Sarajevo grad sigurnog i ugodnog zivljenja...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
senada
Posts: 2838
Joined: 08/12/2005 13:18

#1 Sarajevo grad sigurnog i ugodnog zivljenja...

Post by senada »


State Department: Čuvajte se bosanskih kriminalaca i skupih hotela

"Bosanski kriminalci koriste automatsko oružje i eksploziv kako bi riješili osobne, poslovne ili političke nesporazume. Stranci su rijetko na udaru takvog nasilja, ali uvijek postoji opasnost da se nađete na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme...

MOSTAR - Internet stranica "State departmenta" nudi veoma lošu sliku o BiH kao o državi džeparoša, kriminalaca, skupih hotela, a glavni grad Sarajevo označen je kao mjesto čestih obračuna podzemlja,
piše "Večernji list BiH".

Na internet stranici američkog ministarstva vanjskih poslova navode kako se ne jamči ni sigurna medicinska pomoć, osim u Sarajevu, a upozorava se i na očajnu prometnu komunikaciju.


"U cjelini postotak kirminala u BiH ostaje na niskoj razini, ali Sarajevo je odnedavno označeno kao mjesto u kome su u porastu obračuni kriminalaca, kao što su i pokušaji pljački, a u porastu su i upadi u rezidencijalne objekte", navodi list i dodaje da su problem i u porastu i džeparenje i krađa automobila.

Američkim državljanima koji putuju u BiH sugerira se izbjegavanje gužvi i upozorava na nenajavljene mogućnosti izbijanja sporadičnog nasilja bez ikakvog upozorenja.

"Bosanski kriminalci koriste automatsko oružje i eksploziv kako bi riješili osobne, poslovne ili političke nesporazume. Stranci su rijetko na udaru takvog nasilja, ali uvijek postoji opasnost da se nađete na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", navodi se na internet stranici "State departmenta".

Uobičajeno je da se upozorava i na opasnost od mina u BiH, uz podatak da je od završetka rata u minskim poljima i od neeksplodiranih sredstava poginulo oko 400 ljudi.

Prije nego što krenu na put u BiH Amerikancima se preporučuje da ne koriste privatne medicinske usluge, dok se promet putevima BiH opisuje kao prava pustolovina.

6.4.2007.
Pincom.info
ah, kako samo vole da lazu na nas vecernjaci, pincomovci, mostarci,... i cio svijet siri o nama neistine i lazi... cccc... :zzzz:
Post Reply