SARAJEVO kao Hollywood
-
PIKE111
E de mi ti sad pricaj jeli to najbolji grad ili nije(to je moje misljenje a odakle si ti i dali je tebi to bas me puno ne intreresuje)
Ja sam dao ideju da vidim razmisljanje sarajlija jer ocito govorimo po regijama ne po okolinim gradovima.
Ja sam dao ideju da vidim razmisljanje sarajlija jer ocito govorimo po regijama ne po okolinim gradovima.
- PasoDzigera007
nemojte se ba svadjati.PIKE111 wrote:E de mi ti sad pricaj jeli to najbolji grad ili nije(to je moje misljenje a odakle si ti i dali je tebi to bas me puno ne intreresuje)
Last edited by PasoDzigera007 on 03/02/2007 00:42, edited 1 time in total.
- PasoDzigera007
Ja nisam iz Sarajeva,al ovo u svakom slucaju podrzavam,mozda nemora bas na nekom brdu pisati Sarajevo,moze recimo negdje drugo al da to bude GIGANT,jer to je taj grad zasluzio,plus kad dodamo da nam je FILMSKI FESTIVAL NAJJACI U REGIONU ima neke male slicnosti sa Hollywoodom,sad da neki nebi pomislili da poredim SFF i Hollywood,to stvarno neradim.[/quote]
- Abu FEED el-Castro
Podapisujem za simbol, i meni je naumpadalo. Ne mislim da je neozbiljno jer ne treba tu nesto kolosalno ali nesto jedinstveno i prepoznatljivo. Ne sto to Sarajevo kao Sarajevu treba nego jednostavno radi pragme. Losije rupe u svijetu imaju svoje simbole i po tome ih mase prepoznaju i onda dolaze turisti (ludi fanatici sa puno para koji pojma nemaju o historiji, multikulturalnosti, dzamijama i katedralama i drugim folovima i golovima, a jos im je to i previse za upamtit) maksuzije da bi se uslikali pored tog (u principu nebitnog) simbola. Slično kao i piramida - nije ni bitno ima li je, bitno je to izvikat medju rajom (
) kao sto cijeli svijet danas funkcionise i navlačit mamlaze i musti im pare. Ako je nema - pa napravicemo je, i onda cemo imati jedinu savremenu piramidu, ha ja 
Cijeli svijet funkcionise na principu reklama, to nije nesto pozitivno nego je jednostavno tako, i vecina (a ona je ovdje bitna) pojma nema sta je sustina, često u tome ni prepoznaju kvalitet (ako se radi o kakvih proizvodima), eh onda kad su takvi treba ih fino izmust. Priča "imamo mi stvarnih stvari i spomenika" mi je s te strane suplja. Ko ce doci da se slika u Travniku na tvrdjavi ili kod stećaka pred muzejom - malo ljudi. Dok ce na piramidu doci hrpa levata, neuporedivo veci kubni broj jer je levata vazda bilo vecina. Pametni to znaju iskoristiti a budale (kao kod nas) se biju oko toga i istjeruju istinu....
uh odo ja u siroko...
Cijeli svijet funkcionise na principu reklama, to nije nesto pozitivno nego je jednostavno tako, i vecina (a ona je ovdje bitna) pojma nema sta je sustina, često u tome ni prepoznaju kvalitet (ako se radi o kakvih proizvodima), eh onda kad su takvi treba ih fino izmust. Priča "imamo mi stvarnih stvari i spomenika" mi je s te strane suplja. Ko ce doci da se slika u Travniku na tvrdjavi ili kod stećaka pred muzejom - malo ljudi. Dok ce na piramidu doci hrpa levata, neuporedivo veci kubni broj jer je levata vazda bilo vecina. Pametni to znaju iskoristiti a budale (kao kod nas) se biju oko toga i istjeruju istinu....
uh odo ja u siroko...
- van Basten
simbol kao simbol - da
treba pronaći simbol (pahulja iz '84? vučko? nešto treće?) i način na koji će se prodavati vani.
Konkretan prijedlog ove teme - bezveze
btw - jako me nervira grb grada sa bordo-plavom bojom i bez ikakvog drugog simbola, kao da je ovo neki hram fudbala sa dva svjetski poznata jaka kluba i kao da je to sve što imamo
treba pronaći simbol (pahulja iz '84? vučko? nešto treće?) i način na koji će se prodavati vani.
Konkretan prijedlog ove teme - bezveze
btw - jako me nervira grb grada sa bordo-plavom bojom i bez ikakvog drugog simbola, kao da je ovo neki hram fudbala sa dva svjetski poznata jaka kluba i kao da je to sve što imamo
- Bosanac_21
Specifican simbol za Sarajevo da, ali ne samo ime jer licilo bi na kopiju Hollywood-a, a mi to necemo 
-
PIKE111
ne samo ime ,to bi bilo bas kopiranje.Bosanac_21 wrote:Specifican simbol za Sarajevo da, ali ne samo ime jer licilo bi na kopiju Hollywood-a, a mi to necemo
neki simbol ona kockica za olipijadu ,ili 84,mozda vucko ,sarajevo city ,kopija hollywooda nedolazi u obzir .....
Zamislite ulazite u sarajevo a ona gore na brdu iznad sarajeva svijetli reklama ...to je super....
-
Svemirski_Jebach
treba staviti CAPAJEBO 
-
senada
#39 Re: SARAJEVO kao Hollywood
zasto ne osvijetliti atraktivnim svijetlecim reklamama iznutra (momu&uzeira, bosmal itd) i spolja cio grad? ideja je super... ali nasim mediokritetima uvijek ce biti treba prvo ovo - pa prvo ono i sl.sr...PIKE111 wrote:Sta mislite o nasem gradu SARAJEVU da dobije svijetlecu reklamu na nekom od okolnih brda (hum ili igman ili negdje drugo)nesta kao Hollywood nesto sa dusom da dobijemo simbol u svijetu i da se divimo kad god je pogledamo.
Ja licno mislim da trebamo tako nesta da se uvjek podsjetimo gdje zivimo a zivimo u najboljem gradu u svijetu...
Moglo bi biti nesta kao Welcome to SARAJEVO
Eto moje teme,o ovome mislim vec 4 godine i nemogu vise da se zamaram stim,pa da vidimo sta mislite vi o tome?????
Uz anketu bih vas zamolio da date NARAVNO i komentar..
HVALA PUNO SVIMA KO ZELI UCESTOVATI U OVOJ ANKETI....
[/b]