Ahmmed wrote:Alba wrote:Sarajlije sa malo duzim stazom u Sarajevu od minimalno 7 generacija u tom gradu a ne tipa " Rodio sam se u Sarajevu" nikada nece potcijeniti nekoga iz razloga sto nije Sarajlija.
Nije vazno odakle si ako znas gdje ides-stara narodna ne znam od koga je.
E sad druga tema bi se mogla poceti o tome kako se stvarno svakakvog naroda navuklo u grad
Jest da sam samo frtalj " sa dužim stažom", ali, eto, jesam Sarajlija

dakle, ne najroDŽeniji
I najVoLEM ovakve teme.....
Nostalgične......Vratite nam sve one snajperiste sa Grbavice, topdžije sa Ilidže, tenkiste sa Vraca, pješadince iz Ilijašaaaa......Vratite nam "sarajevsku kremu", koja je toliko voljela ovaj grad, sa ljubavlju prije rata čistila izletišta, dobro se oblačila,čuvala onaj prepoznatljivi sarajevski duh....Doduše,nešto kasnije, pomalo granatirala,gađala snajperima, zatvarala vodu na Bačevu, presijecala elektične vodove.....Vratite nam predratnu sarajevsku kremu, vratite nam naše Trapare, Bjelice, Maksimoviće, Ostojiće, a tjerajte ove papke iz provincije, koji su isprovocirali jadne svetosavske susjede, pa ih ovi, ni krivi ni dužni, moraše potjerati u Sarajevo...Jer su provocirali, bezobraznici, imenima, prezimenima, dimijama, nekakvim džamijama......
A tek ovi što su se navukli poslije rata...Iz nekakvih Zenica, Travnika, Bihaća, Konjica.....Pa, još se usuđuju da završe fakultete,uče strane jezike, i zamisli bezobrazluka, ne pitaju najroDŽenije smiju li se zaposliti, nego, koje li hrabrosti,uz poslove i magistriraju, pa doktoriraju....A tek ovi dijasporci što dolaze sa nekakvim stranjskim diplomama, koje, Bogme,ne mogu verificirati u Sarajevu, jerbo su to nekakve bezze diplome....iz truhle Evrope i mrske Amerike.....
Evo suze mi liju.....Šta papci uradiše od Sarajeva.....A lijepo je govorila Biljana Plavšić....genetski otpad u Anadoliju....