mostarac wrote:nista losije ni sarajlije nisu primili neke sa zapadne strane
haj sad da otvorimo sukob hercegovina bosna

Ne trebate pljuvat toliko na narod, narodu dosta svega. Kada optuze Srbiju onda ce ljudi slavit, samo neka naprave neki miting sa janjetom i pivom, da se proslavi. Doce ih dosta.emmiirr wrote:Kada su cetnici klali i ubijali, nisu pravili razlike ko je Sarajlija,a ko nije.
Lokal-patriotizam(ja branim svoju kucu, a za komsijinu me boli qurac) je rak rana naseg drustva i sve do momenta dok ne shvatimo da smo svi mi jedan narod i da je svaki pojedinac podjednako ugorozen od nasih neprijatelja, tek tada mozemo ocekivati neke podvige.
Garantujem vam svojim zivotom ako treba, bio sam na mitingu, 5% su bili Sarajlije,a ostalo se vidi da su bili ljudi koji nisu rodjeni u tom gradu, uglavnom stariji ljudi, penzioneri, a sarajevska omladina je parila guzove po Centralu i ostalim kaficima.Prestanimo vise prekrivati vlastitu sramotu.
Ja kao rodjeni Sarajlija, uzasavam se na nas same. Mi samo znamo da supljiramo , da se udaramo u prsa i da seremo drugima ,a ne poduzimamo ama bas nista da nesto promijenimo, pa se onda ibretimo kako su nam seljaci preuzeli grad i nametnuli svoje obicaje. Ma nemamo mi grama dostojanstva i samopostovanja, jedva docekamo priliku da se poseremo jedni na druge...
Ma bjezi, neriviram se samo , j*bo ja nas i nasu politiku!
Vrijeme je da se istini pogleda u oci..BigBoss wrote:Ne trebate pljuvat toliko na narod, narodu dosta svega. Kada optuze Srbiju onda ce ljudi slavit, samo neka naprave neki miting sa janjetom i pivom, da se proslavi. Doce ih dosta.emmiirr wrote:Kada su cetnici klali i ubijali, nisu pravili razlike ko je Sarajlija,a ko nije.
Lokal-patriotizam(ja branim svoju kucu, a za komsijinu me boli qurac) je rak rana naseg drustva i sve do momenta dok ne shvatimo da smo svi mi jedan narod i da je svaki pojedinac podjednako ugorozen od nasih neprijatelja, tek tada mozemo ocekivati neke podvige.
Garantujem vam svojim zivotom ako treba, bio sam na mitingu, 5% su bili Sarajlije,a ostalo se vidi da su bili ljudi koji nisu rodjeni u tom gradu, uglavnom stariji ljudi, penzioneri, a sarajevska omladina je parila guzove po Centralu i ostalim kaficima.Prestanimo vise prekrivati vlastitu sramotu.
Ja kao rodjeni Sarajlija, uzasavam se na nas same. Mi samo znamo da supljiramo , da se udaramo u prsa i da seremo drugima ,a ne poduzimamo ama bas nista da nesto promijenimo, pa se onda ibretimo kako su nam seljaci preuzeli grad i nametnuli svoje obicaje. Ma nemamo mi grama dostojanstva i samopostovanja, jedva docekamo priliku da se poseremo jedni na druge...
Ma bjezi, neriviram se samo , j*bo ja nas i nasu politiku!![]()
I sramota je tako pricat o narodu Bosanskom koji je dao zrtvu za svoju zemlju. Malo koja zemlja ima takav narod. Ohladite malo, patriote.
DonDavudes wrote:ma jebi se, stolac
ko si ti da pozivas sarajlije da se stide![]()
nakon demonstracija pred skupstinom 1992 sarajlije su skontale da od "mirnih okupljanja" nema fajde (nego pusku u ruke i odbrani grad od bagre)![]()
jebo te okupljanje. treba radit nesto konkretno