''Šaranje'' na forumu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Meshtar

#51 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Meshtar »

Što se ti keziš :zoka:
:D[/quote]

Tebi. Što na umu to na drumu. :D
SsTtEeLlAa

#52 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by SsTtEeLlAa »

Latinica wrote: Tacno. Taj nedostatak vizuelnog je najinteresantniji aspekt forumske komunikacije i moze biti veoma koristan za razbijanje ( vlastitih ) predrasuda o ljudima. Ljudi ( oba spola ) se jednostavno ne daju procijeniti samo na osnovu fizickog izgleda, iako nazalost mi svi to cinimo svakodnevno. Ipak nije lose da se bar na ovaj nacin potsjetimo da mozda nismo u pravu kada pomislimo ( 'vidi je/ga...blablabla...' )

Odavno nisam procitala ljepsu i istinitiju definiciju ljubavi @Matrix :' Privrzenost je zbilja ljubavi'.:thumbup:
Cini mi se da se u ovo zadnje vrijeme nekako sistem vrijednosti skroz poremetio.. i da se sve pa i samo izbor partena vecinom zasniva na tome kakvu frizuru imas, koliko kg imas, koje su ti boje oci isl.... totalne gluposti i jako plitka razmisljanja, no medjutim na zalost tako je... e sad putem interneta i ovako nekog dopisivanja i razmjenom misljenja, milsim da se moze jako dobro neko upoznat kao licnost... mogu se saznati njegovi zivotni stavovi... iz njegove price se mogu izvuci zakljuci o tome kakav je ko kao osoba...... sto je zapravo i najvaznije

A ta forumska "šaranja" meni su jako simpaticna i licno nemam nista protiv njih,naravno medju onim osobama koje su slobodne ...i da slazem sa @d2 da je prevara prevara bez obzira gdje se ona desavala... ovdje ili u RL
njeka

#53 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by njeka »

Bonnie-Clydova mala wrote:
Karabaja wrote:radi takvih poteza, u nekim državama ruke sabljama sijeku.. pa vi vidite :D

I ne samo ruke ...
Kakvi bi onda ljudi po BiH hodali,nema šanse da bi 100 čitavih ljudi mogli sastaviti!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#54 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
u stvarnom zivotu moze kliknuti s nekim,s kim nista zajednicko nemas,u virtuelnom mozes imati srodnu dusu,ali bez klika...ne znam,ovaj zivot je rizik,bio na ulici ili u "second life" :-)
SsTtEeLlAa

#55 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by SsTtEeLlAa »

pustopoljina wrote:moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
u stvarnom zivotu moze kliknuti s nekim,s kim nista zajednicko nemas,u virtuelnom mozes imati srodnu dusu,ali bez klika...ne znam,ovaj zivot je rizik,bio na ulici ili u "second life" :-)
da do nekle si i u pravu... medjutim zar poenta svega nije ta neka srodna dusa.... klik bude i prodje.... srodnost dusa, razumjevaje i tako to ostaje zauvjek
anais_nin

#56 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by anais_nin »

SsTtEeLlAa wrote:
pustopoljina wrote:moram jos nesto reci...ja mislim da spadam medju one ljude koji nisu bas povrsni...tj.vazno mi je kakav je covjek kao licnost,ne kakav je kao "brand"...medjutim...mozes se upoznati sa osobom koja ti zaista odgovara,ovako-na netu.sve one tacke na tvojoj nekoj zamisljenoj listi mogu biti ispunjene,ali da u stvarnom zivotu ne klikne. ne da je sad neko extra ruzan...pa ne da gledati u sebe (nismo svi lijepi,jeb'ga) nego-jednostavno ne klikne.
da do nekle si i u pravu... medjutim zar poenta svega nije ta neka srodna dusa.... klik bude i prodje.... srodnost dusa, razumjevaje i tako to ostaje zauvjek
naravno da su ljubav i razumjevanje najbitniji :) ali ne bih se slozila da klik bude i prodje :) po meni je ta hemija, ta privlacnost onaj sastojak koji pravi glavnu razliku izmedju ljubavi koje osjecam prema prijatelju i one koju osjecam prema nekom kao muskarcu :)
divno je imati puno toga zajednickog s nekim, uzivati u razgovorima, postovati tu osobu, biti svjestan njenih vrlina i mana i svejedno je prihvatati u svoj zivot....ali po meni bez seksualne privlacnosti, hemije, klika, kako god ko to zeli nazvati, gore opisana "srodna dusa" nije nista drugo nego prijatelj.....
i naravno da je lijepa i bitna i ljubav izmedju prijatelja....i naravno da su i za romanticnu ljubav bitne slicne stvari kao i za prijateljstvo....nije slucajno da mnogi od nas kad zelimo da iskazemo koliko nam je ta druga osoba bitna u zivotu i koliko znaci, naglasimo da nam je pored svega ostalog on/ona najbolji prijatelj(ica)....ali bez medjusobne privlacnosti za mene ta osoba ne moze biti nista drugo nego prijatelj....

naravno nismo svi isti....ali po meni, seks iako nije najbitnija stvar u odnosu, i te kako je vazna...i samo da se razumijemo kad kazem seks ne mislim samo na snosaj i ocigledne "seksualne aktivnosti", mislim na sve oblike seksualne intimne....cak i dodir, poljubac, milovanje....to su stvari koje su potaknute osjecajem privlacnosti prema drugoj osobi....ja znam da ja ne bih mogla poljubiti nekog prema kome ne osjetim tu vrstu privlacnosti....tako da mislim da je ona i te kako bitan sastojak....

neko spomenu seks kao nagon....za mene je to malo previse pojednostavljeno....mislim da je seksualna intimnost sasvim normalan i prirodan dio ljubavnog odnosa....nije ljubav drzanje za ruku, lezanje za travi :) pisanje poezije, grandiozne geste i izjave :) ljubav moze biti sadrzana i u poljupcu, i u seksualnom cinu...isto kao sto moze biti sadrzana u obicnom zagrljaju, laganom dodiru...a to su sve fizicki aspekti odnosa....i cak i ako su seksualne prirode ne moraju voditi ka seksualnom cinu....

sve to na stranu....otisli smo u pricu o ljubavi i seksu, a koliko sam shvatila autor teme je pitao za flert :) po meni je ogroman korak od flerta do ljubavi :) (ne mora biti, ali flert sam po sebi ne znaci da "stvari idu bilo kuda").....medjutim parametre koliko i kakvo flertovanje je ok van okvira veze bi trebali odrediti ljudi koji su u toj vezi....bilo sta sto povrijedjuje osjecanja osobe s kojom sam, valjda je ocigledno da nije ok :)
pustopoljina

#57 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

e ja jos samo da potpisem ovo sto je drugarica sa nickom skandalozne spisateljice(cro. zena pisac) napisala :D
3xa

#58 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by 3xa »

ahmed&nedzad wrote:Šta mislite o forumskim ašikovanjima, ono kad se dvoje forumaša šali na taj način?
Recimo ako momak piše tako neke komentare, kroz zezanciju, neke kao ljubavne poruke kolegici forumašici
i ''ašikuje'' sa njom, a i ne poznaju se izvan foruma, ima li osoba s kojom je u vezi u real life-u razloga da
bude ljubomorna na to, i da joj smeta?! Da li se nekad desi ta se ta forumska ašikovanja i
koketiranja pređu u sferu real life-a?!
Ko ima namjere da nadje sebi partnera ili prevari postojeceg, za tu osobu je i forum rizik, kao i bilo koji drugi oblik susreta sa ljudima, granap, posta, kafana, kino itd.... U svakom slucaju, mislim da nije uredu igrat se sa necijim osjecanjima pod izgovorom da je to sve sala, jer nikad ne znas koliko ce ozbiljno to neko shvatiti, pa bolje se onda i ne saliti na taj nacin. :)
ODVRATAN_i_GADAN

#59 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Nebih da ometam raspravu ali samo da pitam ima li sta na belegiju? Ha?
sapati srca

#60 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by sapati srca »

3xa wrote:
ahmed&nedzad wrote:Šta mislite o forumskim ašikovanjima, ono kad se dvoje forumaša šali na taj način?
Recimo ako momak piše tako neke komentare, kroz zezanciju, neke kao ljubavne poruke kolegici forumašici
i ''ašikuje'' sa njom, a i ne poznaju se izvan foruma, ima li osoba s kojom je u vezi u real life-u razloga da
bude ljubomorna na to, i da joj smeta?! Da li se nekad desi ta se ta forumska ašikovanja i
koketiranja pređu u sferu real life-a?!
Ko ima namjere da nadje sebi partnera ili prevari postojeceg, za tu osobu je i forum rizik, kao i bilo koji drugi oblik susreta sa ljudima, granap, posta, kafana, kino itd.... U svakom slucaju, mislim da nije uredu igrat se sa necijim osjecanjima pod izgovorom da je to sve sala, jer nikad ne znas koliko ce ozbiljno to neko shvatiti, pa bolje se onda i ne saliti na taj nacin. :)

Ljudi se ponekad kao izumrli vukovi nađu u pjesmama, pricama...kazivanjima..a pjesme se kao sjene preplašenih srna
nađu u ljudimapa otpočne trka bijesna iskonska, ne zato što se nužno neka snažna vrsta može izdržavati milostinjom lova
ili se neka neiskaziva gipkost i lahkoća može uzvisiti izmicanja...
Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srne :-D i pjesme su njihov vječni san :-D, njihova čudesna neispisana mjesta
u Knjizi Nestvarnih Stvorenja.... :-D
Zelena Carapa

#61 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Zelena Carapa »

ja se vise ne zezam na ovu temu, vidim da su neki preozbiljni :D
d2

#62 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by d2 »

SsTtEeLlAa wrote:
Latinica wrote: Tacno. Taj nedostatak vizuelnog je najinteresantniji aspekt forumske komunikacije i moze biti veoma koristan za razbijanje ( vlastitih ) predrasuda o ljudima. Ljudi ( oba spola ) se jednostavno ne daju procijeniti samo na osnovu fizickog izgleda, iako nazalost mi svi to cinimo svakodnevno. Ipak nije lose da se bar na ovaj nacin potsjetimo da mozda nismo u pravu kada pomislimo ( 'vidi je/ga...blablabla...' )

Odavno nisam procitala ljepsu i istinitiju definiciju ljubavi @Matrix :' Privrzenost je zbilja ljubavi'.:thumbup:
Cini mi se da se u ovo zadnje vrijeme nekako sistem vrijednosti skroz poremetio.. i da se sve pa i samo izbor partena vecinom zasniva na tome kakvu frizuru imas, koliko kg imas, koje su ti boje oci isl.... totalne gluposti i jako plitka razmisljanja, no medjutim na zalost tako je... e sad putem interneta i ovako nekog dopisivanja i razmjenom misljenja, milsim da se moze jako dobro neko upoznat kao licnost... mogu se saznati njegovi zivotni stavovi... iz njegove price se mogu izvuci zakljuci o tome kakav je ko kao osoba...... sto je zapravo i najvaznije

A ta forumska "šaranja" meni su jako simpaticna i licno nemam nista protiv njih,naravno medju onim osobama koje su slobodne ...i da slazem sa @d2 da je prevara prevara bez obzira gdje se ona desavala... ovdje ili u RL
frizuru ? ali ja nemam frizuru :lol:
sapati srca

#63 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by sapati srca »

Zelena Carapa wrote:ja se vise ne zezam na ovu temu, vidim da su neki preozbiljni :D
Zar ih ima takvih? :-D Da ozbiljno shvate zezanje :-D Doduse, cudni su ljudi, i njihove misaone projekcije :-D
Imas ti pravo... :-D
SsTtEeLlAa

#64 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by SsTtEeLlAa »

d2 wrote:frizuru ? ali ja nemam frizuru :lol:
kako rekoh frizura uopste nije bitna... ja mislim da ti imas mnogo vise od toga za ponudit :) ;)
d2

#65 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by d2 »

SsTtEeLlAa wrote:
kako rekoh frizura uopste nije bitna... ja mislim da ti imas mnogo vise od toga za ponudit :) ;)
hvala, hvala, odlicno perem suđe, istina je :)
otherside

#66 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by otherside »

sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srne :-D i pjesme su njihov vječni san :-D, njihova čudesna neispisana mjesta u Knjizi Nestvarnih Stvorenja.... :-D
Koga? Cega? Ko s kim, cim? :D
Bonnie-Clydova mala

#67 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Bonnie-Clydova mala »

otherside wrote:
sapati srca wrote: Ljudi i vukovi ponekad nemaju izbora a srne :-D i pjesme su njihov vječni san :-D, njihova čudesna neispisana mjesta u Knjizi Nestvarnih Stvorenja.... :-D

Čovjek je Riba u horoskopu, ne shvataj ga ozbiljno :D
otherside

#68 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by otherside »

otherside wrote:

Potrosih 5 minuta na analizu...i nista. :D
SsTtEeLlAa

#69 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by SsTtEeLlAa »

d2 wrote:
SsTtEeLlAa wrote:
hvala, hvala, odlicno perem suđe, istina je :)
:lol: :lol: :lol:
eto vidis .......znala sam ja da u tebi leze skriveni talenti ;)
sapati srca

#70 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by sapati srca »

otherside wrote:

Potrosih 5 minuta na analizu...i nista. :D
Pjesnicka alegorija u piscevoj fikciji u "Knjizi Nestvarnih Stvaranja" :-D
U kojima pisci i pjesnici ( ljudi i vukovi)nemaju izbora u kome su srne (metaofora necega :-D ) i pjesme ( vole pjesnici za zenu reci da je lijepa kao pjesma) njihov vjecni san :-D
Dobro ti rece, ne shvataj ribe-vodolije ozbiljno:-D :-D :-D upravu je, neozbiljnost nam je dio karaktera :-D narocito mene, koji pise neka svoja sjecanja... :-D
madner

#71 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by madner »

Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam) :D
otherside

#72 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by otherside »

madner wrote:Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam) :D
Vodolije i Ribe nidje veze... prve racionalne druge iracionalne, mozda je veza u suprotnostima :D
PS. Racici su najbolji :D
madner

#73 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by madner »

otherside wrote:
madner wrote:Ne mojoj kvariti reputaciju vodolija, nismo svi isti. Ja sam uvjek mrtav ozbiljan (osim kad nisam) :D
Vodolije i Ribe nidje veze... prve racionalne druge iracionalne, mozda je veza u suprotnostima :D
PS. Racici su najbolji :D
Sto jest jest, kako ih ti kuhas da dobiju onu boju? :D
otherside

#74 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by otherside »

pa prvo pitam kog su spola, Racice i ne kuham, one se vrlo tesko skuhaju a jos teze vare a Rakove vrlo lako. Dok se ja okrenem, oni skuhani... :D
madner

#75 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by madner »

otherside wrote:pa prvo pitam kog su spola, Racice i ne kuham, one se vrlo tesko skuhaju a jos teze vare a Rakove vrlo lako. Dok se ja okrenem, oni skuhani... :D
Ma ja, ono ni ne skontaju sta se dogada, okrenes se vamo okrenes se tamo i vec si desert. :D

Ali ne treba se zalit, sve je dobro dok covjek nije jarac. :D
Post Reply