ma ništa drug.
samo da dodam da smo mi prije rata govorili kada bi došli na Aleksin han i ovaj most, da smo pola puta do Mostara, pošto od Aleksina hana do Mostara ima 47 km, mada je to više od pola puta.
karanana wrote:sto sam ja nesto mislio da je ovaj most bio skroz srusen i da je ponton bio skoro pa na samoj rijeci? mozda sam nesto umislio bio. a jeli se koji kilometar prije ovog mosta prema jablanici put bio odronio pa se islo skroz dole uz samu neretvu? jel ono bilo i mrtvih kad je taj odron bio?
Pomijesao si s mostom Bijela, koji je juznije a koji je bio skroz srusen. Do '97 se vozilo okolo kroz kanjon Bijele po makadamu, sto je znalo trajati i sat vremena...karanana wrote:sto sam ja nesto mislio da je ovaj most bio skroz srusen i da je ponton bio skoro pa na samoj rijeci? mozda sam nesto umislio bio. a jeli se koji kilometar prije ovog mosta prema jablanici put bio odronio pa se islo skroz dole uz samu neretvu? jel ono bilo i mrtvih kad je taj odron bio?
neki wrote:Pomijesao si s mostom Bijela, koji je juznije a koji je bio skroz srusen. Do '97 se vozilo okolo kroz kanjon Bijele po makadamu, sto je znalo trajati i sat vremena...karanana wrote:sto sam ja nesto mislio da je ovaj most bio skroz srusen i da je ponton bio skoro pa na samoj rijeci? mozda sam nesto umislio bio. a jeli se koji kilometar prije ovog mosta prema jablanici put bio odronio pa se islo skroz dole uz samu neretvu? jel ono bilo i mrtvih kad je taj odron bio?
'97 ili krajem '96 postavili ponton, a cini mi se '98 ga potpuno obnovili..

uglavnomja wrote:bitanga_sa_otesa wrote:nisam profiter nikakav ,jbga zaradio lovu radom,radio i u firmi i privatno....bilo je posla tada poslije rata dosta....sve bilo razvaljeno,ljudi koji nisu znali popraviti neke stvari placali su drugimazmajadaH wrote: Najlakše je suditi o ljudima na prvu bez da ih poznaješ, al' fakat odakle vam lova jbt odmah nakon rata a da niste ratni profiteri![]()
Stotinu maraka je bilo veliko tad, a da ga jebeš, izvinite na izrazu, nisi mogao natočiti gorivo, klopa, smještaj tu i tamo piće i povratak nazad sa 100 ''orlića''
Jebi ga gledam čitavu situaciju 1996, trebalo je malo dovesti stan u rega stanje, dohavizati se, očistiti jebenu garež od priručnih ''fijakera'' i gorionika.Ma metar stvari....
Haj nek je neko imao i sreće pa da ode na more....
ista stvar, milion stranih nvo, stari nesto radio, izdavali jedan (nasljedjeni) stan strancima ...
auto bio u garazi 4 godine, nije dizel, nikome nije bio zanimljiv, samo novi akumulator, napuhali gume i u avanturu prema jugu. (naravno tehnicki pregled i nove tablice, ljiljanske)
a hebat ga, gradilo se po makarskoj rivijeri prije rata ...
vjeruj da mi je te 1996 bio najljepsi odmor ikadzmajadaH wrote:blago vama. Jedni ste od rijetkih.
Nek je bar neko uspio bar malo rahatluka ufatiti onih dana.
Gdje nece. To je prava terapija poslije metar sranjabitanga_sa_otesa wrote:vjeruj da mi je te 1996 bio najljepsi odmor ikadzmajadaH wrote:blago vama. Jedni ste od rijetkih.
Nek je bar neko uspio bar malo rahatluka ufatiti onih dana.
Potpisan dayton, stari kuje planova šta i kako poslije rata. Njegova prva želja: Kupiti videorekorder.duga puska wrote:u mene babo '81 dovuk'o iz Mackenje Sony video.Problem je bio sto tih godina nije bilo videoteka, a kasnije jos veci sto je video bio Beta sistem![]()
Znali smo napamet sve filmove sto smo imali u kolekciji![]()
Kolio se sjecam da je pricao da ga je tad platio oko 3.000 DM-ova
julisiz es grant wrote:Jooj, "Kad noć kaže laku noć"...to je bila emisija
Ja, na TVBiH 1996/1997, subotom u nešto kasnijim noćnim satima. Kolažna emisija, vodila plavuša Lana Zablocki, inače glumica u zeničkom pozorištu, ti bi mogo znat o kome se radi. Bila neka nagradna igra, jedna tabla sa svim slovima abecede, ti kažeš slovo, ona okrene. Recimo pod "K" dobiješ paket Klasovih proizvoda i sl. Na polovici slova mislim uopšte nije bilo nagrade, nego "više sreće drugi put". Prije toga si moro odgovorit na neko pitanje, npr. pogoditi tajanstvenog gosta i sl.kakavdanakneiskustvu wrote:julisiz es grant wrote:Jooj, "Kad noć kaže laku noć"...to je bila emisija
to na tv bilo?