SARAJEVO UMJESTO BEOGRADA
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
sta ti je ba, zna se dje su piramide
-
_BosanaC
Dzaba molistbaharis wrote:molim te il promjeni nick il ne seri vise_BosanaC wrote:Kakvi bolan crni politicki? De razjasni svega ti.registrovan wrote: pa prvi i najvazniji preduslov je politicki (kao i u svemu). npr. Beograd ili Zagreb to nikada nece moci biti. A na pitanje, sta Sarajevo dobiva s tim, mislim da je odgovor nepotreban.
I da - sta Sarajevo dobija s tim? Prosvjetli me molim te.![]()
![]()
opozicija si svemu sto je pozitivno i u interesu bosne i hercegovine a proklamujes se ko ufol patriota...
I nemoj samo ti da mi seres o patriotizmu ziv bio
-
_BosanaC
Hajd' ti to budali objasni... I nemoj dzaba ni pokusavati ozbiljno s vrlim lokal patriotamabonsai wrote:Sarajevo ,kao grad, bi time dobilo puno,samo sto bi gradzani Sarajeva pravo pousili,poskupljenje stanova ,parkinga,usluga gradske cistoce itd,itd.To je vec videno u Briselu ,po ulasku novih zemalja u eu.zajednicu sve je poskupilo.Takvoj se ideji nebih bas puno radovao.
-
_BosanaC
A ti si mi kao psihijatar, sta li?harka wrote:e BosanaC citam te i citam i zakljuci da si ti plaho_BosanaC wrote:A koji su osnovni preduslovi, i hoce li mi neko napokon reci sta to Sarajevo dobija ako se proglasi centrom jugoistocne Evrope?
Jebo centar u koji da udjes treba ti tri sata - ne zato sto je posjecen i zatrpan turistima nego zato sto nema najobicnije moguce ceste koja ce te uvesti tamoA pet kilometara zaobilaznice taj centar ce praviti pet godina
nezadovoljan insan.Bilo koja tema da se otvori,ti namaH nesto nevalja.
Jes' zanovjetaloNajbolje tebe poslati na neki otok gdje nema ni insana ni hajvana,ti si sebi ocito najbolji,prema tome da budes sam sebi predsjednik svoje drzave,direktor sebi svoje firme i kao prvo da imas samo svoju cestu,samo za tebe
Volim i ja tebe
-
_BosanaC
Centar JI Evrope... Hajd' razmisli jos koji put. Danas kada se kvadrat stana starog 60 godina prodaje po cijeni od 4-5 hiljada KM, mene bi stvarno stid bilo reci da je Sarajevo centar JI koji nema ni jebenog autoputa rijesenog, kao ni izlaza ni ulaza u grad.Fleischfresser wrote:U Sarajevu gdje nije bas sve mracno, kao sto neki ovdje ocigledno zele da bude._BosanaC wrote:A gdje si ti ono sada? U kojem mraku?Fleischfresser wrote:Najgori su ovi pesimisti i pametnjakovici koji odmah imaju neke zamjerke na sve! Evo za vas jedno pitanje, sta ima lose u tome sto ce Sarajevo postati centar JI Europe???? Nema nista!
Znaci i ako ne bude nista posebno dobrog od toga za nas obicne smrtnike, a vjerujem da hoce jer cim je neko ili nesto u centru paznje ima dobrog od toga, nece biti nista ni lose po nas!!! Zato taj pesimizam ostavite za drugu temu, a nas koji ne gledamo na sve kao kroz suncane naocale u mraku pustite da ovdje razgovaramo.
Al opet mi nisi naveo sta ce to biti lose po Sarajevo a i po nas ako Sarajevo postane centar JI Europe??
Nisam ja taj koji je u mraku
Aerodrom manje vise, ali sta s proglasenjem Sarajeva centrom JI? Zaista mi ne rece sta ce to Sarajevo i Sarajlije dobiti? Ili ne znas ni sam, nego samo lupas bez veze? Bice ti srce vece?
- fantom slobode
Ne kontam kako uopste postavljati pitanje sta ce to Sarajevo dobiti, ako se to desi?U svakom slucaju hvala na prijedlogu od strane Crnogoraca, a vjerujem i da ce Kosovo nakon samostalnosti podrzati tu ideju.
-
Fleischfresser
Ma ti si ovdje samo da kontriras, al ako hoces tako nije problem._BosanaC wrote:Centar JI Evrope... Hajd' razmisli jos koji put. Danas kada se kvadrat stana starog 60 godina prodaje po cijeni od 4-5 hiljada KM, mene bi stvarno stid bilo reci da je Sarajevo centar JI koji nema ni jebenog autoputa rijesenog, kao ni izlaza ni ulaza u grad.Fleischfresser wrote:U Sarajevu gdje nije bas sve mracno, kao sto neki ovdje ocigledno zele da bude._BosanaC wrote: A gdje si ti ono sada? U kojem mraku?
Al opet mi nisi naveo sta ce to biti lose po Sarajevo a i po nas ako Sarajevo postane centar JI Europe??
Nisam ja taj koji je u mraku
Aerodrom manje vise, ali sta s proglasenjem Sarajeva centrom JI? Zaista mi ne rece sta ce to Sarajevo i Sarajlije dobiti? Ili ne znas ni sam, nego samo lupas bez veze? Bice ti srce vece?
A ti meni zaista ne rece sta to NECE Sarajevo i Sarajlije dobiti? Ili ne znas ni sam, pa lupas bez veze?
-
jefferson
A u sta prodje ovih 12 godina? U pljacki lokal patriota koji su s kesom u ruci dosli pa sad zgrade prave, a nisu u stanju stipendirati studente, ili dati pare za biblioteku.ibro dirka wrote:Pa jeste, ja i kazem da je tvoj Beges nekada imao sve predispozicije. A i tog Bosanca ste nam vi uvalili, drugacije bi mi sami s njimenes-s wrote:Znaš Ibro, posle Drugog svetskog rata, tamo nekih ne znam ni ja kojih godina, trasirala se deonica za auto-put kroz celu SFRJ.
Taj auto-put je trebao da prođe kroz Sarajevo. Međutim, našao se jedan pametni Bosanac ( iz socijalističke oligarhije ) i rekao: ˝Jebo to, šta će nam to ba?˝
I tako, taj auto-put je danas Beograd-Zagreb, a nekada se zvao i bratstva-jedinstva, naravno, Sarajevo je zaobišao u širokom luku, jer šta će to ba.
Vidiš, ima ih i danas koji ne shvataju, nažalost.
Kada sam prvi put dolazio u Sarajevo, pitao sam vozača, da li ovaj autobus ide za Sarajevo, jer sam očekivao nešto slično kao pri ulasku u Beograd, a ne puteljak pored kojeg vire plastovi sena.Osim toga, nisi morao preko Pala
Bez zezanja, Sarajevu (ili BiH) tek predstoje pravi izazovi. Ako se pred njima postavimo ovako kao i na temi (kompleksaski, tipa "znam ja nas, jebo ti nas"), i ti plastovi sijena ce nam postati misaona imenica.
To su odlike metropole ili centra.
Centar politicki moze biti, napravimo zgradu, ili zgrade, dovdemo diplomate, i napravimo im heliodrom da nemoraju cekati u redu za ulazak u Sarajevo.
Ti ibro pricas o kompeksima a ti imas kompleks vise vrijednosti, kako eto sarajevo samo sto nestane u red sa Becom ili Milanom, dok su Zagreb i Ljubljana najobicnije rupe.
Znaci sve sto radimo je OK, drugi pojma nemaju!
E svaka ti cast!
- fantom slobode
ma nesto ne vjerujem da ce se Kosovo siriti u tom pravcu, Nis, to je nekako interesantnije.Ergot wrote:Ako ne podrzi ideju drzavne granice na Dobrinji.fantom slobode wrote: a vjerujem i da ce Kosovo nakon samostalnosti podrzati tu ideju.
-
ibro dirka
Je li ti zaista mislis da je bilo drugacije u tim drugim prestonicama? Zar si toliko neinformisan da mislis da je privatizacija u Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj ili nedajboze Srbiji prosla postenije?jefferson wrote:A u sta prodje ovih 12 godina? U pljacki lokal patriota koji su s kesom u ruci dosli pa sad zgrade prave, a nisu u stanju stipendirati studente, ili dati pare za biblioteku.ibro dirka wrote:Pa jeste, ja i kazem da je tvoj Beges nekada imao sve predispozicije. A i tog Bosanca ste nam vi uvalili, drugacije bi mi sami s njimenes-s wrote:Znaš Ibro, posle Drugog svetskog rata, tamo nekih ne znam ni ja kojih godina, trasirala se deonica za auto-put kroz celu SFRJ.
Taj auto-put je trebao da prođe kroz Sarajevo. Međutim, našao se jedan pametni Bosanac ( iz socijalističke oligarhije ) i rekao: ˝Jebo to, šta će nam to ba?˝
I tako, taj auto-put je danas Beograd-Zagreb, a nekada se zvao i bratstva-jedinstva, naravno, Sarajevo je zaobišao u širokom luku, jer šta će to ba.
Vidiš, ima ih i danas koji ne shvataju, nažalost.
Kada sam prvi put dolazio u Sarajevo, pitao sam vozača, da li ovaj autobus ide za Sarajevo, jer sam očekivao nešto slično kao pri ulasku u Beograd, a ne puteljak pored kojeg vire plastovi sena.Osim toga, nisi morao preko Pala
Bez zezanja, Sarajevu (ili BiH) tek predstoje pravi izazovi. Ako se pred njima postavimo ovako kao i na temi (kompleksaski, tipa "znam ja nas, jebo ti nas"), i ti plastovi sijena ce nam postati misaona imenica.
Centar politicki moze biti, napravimo zgradu, ili zgrade, dovdemo diplomate, i napravimo im heliodrom da nemoraju cekati u redu za ulazak u Sarajevo.
Ti ibro pricas o kompeksima a ti imas kompleks vise vrijednosti, kako eto sarajevo samo sto nestane u red sa Becom ili Milanom, dok su Zagreb i Ljubljana najobicnije rupe.
E svaka ti cast!
Nemam kompleks vise vrijednosti, vec sam i te gradove i dobar dio svijeta solidno upoznao. Zbog toga mi se gade dezurni kenjatori koji bi dali i guzice da odu ili ostanu na zapadu ili bar domaknu do Zagreba ili Ljubljane. Ulizivanjem takvim "metropolama" i kontritanjem bez ikakve veze to sigurno necete postici.
Sto se tice Zagreba, on i takav kakav jeste, uopste nije za poredjenje ni sa Ljubljanom ni sa Beogradom, jer ipak ima nesto svoje, znacajno i pozitivno, koliko god se to u ovih zadnjih 15 godina pokusavalo ubiti. Isto vrijedi i za Sarajevo, koje je i ovakvo kakvo je, sa hiljadu i jednom manom, za sve navedene klasa za sebe.
-
Area_51
a ima i niskih specijalaca jos po sarajevu, rade po fakultetima, interna sala, skontace ko trebafantom slobode wrote:ma nesto ne vjerujem da ce se Kosovo siriti u tom pravcu, Nis, to je nekako interesantnije.Ergot wrote:Ako ne podrzi ideju drzavne granice na Dobrinji.fantom slobode wrote: a vjerujem i da ce Kosovo nakon samostalnosti podrzati tu ideju.
Last edited by Area_51 on 17/09/2007 22:20, edited 1 time in total.
-
ploska
i trebe i kafici i restorani i hoteli i olimpijske planine i piramide ma i pticijeg mlijeka imas danas u Sarajevu i pticijeg mlijeka samo dodji s pinkom,ma svegaenes-s wrote:Evo ja ti se dobrovoljno javljam da me preseliš. Jeste da su u Sarajevu dobri ćevapi, kafa, i... hmm, ćevapi, jesam to već rekao?Da sada u NY, London ili Pariz masovno dovedes ove beogradjane a "domoroce" preselis na Tahite, i od njih bi za deset godina napravili prkno od velesela.
-
ploska
i trebe i kafici i restorani i hoteli i olimpijske planine i piramide ma i pticijeg mlijeka imas danas u Sarajevu i pticijeg mlijeka samo dodji s pinkom,ma svegaenes-s wrote:Evo ja ti se dobrovoljno javljam da me preseliš. Jeste da su u Sarajevu dobri ćevapi, kafa, i... hmm, ćevapi, jesam to već rekao?Da sada u NY, London ili Pariz masovno dovedes ove beogradjane a "domoroce" preselis na Tahite, i od njih bi za deset godina napravili prkno od velesela.
-
ploska
-
ploska
-
ploska
-
jefferson
Uopce ja nemislim da su ti gradovi nesto specijalno, ali covjece ja ti samo kazem da treba sve iz temelja mjenjat da bi postao centar.ibro dirka wrote:Je li ti zaista mislis da je bilo drugacije u tim drugim prestonicama? Zar si toliko neinformisan da mislis da je privatizacija u Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj ili nedajboze Srbiji prosla postenije?jefferson wrote:A u sta prodje ovih 12 godina? U pljacki lokal patriota koji su s kesom u ruci dosli pa sad zgrade prave, a nisu u stanju stipendirati studente, ili dati pare za biblioteku.ibro dirka wrote: Pa jeste, ja i kazem da je tvoj Beges nekada imao sve predispozicije. A i tog Bosanca ste nam vi uvalili, drugacije bi mi sami s njimOsim toga, nisi morao preko Pala
E svaka ti cast!
Nemam kompleks vise vrijednosti, vec sam i te gradove i dobar dio svijeta solidno upoznao. Zbog toga mi se gade dezurni kenjatori koji bi dali i guzice da odu ili ostanu na zapadu ili bar domaknu do Zagreba ili Ljubljane. Ulizivanjem takvim "metropolama" i kontritanjem bez ikakve veze to sigurno necete postici.
Sto se tice Zagreba, on i takav kakav jeste, uopste nije za poredjenje ni sa Ljubljanom ni sa Beogradom, jer ipak ima nesto svoje, znacajno i pozitivno, koliko god se to u ovih zadnjih 15 godina pokusavalo ubiti. Isto vrijedi i za Sarajevo, koje je i ovakvo kakvo je, sa hiljadu i jednom manom, za sve navedene klasa za sebe.
Uopce ti ja negovorim da nema pljacki tamo, a vec sam ti rekao da je beograd za mene selendra danas najobicnija), ali covjece mi ovdje nemozemo pocet graditi zaobilaznicu 4 godine iako je EU dala pare zbog radbinkih veza, i ti pricas kako je sarajevo zasluzilo ili ima nesto "svoje".
Imalo je, imalo je, ali sve dok imas Univerzitet na kojem rektori prepisuju knjige a niko im nista nesmije, nema nista od grada.
Zato kazem ti, netreba gledati balkanske gradove kao uzor, nego zapadnoevropske, ali hajmo pocet tako sto ce llokanlne vlade raditi kao sto to rade lonalne vlade na zapadu, a ne ko prije rata, "mi jugosloveni" smo ovo ili ono, a nista.
-
ibro dirka
Covjece, tema je upravo ta balkanska regija, a ne Skandinavija.
-
basta sljezove boje
hebe mi se za jugoistocnu Europu, a o Sarajevu kao glavnom gradu EU bi mogli jos i diskutirat. Looda sam za Bugarima, Rumunjima i Srbima i to posebno izmedju pola 3 i pola 6 poslije podne u autu na potezu Marijindvor - Vijecnica. A centar JI najbolje smjestiti u Kustini Mokru Goru ili u Cevljanovice, mozda bi se i oko Visokog jos naslo mjesta ako se potrudi
- osa
Nekad davno 95 ili 96 nakon oluje u hrvatskoj su govorili da je hrvatska regionalna vojna sila komentar većine ljudi u hrvatskoj je bio "jebeš regiju u kojoj mi možemo biti sila" isti komentar bi dao i po ovom pitanju "jebo regiju u kojoj je sarajevo glavni grad".
-
ibro dirka
jbg, hrvatska je odavno mitteleuropa
al u limburgu 
-
harka
i ja tebe_BosanaC wrote:A ti si mi kao psihijatar, sta li?harka wrote:e BosanaC citam te i citam i zakljuci da si ti plaho_BosanaC wrote:A koji su osnovni preduslovi, i hoce li mi neko napokon reci sta to Sarajevo dobija ako se proglasi centrom jugoistocne Evrope?
Jebo centar u koji da udjes treba ti tri sata - ne zato sto je posjecen i zatrpan turistima nego zato sto nema najobicnije moguce ceste koja ce te uvesti tamoA pet kilometara zaobilaznice taj centar ce praviti pet godina
nezadovoljan insan.Bilo koja tema da se otvori,ti namaH nesto nevalja.
Jes' zanovjetaloNajbolje tebe poslati na neki otok gdje nema ni insana ni hajvana,ti si sebi ocito najbolji,prema tome da budes sam sebi predsjednik svoje drzave,direktor sebi svoje firme i kao prvo da imas samo svoju cestu,samo za tebe
![]()
Volim i ja tebe