''Šaranje'' na forumu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#26 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Latina »

anais_nin wrote:
ahmed&nedzad wrote:Uglavnom ima ih koji shvataju ozbiljno to ako se sa nekim šališ preko foruma, u vidu nekog ''ašikovanja''.
Ali zar nije real life skroz druga stvar?!

zar je ovo nestvarno ili manje stvarno samo zato sto se rijeci razmjenjuju tastaturom umjesto glasom? :) kako je to drugacije od flertovanja s nekim u kaficu, na ulici? zato sto ne vidis tu osobu? :)

i isto kao i flert u svakodnevnom, neforumskom zivotu moze biti da ne znaci ama bas nista, a moze biti da znaci nesto :) sve zavisi od ucesnika tog "flerta" kao i onog sto dvoje ljudi koji su u vezi smatraju prihvatljivim ponasanjem za njihovu vezu :)
Za neke bolesti nije pronadjen lijek, a tesko da ce i biti pronadjen. ;-)

Znas koja je logika likova poput @ahmed&nedzada : a ) cim si zenskog roda, a na Netu si, to znaci da si ( ubaci jedan iz liste epiteta ), u svakom slucaju nisi vrijedna Njihovog postovanja ( nema adekvatnog smajlija da opisem sta mislim o ovakvim ... :lol: )
b ) shodno tome, on/oni mogu pokusati prosiriti vokabular ( ovo ide tesko ali nije nemoguce )/ izlijeciti ego ( nemoguce ) /ubiti dosadu time sto se 'sarati', ili kako se vec to naziva
c ) 'moja hanuma' ima pametnijeg posla, a za svaki slucaj i racunar je pod katancem

Kraljevi morala i cudoredja. :music2:
Last edited by Latina on 07/06/2008 11:48, edited 1 time in total.
scorpion7

#27 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by scorpion7 »

pustopoljina wrote:p.s. dosada sam imala jaku zelju za upoznavanjem samo jednog virtualnog lika,a to je bilo zensko :shock: i na jednom drugom forumu.
Ne ne lagati na sabahu sabahu :D :D :D
pustopoljina

#28 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

preko buraza sam upoznala bruku ljudi sa neta,ali da sam stvarno pozeljela ja druziti se sa nekim (i otici na ohridsko jezero)-to je bila bas jedna zenska persona.
[Matrix]

#29 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by [Matrix] »

Vidite,sve sto je receno,samo zeli potvrditi vezu ljubav-sex.Podforum je takodjer ljubav i sex.Psihologija tvrdi
a ona je znanost ,da je: prvo ljubav osjecanje,drugo da ono nije moguce bez privlacnosti (fizicke ili kakve druge)
i da je covjek kao bice psyche u stanju da psihicki zivot ostvari konkretno,ljubav kao veza privrzenosti dviju osoba.
Psihologija je rekosmo znannost,ima svoje metode i predmet i pokusava uspostviti zakonitosti psihickog
zivota,ali zasto je onda kao znanost poricemo svaki dan ?! Vidite,jedinstvo ovdje objavljeno izmedju ljubavi i sexa
postoji samo kao kulturni izradak,vrijednosti drustva nas podsticu da mi u to snazno vjerujemo.Vjerovati nije isto
sto i znati.Zaljubljeni znaju da ta veza postoji samo kao negacija ljubavi,naime sex je vazan kada covjek vise
nije u stanju da stvori privrzenost ,koja je zbilja ljubavi.Ta se veza sada svodi samo na odrzavanje bioloske veze
preko sexualnog nagona,od ljubavi duha to "ljubavi ispod trubuha".Sex je da ponovimo biloska potreba,nuzna je
i mora se realizirati kako takva,ljubav je zbilja duha i nije potreba.Kao i sloboda zahtijeva svoju egzistenciju
,svoje iskustvo inace ostaje kod sebe,kao subjektivna.Ljubav je bliska tvarima duha,smijehu npr.Oboje su izuzeci
i ozivljavaju zivot,kao zivot duha.
Last edited by [Matrix] on 07/06/2008 12:22, edited 1 time in total.
d2

#30 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by d2 »

pustopoljina wrote:preko buraza sam upoznala bruku ljudi sa neta,ali da sam stvarno pozeljela ja druziti se sa nekim (i otici na ohridsko jezero)-to je bila bas jedna zenska persona.
jel bio happyend na kraju ? :mrgreen:
pustopoljina

#31 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

srecom pa ne pises duze postove...za subotu si se prilicno zadao. :-) :lol:
pustopoljina

#32 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

d2 wrote:
pustopoljina wrote:preko buraza sam upoznala bruku ljudi sa neta,ali da sam stvarno pozeljela ja druziti se sa nekim (i otici na ohridsko jezero)-to je bila bas jedna zenska persona.
ma nije :( bilo je tada kosovo, pa ja napisala sta mislim, pa su mi neki svasta rekli i necu vise da idem tamo.a ja nisam nista krila ni zlo rekla...ali ako krenem na onu stranu,otici cu na taj forum i ostaviti svoju e-mail adresu...ako bude htjela da se vidimo...smrc :roll:
Orhanowski

#33 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Orhanowski »

ahmed&nedzad wrote:
[Matrix] wrote:jezicke igre hoce ljubav opcenito,a mudonja u real-lifeu hoce (u) medjunozje pojedinacno.Ljubav je ovdje kod kuce,kao molitva
nije ju strah da hoce samo nju.Ljubav je igra,ako joj se to uskrati,ona postaje "nesto od buta i plechke". :-)
Ima li razloga da se neko brine zbog ''online ljubavnih igara''?! Da razmišlja hoće li to preći u real life?
Naravno da ima razloga. Meni se desilo da su se 4 forumasice zaljubile u mene, ovdje na forumu, i od straha da to ne predje u real life su otisle sa foruma :) Sad ja sa kuronjama forumam ko budala mahnita :)
pustopoljina

#34 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

nije to sala, zblizis se sa nekim,pa te bas doboli taj, nazovi,rastanak...ovaj moj mi cak obecao da cemo cim se malo oparimo ici u makedoniju i prolaziti kroz beograd...toliko sam tuzna bila.s tim sto se mi necemo opariti do slijedeceg ljeta.
njeka

#35 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by njeka »

Vizuelni doživljaj osobe stvara predrasude (dobre ili loše svejedno ali najčešće pogrešne) u oku posmatrača,i kako smo svi svijesni udijela tog vizuelnog doživljaja na stvaranje ukupnog dojma o nama osijećamo se eksponirani,a samim tim oprezni i napeti (izviještačeni) u odnosima sa nepoznatim ljudima. Tako da karakter koji pokazujemo u susretima sa nepoznatim ljudima u RL-u je često (ako ne i uvijek) uslovljen trenutnim raspoloženjem,našim doživljajem sugovornika,okolinom ili milion drugih stvari tako da na kraju htijeli ili ne odajemo drugačiju sliku o sebi tj. glumimo!
Na forumu smo oslobođeni predrasuda vizuelnog doživljaja drugih učesnika i "sliku" o njima gradimo na osnovu dijaloga, takođe se osijećamo i "zaštićeno" tako da se možemo opustiti i pokazati pravi karakter!
njeka

#36 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by njeka »

[Matrix] wrote:Vidite,sve sto je receno,samo zeli potvrditi vezu ljubav-sex.Podforum je takodjer ljubav i sex.Psihologija tvrdi
a ona je znanost ,da je: prvo ljubav osjecanje,drugo da ono nije moguce bez privlacnosti (fizicke ili kakve druge)
i da je covjek kao bice psyche u stanju da psihicki zivot ostvari konkretno,ljubav kao veza privrzenosti dviju osoba.
Psihologija je rekosmo znannost,ima svoje metode i predmet i pokusava uspostviti zakonitosti psihickog
zivota,ali zasto je onda kao znanost poricemo svaki dan ?! Vidite,jedinstvo ovdje objavljeno izmedju ljubavi i sexa
postoji samo kao kulturni izradak,vrijednosti drustva nas podsticu da mi u to snazno vjerujemo.Vjerovati nije isto
sto i znati.Zaljubljeni znaju da ta veza postoji samo kao negacija ljubavi,naime sex je vazan kada covjek vise
nije u stanju da stvori privrzenost ,koja je zbilja ljubavi.Ta se veza sada svodi samo na odrzavanje bioloske veze
preko sexualnog nagona,od ljubavi duha to "ljubavi ispod trubuha".Sex je da ponovimo biloska potreba,nuzna je
i mora se realizirati kako takva,ljubav je zbilja duha i nije potreba.Kao i sloboda zahtijeva svoju egzistenciju
,svoje iskustvo inace ostaje kod sebe,kao subjektivna.Ljubav je bliska tvarima duha,smijehu npr.Oboje su izuzeci
i ozivljavaju zivot,kao zivot duha.
:thumbup: :thumbup:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#37 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Latina »

njeka wrote:Vizuelni doživljaj osobe stvara predrasude (dobre ili loše svejedno ali najčešće pogrešne) u oku posmatrača,i kako smo svi svijesni udijela tog vizuelnog doživljaja na stvaranje ukupnog dojma o nama osjećamo se eksponirani,a samim tim oprezni i napeti (izviještačeni) u odnosima sa nepoznatim ljudima. Tako da karakter koji pokazujemo u susretima sa nepoznatim ljudima u RL-u je često (ako ne i uvijek) uslovljen trenutnim raspoloženjem,našim doživljajem sugovornika,okolinom ili milion drugih stvari tako da na kraju htijeli ili ne odajemo drugačiju sliku o sebi tj. glumimo!
Na forumu smo oslobođeni predrasuda vizuelnog doživljaja drugih učesnika i "sliku" o njima gradimo na osnovu dijaloga, takođe se osijećamo i "zaštićeno" tako da se možemo opustiti i pokazati pravi karakter!

Tacno. Taj nedostatak vizuelnog je najinteresantniji aspekt forumske komunikacije i moze biti veoma koristan za razbijanje ( vlastitih ) predrasuda o ljudima. Ljudi ( oba spola ) se jednostavno ne daju procijeniti samo na osnovu fizickog izgleda, iako nazalost mi svi to cinimo svakodnevno. Ipak nije lose da se bar na ovaj nacin potsjetimo da mozda nismo u pravu kada pomislimo ( 'vidi je/ga...blablabla...' )

Odavno nisam procitala ljepsu i istinitiju definiciju ljubavi @Matrix :' Privrzenost je zbilja ljubavi'.:thumbup:
d2

#38 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by d2 »

pustopoljina wrote:
d2 wrote:
ma nije :( bilo je tada kosovo, pa ja napisala sta mislim, pa su mi neki svasta rekli i necu vise da idem tamo.a ja nisam nista krila ni zlo rekla...ali ako krenem na onu stranu,otici cu na taj forum i ostaviti svoju e-mail adresu...ako bude htjela da se vidimo...smrc :roll:
ma ljubav ce pobijediti :)
mojgrad

#39 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by mojgrad »

anais_nin wrote:
ahmed&nedzad wrote:Uglavnom ima ih koji shvataju ozbiljno to ako se sa nekim šališ preko foruma, u vidu nekog ''ašikovanja''.
Ali zar nije real life skroz druga stvar?!

zar je ovo nestvarno ili manje stvarno samo zato sto se rijeci razmjenjuju tastaturom umjesto glasom? :) kako je to drugacije od flertovanja s nekim u kaficu, na ulici? zato sto ne vidis tu osobu? :)

i isto kao i flert u svakodnevnom, neforumskom zivotu moze biti da ne znaci ama bas nista, a moze biti da znaci nesto :) sve zavisi od ucesnika tog "flerta" kao i onog sto dvoje ljudi koji su u vezi smatraju prihvatljivim ponasanjem za njihovu vezu :)

Slazem se sa anais_nin. Nema nikakve razlike flertovao ti preko tastature ili uzivo, flert je flert. Ocigledno imas potrebu za takvim cim to radis.
Od flerta mogu poceti mnoge stvari, meni se licno desile i zavrsile brakom. Pa ti sad vidi sta ti je ciniti.
Sve sto pises smatram da tako mislis tj. svjestan si svojih postupaka.
mojgrad

#40 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by mojgrad »

d2 wrote:meni su sax (facebook whatever..) i real life jedno te isto, ne vidim razliku izmedju flerta ovdje i flerta u kaficu ili bilo gdje drugo, ne vidim razliku izmedju kafe sa djevojkom sa saxa ili sa nekim koga poznajem iz real lifea... prijatelji koje imam u RLu su takodje na Facebooku ili ovdje... Nema razlike.

da sam u vezi naravno da se ne bih zezao, mozda i flertovao ponekad ovdje jer je to za mene isto kao da flertujem u real lifeu pored svoje djevojke sto je meni neprihvatljivo ... prevara djevojke sa djevojkom iz RLa ili foruma ili bilo cega virtuelnog... Zar ima razlike u tome ???? Prevara je prevara.

posto nisam u vezi slobodan sam da se u real lifeu ili na forumu sto je kako rekoh meni jedno te isto ponasam kako smatram primjerenim, flertujem ili ne flertujem, budem ovakav ili onakav...

meni je to isti svijet, dvije polovine jedne cjeline

za razliku od karanane ja se ne krijem, dosta ljudi koji me znaju znaju da je ovo moj nick, nemam razloga da se skrivam jer igram posteno, da imam djevojku naravno da bi znala koji mi je nick ako bi je to interesovalo.
:thumbup: Svaka cast. Samo oni koji imaju sta da kriju i ne govore svoje nickove jer se boje ostati bez osobe koja misli da ih on/ona voli i postuje.
Eh mnogi bi jednom guzom na dvije stolice da sjede.. ali cesto ostanu bez i jedne i tresnu ne guzom vec nosom od patos..
mojgrad

#41 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by mojgrad »

dr.gog wrote:Ama ne kotam.Ne da se može,nego i treba :) .A ko će naslijediti trenutne forumaše,ako ne veseli i retorični podmladak :D .I fakat je da se pisanim porukama često kaže više, nego što bi na nekom zgrčenom i suspregnutom upoznavanju kazalo.Često se zaobiđe tjeskoba oko upoznavanja banalnosti,jer se sve izmahala,ili na pp-ove,ili na msn.I tako da je uutisak nekad,da osobu poznajemo nekoliko godina već čim je zaista susretnemo.
Naravno,predobro je ako je isti lik lijepog izgleda itd.. :D ljepši od avatara i slično.
dalje,mislim da je greška trpati Forum,posebno komuniciranje forumaša iz malih sredina(Sarajeva recimo,čak i same BiH) u virtualni "život".

Mislim da bi@Anais ovo mogla malo detaljnije objasnit,pa ću ja samo osnovno reći.Ova komunikacija ,između muškaraca i žena konkretno,je hiljadu puta normalnija i opuštenija,ako prihvate osnovnu pristojnost,malo povjerenja i želje za upoznavanjem.Bolje je u svakom slučaju od urlanja na uho u nekom od klubova,pokušaja dobacivanja broja,traženja posrednika koji istu/og zna i slične legendarne metode :D ...ili najtužnije i najodvratnije :x "gledaš a ne smiješ prić"( :P )..

I zaista,ko pogleda broj forumaša od 8 do 10 uveče,pa valjda vidi da je virtualnost slab izgovor za skrivanje i stidljivost :lol: Elem kako rekoh,treba upoznavanja i "ašikovanja"što više preko Foruma.Ako to smeta trenutnom partneru...hmm..nek se upita što je postao dosadan ili nek postane član Foruma :dance: druge mu nema..

Ili neka sutne takvu osobu koja pored njega/nje flerta i ocekuje nesto 'vise' od druge osobe umjesto te s kojom dijeli dragocijene trenutke.. :D
anais_nin

#42 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by anais_nin »

d2 wrote:meni su sax (facebook whatever..) i real life jedno te isto, ne vidim razliku izmedju flerta ovdje i flerta u kaficu ili bilo gdje drugo, ne vidim razliku izmedju kafe sa djevojkom sa saxa ili sa nekim koga poznajem iz real lifea... prijatelji koje imam u RLu su takodje na Facebooku ili ovdje... Nema razlike.

da sam u vezi naravno da se ne bih zezao, mozda i flertovao ponekad ovdje jer je to za mene isto kao da flertujem u real lifeu pored svoje djevojke sto je meni neprihvatljivo ... prevara djevojke sa djevojkom iz RLa ili foruma ili bilo cega virtuelnog... Zar ima razlike u tome ???? Prevara je prevara.

posto nisam u vezi slobodan sam da se u real lifeu ili na forumu sto je kako rekoh meni jedno te isto ponasam kako smatram primjerenim, flertujem ili ne flertujem, budem ovakav ili onakav...

meni je to isti svijet, dvije polovine jedne cjeline

za razliku od karanane ja se ne krijem, dosta ljudi koji me znaju znaju da je ovo moj nick, nemam razloga da se skrivam jer igram posteno, da imam djevojku naravno da bi znala koji mi je nick ako bi je to interesovalo.
:) :) :) :) :)
Irm@

#43 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Irm@ »

eh ja ne znam kako se Layne i aida josh nisu upisali ovdje :D :-D
anais_nin

#44 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by anais_nin »

dr.gog wrote: I zaista,ko pogleda broj forumaša od 8 do 10 uveče,pa valjda vidi da je virtualnost slab izgovor za skrivanje i stidljivost :lol: Elem kako rekoh,treba upoznavanja i "ašikovanja"što više preko Foruma.Ako to smeta trenutnom partneru...hmm..nek se upita što je postao dosadan ili nek postane član Foruma :dance: druge mu nema..
ako ti je partnerica postala nezanimljiva zasto joj onda ne ukazati postovanje, osloboditi je, i onda fino imati slobodu da flertujes s kim hoces, kad hoces, a da pri tom ne povrijedjujes nicija osjecanja? :) bjezati od suocavanja sa problemima u vezi time sto ce se flertovati s nekim anonimnim ljudima (kao da to cijelu stvar cini vise prihvatljivom) nije rijetka pojava, ali to ne znaci da je ok :) barem meni ne bi bilo ok da me neko tako tretira....ili da ja nekog drugog tako tretiram.... :) ako od nekog ocekujem postovanje, onda ga valjda i pruzam zauzvrat :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#45 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pici »

Irm@ wrote:eh ja ne znam kako se Layne i aida josh nisu upisali ovdje :D :-D
hos se ti vratit na "sparimo domace" nemoj mi sarat po temama :D taman sam poceo pricu :D
Karabaja

#46 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Karabaja »

radi takvih poteza, u nekim državama ruke sabljama sijeku.. pa vi vidite :D
Bonnie-Clydova mala

#47 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Bonnie-Clydova mala »

Karabaja wrote:radi takvih poteza, u nekim državama ruke sabljama sijeku.. pa vi vidite :D

I ne samo ruke ...
Meshtar

#48 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Meshtar »

Bonnie-Clydova mala wrote:
Karabaja wrote:radi takvih poteza, u nekim državama ruke sabljama sijeku.. pa vi vidite :D

I ne samo ruke ...
:D
Bonnie-Clydova mala

#49 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by Bonnie-Clydova mala »

Meshtar wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:

I ne samo ruke ...
Što se ti keziš :zoka:
pustopoljina

#50 Re: ''Šaranje'' na forumu

Post by pustopoljina »

dje ste raja?
Post Reply