da se neko upoznao u kafani, neki negoduju jer su se kolege nasle u ljubavi, nekima se traze po vjeri ili naciji itd itd. Cudna mi cuda i palamudjenja. :?
ibrik

Post by ibrik »

Ja sam jednom bio na sastanku na slijepo i to preko neke rodice...iako nije bilo nista od tog sastanka jer cura nije bila po mom ukusu, a ni ja po njenom, meni bilo extra s tom curom na toj prvoj kafici i evo vec par godina se s vremena na vrijeme nadjemo na kafici i izmahalamo...
maccarona

Post by maccarona »

tempora je sve lijepo srocila...kao i uvijek :D
sicky

Post by sicky »

Moglo bi se svašta napisat' ali vremena je malo :shock: :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Nemoj pisati, ako ti nije usput! :oops: :D
tigris

Post by tigris »

prleitihi wrote:Image