Sarajevska zona sumraka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajlac

#176 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:e hvala ti sto mi rece! a kao do sada ti nije bilo magle, zagadjenog zraka, neurotoksicnih gasova ??? :-) :-)
narodu je preslo u naviku da traze bilo sta na sta se mogu zaliti.
i , hajd sebe malo kontrolisi, nema ti potrebe za tim ispadima, pored tolikog pesimizma . :wink:
Ovim postom samo potvrdjujes prethodnu dijagnozu - ignoranti dokoni!

Gdje ti zivis? U kom gradu u kojoj drzavi? Znas li da je pred ovu zimu ogroman broj ljudi presao na ugalj? Ti bi dozu optimizma :lol: :x

Citat s teme "racun za plin" u vezi prelaska na ugalj:
JoseMujica wrote:već je dosta naroda prešlo...ja kad u svoju ulicu uđem s posla kad se vraćam to je smrad za povratiti....ko da kopam ugalj :-)
Ajde sad opet palamudi kako je sve isto kao proslih zima kako alarmisti bez razloga dizu frku :x

A ovamo Hidrometeoroloski vec dva puta u 10 dana upozorava da je Sajajevo postalo najzagadjeniji grad u Evropi i savjetuju ljude da ne izlaze vani ako bas ne moraju.

Gdje ti zivis i koje prevozno sredstvo koristis pa ne osjetis ovoliki smog proslih dana?

Samo je bitno kontrirati i pljuvati po "zvizdacima" jelda ;-)

Ponovo se podsjeti kakav post podrza i aminova:

http://www.klix.ba/forum/sarajevska-zon ... l#p8141291
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:01, edited 1 time in total.
WildRedRose

#177 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by WildRedRose »

hej, stvarno imas problema. :lol:
Hajlac

#178 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:hej, stvarno imas problema. :lol:
Itekako kad sam svjestan da se moj grad pretvara u London 1950ih godina ;-)

A tebi je ravno do mora.
Uzivaj u optimizmu.
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:03, edited 1 time in total.
WildRedRose

#179 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by WildRedRose »

a sta cu. ima moje Sarajevo tebe da brines za oboje, :wink:
Hajlac

#180 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:a sta cu. ima moje Sarajevo tebe da brines za oboje, :wink:
Begovski mentalitet - meni je dobro a vi se marvo ibretite.
WildRedRose

#181 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by WildRedRose »

bas, stid i sram da me bude :-)
nz koliko godina imas, ali bi trebalo da znas da svako ima pravo na misljenje, i da ne bi bilo zanimljivo da smo svi isti. eto, meni se ne zali na te stvari niti posebno obraca paznja.dok tebi da, i ne prozivam te zbog toga. ja mozda posebno obracam paznju na sirotinju u Sa, i kako joj pomoci, dok mozda ti ne. ... da zakljucim, svi smo razliciti , i nemoj vise Bgt da ti moram odg. glava ce me zaboliti :-) pozdrav!
Hajlac

#182 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:bas, stid i sram da me bude :-)
nz koliko godina imas, ali bi trebalo da znas da svako ima pravo na misljenje, i da ne bi bilo zanimljivo da smo svi isti. eto, meni se ne zali na te stvari niti posebno obraca paznja.dok tebi da, i ne prozivam te zbog toga. ja mozda posebno obracam paznju na sirotinju u Sa, i kako joj pomoci, dok mozda ti ne. ... da zakljucim, svi smo razliciti , i nemoj vise Bgt da ti moram odg. glava ce me zaboliti :-) pozdrav!
Ne prozivas ? A stranicu prije aminujes pljuvanje po ljudima koji upozoravaju i brinu se za rekordno zagadjenje koje dovodi do srcanih udara, neurotoksicnih i kancerogenih oboljenja.
Svodis pisanje ljudi na ovoj temi na jos jednu u nizu zalopoljki i bezrazloznih panicarenja kao eto zalopoljke na rekordan snijeg, rekordnu susu i rekordne vrucine.
Gle cuda, sve se to desilo prosle 2012. godine.

Vas uvijek ima na temi nekoliko koji "zacinite" svojim zajedljivim i uvredljivim postapalicama da smo nenormalni sto se zalimo, po vama, "za svaku sitnicu".

Uvijek vam je ista banalizirajuca prica - "Ne valja vam kad je snijeg/hladno, ne valja vam kad je vruce/susa" bla bla bla smorovi pravi!

I bolje obracaj paznju na to kako zivis koliko resursa trosis (uzalud) nego sto se hvalis sadakom (s visine). Opet cista begovska prica.
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:17, edited 1 time in total.
prorok

#183 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by prorok »

WildRedRose wrote:bas, stid i sram da me bude :-)
Kako pomazes sirotinji? Ubacis koji dinar u kutiju za donaciju siromasnim?

Normalno da smo razliciti. Nadam se da se broj takvih poput tebe smanjuje i da cemo poceti normalno i globalno razmisljati a ne samo za svoj dzep i svoju famAliju.
Hajlac wrote:
WildRedRose wrote:a sta cu. ima moje Sarajevo tebe da brines za oboje, :wink:
Begovski mentalitet - meni je dobro a vi se marvo ibretite.
Ma klix je pun Begova, od moderatora do klasicnih ublehasa sa puno slobodnog vremena, na sta smo se navikli vec svi.
WildRedRose

#184 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by WildRedRose »

a ti ces kao nesto promijeniti sto se zalis na forumu i mene citiras ? please !

ljubomoru lijecite negdje drugo.

i da, na sta ste ljubomorni ???? sto ste izvukli iz konteksta ssve sto sam napisala ??? cisti pesimizam i 'ja ne raaadim, ja neeemaam' pa kako ces imati, lezihljebu ????
Hajlac

#185 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:a ti ces kao nesto promijeniti sto se zalis na forumu i mene citiras ? please !

i da, na sta ste ljubomorni ???? sto ste izvukli iz konteksta ssve sto sam napisala ??? cisti pesimizam i 'ja ne raaadim, ja neeemaam' pa kako ces imati, lezihljebu ????
Dakle pogodih u sridu ;-) :run:
Dokono moje. Lezi hljebe da te jedem. Sve na pladnju. Opet s visine :lol: Ono nesto zna o mom zivotu :lol:
:sax:

Zato Sarajevo i jeste leglo ucmalosti uvijek bilo. U 90% slucajeva kroz istoriju, pobune, revolucije i promjene dolazile su iz drugih dijelova Bosne u Sarajevo - umjesto obratno. Upravo radi uhljebljenih i podanika okupatora.
Danas nema okupatora, ali i dalje su sva moc i pare skoncentrisani ovdje. Zato vam je i danas ravno do mora.
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:30, edited 2 times in total.
prorok

#186 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by prorok »

Hajlac wrote:
WildRedRose wrote:a ti ces kao nesto promijeniti sto se zalis na forumu i mene citiras ? please !

Dakle pogodih u sridu ;-) :run:
Dokono moje. Lezi hljebe da te jedem. Sve na pladnju. Opet s visine :lol: Ono nesto zna o mom zivotu :lol:
Ma ima cura para, bogatog babu il mater koji joj obezbjede svaki zahtjev. Il je mozda gold diggerica pa nasla kakvog dijasporca bogatog.

Ili jednostavno gleda previse tv i zivi u njemu, dok po bosni vlada kuga, bijeda, jad i cemer.
WildRedRose

#187 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by WildRedRose »

malo je reci da si isfrustrirana,jako zavidna, skoro bolesno ljubomorna osoba, sa ispodprosjecnom inteligencijom. zivi svoj zivot, ne gledaj sta drugi imaju /nemaju pa da zelis njihovo . :wink:

i, nadalje, ignorisem te, ne jer mislim da si upravu ili da ti nemam sta reci (jer je to do sada utvrdjeno, pretesko za tbe), neg' jednostavno sto si toliki pesimista,da je sramota sto pises ovako javno i drugima ponistavas raspolozenje !
Hajlac

#188 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

prorok wrote:
Hajlac wrote: Dakle pogodih u sridu ;-) :run:
Ma ima cura para, bogatog babu il mater koji joj obezbjede svaki zahtjev. Il je mozda gold diggerica pa nasla kakvog dijasporca bogatog.

Ili jednostavno gleda previse tv i zivi u njemu, dok po bosni vlada kuga, bijeda, jad i cemer.
"Samo jadikujete zalite se, samo pesimizam, nista vam nije po volji..." bla bla bla

Ne vide dalje od Marindvora.
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:35, edited 1 time in total.
Hajlac

#189 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

WildRedRose wrote:malo je reci da si isfrustrirana,jako zavidna, skoro bolesno ljubomorna osoba, sa ispodprosjecnom inteligencijom. zivi svoj zivot, ne gledaj sta drugi imaju /nemaju pa da zelis njihovo . :wink:

i, nadalje, ignorisem te, ne jer mislim da si upravu ili da ti nemam sta reci (jer je to do sada utvrdjeno, pretesko za tbe), neg' jednostavno sto si toliki pesimista,da je sramota sto pises ovako javno i drugima ponistavas raspolozenje !

Oprosti nam molim te begov'nice sto tebi i slicnima kvarimo idilu sa Poljina.
Evo poturicu ledja za bichovanje ako je dovoljno. Moze i namet kakav da placam narednu godinu, nije problem. Samo da budem u Vasoj milosti.
Last edited by Hajlac on 13/01/2013 13:35, edited 1 time in total.
prorok

#190 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by prorok »

WildRedRose wrote:malo je reci da si isfrustrirana,jako zavidna, skoro bolesno ljubomorna osoba, sa ispodprosjecnom inteligencijom. zivi svoj zivot, ne gledaj sta drugi imaju /nemaju pa da zelis njihovo . :wink:

Oprosti elito sto ti kvarimo raspolozenje!! OPROSTI !

Uzivaj u svom toplom domu
Hajlac

#191 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by Hajlac »

Hajlac wrote:I danas se enormno trujemo:

http://80.65.164.218/trendo.aspx

Otoka:

Izmjereni satni prosjek 1/10/2013 u 10:00 sati
Polutant Jed. Vrijednost
Select CO mg/m3 0.00
Select NO ug/m3 209.96
Select NO2 ug/m3 110.02
Select NOx ug/m3 372.19
Select O3 ug/m3 0.00
Select PM10 ug/m3 314.00
Select SO2 ug/m3 0.00

Alipasina:

Izmjereni satni prosjek 1/10/2013 u 10:00 sati
Polutant Jed. Vrijednost
Select CO mg/m3 4.85
Select NO ug/m3 231.98
Select NO2 ug/m3 87.69
Select NOx ug/m3 437.76
Select O3 ug/m3 7.79
Select PM10 ug/m3 304.00
Select SO2 ug/m3 172.64

Za usporedbu evo vrijednosti od prije nekoliko dana kad rekose da je zagadjenje bilo 7x vece od dozvoljenog:
http://www.ekoakcija.ba/content/alarman ... u-sarajevu

Doslo vrijeme da kao japanci nosimo bijele maske gradom :(

Ajmo cumura jeftino na vrecu!
Veceras smog jos jaci - PM10 400!

Image

http://80.65.164.218/trendo.aspx

I uzasno smrdi cijelo popodne :x
VjecitiStudent

#192 Re: Sarajevska zona sumraka

Post by VjecitiStudent »

xcober wrote:jel moguce da smo ovo docekali, fol on zna sta je Sarajevo... ja uhljupa braco draga, ne mogu da vjerujem...

http://www.6yka.com/novost/33909/vuk-ba ... -malograda
Da nam je nivo polemika odron, zar i treba posebno dokazivati?
Sto puno govori o sredini iz koje polemicari dolaze.

Ali sta sve to ima veze sa temom o zagadjenju zraka u Sarajevu?
Post Reply