Sarajlija američki marinac u Iraku

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali valja imati m... pa stati pred nisan. Ili s jedne ili s druge strane pa jos i dobrovoljno. Respect.
Respekt?
Respekt imam samo za branioce BiH.
Za profesionalne vojnike, a pogotovo neke druge vojske, i to jos okupatorske americke - nemam! Moras biti dobro glup, a i nula od covjeka, da se pridruzujes tudjim vojskama.
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Nije jedini.

Ima i ovdje iz NY jedan u Afganistanu. Takodjer sarajlija. Znam ga onako iz barova.

Ipak mislim da je najbolje da svoje misljenje zadrzim za sebe kada je ova tema u pitanju jer vec imam jednu opomenu.
Fair Life

Post by Fair Life »

kustah wrote:
bilyu wrote:Zanimljivo!
Svaka mu sat al se tamo treba dobro cuvati jer je Irak po meni poput Vijetnama i veoma je slozena iteskaborba.Prvo sto je pustinja i velika toplota,a drugo i trece sto ima puno pescanih oluja u kojima ti bas tehnika nepomaze i sto pobunjenici znaju svaki djeo tog terena i koriste pjesak za skrivanje.

Jos nesto! Stara juga je punooo zaklona napravila za koje se trenutno i nezna jer su an objestarne izgubljeni podatci a oni ih jednim djelom znaju....
Nisi dobro informisan!

Zadnji Savezni sekretar za Narodnu odbranu - SSNO ili Ministar odbrane ex-SFRJ, General Veljko Kadijevic je pred rat sa Irakom angazovan od amerikanca kao konsultant i on im je dao sve planove koje je Yu gradjevinska i vojna industrija obavila za Irack.

Naknada za to: Zivi na relaciji Florida-Bec. Pod zastitom je SAD i nece biti terecen za ratne zlocine,za koje bi trebao odgovarati jer postoji potjernica od raspisana od Vlade Hrvatske.

Uzgred: Veljko Kadijevic je zavsio cuveni West Point Academy. Izgleda da je citav zivot bio spijun, i u saradnji sa svojim novim komandantom Milosevicem rasturio i pripremio JNA za "novu" ulogu.
Nije li... Haris Silajdzic bio Kadijevicev prevodioc za arapski jezik ??
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jos jedan primjer uspjesan bosanca u dijaspori :-)
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Koja hrpetina sranja. Prvo pise da je raznosio hranu, a onda da se borio. Glupost. Kao ne zeli govoriti o tome. Pa normalno da ne zeli jer laze da se ovdje borio i boji se da ga ne uhvate u lazima. A ne znam koliko moras biti glup da nakon sto prezivis rat, prijavis se dobrovoljno da ides u drugi i to jos za drugu zemlju. A naravno da ga svi hvale. Propaganda teska. Aj majko glupana....
big_bud

Post by big_bud »

jeza u ledja wrote: Respekt?
Respekt imam samo za branioce BiH.
Za profesionalne vojnike, a pogotovo neke druge vojske, i to jos okupatorske americke - nemam! Moras biti dobro glup, a i nula od covjeka, da se pridruzujes tudjim vojskama.
pretpostavljam da je ta ista vojska bila oslobodilacka i prijateljska u danima kada je svojim F-15, F-16 i A-10 rokala po onim bradatim govnima oko sarajeva...
misterix

Post by misterix »

Sirotinja se bori i gine a Bush i njegovi neo-coni mlate lovu. Rat hrani bogate a sahranjuje sirotinju. Tako i ovog naseg jadu. Cinjenica je da veliku vecinu americke vojske cine djeca imigranata ili pak imigranti koji sluzenjem u vojsci nakon odredjenog vremena dobijaju obrazovanje i odredjene privilegije kad izadju iz vojske.
Ameri su ionako izgubili rat u Iraku, treba samo moliti Boga da sto manje te djece strada dok njihovi politicari to ne shvate.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sir Charles wrote:Koja hrpetina sranja. Prvo pise da je raznosio hranu, a onda da se borio. Glupost. Kao ne zeli govoriti o tome. Pa normalno da ne zeli jer laze da se ovdje borio i boji se da ga ne uhvate u lazima. A ne znam koliko moras biti glup da nakon sto prezivis rat, prijavis se dobrovoljno da ides u drugi i to jos za drugu zemlju. A naravno da ga svi hvale. Propaganda teska. Aj majko glupana....

narocito price o disciplini i nacinu vodjenja rata ..... :D
ali sto rece jedan zajebat frajer iz MPRI... "svaka vojska na svijetu ima problem da napravi borca od vojnika, a jedino se vi u Bosni trudite da od boraca pravite vojnike..."
kafana

Post by kafana »

vidi se da je momak uspio u zivotu , a njegov uspijeh je sto ubija ljude , kuku jada od ovog mladica. nazalost on to smatra uspijehom a ne vidi da je to bas suprotno. umjesto da bude naucnik i da necim pomogne ljudima on ubija ljude . ne znam koji mu je motiv bio da ide u americku vojsku i jos u irak, ali vjerovatno pare .
a tekst je naravno prpagandne prirode jer time zele privuci sto vise mladih bosnaca i tek pristiglih emigranata.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eshek wrote:Ovakvih glupana će vazda biti, tek onako, za reklame...
Nastranu sve, njegova ubjedjenja, pamet, obrazovanje, covjeku se ne moze poreci da ima jajca velika k'o Trebevic.
pathfinder

Post by pathfinder »

kafana wrote:vidi se da je momak uspio u zivotu , a njegov uspijeh je sto ubija ljude , kuku jada od ovog mladica. nazalost on to smatra uspijehom a ne vidi da je to bas suprotno. umjesto da bude naucnik i da necim pomogne ljudima on ubija ljude . ne znam koji mu je motiv bio da ide u americku vojsku i jos u irak, ali vjerovatno pare .
a tekst je naravno prpagandne prirode jer time zele privuci sto vise mladih bosnaca i tek pristiglih emigranata.
Jasno, jasno, nema priče, meni čak i da nema ništa pemetnije da radim u životu bilo morbidno d idem po Iraku i ubijam one što sa nam slali pomoć ( ustvari, jel to bio Irak ili Iran?), nebitn. Plaćenika pilećeg mozga nikada neće nestati!
dexcox

Post by dexcox »

adin je legenda , vidio sam stotine takvih ko on u ratu koji su zijanili . ali ovaj boshnjo je ziv i svaka mu chast . nebitno sad jel na pravoj strani ili nije , nije mala stvar otic u rat opet nakon sveg sta smo ovde prozivjeli . covjek to gleda malo drukcije nego mi mishevi iza monitora gdje je najlakse srat .. ima moje postovanje iako znam da je na pogresnoj strani ali kako rekoh to je njegov posao i ne odlucuje on protiv koga ce i za koga da ratuje..
pathfinder

Post by pathfinder »

Ljudi plaćenik je plaćenik, ma gdje god on bio, za lovu sve radi, ko zna, možda da su mu Srbi ili Hrvati uplatili određenu svotu na račun onda, rafal'o bi taj i po nama... :roll:
Lace

Post by Lace »

u vojsku ide onaj koji nema bas puno izbora (mislim na profesionalnu vojsku)...vojska te hrani i oblaci...svako pametan se kloni oruzja...posebno onog koje nema veze s odbranom tvoje kuce i porodice...

toliko :D
Lace

Post by Lace »

[Matrix] wrote:kad one moze biti vodnik,ja bi bio najmanje pukovnik.cuj vodu raznosio,bemti ja na treski nisam vidio da iko nosa vodu ljudima,al hajde mozed anegdje i jest.Ima li sanse,ozbiljno da se aktvira u us marincima,nama veteranima bh rata.jesu li godine limitirane ili sta ?Ja sam pucao iz svega osima VBR-a ali nije tesko ORCAN ima button ,pritisnes i ode..Zadnje oruzje mi je bilo "nitro" ,teska ko tuc a nista samo malo prasine digne,uzasno odjekne ali bezveze.Koristiom sam i RPG,dobar za kuce od cigle,beton,nista.Za sume nula.Snamjper PASP JNA dobar samo za pro ljude meni umalo oko da izbije i naravno kalash,uvijek dobar,i u blatu puca...Koristio sam i remington snapjer pusku i mcmilan one su dobre ali zahtijevaju obuku,malo duze ispucavanje.Znam vozit T55 i t84 i pucat normalno.Imam i certifikat konadant diverzantskih jedinica,NIS JNA.Ubijam osmjehom.
prilozi jos dvije fotografije i salji http://www.army.mil/recruiting/ :D
Maraschino

Post by Maraschino »

Lace wrote:u vojsku ide onaj koji nema bas puno izbora (mislim na profesionalnu vojsku)...vojska te hrani i oblaci...svako pametan se kloni oruzja...posebno onog koje nema veze s odbranom tvoje kuce i porodice...

svako pametan se kloni oruzja - ako ima izbora :roll:

i ulice cistiti,postenije je nego ubijati - jesam pametan :D
Lace

Post by Lace »

Maraschino wrote:
Lace wrote:u vojsku ide onaj koji nema bas puno izbora (mislim na profesionalnu vojsku)...vojska te hrani i oblaci...svako pametan se kloni oruzja...posebno onog koje nema veze s odbranom tvoje kuce i porodice...

ne prepisuj :x :D
Shamrock

Post by Shamrock »

chuchumbamayumbe wrote:Eeee, da se meni doèepati Amerike...kakva vojska i marinci, odmah kakav biznis laganini, ovo-ono.
"Boli me briga za Irak i Iran, oni se rokaju a ja sam miran"
kupi kartu i zapali :zzzz:
Maraschino

Post by Maraschino »

Lace wrote:
Maraschino wrote:

to ja instiktivno :-)

spremam diplomski pa kupim pamet po forumu :D
Lace

Post by Lace »

Maraschino wrote:
Lace wrote:
Maraschino wrote:

ljubomorna sam...ja imam jos par ispita do diplomskog :x :x :D
Maraschino

Post by Maraschino »

Lace wrote:
Maraschino wrote:
Lace wrote: ne prepisuj :x :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

ma to slusam vec godinama :D

p.s. kako ces i zavrsiti kada samo visis na ovom forumu :D
kustah

Post by kustah »

Fair Life wrote:
kustah wrote:
bilyu wrote:Zanimljivo!
Svaka mu sat al se tamo treba dobro cuvati jer je Irak po meni poput Vijetnama i veoma je slozena iteskaborba.Prvo sto je pustinja i velika toplota,a drugo i trece sto ima puno pescanih oluja u kojima ti bas tehnika nepomaze i sto pobunjenici znaju svaki djeo tog terena i koriste pjesak za skrivanje.

Jos nesto! Stara juga je punooo zaklona napravila za koje se trenutno i nezna jer su an objestarne izgubljeni podatci a oni ih jednim djelom znaju....
Nisi dobro informisan!

Zadnji Savezni sekretar za Narodnu odbranu - SSNO ili Ministar odbrane ex-SFRJ, General Veljko Kadijevic je pred rat sa Irakom angazovan od amerikanca kao konsultant i on im je dao sve planove koje je Yu gradjevinska i vojna industrija obavila za Irack.

Naknada za to: Zivi na relaciji Florida-Bec. Pod zastitom je SAD i nece biti terecen za ratne zlocine,za koje bi trebao odgovarati jer postoji potjernica od raspisana od Vlade Hrvatske.

Uzgred: Veljko Kadijevic je zavsio cuveni West Point Academy. Izgleda da je citav zivot bio spijun, i u saradnji sa svojim novim komandantom Milosevicem rasturio i pripremio JNA za "novu" ulogu.
Nije li... Haris Silajdzic bio Kadijevicev prevodioc za arapski jezik ??
Nije mi poznat taj podatak,tesko bi mi bilo zamisliti tu vezu obzirom velik ideoloski jaz izmedju njih dvojice! Ali koce znat,ti ljudi prave saveznistva i sa djavolom!

http://www.mup.hr/3979/1.aspx
suncokret13

Post by suncokret13 »

Osobni podaci
Prezime: KADIJEVIĆ
Ime: VELJKO
Nadimak:
Spol: M
Datum rođenja: 21. studenog 1925.
Mjesto rođenja: Glavina Donja, Imotski

Govori jezike: srpski, engleski

Državljanstvo: nepoznato

Podaci o kaznenom djelu:
Počinjeno kazneno djelo: Ratni zločin protiv civilnog pučanstva

Nalog za tjeralicu izdao: Županijski sud u Vukovaru, Osijeku i Bjelovaru
rodjen u Imotskom,
pretezno ako ne i 100% tu zive katolici ( hrvati )
jezik srpski ( ? )
drzavljanstvo ( tunguzija ?? )
traze ga zbog ratnih zlocina u hrvatskoj

ko ce sve ovo razumjeti ?

pa i ne treba da se cudim,

eno max luburic ( ustasa ) ,njegov otac je bio pravoslavac,a on je ubijao i srbe i jevreje i hrvate i muslimane i koministe....???? ( zbog ideologije ili zbog zivotinjskog atavizma )

koji li su nasi geni ??
ziher nisu od starih slavena....
da nismo nastali od barbara,huna ili kojih drugih divljih plemena ???
Lace

Post by Lace »

Maraschino wrote:
Lace wrote:
Maraschino wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ma to slusam vec godinama :D

p.s. kako ces i zavrsiti kada samo visis na ovom forumu :D
cuj godinama...pa ja sa dosla na forum 2002 i upisala fakultet iste godine :D dobra sam s par ispita do kraja...s obzirom da stalno visim na forumu ...e i ovaj nas da se uhvatio knjige ne bi sad po iraku jargo :D
artzy

Post by artzy »

Ergot wrote:
kustah wrote:Izvinjavam se, ipak je ovo autenticno!
Sto i dalje ne znaci da se ne radi o gomili govana. Koga boli neka stvar za vodnikom Salkanovicem.?
Gomila govana?? :shock:
Post Reply