Sarajevske općine i načelnici
-
VjecitiStudent
#76 Re: Sarajevske općine i načelnici
Kad se otvaraju ova igrališne predizborne pozornice, onda su ih pune i vijesti i novine, kada se desi nesreća, poput ove na Dobrinji, onda "nije to naše, mi smo to naslijedili iz "prošlog sistema".
Laganje kao stil rada i življenja naših načelnika.
Izgradnja i lovorike
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10067
Nakon nesreće, kriv je "onaj sistem"
smrdim/opcina-novi-grad-povod ... -povrsina/
Komentar treće strane
http://www.avaz.ba/clanak/198630/cosic- ... e-suprotno
Laganje kao stil rada i življenja naših načelnika.
Izgradnja i lovorike
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10067
Nakon nesreće, kriv je "onaj sistem"
smrdim/opcina-novi-grad-povod ... -povrsina/
Komentar treće strane
http://www.avaz.ba/clanak/198630/cosic- ... e-suprotno
-
The BEN10
#77 Re: Sarajevske općine i načelnici
Dobro, vrlo je moguće da se sigurnosni razlozi radi kojih je vijećnik NS-a pisao vijeću i razlog radi kojeg je dječak poginuo razlikuju. Npr, ovaj je koliko vidim pisao zbog žice, a dijete je (izgleda) poginulo zbog nepričvršćenog gola na kakvom smo većina nas proveli godine i godine.
E sad, tu je odgovor iz koga bi se moglo zaključiti da je Lokom zaista nadležan za upravljanje igralištem.
Na kraju, glavno je pitanje - da li su nepričvršćeni golovi protivzakoniti i na koji način je dijete tačno poginulo. Ako su takvi golovi prema zakonu OK nema se tu mnogo šta uraditi...
E sad, tu je odgovor iz koga bi se moglo zaključiti da je Lokom zaista nadležan za upravljanje igralištem.
Na kraju, glavno je pitanje - da li su nepričvršćeni golovi protivzakoniti i na koji način je dijete tačno poginulo. Ako su takvi golovi prema zakonu OK nema se tu mnogo šta uraditi...
-
VjecitiStudent
#78 Re: Sarajevske općine i načelnici
Glavni je meni problem laganje, kao stil življenja i vladanja vladajuće kaste.
- Better Man
#79 Re: Sarajevske općine i načelnici
Postavlja se i pitanje kako je došlo do pada gola. Da li je dječak se vješao za gol i zašto ako gol nije fiksiran nije stavljeno upozorenje da isti može pasti i da je zabranjeno vješanje rukama za isti.
Last edited by Better Man on 08/10/2015 20:20, edited 1 time in total.
- holowey
#80 Re: Sarajevske općine i načelnici
eto da kazemo da investitor nije kriv, da kazemo nije kriv ni izvodjac radova, da kazemo da nije kriv ni upravitelj terena... krivcem treba smatrati nadlezne organe jer ne sprovode istragu nego se peru od odgovornosti
konstrukcija gola takva kakva je, da li je u skladu sa standardom? da li postoji neki "bh" jus koji kaze "u slucaju da je rijec o pomicnim golovima donji dio koji se oslanja na podlogu mora biti tih i tih dimenzija, gornji dio tih i tih dimenzija, omjer dijela koji se oslanja na tlo i gornjeg dijela mora biti minimum taj i taj, donji dio te i te tezine, a gornji ne smije preci tu i tu tezinu te mora izdrzati sljedece sile u tim i tim smjerovima, bla bla bla"... ako postoji takav propis, kako se nepropisna konstrukcija mogla naci na trzistu, ko je proizveo, ko je uvezao u zemlju, itd. ako ne postoji takav propis, zasto ne postoji, ko je tu odgovoran? jadno dijete se ne moze vratiti ali se moze sprijeciti ponavljanje, mora se donijeti propis/i i svako igraliste mora biti u skladu s tim i tu se onda moraju definisati prava i obaveze ukljucenih... tek onda ako je sve po propisima i uradjeno je sve da se sprijece moguca povrede ili smrt, tek onda to mozemo nazvati "nesrecom"... ovako kako je sada, gdje niko nije odgovoran nizasta, svako igraliste je zamka za djecu
konstrukcija gola takva kakva je, da li je u skladu sa standardom? da li postoji neki "bh" jus koji kaze "u slucaju da je rijec o pomicnim golovima donji dio koji se oslanja na podlogu mora biti tih i tih dimenzija, gornji dio tih i tih dimenzija, omjer dijela koji se oslanja na tlo i gornjeg dijela mora biti minimum taj i taj, donji dio te i te tezine, a gornji ne smije preci tu i tu tezinu te mora izdrzati sljedece sile u tim i tim smjerovima, bla bla bla"... ako postoji takav propis, kako se nepropisna konstrukcija mogla naci na trzistu, ko je proizveo, ko je uvezao u zemlju, itd. ako ne postoji takav propis, zasto ne postoji, ko je tu odgovoran? jadno dijete se ne moze vratiti ali se moze sprijeciti ponavljanje, mora se donijeti propis/i i svako igraliste mora biti u skladu s tim i tu se onda moraju definisati prava i obaveze ukljucenih... tek onda ako je sve po propisima i uradjeno je sve da se sprijece moguca povrede ili smrt, tek onda to mozemo nazvati "nesrecom"... ovako kako je sada, gdje niko nije odgovoran nizasta, svako igraliste je zamka za djecu
- DaffyDuck
#81 Re: Sarajevske općine i načelnici
holowey wrote:eto da kazemo da investitor nije kriv, da kazemo nije kriv ni izvodjac radova, da kazemo da nije kriv ni upravitelj terena... krivcem treba smatrati nadlezne organe jer ne sprovode istragu nego se peru od odgovornosti
Kod nas se ne prate NIKAKVI standardi, osim najnize cijene. zato nam se i ovo desava, al neka... krivo je dijete JER je dijete.
Krajnje je vrijeme za preuzimanje odgovornosti.
-
VjecitiStudent
#82 Re: Sarajevske općine i načelnici
Bećirević ...
Sarajevo: Zbog građevinskih radova prijeti odron ceste, građani zabrinuti za živote i imovinu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 51124093#8
-
VjecitiStudent
-
artime
#84 Re: Sarajevske općine i načelnici
Treba postaviti bilboarde sa ovim CIN-ovim istrazivanjima. Cisto da se bode svaki dan.
In the meantime u Opcini Stari Grad ne mozes cuti bosanski jezik, zapravo mozes prepostaviti da si zalutao u neki toranj.
In the meantime u Opcini Stari Grad ne mozes cuti bosanski jezik, zapravo mozes prepostaviti da si zalutao u neki toranj.
- holowey
#85 Re: Sarajevske općine i načelnici
pa te nagrade se inace dodjeljuju na taj nacin... to nije nikakva novost... ista stvar je i sa best buy awards, ko plati nagrade ga, nece ovaj izabrani da plati, ima sljedeci pa cim neko plati proglase ga za najboljeg...
- Thorgerson
#86 Re: Sarajevske općine i načelnici
Obnova prizemlja opstine Novi Grad i pogledaj buduceg izgleda i govana.
Nabili ona stakla, ko da je 1975-ta godina jebo ih tito birokratski. I sutra opet kad dodjem, moram se saginjati i pricati ispod stakla da me cuju salteruse i probacivati papire ispod.
Sto se mene tice bolje da su čelične ploče stavili i malu rupu da mogu smotuljak papira provuc i dosta.
O cemu razmiljaju ti tikvani koje ovo predlazu i prave.

Nabili ona stakla, ko da je 1975-ta godina jebo ih tito birokratski. I sutra opet kad dodjem, moram se saginjati i pricati ispod stakla da me cuju salteruse i probacivati papire ispod.
Sto se mene tice bolje da su čelične ploče stavili i malu rupu da mogu smotuljak papira provuc i dosta.
O cemu razmiljaju ti tikvani koje ovo predlazu i prave.

- Cherry-Cherry
#87 Re: Sarajevske općine i načelnici
Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
-
Akibh
#88 Re: Sarajevske općine i načelnici
Salterusa...Cherry-Cherry wrote:Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
- jao_situacije
#89 Re: Sarajevske općine i načelnici
u međuvremenu penis doo nije sanirao cestu, ubio je jednog radnika,.. nastavit će se
načelnik jaše, šleperi prolaze centrom sarajeva
- tututuuuu
#90 Re: Sarajevske općine i načelnici
haha, dobra, dobra. upisati cu se.
- tututuuuu
#91 Re: Sarajevske općine i načelnici
ma ja mislim da je to tu da ih neko impulzivno ne udavi.Cherry-Cherry wrote:Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
- P308
#92 Re: Sarajevske općine i načelnici
Cherry-Cherry wrote:Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
- Haris.ba
#93 Re: Sarajevske općine i načelnici
U Sarajevu nema problema osim stakala na šalterima u općinama.
Pošteno je priznati da je dobar potez nova šalter sala. Treba pohvaliti.
Hajmo malo o problemima koji postoji u općinama? Ja nemam puno zamjerki na Novi Grad. Najveći kiks ispade sa sportskim plohama. U javnosti nema puno informacija (barem ja nisam našao), da li je formiranje Lokoma ispunilo ciljeve.
Nezna se još ni je li konačno Efendić zakuco ekser u mrtvački kovčeg gradskom autoputu u Halilovićima. Možemo pričati šta hoćemo. Kasarna Safet Zajko je odličan projekat. A transferzala je odličan projekat (izgleda da se niko osim Efendića neće moći pohvaliti novom cestom pred izbore).
Dom zdravlja Kumrovec je nešta za šta ga treba prozivati. Al' eto. Problem stakla na šalteru.
Hajmo malo o problemima koji postoji u općinama? Ja nemam puno zamjerki na Novi Grad. Najveći kiks ispade sa sportskim plohama. U javnosti nema puno informacija (barem ja nisam našao), da li je formiranje Lokoma ispunilo ciljeve.
Nezna se još ni je li konačno Efendić zakuco ekser u mrtvački kovčeg gradskom autoputu u Halilovićima. Možemo pričati šta hoćemo. Kasarna Safet Zajko je odličan projekat. A transferzala je odličan projekat (izgleda da se niko osim Efendića neće moći pohvaliti novom cestom pred izbore).
Dom zdravlja Kumrovec je nešta za šta ga treba prozivati. Al' eto. Problem stakla na šalteru.
-
mario001
#94 Re: Sarajevske općine i načelnici
Haris.ba wrote:U Sarajevu nema problema osim stakala na šalterima u općinama.![]()
Dobro, kakve mrtve veze ima Kantonalna Ustanova Dom Zdravlja sa Opcinom Novi Grad, osim teritorijalne??
Opcina nije ni vlasnik, niti imenuje upravu, niti je ugovorno organ za radove na DZ..
- Cherry-Cherry
#95 Re: Sarajevske općine i načelnici
Opština je dala dio sredstava.
Nego ne kontam šta ga treba za to prozivati. Pa zar to nije nešto pozitivno?
-
mario001
#96 Re: Sarajevske općine i načelnici
Pa mozda je ucestvovala u finansiranju ali svakako nije njihova nadleznost, niti je ugovorila radove koji kasne par godinaCherry-Cherry wrote:Opština je dala dio sredstava.
-
Naslovnica
#97 Re: Sarajevske općine i načelnici
Nešto čisto sumnjam da se Rumenko neće pojaviti kada se DZ konačno bude otvarao, dajem ruku da će biti u prvom redu, možda čak i presjeći vrpcu i tako to.mario001 wrote:Pa mozda je ucestvovala u finansiranju ali svakako nije njihova nadleznost, niti je ugovorila radove koji kasne par godinaCherry-Cherry wrote:Opština je dala dio sredstava.
- Thorgerson
#98 Re: Sarajevske općine i načelnici
Ne kontam ovaj post. Izbacilo mi vijest da se pravi nova sala, pogledao vijest, nacrte i to postavio i komentarisao. U cemu je problem.Haris.ba wrote:U Sarajevu nema problema osim stakala na šalterima u općinama.![]()
Jesam ja igdje napisao da nema drugih problema i da je meni staklo jedini problem?
Nisam. U kontekstu obnove opstine, staklo mi jeste problem. Sta tu nije jasno.
To je isto da napises, eh pricamo o problemima u novom gradu, a djeca u etiopiji nemaju ciste vode za pice.
- Thorgerson
#99 Re: Sarajevske općine i načelnici
Kolega mi radi u banci, kaze svaki dan po 2 radnika padaju u nesvjest zbog ovoga sto si napisala. Narocito na kreditnom odjelu.Cherry-Cherry wrote:Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
Inace, poceli su sada dijeliti zvakace gume na ulazu u banku, kaze ne mogu vise ovako. Stavise centrala je rekla da ce im oni platiti te zvakace gume. U nekim poslovnicama ce biti instalirani i oni stick-ovi za pazuh, bice ono kao olovke, pricvrsceni za police.
Mogli su i ovi u opstini tako.
- P308
#100 Re: Sarajevske općine i načelnici
Moja prijateljica, takodjer u banci. Dodju ljudi, pljunu u pare dok ih prebrojavaju pa onda daju njoj. Kaze ne bi vjerovao kakve masne i slipave kartice/licne karte mi daju. A da ne pricam o licnoj higijeni. U svakom slucaju se ti ljudi na salterima nagledaju svega i svacega , a staklo nece potpuno sprijeciti takve slucajeve ali ce bar malo pomoci.Thorgerson wrote:Kolega mi radi u banci, kaze svaki dan po 2 radnika padaju u nesvjest zbog ovoga sto si napisala. Narocito na kreditnom odjelu.Cherry-Cherry wrote:Meni je ok, što su stakla na šalterima. Zar treba da zaposleni na šalterima udišu svačiji smrad, da ne govorim o virusima? Dnevno za jedan šalter dođe nekoliko stotina ljudi, pa dovoljno je da 1% ne opere zube i da tete za šalterom padaju u nesvijest od smrada.
Inace, poceli su sada dijeliti zvakace gume na ulazu u banku, kaze ne mogu vise ovako. Stavise centrala je rekla da ce im oni platiti te zvakace gume. U nekim poslovnicama ce biti instalirani i oni stick-ovi za pazuh, bice ono kao olovke, pricvrsceni za police.
Mogli su i ovi u opstini tako.