Tebi. Što na umu to na drumu.
''Šaranje'' na forumu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Meshtar
#51 Re: ''Šaranje'' na forumu
Što se ti keziš
[/quote]
- SsTtEeLlAa
#52 Re: ''Šaranje'' na forumu
Cini mi se da se u ovo zadnje vrijeme nekako sistem vrijednosti skroz poremetio.. i da se sve pa i samo izbor partena vecinom zasniva na tome kakvu frizuru imas, koliko kg imas, koje su ti boje oci isl.... totalne gluposti i jako plitka razmisljanja, no medjutim na zalost tako je... e sad putem interneta i ovako nekog dopisivanja i razmjenom misljenja, milsim da se moze jako dobro neko upoznat kao licnost... mogu se saznati njegovi zivotni stavovi... iz njegove price se mogu izvuci zakljuci o tome kakav je ko kao osoba...... sto je zapravo i najvaznijeLatinica wrote: Tacno. Taj nedostatak vizuelnog je najinteresantniji aspekt forumske komunikacije i moze biti veoma koristan za razbijanje ( vlastitih ) predrasuda o ljudima. Ljudi ( oba spola ) se jednostavno ne daju procijeniti samo na osnovu fizickog izgleda, iako nazalost mi svi to cinimo svakodnevno. Ipak nije lose da se bar na ovaj nacin potsjetimo da mozda nismo u pravu kada pomislimo ( 'vidi je/ga...blablabla...' )
Odavno nisam procitala ljepsu i istinitiju definiciju ljubavi @Matrix :' Privrzenost je zbilja ljubavi'.
A ta forumska "šaranja" meni su jako simpaticna i licno nemam nista protiv njih,naravno medju onim osobama koje su slobodne ...i da slazem sa @d2 da je prevara prevara bez obzira gdje se ona desavala... ovdje ili u RL
-
njeka
#53 Re: ''Šaranje'' na forumu
Kakvi bi onda ljudi po BiH hodali,nema šanse da bi 100 čitavih ljudi mogli sastaviti!!!Bonnie-Clydova mala wrote:Karabaja wrote:radi takvih poteza, u nekim državama ruke sabljama sijeku.. pa vi vidite
I ne samo ruke ...
- pustopoljina
#54 Re: ''Šaranje'' na forumu
moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
u stvarnom zivotu moze kliknuti s nekim,s kim nista zajednicko nemas,u virtuelnom mozes imati srodnu dusu,ali bez klika...ne znam,ovaj zivot je rizik,bio na ulici ili u "second life"
u stvarnom zivotu moze kliknuti s nekim,s kim nista zajednicko nemas,u virtuelnom mozes imati srodnu dusu,ali bez klika...ne znam,ovaj zivot je rizik,bio na ulici ili u "second life"
- SsTtEeLlAa
#55 Re: ''Šaranje'' na forumu
da do nekle si i u pravu... medjutim zar poenta svega nije ta neka srodna dusa.... klik bude i prodje.... srodnost dusa, razumjevaje i tako to ostaje zauvjekpustopoljina wrote:moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
- anais_nin
#56 Re: ''Šaranje'' na forumu
naravno da su ljubav i razumjevanje najbitnijiSsTtEeLlAa wrote:da do nekle si i u pravu... medjutim zar poenta svega nije ta neka srodna dusa.... klik bude i prodje.... srodnost dusa, razumjevaje i tako to ostaje zauvjekpustopoljina wrote:moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
divno je imati puno toga zajednickog s nekim, uzivati u razgovorima, postovati tu osobu, biti svjestan njenih vrlina i mana i svejedno je prihvatati u svoj zivot....ali po meni bez seksualne privlacnosti, hemije, klika, kako god ko to zeli nazvati, gore opisana "srodna dusa" nije nista drugo nego prijatelj.....
i naravno da je lijepa i bitna i ljubav izmedju prijatelja....i naravno da su i za romanticnu ljubav bitne slicne stvari kao i za prijateljstvo....nije slucajno da mnogi od nas kad zelimo da iskazemo koliko nam je ta druga osoba bitna u zivotu i koliko znaci, naglasimo da nam je pored svega ostalog on/ona najbolji prijatelj(ica)....ali bez medjusobne privlacnosti za mene ta osoba ne moze biti nista drugo nego prijatelj....
naravno nismo svi isti....ali po meni, seks iako nije najbitnija stvar u odnosu, i te kako je vazna...i samo da se razumijemo kad kazem seks ne mislim samo na snosaj i ocigledne "seksualne aktivnosti", mislim na sve oblike seksualne intimne....cak i dodir, poljubac, milovanje....to su stvari koje su potaknute osjecajem privlacnosti prema drugoj osobi....ja znam da ja ne bih mogla poljubiti nekog prema kome ne osjetim tu vrstu privlacnosti....tako da mislim da je ona i te kako bitan sastojak....
neko spomenu seks kao nagon....za mene je to malo previse pojednostavljeno....mislim da je seksualna intimnost sasvim normalan i prirodan dio ljubavnog odnosa....nije ljubav drzanje za ruku, lezanje za travi
sve to na stranu....otisli smo u pricu o ljubavi i seksu, a koliko sam shvatila autor teme je pitao za flert
- pustopoljina
#57 Re: ''Šaranje'' na forumu
e ja jos samo da potpisem ovo sto je drugarica sa nickom skandalozne spisateljice(cro. zena pisac) napisala 
- 3xa
#58 Re: ''Šaranje'' na forumu
Ko ima namjere da nadje sebi partnera ili prevari postojeceg, za tu osobu je i forum rizik, kao i bilo koji drugi oblik susreta sa ljudima, granap, posta, kafana, kino itd.... U svakom slucaju, mislim da nije uredu igrat se sa necijim osjecanjima pod izgovorom da je to sve sala, jer nikad ne znas koliko ce ozbiljno to neko shvatiti, pa bolje se onda i ne saliti na taj nacin.ahmed&nedzad wrote:Šta mislite o forumskim ašikovanjima, ono kad se dvoje forumaša šali na taj način?
Recimo ako momak piše tako neke komentare, kroz zezanciju, neke kao ljubavne poruke kolegici forumašici
i ''ašikuje'' sa njom, a i ne poznaju se izvan foruma, ima li osoba s kojom je u vezi u real life-u razloga da
bude ljubomorna na to, i da joj smeta?! Da li se nekad desi ta se ta forumska ašikovanja i
koketiranja pređu u sferu real life-a?!
- ODVRATAN_i_GADAN
#59 Re: ''Šaranje'' na forumu
Nebih da ometam raspravu ali samo da pitam ima li sta na belegiju? Ha?
-
sapati srca
#60 Re: ''Šaranje'' na forumu
3xa wrote:Ko ima namjere da nadje sebi partnera ili prevari postojeceg, za tu osobu je i forum rizik, kao i bilo koji drugi oblik susreta sa ljudima, granap, posta, kafana, kino itd.... U svakom slucaju, mislim da nije uredu igrat se sa necijim osjecanjima pod izgovorom da je to sve sala, jer nikad ne znas koliko ce ozbiljno to neko shvatiti, pa bolje se onda i ne saliti na taj nacin.ahmed&nedzad wrote:Šta mislite o forumskim ašikovanjima, ono kad se dvoje forumaša šali na taj način?
Recimo ako momak piše tako neke komentare, kroz zezanciju, neke kao ljubavne poruke kolegici forumašici
i ''ašikuje'' sa njom, a i ne poznaju se izvan foruma, ima li osoba s kojom je u vezi u real life-u razloga da
bude ljubomorna na to, i da joj smeta?! Da li se nekad desi ta se ta forumska ašikovanja i
koketiranja pređu u sferu real life-a?!
Ljudi se ponekad kao izumrli vukovi nađu u pjesmama, pricama...kazivanjima..a pjesme se kao sjene preplašenih srna
nađu u ljudimapa otpočne trka bijesna iskonska, ne zato što se nužno neka snažna vrsta može izdržavati milostinjom lova
ili se neka neiskaziva gipkost i lahkoća može uzvisiti izmicanja...
Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srne
u Knjizi Nestvarnih Stvorenja....
- Zelena Carapa
#61 Re: ''Šaranje'' na forumu
ja se vise ne zezam na ovu temu, vidim da su neki preozbiljni 
-
d2
#62 Re: ''Šaranje'' na forumu
frizuru ? ali ja nemam frizuruSsTtEeLlAa wrote:Cini mi se da se u ovo zadnje vrijeme nekako sistem vrijednosti skroz poremetio.. i da se sve pa i samo izbor partena vecinom zasniva na tome kakvu frizuru imas, koliko kg imas, koje su ti boje oci isl.... totalne gluposti i jako plitka razmisljanja, no medjutim na zalost tako je... e sad putem interneta i ovako nekog dopisivanja i razmjenom misljenja, milsim da se moze jako dobro neko upoznat kao licnost... mogu se saznati njegovi zivotni stavovi... iz njegove price se mogu izvuci zakljuci o tome kakav je ko kao osoba...... sto je zapravo i najvaznijeLatinica wrote: Tacno. Taj nedostatak vizuelnog je najinteresantniji aspekt forumske komunikacije i moze biti veoma koristan za razbijanje ( vlastitih ) predrasuda o ljudima. Ljudi ( oba spola ) se jednostavno ne daju procijeniti samo na osnovu fizickog izgleda, iako nazalost mi svi to cinimo svakodnevno. Ipak nije lose da se bar na ovaj nacin potsjetimo da mozda nismo u pravu kada pomislimo ( 'vidi je/ga...blablabla...' )
Odavno nisam procitala ljepsu i istinitiju definiciju ljubavi @Matrix :' Privrzenost je zbilja ljubavi'.
A ta forumska "šaranja" meni su jako simpaticna i licno nemam nista protiv njih,naravno medju onim osobama koje su slobodne ...i da slazem sa @d2 da je prevara prevara bez obzira gdje se ona desavala... ovdje ili u RL
-
sapati srca
#63 Re: ''Šaranje'' na forumu
Zar ih ima takvih?Zelena Carapa wrote:ja se vise ne zezam na ovu temu, vidim da su neki preozbiljni
Imas ti pravo...
- SsTtEeLlAa
#64 Re: ''Šaranje'' na forumu
kako rekoh frizura uopste nije bitna... ja mislim da ti imas mnogo vise od toga za ponuditd2 wrote:frizuru ? ali ja nemam frizuru
-
d2
#65 Re: ''Šaranje'' na forumu
hvala, hvala, odlicno perem suđe, istina jeSsTtEeLlAa wrote:kako rekoh frizura uopste nije bitna... ja mislim da ti imas mnogo vise od toga za ponuditd2 wrote:frizuru ? ali ja nemam frizuru![]()
- otherside
#66 Re: ''Šaranje'' na forumu
Koga? Cega? Ko s kim, cim?sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srnei pjesme su njihov vječni san
, njihova čudesna neispisana mjesta u Knjizi Nestvarnih Stvorenja....
- Bonnie-Clydova mala
#67 Re: ''Šaranje'' na forumu
otherside wrote:Koga? Cega? Ko s kim, cim?sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srnei pjesme su njihov vječni san
Čovjek je Riba u horoskopu, ne shvataj ga ozbiljno
- otherside
#68 Re: ''Šaranje'' na forumu
Potrosih 5 minuta na analizu...i nista.Bonnie-Clydova mala wrote:otherside wrote:Koga? Cega? Ko s kim, cim?sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srnei pjesme su njihov vječni san
- SsTtEeLlAa
#69 Re: ''Šaranje'' na forumu
d2 wrote:hvala, hvala, odlicno perem suđe, istina jeSsTtEeLlAa wrote:kako rekoh frizura uopste nije bitna... ja mislim da ti imas mnogo vise od toga za ponuditd2 wrote:frizuru ? ali ja nemam frizuru![]()
eto vidis .......znala sam ja da u tebi leze skriveni talenti
-
sapati srca
#70 Re: ''Šaranje'' na forumu
Pjesnicka alegorija u piscevoj fikciji u "Knjizi Nestvarnih Stvaranja"otherside wrote:Potrosih 5 minuta na analizu...i nista.Bonnie-Clydova mala wrote:sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srnei pjesme su njihov vječni san
U kojima pisci i pjesnici ( ljudi i vukovi)nemaju izbora u kome su srne (metaofora necega
Dobro ti rece, ne shvataj ribe-vodolije ozbiljno:-D
- madner
#71 Re: ''Šaranje'' na forumu
Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam) 
- otherside
#72 Re: ''Šaranje'' na forumu
Vodolije i Ribe nidje veze... prve racionalne druge iracionalne, mozda je veza u suprotnostimamadner wrote:Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam)
PS. Racici su najbolji
- madner
#73 Re: ''Šaranje'' na forumu
Sto jest jest, kako ih ti kuhas da dobiju onu boju?otherside wrote:Vodolije i Ribe nidje veze... prve racionalne druge iracionalne, mozda je veza u suprotnostimamadner wrote:Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam)![]()
PS. Racici su najbolji
- otherside
#74 Re: ''Šaranje'' na forumu
pa prvo pitam kog su spola, Racice i ne kuham, one se vrlo tesko skuhaju a jos teze vare a Rakove vrlo lako. Dok se ja okrenem, oni skuhani... 
- madner
#75 Re: ''Šaranje'' na forumu
Ma ja, ono ni ne skontaju sta se dogada, okrenes se vamo okrenes se tamo i vec si desert.otherside wrote:pa prvo pitam kog su spola, Racice i ne kuham, one se vrlo tesko skuhaju a jos teze vare a Rakove vrlo lako. Dok se ja okrenem, oni skuhani...
Ali ne treba se zalit, sve je dobro dok covjek nije jarac.